Dajme tomu, že som napočítala, že anketové otázky možno rozdeliť zhruba na dve vetvy:
- tie, čo majú prípustnú len jednu možnosť z ponúkaných/
- iné, ktoré môžu mať viac možností.
Viem, že kedysi - hoci to nebolo oficiálne tak myslené - bolo možné hlasovať za viac možností. Z hľadiska druhovetvových otázok pomerne užitočné, nie?
Tak si hovorím, keď už sa robí na tom novom Birdz-i/e , či by si, @tomas (je to otázka aj na Teba), bol schopný to do nového konceptu stránky zakomponovať niečo také ako.. ako..←? Viem, že to je možno práca navyše a možno to trochu rozbúra plány a možno to tu väčšina ani nebude chcieť (uvidí sa). Je to len návrh.
[Ďalej k návrhu;
Ideálne by to bolo spôsobom, že by si sám autor (ankety) mohol určiť, či chce užívateľom umožniť hlasovanie za viac alebo iba za jeden z variantov, v ideálnom prípade to očividne graficky odlíšiť, aby bol záujemca o zúčastnenie sa na hlasovaní po otvorení ankety hneď upozornený, že môže využiť tú ktorú z možností,..]
A nakoniec, dôležitý je najmä Váš názor, či by sa to vôbec oplatilo - tak dúfam, že sa vyjadríte pre graf. Dodatočné názory a návrhy z Vašej strany, samozrejme, vítané.
Pekný večer
..a žiadne hlúpe komenty ! Nie, vážne. Myslím, že o tom, či veríte na nového Ježiška alebo nie, sme sa už načítali dosť.
@3 no ja osobne považujem takto postavenú anketu za nevhodne postavenú. Stačí tam dať poslednú možnosť 10. viaceré - vypísať v komentári.
Viaceré možnosti podľa mňa prinesú aj neprehľadnosť vo výsledkoch hlasovania, lebo si viem predstaviť tých "vtipných" užívateľov, ktorí budú hlasovať za všetko, už len preto, že to ide.
@fylo To je pravda, že takí vtipní užívatelia tu sú, ale to je zábavné riziko štatistík . Ani sčítanie obyvateľov sa bez takých nezaobíde. Ale treba veriť vo väčšinovú kompaktabilitu pravdy a rozumnosti s ľudmi . Ale OK, beriem, vlastne máš pravdu. Čo síce stále nerieši problém s neprehľadnosťou ďalšieho získavania presnejších výsledkov z vypísaných vecí v komentároch.
ešte by som uvítal, že keď niekde na diskusii alebo v ankete v komentoch by napr.mňa niekto označil, tak aby o tom chodili správy.Veľa krát sa mi stáva , že ho/ju oznacim, niečo sa spytam a oni natu diskusiu už nepozru, takže nevedia...
ešte by som uvítal, že keď niekde na diskusii alebo v ankete v komentoch by napr.mňa niekto označil, tak aby o tom chodili správy.Veľa krát sa mi stáva , že ho/ju oznacim, niečo sa spytam a oni natu diskusiu už nepozru, takže nevedia...Na fotky to chodí alebo na statusy
@5 ono možno je zaujímavou otázkou - ak si si tu robila nejaký prehľad, koľko si našla ankiet, ktorých presné výsledky boli ozaj dôležité pre zakladateľa?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
- tie, čo majú prípustnú len jednu možnosť z ponúkaných/
- iné, ktoré môžu mať viac možností.
Viem, že kedysi - hoci to nebolo oficiálne tak myslené - bolo možné hlasovať za viac možností. Z hľadiska druhovetvových otázok pomerne užitočné, nie?
Tak si hovorím, keď už sa robí na tom novom Birdz-i/e , či by si, @tomas (je to otázka aj na Teba), bol schopný to do nového konceptu stránky zakomponovať niečo také ako.. ako..←? Viem, že to je možno práca navyše a možno to trochu rozbúra plány a možno to tu väčšina ani nebude chcieť (uvidí sa). Je to len návrh.
[Ďalej k návrhu;
Ideálne by to bolo spôsobom, že by si sám autor (ankety) mohol určiť, či chce užívateľom umožniť hlasovanie za viac alebo iba za jeden z variantov, v ideálnom prípade to očividne graficky odlíšiť, aby bol záujemca o zúčastnenie sa na hlasovaní po otvorení ankety hneď upozornený, že môže využiť tú ktorú z možností,..]
A nakoniec, dôležitý je najmä Váš názor, či by sa to vôbec oplatilo - tak dúfam, že sa vyjadríte pre graf. Dodatočné názory a návrhy z Vašej strany, samozrejme, vítané.
Pekný večer
..a žiadne hlúpe komenty ! Nie, vážne. Myslím, že o tom, či veríte na nového Ježiška alebo nie, sme sa už načítali dosť.
1. Dážďovka
2. Kôň
3. Krab
4. Rak
5. Škorpión
6. Kobra
7. Žralok
8. Medveď
9. Flysser
10. žiadne
a myslím, že to práve nie je o tom, čo PREFERUJEŠ, ale čo sa skrátka stalo. A nie je príliš prehľadné strácať sa v spleti komentov, tak načo?
Viaceré možnosti podľa mňa prinesú aj neprehľadnosť vo výsledkoch hlasovania, lebo si viem predstaviť tých "vtipných" užívateľov, ktorí budú hlasovať za všetko, už len preto, že to ide.