ja som ani nevedela ze tu niekto taky je...ale tu webku ma fakt perfekntu fuuuuuu a s tymi bodmi ze podla toho aky status uzivatela ti pride na webku..tolko sa ti prirata ... to ja neviem...asi nie...ci?
@mayo ale ved kks pamatas si ked sa to zaviedlo ? kazdy zacal vydavat nezmyselne blogy...hoc co nezmyselne...aby mal cim vacsie cislo kks apokalypsa bola vtedy
@mayo ja si nepamatam nick takej jednej holky...boze ja neviem co to mala za nezmyselne blogy...asi jedna veta alebo nieco take-...a kazdy do nej pindal, ze to neni blog a tak...a milion komentov v tom blogu...ze ani v neviem akom kvalitnom na birdzi som tolko nevidela
to co hovori @mayo v tejto diskusii je viac menej pravda, i ked nepozna presne vzorce, dakedy ked bol pomocnym programatorom, tak videl ako sa funguje tajne cislo, je sice pravda, ze sa tajne cislo od vtedy trochu dost zavazne upravilo (aby lepsie reflektovalo skutocnost), ale vacsina veci co pise je pravdiva (i ked nie je to presne nastavene tak ako bolo vtedy).
s tym ze @mayo nevie presne cisla hranic, ktore (ako spravne tvrdi) sa kazdodenne vyratavaju, i ked nepouzivame uz tie vzorce z minulosti, je to trochu sofistikovanejsie a pri pridelovani TC-cka viac analyzuje, nie len kolko ludi zaujal napriklad clankom, ale aj akych ludi zaujal (ci su to len jeho priatelia, alebo aj cudzi, ci je tam vela pravidelnych velkych navstevnikov, alebo vela nedavnovzniknutych nickov) a zaroven hranice su nastavene inak a inak sa menia.
@fxx henten sposob ako obist system je velmi malo ucinny, zoberte si priklad z uzivatela @mensrea on pise VELMI PEKNE CLANKY do blogu, a FAKT VELMI PEKNE CLANKY, a pise ich pravidelne a zacala sa okolo neho budovat citatelska zakladna = ma pravidelnych navstevnikov co ho radi citaju... A tymto sposobom bude rast ovela rychlejsie, ako keby si si ty @fxx vytvoril 1000 nickov a kazdu minutu by si sa prihlasil odhlasil z ineho....
Inym prikladom je napr. @djkenny alebo @wewo alebo @xhtml - tito nepisu blogy, resp. malokedy, obcas pridaju fotky, ale vela diskutuju - to su typicki useri, ktori vyvolavaju rozruch v diskusiach a komentuju vela veci a cinnosti a vdaka tomu sa stavaju popularnymi (a defacto mozu dosiahnut to co @mensrea a kludne aj bez jedineho clanku)
Dalsim prikladom je @mayo on v poslednej dobe rastie najma vdaka fotkam, ako pise sice fajn clanky do blogov, ale pravidelne pridava velmi zaujimave fotky a vytvoril si okolo seba "klub fanusikov" jeho fotiek...
Alebo @stephan ci @gabosh najvacsiu slavu ziskali vdaka svojim videam, @gabosh sice pise aj clanky, ale urcite sa jeho meno viac spaja s videoblogmi a tie mu vygenerovali isty status ...
Sposobov je vela, clovek na BIRDZ moze si najst svoju cestu. BIRDZ je ako Civilization - je vela sposobov ako ferovo vyhrat a stat sa megahviezdou ci dokonca zazrakom...
(Mimochodom BIRDZovsky system dokaze odhalit situaciu, ked niekomu zacne rast velmi rychlo tajne cislo, bez toho aby vykonaval nejaku aktivitu, ktora by mohla to tajne cislo reprezentovat, par podvodnikov bolo odhalenych a aj trochu potrestanych)
@matuliq ved nikto nevravi, ze je to viac ako cisla.
Ja som od zaciatku tvrdil, ze je to skor len "vyznamnost/znamost" uzivatela vo virtualnom svete okolo BIRDZ. je jasne, ze ked dakto je megahviezda tak jeho nick je znamejsi ovela ovela ovela viac ako niekto kto je kvietok, ci len kliciace semienko.
