nešpekuluj s pauzou, nemusí sa to vyplatiť. ja na tvojom mieste by som si ten 21. deň (ktorého tabletku si už vlastne akoby zjedla) dala tabletku z nového blistra a ten odložila na podobné príležitosti (zabudnutie, zvracanie, hnačka, 2 tablety naraz, predlžovanie cyklu apod. - neboj sa, ten blister sa zíde!) no a potom klasika 7 dňová pauza a na 8 deň znova nový blister, z ktorého už budeš brať pravidelne celý mesiac.
V podstate sa nič nestalo, len nezabudni, že tá 1 tableta ti chýba a v ten 21. deň ju musíš zobrať!, lebo pri 20 dňovom cykle sa znižuje spoľahlivosť!
ak chceš ešte niečo konkrétnejšie vedieť, napíš mi TSku.
To isté sa stalo aj mne, len s tým, že mi potom z toho večer bolo normálne na odpadnutie, hlava sa mi motala a aj som 2x vracala Pýtala som sa gynekológa, a on mi povedal, že mám normálne pokračovať, a teda keď už som pažravá, že nebude 7 ale 8 dňová pauza.. takže ak po krámoch napríklad začneš nový balíček brať v sobotu, zober si novú takisto v sobotu, nešpekuluj
@zuzanka - nič v zlom, ale tak na takého gynekológa, ktorý radí predĺžiť pauzu na 8 dní a začať brať nový blister až 9 deň by som sa nikdy nespoliehala. To nerozumiem ako ti mohol povedať...nepočula si zle? Ono si občas stačí pozrieť letáčik a preštudovať nejaké veci okolo tejto témy a žena by si mala poradiť so všetkými problémami.
no každopádne, ak by išlo o mňa, spoľahla by som sa na to, čo som napísala na 100%, ale keďže ide o zakladateľku, tak je len na nej, ako sa rozhodne
@Ayreen , nepočula som zle vážne mi povedal, že to nevadí, že mám začať brať nový blister tak ako som zvyknutá.. tvoj systém má určite väčšiu logiku -ale tak tehotná som našťastie nezostala
je to ako hovorí @Ayreen , pauzu by si predlžovať nemala.
a ak nechceš načínať nové balenie a budeš mať 8-dňovú prestávku, nemala by si sa na antikoncepciu prvých sedem dní cyklu užívania spoliahať ale použiť aj nejakú inú metódu antikoncepcie.
@petka9 - ak si tú 21 tabletku nedá, tak má zníženú spoľahlivosť minimálne po celú dobu prestávky + prvých 7 dní.
ale čo sa antikoncepcie týka, tak ja sa spolieham len na to čo je 100%tné a keby som si doplietla a predĺžila nedopatrením pauzu, tak by som sa asi nespoliehala celý blister, lebo podľa mňa sa potom ovulácia nemusí spoľahlivo zablokovať + dlhšia životnosť spermií a hurá - bábätko by bolo v brušku
nuž každopádne vám ďakujem ikeď sú tu úplne protichodné názory... tiež som sa snažila zavolať gynekológovi že ako mám pokračovať ale mal asi týždeň voľno a nebral tak som ostala kúsok zúfalá... ide o to, že sedemdňová pauza mi končí zajtra, osemdňová v pondelok...
no a predpokladám, že 21. tabletku si nezobrala, že?
ak ti už končí pauza, tak si ju aspoň nepredlžuj, to by si už doplietla úúúúplne. ale na HAK sa bohužiaľ nespoliehaj aspoň to minimum, čo sme ti ja a petka napisali.
@12 hoci neberiem antikoncepciu, ale to co pises sa zda byt logicke..a vobec to neber tak, ze si "bojko"...si skor zodpovedna a beries do uvahy nasledky, ktore sa mozu stat
to, že si zobrala 2 tabletky v jeden deň už nezmeníš, ale dá sa s tým ešte niečo robiť. Normálne pokračuj v užívaní tabliet. Môžeš ich dokopy užívať 21 dní (čiže 1 tabletu si vezmeš z nového blistra ako radila @ayreen ) alebo môžeš vybrať celý ten svoj mesačný blister (čiže budeš brať tablety spolu 20 dní). Na tom vôbec nezáleží, ten jeden deň nič nespraví. Dokonca aj v príbalovom letáku máš napísané, že ak si chceš posunúť menštruáciu na iný deň v týždni, môžeš zobrať až menej než 21 tabliet (aj keď len o 1 či 2 tablety).
V užívaní budeš pokračovať po 7-dňovej prestávke. To znamená, že ak si si poslednú tabletu vzala povedzme v utorok, nový blister začneš o týždeň v stredu.
Neboj sa, aj mne sa už podarilo vziať 2 tablety v jeden deň. Som tu a nie som tehotná
xyz - tak asi prvýkrát s tebou nesúhlasím, pretože v letáku píšu, že ak si chce posunúť menštruáciu, môže skrátiť PAUZU povedzme o jednu al. tie 2 tabletky, ale menej ako 21 tabliet v jednom cykle by určite brať nemala.
ak vybrala 21 tabliet a berie ďalšie bez pauzy (keď si chce posunúť menzes), tak môže vziať 3,10 al. 15 tabliet, to je jedno, ale minimálne tých 21 v jednom cykle musí byť.
no a podľa mňa je v antikoncepcii vždy lepšie viac, ako menej.
