Zdravím. Pred 2 mesiacmi som si bola predpísať antikoncepciu kvôli pleti a dobrala som už druhé balenie, no zlepšenie na pleti nevidím. Chcem sa opýtať, mám si ísť predpísať inú alebo brať túto ďalej a čakať zlepšenie až neskôr?
@method by si sa čudoval čo všetko som už vyskúšala... @olii chodila som už aj na čistenie dusíkom, od kožnej som mala všelijaké mastičky a krémy, neskôr antibiotiká a cítila som sa pri nej ako pokusný králik, a zlepšenie žiadne, tak skúšam toto
neviem aký typ akné máš ale radšej sa viac staraj o pleť (masky, kvalitná kozmetika, zdravá strava) alebo si daj predpísať niečo u kožnej (zineryt napr.)
@animus poslala som to predtým ako som prečítala tvoj koment..
viem si to predstaviť ja som mala ten istý problém ale máš 17 možno sa to časom zlepši
ja som tiež brala antikoncepciu a teraz ked som ju vysadila sa mi to vrátilo a mám akné aj na krku a chrbáte no .. tak radšej nad tým porozmýšlaj ešte
Vysaď to kým nie je neskoro, ja som brala antikoncepciu na iný zdravotný problém, pleť som mala vždy čistú, dobrú, žiadne problémy.. Ako som to vysadila tak mám mastnú pleť plnú jebákov a neviem sa toho zbaviť už vyše roka po vysadení!!
Je pravda že ti to pleť zlepší postupne, ale keď to vysadíš vráti sa to v omnoho horšom stave! Maj rozum a kašli na to dievča fakt
ja by som antiknecpciu koli plreti rozhodne nebrala za prve antikoncepcia je sracka najvacsich rozmerov za druhe ked ti to aj prejde po vysadeni sa ti to vrati cize je to zbytocne, reba hladat problem inde
@olii ja mám akné už cca 3 roky, samozrejme na začiatku to nebolo také, ale teraz sa mi to dosť zhoršilo a tak som skúšam toto. A taktiež mám akné na tvári, dekolte a aj na chrbte. Ale ďakujem za radu.
keď hovoríš, že to máš 3 roky tak aj ja som poznala také dievčatá a zlepšilo sa im to... to je ten vek si myslím... a u každého je to inak... to sa časom zlepší len si ju ošetruj aspoň 2x denne, dodržiavaj pitný režim... proste ja to beriem, ale kvoli zdravotným problémom a tak sa mi to aspoň upravilo... ale kvoli pleti to rozhodne neber...
@animus keď je to velmi zlé tak existujú aj tabletky určené na akné, ale ta antikoncepcia je len taký dočasný ojeb ..raz ju budeš musieť vysadiť...no a neni to sranda môžeš s stým narobiť aj horšie problémy ako nejaké vyrážky..neni zač
síce mavtedy stále 50€ na 3 mesiace, určite by som ju odporúčala... môj gynekológ mi povedal, že čím lacnejšia antikoncepcia, tým viac vedľajších účinkov môže z nej žena mať, takže radšej zainvestuj
k tvojej otázke .... na tvojom mieste by som išla k lekárke/lekárovi, čo ti ju predpísal ... minimálne sa poradiť, opýtať sa či je to v norme alebo treba skúsiť niečo nové.
ešte otázočka ....keď ti ju predpisoval bolo to na základe rozboru krvi alebo len tak od oka???? bo títo fušeri niektorí predpisujú tabletky ako na bežiacom páse rad radom a potom majú holky problémy.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
@olii chodila som už aj na čistenie dusíkom, od kožnej som mala všelijaké mastičky a krémy, neskôr antibiotiká a cítila som sa pri nej ako pokusný králik, a zlepšenie žiadne, tak skúšam toto
viem si to predstaviť ja som mala ten istý problém ale máš 17 možno sa to časom zlepši
ja som tiež brala antikoncepciu a teraz ked som ju vysadila sa mi to vrátilo a mám akné aj na krku a chrbáte no .. tak radšej nad tým porozmýšlaj ešte
Je pravda že ti to pleť zlepší postupne, ale keď to vysadíš vráti sa to v omnoho horšom stave! Maj rozum a kašli na to dievča fakt
mne to zabralo až po polroku keď som brala HAK, kamarátke taktiež, obe sme brali Yaz
ešte otázočka ....keď ti ju predpisoval bolo to na základe rozboru krvi alebo len tak od oka???? bo títo fušeri niektorí predpisujú tabletky ako na bežiacom páse rad radom a potom majú holky problémy.
tak ja na tvojom mieste by som to ešte poriešila...predsa len HAK nie je sranda