Je to skor len iste vyjadrenie znamosti/aktivnosti uzivatela, cize ked dakoho stretnes, mozes si overit, ci je na BIRDZi aktivny pravidelne a tak. (Na inych portaloch napr. Pokec.sk najdes sice datum registracie, ale nevies ci ten clovek sem chodi kazdy den posledne 3 roky, alebo sa pred 3 rokmi regol a objavil sa tu cca na chvilku kazdych 5-6 mesiacov. Tajne cislo resp. status toto vyjadrit vie lahsie, a zaroven je to myslim si ze "prijemne/mile/pozitivne" ocenenie uzivatela za to ze sa chodi zabavat na birdz
Mohol som sem dat suche kredity, ale toto si myslim je lepsie
BIRDZ nikdy nemoze zverejnit vzorce ako sa pocita tajne cislo, lebo je to TAJNE CISLO! preto sa to vola TAJNE CISLO. Vzorec sa pravidelne kazdych x mesiacov meni, a prisposobuje sa novej situacii na Birdzi.
Ale presny vypocet v danom momente musi byt tajny, aby to bolo ferove, lebo ak ludia nebudu presne vediet, ako to funguje, nebudu vediet co maju robit, aby podvadzali.
pod vzorcom sa nemyslia hranice jednotlivych statusov, ale cely proces vypoctu, hodnota roznych aktivit moze kolisat, hodnota vztahu uzivatelov k hodnotenemu moze kolisat, pokojne sa obcas stava, ze ak nejaku vec v jednom momente ohodnocujeme s vyssim dorazom, sa to o mesiac moze zmenit. Dakedy to bolo relativne jednoduche, dnes je to podla mna celkom pekny mechanizmus, ktory by mal byt co najviac fer ku vsetkym - a preto je to uplne tajne.
ale jednu vec poviem - nemylte si tajne cislo s navstevnostou. ostatne ti co maju pocitadlo navstevnikov tak vidia, ze to sa vyvija inak ako tajne cislo.
Zaroven tajne cislo je realne cislo (nie cele), zobrazena hodnota je zaokruhlene tajne cislo na najblizsie cele cislo (cize desatinna cast je zaokruhlena)
@fxx@77 preco nie? preco by to nemohlo byt cislo mensie ako jedna?
@fxx@80 neplet sem toplist.sk, toplist.sk je nieco ine, to nema absolutne nic s tajnym cislom, len si mozete porovnat, ze navstevnost na topliste a rast tajneho cisla su dve uplne odlisne veliciny (tusim aj preto som to dal blizko seba, aby ste videli, ze tajne cislo NIE JE navstevnost, vela ludi si mysli ze ked si 20 ludi otvori jeho webku, ze mu narastie tajne cislo o 20, ale to vonkoncom tak nie je (resp. za istych okolnosti by to tak mohlo byt, ale nemusi to tak byt).
@tomas kazdopadne sa mi to dost paci tie statusy, nezalezi mi sice na nich a nehodnotim uzivatelov iba podla nich, ale ludia ktori sa o svoju popularitu a prispievanie na birdz fakt snazia, su aspon ferovo oceneni aj tie nazvy tych statusov su take zlate
@black_soul aj mne sa pacia, snazil som sa vymysliet nejake pekne nazvy statusov (i ked chapem, ze dievcatam sa pacia viac, niektorym chalanom niektore statusy trochu vadia, najprv som chcel aj rozlisovat chalanske a dievcenske nazvy, ale potom som si to rozmyslel), a ked sa zamyslis, tak tie statusy aj slovne priblizne tie nazvy vyjadruju prislusny stupen
Preferujem to "Čo?", pretože vždycky kukám, že čo to tam je za blbosť tam na webkách... ale akože nápad dobrý, len ako to vyzerá... hrůza... teda "Čo?" xD
@marjy77 Tu ked sa pozries v pravo hore mas moznosti ze: Pridaj anketu, Pridaj diskusiu. Tak kliknes na tu anketu, tam vyberies kategoriu, vypises anketnu otazku a pod tym vyplnis moznosti, ktore tam chces mat a uz len kliknes na OK
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
90 komentov
nie:/" target="_blank" title="Linka na stránku www.birdz.sk">» www.birdz.sk/webky/vyhladava...