@ayreen ok, podľa mňa by nebolo nebezpečné užívanie "len" počas 20 dní, ale istotne sa zhodneme na tom, že ak chce mať @mauinka istotu, tak nech prestávku nerobí a rovno začne v užívaní druhého blistra. A netreba si lámať hlavu nad tým, aká dlhá má byť prestávka
@xyz666 - lenže ak sa pozrieš na príspevok č. 13 od Mauinky, zistíš, že prestávku už urobila a končí jej zajtra
ale áno, dalo sa to vyriešiť aj pokračovaním bez pauzy, to máš pravdu len mňa napadla automaticky možnosť nahradenia tej 21. tablety z nového blistra, ja som to tiež tak urobila keď som raz zvracala a musela som vziať 2 tablety. aspoň som sa nemusela báť či sa stala chyba, alebo nie...
tak ja s tým teda začnem dnes, po siedmych dňoch, prevažuje tu názor nepredlžovať pauzu... naozaj díky... aj za názor tých milých chlapcov na ktorých som sa pobavila...a asi nie jediná
ahojte baby...potrebovala by som poradiť. mám trošku blbý týždeň a včera som v normálnom čase, o siedmej hodine večer, zjedla antikoncepčnú tabletku, ale pár hodín potom, som išla spať a zobudila som sa s tým,že som tabletku nejedla, tak som zjedla aj tú dneskajšiu, čiže štvrtkovú...čo mám robiť?
Ale veď ja to nemyslím v zlom. Ja som si ju kúpila na predpis, lenže medzitým som sa rozhodla, že ju užívať nebudem. teraz sa jej neviem zbaviť a štve ma to keďže nestala 5 korún. A diky za toho pouličného predajcu
@23 ako si myslela to ze bez pauzy? lebo mne sa stalo to iste o com tu @mauinka pise a chcela by som vediet ze ako vlastne pokracovat ked z jedneho blistra ich uzijem 20 a z druheho 21 ta jedna tam vlastne stale chyba ci?
Mne sa stalo presne to isté ako mauinke... A tiež som 21. tabletku nevzala, znamená to, že sa teraz nebudem môcť na HAK spoliehať tých 7 prestávkových dní + 7 prvých s HAK, alebo ešte aj dlhšie ??
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
V podstate sa nič nestalo, len nezabudni, že tá 1 tableta ti chýba a v ten 21. deň ju musíš zobrať!, lebo pri 20 dňovom cykle sa znižuje spoľahlivosť!
ak chceš ešte niečo konkrétnejšie vedieť, napíš mi TSku.
no každopádne, ak by išlo o mňa, spoľahla by som sa na to, čo som napísala na 100%, ale keďže ide o zakladateľku, tak je len na nej, ako sa rozhodne
a ak nechceš načínať nové balenie a budeš mať 8-dňovú prestávku, nemala by si sa na antikoncepciu prvých sedem dní cyklu užívania spoliahať ale použiť aj nejakú inú metódu antikoncepcie.
ale čo sa antikoncepcie týka, tak ja sa spolieham len na to čo je 100%tné a keby som si doplietla a predĺžila nedopatrením pauzu, tak by som sa asi nespoliehala celý blister, lebo podľa mňa sa potom ovulácia nemusí spoľahlivo zablokovať + dlhšia životnosť spermií a hurá - bábätko by bolo v brušku
Som bojko, a preto tieto veci beriem dosť vážne
ak ti už končí pauza, tak si ju aspoň nepredlžuj, to by si už doplietla úúúúplne. ale na HAK sa bohužiaľ nespoliehaj aspoň to minimum, čo sme ti ja a petka napisali.
to napadlo aj mňa že aspoň prvý týždeň sa spoliehať nebudem... tak teda dík
V užívaní budeš pokračovať po 7-dňovej prestávke. To znamená, že ak si si poslednú tabletu vzala povedzme v utorok, nový blister začneš o týždeň v stredu.
Neboj sa, aj mne sa už podarilo vziať 2 tablety v jeden deň. Som tu a nie som tehotná
ak vybrala 21 tabliet a berie ďalšie bez pauzy (keď si chce posunúť menzes), tak môže vziať 3,10 al. 15 tabliet, to je jedno, ale minimálne tých 21 v jednom cykle musí byť.
no a podľa mňa je v antikoncepcii vždy lepšie viac, ako menej.
ale áno, dalo sa to vyriešiť aj pokračovaním bez pauzy, to máš pravdu len mňa napadla automaticky možnosť nahradenia tej 21. tablety z nového blistra, ja som to tiež tak urobila keď som raz zvracala a musela som vziať 2 tablety. aspoň som sa nemusela báť či sa stala chyba, alebo nie...
ty musíš byť strašný "inteligent"