Takže, vo štvrtok ma čaká kolonoskopia aj gastroskopia v úplnej anestézií. Lenže, čo je problém, od včera mám zahlienené hrdlo aj mierne upchatý nos. Doma ma strašne stresujú, že mi to robiť nebudú pretože som chorá aj keď mne to príde len ako obyčajné pr
@FrostyGlance tak anestézia sa podáva v stave, kedy je človek zdravý. A gastro aj kolonoskopiu ti predsa môžu robiť aj bez anestézie. Ja by som preistotu volala tam, kde ti majú robiť tie vyšetrenia, že sa stalo toto
@ajus19 no mohla by sa robiť aj bez ale vzhľadom, že mám nízky vek a budú mi robiť obe v jeden deň tak doktor povedal, že pankolonoskopiu v úplnej a pri gastroskopií mi dá na výber čakám na to pár mesiacov tak nechcem to odkladať :/ len žiaľ to nie je na mne
tak mala by si byť úplne zdravá pokiaľ ideš podstúpiť anestézu pri dopredu ohlásenom zákroku. Čo viem tak to nemajú doktori radi. Známa tiež pred jedným zákrokom málo nachladla, taká slabšia nádcha bez teploty - a tuším im to ani nepovedala (čo zasa ja neschvaľujem) lebo si to vyargumentovala tým, že veď keď niekoho potrebujú akútne operovať tak to či má nádchu neriešia ( s čím zasa nesúhlasím, lebo v život ohrozujúcom prípade je to predsalen niečo iné ako keď je dopredu ohlásený zákrok)
v každom prípade to konzultuj minimálne s obvoďákom, pretože aj o takej samoliečbe nejakými voľne dostupnými liečivami na trhu by mali pred anestézou vedieť.
Ja som ochorela pred operaciou, kedy som bola v celkovej anesteze, tiez som mala stresy, snazila som sa vsetkymi moznymi sposobmi vyliecit, ale zobrali ma v pohode.
@FrostyGlance ja som nebola na gastro uspata a už som viac nešla.. druhý krát som išla na gastro a na kolonoskopiu v anestézií. ak sa bojíš určite choď len v anestézií. no ja som na to dlho nečakala kam ideš ?
@demoniqangel zažila som si obe a o hrubke trubice to vôbec nie je . tam ked idu do zatačky hrubeho čreva(alebo takeho čosi ) tak som skoro 4 krat odpadla a rozdrtila ruku pani sestričke a revala a kričala naraz a to ja aj ked mi operovali krk zaživa som nevidala ani hlasok takže tak
@denix Jejda. Tak teda dúfam ze ma to nečaká, ale máš moje uznanie (inač to kvôli čomu mi tu gastro...teda to nebolo celkom gasto, to mi šerco pozerali, či sa musí operúvac), ešte stále nemám výsledok a bolo to vyše rok dozadu... lebo tá lekárka mi už nedvihla a som lemra a nešla som tam osobne
Ďakujem vám volala som ku gastroenterológovi a povedal, že pokiaľ nemám horúčky a nekašlem moc tak to vôbec nevadí takže uvidíme @kacen2299 idem do Trnavskej nemocnice ak myslíš to dikibohu to bude v novej časti
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
v každom prípade to konzultuj minimálne s obvoďákom, pretože aj o takej samoliečbe nejakými voľne dostupnými liečivami na trhu by mali pred anestézou vedieť.
@kacen2299 idem do Trnavskej nemocnice ak myslíš to dikibohu to bude v novej časti