teraz potrebujem 2700 na malu hviezdicku a mam okolo 2100 taze este taky tyzden ci dva
ale v tč ho dobehujem
a tie otázniky, neviem, tipujem, že sa to objaví pri tč 50tis
alebo nikdy
skôr to nikdy
100000000000 ... asi mam zlu teoriu
určite, keď sa objaví 15. status, pribudnú zrazu ďalšie
v rámci "zdravého rastu" to treba stále posúvať ďalej
možno trochu urýchliť rast pre nováčikov
mám pocit, že Tomáš to šikovne ošetril tak,
že ak príde na webku niekoho nového Kvietok priráta mu 1bod do tč
keď hviezda, tak 2
mega 3
zázrak 4
atď...
čiže, ak nováčik je populárny rastie veľmi rýchlo
napr. dobrý príklad je @mensrea
ktorý dal za 3? asi 3 mesiace skoro 9 tis bodov do tajného čísla
a mám pocit, že je to užívateľ, ktorý najrychlejšie rastie
škoda, že niesu žiadne štatistiky, také veci mám rád
tak okrem dobrých blogov, fotiek a popularity
má bezkonkurenčne najkrajšiu webku na birdzi
asi aj to pomáha
@lilushka19 A kde? Ja som pozerala vo vyhladavani, ale nenasla som, ani si nepamatam na taku
plus denne sa registrujú na Birdz noví a noví ľudia
teda napr môj priemer návštev je dnes 120 cca ľudí (nie registrovaných, ale všetkých)
o mesiac to môže byť 200, lebo Birdz bude mať viac užívateľov, ktorý ma budú navštevovať
A, denne sa zvyšujú nároky na statusy
čiže dnes je na kvietok 1000 zajtra to bude 1001 napr.
teda, ak zostane niekto neaktívny, tak postupne padá dole a aktívni ho ľahko predbehnú
a ešte POZOR!
hovorím domienky, empiricky založené.
neviem aký je systém
len čo som odsledoval a čo si myslím
@tuba jj, Tomáš veril, že to nebudú zneužívať, teraz je to striktne počítané
ide o celkový dojem, obsah aký vytváraš a aktivitu
teda ak budeš pravidelne a kvalitne prispievať
či už blogovať, fotiť, diskutovať...
ľudia Ťa budú sami sledovať
alebo musíš byť megakokot
holyknightovi to so svojím extrémizmom šlo dobre
keď ojebeš blogom/diskusiou raz-dva-tri krát
ľudia na teba nekliknú, lebo čakajú, že je to konina
možno občas niekto nový, aby zistil, že čo je to za chuja
mal si pauzu nie?
a nieje to tak raketové TČ je tu už 2 roky
vtedy bol kvietok myslím 200, teraz je to asi 600
pričom tu máš 4 krát viac navštevnikov
teda 4 krát rýchlejšie rastieš ako vtedy
zvládla to vtedy asi 5 krát zopakovať, potom sa jej to mazalo
a ľudia ju mali v p aj tak
a mala hvieszdicka asi od 2700
ale viem, že to nieje určite raketové, v rámci tych 2 rokov je to dosť spravodlivé
Tomáš aj upravoval vzorec, aby to sedelo podľa návštevnosti
teraz viem ze ja potrebujem tych asi 2700 aby som bol mala hviezdicka
a na kliciace semienko mi stacili 3dni cim vyssie,tym dalej to trva
no ja som tu regnuta od oktobra,ale bola som tu len raz, a aktivne sem chodim od konca novembra...a som Stredná hviezda BIRDZu...som spokojna
Inym prikladom je napr. @djkenny alebo @wewo alebo @xhtml - tito nepisu blogy, resp. malokedy, obcas pridaju fotky, ale vela diskutuju - to su typicki useri, ktori vyvolavaju rozruch v diskusiach a komentuju vela veci a cinnosti a vdaka tomu sa stavaju popularnymi (a defacto mozu dosiahnut to co @mensrea a kludne aj bez jedineho clanku)
Dalsim prikladom je @mayo on v poslednej dobe rastie najma vdaka fotkam, ako pise sice fajn clanky do blogov, ale pravidelne pridava velmi zaujimave fotky a vytvoril si okolo seba "klub fanusikov" jeho fotiek...
