Pre niektorých možno blbá ,trápna otázka ..ale chcem sa spýtať že od kolkátich rokoch pijete alkohol ...alebo že či chodíte cez víkendy len tak pit s partiou ? ..alebo či vás prehovaraju pit ? ..aký máte na názor na mladých čo pijú ..
od 12 asi, vtedy prve pivo, nealkoholicke od dedka, ze sme chceli ochutnat a dal nam stamperlik. potom v 14 cuco, dokopy asi 3x a ja by som mohla na prstoch 2 ruk asi spocitat, kolko krat som pila dodnes, lebo nie je to moja volnopiatkova ani vikendova cinnost ani zaluba. nepijem ani nikdy. vzdy ked je oslava rodinna raz za stvrt roka, tak si dam radsej mineralku, lebo to chuti hnusne a bojim sa vlastnej alkoholovej blbosti, ktora sa este nikdy neprejavila. nikto ma nevola nikam pit, cize preto som taka chranena pred alkoholizmom. to mam za to, ze som skareda, hi!
niekedy v 17.. aj to iba trocha. .niekedy pred koncom 17 som sa opila a išli sme na diskotéku aj to som sa bála že príde razia ..
a niekedy cez víkendy pijem, niekedy nie, niekedy si dám aj cez týždeň, ale nikdy sa neopíjam "na prach".. len tak do nálady..
a nepáči sa mi, keď deti pijú ..
nepijem, cez víkendy chodím von a kamaráti pijú, ja nie
Nechutí mi to a dokážem sa zabaviť aj bez alkoholu
A keď vidím čo niektorí ožratí robia tak sa mi to zhnusí ešte viac
nepijem žiadny alkohol okrem piva, aj to maximálne 2 (vtedy mám dosť, keďže ho nepijem pre náladu, ale pre chuť).. inak mi alkohol nechutí (teda nechutia mi tie alkoholy, ktoré som mala tú "česť" ochutnať) a ani ma neláka predstava sundať sa na šrot, grcať na záchodoch a nič z toho si nepamätať
veľmi zlý názor... aby som bol presnejší... veľmi škaredý názor... ale ak chcete dopadnúť ako prípad v @6 tak nech sa páči... nech sa stane vaša vôľa...
Od 15 podstate pravidelne. Najradsej si dam vinko vecer ku knihe alebo ku filmu s priatelom. Tak isto ku dobremu jedlu. Samozrejme aj ked ideme vecer von.
A nie, neprehovaraju ma pit, to ja prehovaram ich. Nemam rada ludi co trhaju "partiu".
A mlady co piju? Je mi to jedno, niekedy musia zacat.
s partiou chodím piť občas... častejšie chodím s rodinou čiže foter ja brat a bratrane pivo alebo niečo tvrdšie,,, dá sa povedať že každý víkend aspoň jeden večer som nacucaný
niečo málo pred pätnástymi narodeninami som sa prvýkrát opila asi, predtým som si občas dala pivo.
potom som pila veľa, potom málo, potom veľa, potom málo....všelijaké fázy proste, teraz sa tak možno raz za dva týždne opijem - to rátam vtedy keď mi je druhý deň zle
a také že trochu piva/vína si dám tááák raz za 2-3 dni
a nerobí mi problém ísť von a nepiť pokiaľ mám auto.
čo sa týka pijúcich detí - nie je to pekné ani dobré, ale džubať na ne nebudem, nebola som iná.
@loveistheanswer Pozri, vacsina zacne pit prave v tomto veku. Vyburia sa, neskor ich to prestane bavit a potom zacnu pit "kultivovane"
Nevidim na tom nic zle, samozrejme ak to neprehanaju.
začala som baštrngovať koncom základky, rozšoupla sa na strednej a skončila na vš. Počas strednej sme s partiou pili aj viackrát do týždňa keď bola nálada, nemusel ma veru nikto prehovárať a bolo to fajn obdobie
Teraz už nechodím, nepijem takmer vôbec a aký mám názor? Závisí... Ale vo všeobecnosti nemám nič proti človeku, ktorý si vypije keď má chuť (pokiaľ vie odkiaľ pokiaľ a nie je to 10 ročné decko)
@shoesmaniac trochu si protirečíš... najskôr hovoríš o tom, že sa vybúria a na druhej strane tvrdíš, že nie je nič zlé na tom, ak to nepreháňajú... trochu sa ti to nezhoduje tak buď jedno alebo druhé...
@loveistheanswer Preco? Ved sa mozu vyburit ak to neprehanaju tak, ze az skoncia v nemocnici na vyplachu zaludka.
Kazda generacia bola taka ista, cize nemam pravo ich sudit kedze som bola taka ista.