Alebo @stephan ci @gabosh najvacsiu slavu ziskali vdaka svojim videam, @gabosh sice pise aj clanky, ale urcite sa jeho meno viac spaja s videoblogmi a tie mu vygenerovali isty status ...
Sposobov je vela, clovek na BIRDZ moze si najst svoju cestu. BIRDZ je ako Civilization - je vela sposobov ako ferovo vyhrat a stat sa megahviezdou ci dokonca zazrakom...
(Mimochodom BIRDZovsky system dokaze odhalit situaciu, ked niekomu zacne rast velmi rychlo tajne cislo, bez toho aby vykonaval nejaku aktivitu, ktora by mohla to tajne cislo reprezentovat, par podvodnikov bolo odhalenych a aj trochu potrestanych)
a @wewo cize zas je to len o tom ze kolko ludi na mna klikne. @tomas zvysuje sa mi TC aj samotnym komentovanim ci diskutovanim?
Ja som od zaciatku tvrdil, ze je to skor len "vyznamnost/znamost" uzivatela vo virtualnom svete okolo BIRDZ. je jasne, ze ked dakto je megahviezda tak jeho nick je znamejsi ovela ovela ovela viac ako niekto kto je kvietok, ci len kliciace semienko.
Je to skor len iste vyjadrenie znamosti/aktivnosti uzivatela, cize ked dakoho stretnes, mozes si overit, ci je na BIRDZi aktivny pravidelne a tak. (Na inych portaloch napr. Pokec.sk najdes sice datum registracie, ale nevies ci ten clovek sem chodi kazdy den posledne 3 roky, alebo sa pred 3 rokmi regol a objavil sa tu cca na chvilku kazdych 5-6 mesiacov. Tajne cislo resp. status toto vyjadrit vie lahsie, a zaroven je to myslim si ze "prijemne/mile/pozitivne" ocenenie uzivatela za to ze sa chodi zabavat na birdz
Mohol som sem dat suche kredity, ale toto si myslim je lepsie
BIRDZ nikdy nemoze zverejnit vzorce ako sa pocita tajne cislo, lebo je to TAJNE CISLO! preto sa to vola TAJNE CISLO. Vzorec sa pravidelne kazdych x mesiacov meni, a prisposobuje sa novej situacii na Birdzi.
Ale presny vypocet v danom momente musi byt tajny, aby to bolo ferove, lebo ak ludia nebudu presne vediet, ako to funguje, nebudu vediet co maju robit, aby podvadzali.
Zaroven tajne cislo je realne cislo (nie cele), zobrazena hodnota je zaokruhlene tajne cislo na najblizsie cele cislo (cize desatinna cast je zaokruhlena)
@fxx @80 neplet sem toplist.sk, toplist.sk je nieco ine, to nema absolutne nic s tajnym cislom, len si mozete porovnat, ze navstevnost na topliste a rast tajneho cisla su dve uplne odlisne veliciny (tusim aj preto som to dal blizko seba, aby ste videli, ze tajne cislo NIE JE navstevnost, vela ludi si mysli ze ked si 20 ludi otvori jeho webku, ze mu narastie tajne cislo o 20, ale to vonkoncom tak nie je (resp. za istych okolnosti by to tak mohlo byt, ale nemusi to tak byt).
PS: ozvi sa mi ako sa bude pokracovat a co z noviny adminmi diq
a tie stavy fakt oceňujem... vždy je také potešujúce, keď človek povyrastie
@black_soul aj mne sa pacia, snazil som sa vymysliet nejake pekne nazvy statusov (i ked chapem, ze dievcatam sa pacia viac, niektorym chalanom niektore statusy trochu vadia, najprv som chcel aj rozlisovat chalanske a dievcenske nazvy, ale potom som si to rozmyslel), a ked sa zamyslis, tak tie statusy aj slovne priblizne tie nazvy vyjadruju prislusny stupen
ale sak tak komu sa to chce pozerat....chapes...
Preferujem to "Čo?", pretože vždycky kukám, že čo to tam je za blbosť tam na webkách... ale akože nápad dobrý, len ako to vyzerá... hrůza... teda "Čo?" xD