16. lebo sme šli von taká partia, že si dáme šampanské pri fotáne, šli sme dalej do mesta, tam sme stretli inú partiu, tí mali marhuľu...a vtedy som sa prvýkrát riadne opila. odvtedy už tak riadne len asi 2 krát.
Prvý krát som vypila pivo 12% asi v štyroch. Oco si nechal plechovku na stole a odskočil si. Ja som nemohla odolať a chcela som vedieť ako to chutí. Keď otec prišiel, stiahla som celú plechovku a videla v sedmoro...zlaté časy
po stuzkovej v 17tich na dozvukoch som prvykrat cielene pila, predtym som iba ochutnala na navsteve u tety a tak, a teraz si aspon raz do tyzdna dopijem pivo/vino... tvrdy chlast pijem len ked je prilezitost... ako napriklad vcera a dnes
myslim, ze taki ludia su skurvene picky a smejem sa z kazdeho, co pije, pretoze opitost je len STAV MYSLE a keby som vam dal pit nealkoholicke pivo a tonic a tvrdil vam, ze je to normalny tvrdy chlast, tak by ste sa do hodiny citili uplne najebani
a vacsina pijucich je k abstinentom uplne netolerantna a takych najviac nenavidim
denne 10 až 12 pív a krabička cigariet už 2 roky a som šťastný. neznášam ľudí, ktorí mi v Fajčiarskom podniku pičujú aby som nefajčil. Ti jebe, chytím popolník a najebem ti ho po obvode do riti.
nepijem, moji kamaráti ma nikdy neprehovárali ani na pivo... najlepší kamarát zvykne zazrieť, keď poviem, že nechcem ani len to pivo, ale nakoniec mi aj tak vezme kofolu a bavíme sa aj tak,.
@silviaaa no tak to máš pravdu o tej dedine ,fakt na volaktrocýh dedinách su uplne skazené decká ,teda aj u nás ...a aj ja som s tým skazeným deckom..ešte ked sme sa začali kamaradit s deckami z druhej dediny a to uplne furt len chlastať,,,a ešte ked sa mladší zo staršími bavia...
no tak asi v 15tich som sa prvý krát opila a odvtedy sa už tomu nebránim nejak. Ale pijem len pri nejakých príležitostiach čo býva tak väčšinou 1x do mesiaca pokiaľ nie sú nejaké oslavy, či výnimočné akcie.
niekedy na konci sestnastky som pila prvy krat a vod chodim fakt ze vynimocne, tak ze pijem raz za styri mesiace sad sad life
pijem lebo bez chlastu sa neviem uvolnit a tancovat a bavit sa s ludmi
mal som 13 keď som vypil, pijával som pravidelne, ale nie tak často, ako iní (každý piatok) mladí by nemali piť, môj názor na mladých čo pijú- kokoti!!!
prvykrat som ochutnala asi v osmom rocniku, v devine som to viackrat prehnala a na strednej ako kedy, niekedy je obodbie ze s partiou chodim, potom ostavam doma, potom zase chodim no a teraz sa ucim takze idem raz za cas aspon pokecat, ale keby chcem mam s kym asi ako vacsina pit stale :letim:
v 14 som sa opila, v 15-16 to bolo asi najviac (skoro každý piatok tvrdý alkohol), potom som sa preorientovala na pivo a aj to od 18 už začalo prudko klesať (opitá som nebola už roky, vždy len tak do nálady)... a za to vtedajšie opíjanie sa by som sa najradšej vyfackala
@antifunebracka akože už keď to človeku vyprávaš osobne, veci typu placebo vodka z rumovej príchute, je kus divné, ale keď to takto napíšeš na nete, tak to znie ešte viac ako turbokokotina, fakt. potom si ľudia myslia že si hlúpy kajko
@etelnair akurat vcera davali na discovery science dokument o ludskom mozgu, kde na studentoch spravili PRESNE tento experiment. dali im nealkoholicke piva a ine picoviny a trvrdili im, ze je to tvrdy chlast a vsetci boli do hodiny uplne rozjebani na sracky @orfea2 uplne mam chut napisat blog o tom, ako sa ku mne ako k abstinentovi ludia spravaju. ako k sektarovi dpc
@antifunebracka kks, preco do experimentu vyberaju retardov?
ale fakt, mali aj problemy s rovnovahou napriklad?
btw co vlastne chces povedat tym ze sa podobny stav da dosiahnut aj bez alkoholu?
@etelnair neboli to retardi, normalne VS studenti. a hej, tackali sa, hovorili sami, ze su uplne ozrati, zle artikulovali, stracali zabrany, boli sutazivi... hlavne 1 baba tam bola uplne v pici, ze by hadam aj nafukala a potom ked im povedali, ze to bol len experiment a ze nevypili ani qapku alkoholu tak uplne gulala ocami ze "cooo sak ja som najebana, to jak je mozne?" uplne lutujem, ze to neni na YT. a hej, chcem tym povedat, ze k zabave alkohol nepotrebujete, je to iba vo vasich hlavach - toto je jasny dokaz
@antifunebracka ee, toto je zatial len dokaz ze sa ten stav da okrem alkoholu navodit aj pomocou placeba a az v tom pripade ti ludia ten alkohol nepotrebovali
@etelnair no ked sa vedia zabavit bez neho rovnako ako s nim, naco ho teda piju? tym sa dostavame k mojmu tvrdeniu, ze je to iba stav mysle
nasiel som aspon toto video, aj ked to neni to, co som videl ja, ale pointa je rovnaka, ak by niekto neveril: » www.youtube.com/watch?feature=p... a staci si dat do googlu "placebo alcohol effect" napr. na » en.wikipedia.org/wiki/Placebo... sa pise: "Placebos represented as alcohol can cause intoxication[52] and sensorimotor impairment"
@antifunebracka ved to ze je to stav mysle je zjavne ale lusknutim prstov si ho navodit nedokazu, mame teda na vyber bud chlast alebo tim ludi co do teba leju nealko a podari sa im presvedcit ta ze je to chlast
od 14. opila som sa len par krat,mozno 2-3 krat. ale nikdy mi nebolo zle,nikdy som nevracala. a spravila som to pre zabavu,pretoze som chcela,nikto ma nenutil a nie som nejake sproste decko,co sa chodi kazdy piatok ozierat a potom robi kokotiny. tie robim aj bez toho
@etelnair myslim, ze by dokazali, keby chceli. mna sa napr. na party casto ludia, co nevedia, ze nepijem, pytaju, ze kolko som vypil, ze som ocividne uplne najebany
@istsinka ale ved ja nehovorim, ze ta nenavidim prestan si domyslat furt pi si kolko chces, si dospela, mne to nevadi a si nespominam, ze by si ma nutila, to praveze tvoji kamosi furt, to ich neznasam!
som abstinent. do 15tich som si na jazyk dával koštovky ale odvtedy ani kvapku.
ke´dže zastávam názor že všetko treba skúsiť.... tak som sa na narody najebal ako doga. áno bola sranda a zážitky... ale len som sa utvrdil v tom že nechápem čo na tom ľudia vidia. okrem toho sa mi hnusí alkáč, už aj obyčajné pivo , v ňom ho strašne cítim a nevypijem iné než nealko práve pre ten alkohol.
ten stav opitosti nebolo to nič čo by som nedokázal aj bez toho. vždy mi vravia že držím vlnu s nimi ke´d pijú aj keď som trizvy takže baviť sa viem aj bez toho a som uvolnený a všetko aj bez toho.
okrem toho, v opitosti mať problém s rovnováhou a rozostrený zrak že ani nevidím ľu´dom do tváre.... to mi nepríde ako výhoda a dôvod piť
a okrem toho 30€ pošlo ani neviem ako a to som neťahal nič poriadne, asi dve rundy a jednu mikrorundu
takže fakt, lutujem ludi ktori musia piť aby sa zabavali, ale neberiem sa ako boh pretože nepotrebujem piť, len to proste nepotrebujem a nechápem
btw suhlasim s @etelnair , pre @antifunebracka ten stav je fyzilogicky to ze sa ti relne toci hlava a mas problemy s ovladanim tela proste nemozes zmenit, pri sugescii je to len v tvojom uvedomeni
@antifunebracka no napíš napíš. mne sa to veľmi nezdá. teda nevidím do toho úplne, ale vidím ako sa správaš na nete ty k ľuďom, ktorí pijú. potom ťa môžu brať všelijak a sektár je ešte ten dobrý prípad
@antifunebracka to je blbosť ale, my sme minule pili slabší alkohol ako sme si mysleli že pijeme traja, a keď sme každý prepili dve stovky (korún ) a furt sme sa necítili najebano tak sme až zistili aké to bolo slabé... a žiadna placebo opitosť
a čo sa týka bavenia sa bez alkoholu, nemám problém sa baviť aj keď nepijem, ale necítim sa vtedy a ani nejak nepôsobím najebane (teda, ľudia čo ma nepoznajú a automaticky predpokladajú že keď sedím v nejakom pajzli tak som pila si môžu myslieť že som najebaná, ale tí čo ma poznajú opitú aj triezvu to vedia rozoznať)
prvýkrát som pila, keď som mala 20! ...pijem len priiležitostne...max. 3-4x do roka.....no a pokiaľ sama nechcem, tak ma nikto nedonúti..takže prehováranie by bolo zbytočné.
od 13 "aktívne"...tak že som chodila s partiou každý piatok a sobotu za garáže...potom sa to koncom 13tich stoplo a koncom 14 som s tým začala opäť lenže našla som si takú partiu kedy sme pili aj v normálne dni, čiže bolo jedno, či je na druhý deň škola, pila som tak či tak...v 15 som si však uvedomila že to nieje normálne a od vtedy pijem len príležitostne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
105 komentov
a niekedy cez víkendy pijem, niekedy nie, niekedy si dám aj cez týždeň, ale nikdy sa neopíjam "na prach".. len tak do nálady..
a nepáči sa mi, keď deti pijú ..
Nechutí mi to a dokážem sa zabaviť aj bez alkoholu
A keď vidím čo niektorí ožratí robia tak sa mi to zhnusí ešte viac
A nie, neprehovaraju ma pit, to ja prehovaram ich. Nemam rada ludi co trhaju "partiu".
A mlady co piju? Je mi to jedno, niekedy musia zacat.
s partiou chodím piť občas... častejšie chodím s rodinou čiže foter ja brat a bratrane pivo alebo niečo tvrdšie,,, dá sa povedať že každý víkend aspoň jeden večer som nacucaný
potom som pila veľa, potom málo, potom veľa, potom málo....všelijaké fázy proste, teraz sa tak možno raz za dva týždne opijem - to rátam vtedy keď mi je druhý deň zle
a také že trochu piva/vína si dám tááák raz za 2-3 dni
a nerobí mi problém ísť von a nepiť pokiaľ mám auto.
čo sa týka pijúcich detí - nie je to pekné ani dobré, ale džubať na ne nebudem, nebola som iná.
Nevidim na tom nic zle, samozrejme ak to neprehanaju.
Teraz už nechodím, nepijem takmer vôbec a aký mám názor? Závisí... Ale vo všeobecnosti nemám nič proti človeku, ktorý si vypije keď má chuť (pokiaľ vie odkiaľ pokiaľ a nie je to 10 ročné decko)
Kazda generacia bola taka ista, cize nemam pravo ich sudit kedze som bola taka ista.
» adam.azet.sk/clanky/7328/alk...
ochutnej škoda slov tohle nejde nepochválit
a nie je mi to luto
a vacsina pijucich je k abstinentom uplne netolerantna a takych najviac nenavidim
potom dosla ganja a dake kolesa to je vacsia zabava nez chlast.
pijem lebo bez chlastu sa neviem uvolnit a tancovat a bavit sa s ludmi
@orfea2 uplne mam chut napisat blog o tom, ako sa ku mne ako k abstinentovi ludia spravaju. ako k sektarovi dpc
ale fakt, mali aj problemy s rovnovahou napriklad?
btw co vlastne chces povedat tym ze sa podobny stav da dosiahnut aj bez alkoholu?
nasiel som aspon toto video, aj ked to neni to, co som videl ja, ale pointa je rovnaka, ak by niekto neveril: » www.youtube.com/watch?feature=p... a staci si dat do googlu "placebo alcohol effect" napr. na » en.wikipedia.org/wiki/Placebo... sa pise: "Placebos represented as alcohol can cause intoxication[52] and sensorimotor impairment"
@etelnair a toto dosvedčujem my sme chlastali a Kajo sa bavil viac než my asi spieval, tancoval proste ...
ke´dže zastávam názor že všetko treba skúsiť.... tak som sa na narody najebal ako doga. áno bola sranda a zážitky... ale len som sa utvrdil v tom že nechápem čo na tom ľudia vidia. okrem toho sa mi hnusí alkáč, už aj obyčajné pivo , v ňom ho strašne cítim a nevypijem iné než nealko práve pre ten alkohol.
ten stav opitosti nebolo to nič čo by som nedokázal aj bez toho. vždy mi vravia že držím vlnu s nimi ke´d pijú aj keď som trizvy takže baviť sa viem aj bez toho a som uvolnený a všetko aj bez toho.
okrem toho, v opitosti mať problém s rovnováhou a rozostrený zrak že ani nevidím ľu´dom do tváre.... to mi nepríde ako výhoda a dôvod piť
a okrem toho 30€ pošlo ani neviem ako a to som neťahal nič poriadne, asi dve rundy a jednu mikrorundu
takže fakt, lutujem ludi ktori musia piť aby sa zabavali, ale neberiem sa ako boh pretože nepotrebujem piť, len to proste nepotrebujem a nechápem
a čo sa týka bavenia sa bez alkoholu, nemám problém sa baviť aj keď nepijem, ale necítim sa vtedy a ani nejak nepôsobím najebane (teda, ľudia čo ma nepoznajú a automaticky predpokladajú že keď sedím v nejakom pajzli tak som pila si môžu myslieť že som najebaná, ale tí čo ma poznajú opitú aj triezvu to vedia rozoznať)