V príbalovom letáku by si mala mať napísané, že kedy ich máš začať brať, zvyčajne je to koncom menštruácie... ale nespoliehala by som sa na to, že zaberajú hneď od prvej, predsa len sú to hormóny a telo si na ne musí postupne zvyknúť...
@dollynka7 Radšej sa opýtaj gynekológa. Istota je guľomet. Pochybujem, že niekto z tu prítomných je gynekológ. A ak nie tak minimálne si veľmi dôkladne prečítaj pribalený leták. Odporúčam však prvú možnosť. No po prvej tabletke určite neúčinkujú a ani po 4roch. Bežne z toho čo viem tak minimálne jeden celý cyklus (ak vieš čo myslím). pravidelného užívania podľa predpisu bez vynechávania, ale nie som si istý. P.S. Ani ja nie som gynekológ.
Chcela som pripisat, ze trapne pripomienky si nechajte pre seba, ale hovorim si serem nato. No a tu mam nevadi no...a dakujem tym, ktori mi odpovedali vyspelym mozgom, nie vymletym
Prečo ľudia nečítajú príbalové letáky od liekov? Okrem iného by si sa tam napr. dozvedela aj to, že by sa na to nemalo fajčiť, s akými liekmi sa to neznáša, čo by si mala robiť, ak ju niekedy zabudneš zobrať alebo všetky iné možnosti... napr. ako si tým aj oddialiť menštruáciu, ak ideš niekam k moru a hrozí, že budeš mať akurát krámy... no proste, samé užitočné informácie. Nechápem, prečo si sa radšej prišla pýtať sem. Naozaj to tam nie je všetko napísané?
Pri každej antikoncepcií je to inak.....napríklad v tej mojej sú v príbalovom letáku veci, čo fungujú inak. Na to ťa má upozorniť gynekológ.... Každopádne kým nevieš, používaj aj kondóm....antikoncepcia je aj tak účinná "iba" na 99%
@muf nebuď premúdretý vyzerá to trápne hlavne keď chlap ide hovoriť o ženských veciach a tvári sa ako majster sveta za to že si myslí, že vie niečo lepšie ako žena... spuchni.
Kým hormóny pre mužov sú takmer v celej Európe zakázané, ženám sa odporúča predávkovanie hormónmi. Množstvo štúdií potvrdilo, že hormonálna antikoncepcia podporuje rakovinu prsníka, kŕčka maternice a pečene. Obhájcovia potratov to budú vždy popierať (podobne ako tabakový priemysel popiera rakovinu pľúc). Syntetické hormóny nahradzujú prirodzené hormóny, a teda vaječníky zakrpatejú a scvrknú sa, lebo nemusia produkovať hormóny, sú im zvonku dodávané. Bez fungujúcich vaječníkov riziko rakoviny vaječníkov je samozrejme nulové. Stena maternice sa stenší až na 1mm, lebo hormonálna antikoncepcia jej každý mesiac bráni v tom, aby zhrubla a pripravila sa na možné uhniezdenie embrya. Nečudo, že ženy, ktoré sú dlho na hormonálnej antikoncepcii, nemôžu otehotnieť, resp. majú veľa spontánnych potratov. Reprodukčné orgány sú hormonálne, teda chemicky zmrzačené.
Mechanicky sa od 70-tych rokov bežne mrzačil reprodukčný systém ženy tzv. hysterektómiou, keď jej boli vybrané maternica, vaječníky, vajíčkovody, kŕčok, atď. Donedávna hysterektómia a po nej nasledujúca hormonálna terapia boli bežnou procedúrou na Západe, takmer ako vybratie mandlí. Dnes je pre zdravotné riziká odmietaná, pretože narúša nielen hormonálny systém ženy, ale aj jej celkový zdravotný stav. Dnes zisťujeme, že to nebola dobrá voľba pre ženu a čoskoro si to odborníci priznajú aj ohľadom hormonálnej antikoncepcie. V roku 2005 Svetová zdravotnícka organizácia preradila estrogénovo-progestinové tabletky na kontrolu pôrodnosti do kategórie vysokokarcinogénnych (rakovinotvorných) pre prsia. A je toho viac...
breast_cancer
Dlho sme boli bombardovaní reklamou a všeobecnou akceptáciou cigariet kvôli silnému lobbyingu a štátnej podpore, dokonca EÚ dotáciam tabakovému priemyslu. Dnes sme ohromení mocným farmaceutickým priemyslom a jeho propagandou. Ako sú varovania na cigaretách o škodlivých dopadoch na zdravie, je čas vytlačiť ich na krabičky hormonálnej antikoncepcie.
Progestíny a estrogén, súčasti hormonálnej antikoncepcie, majú rôzne zlé dopady a riziká, ktoré treba adresovať: rakoviny, trombózy, infarkty, centrálne mozgové príhody, depresie, atď. Informácia, že progestinové a kombinované tabletky znemožňujú uhniezdenie už počatého týždňového embrya je veľmi dôležitá v rozhodovaní mnohých žien, ktorým je táto informácia úmyselne odopieraná. Je to tak - každá hormonálna antikoncepcia zabíja embryo. Výrobcovia to dokonca priznávajú, ale nie v príbalovom letáku pre pacientky, ale len v informácii pre farmakológa. Pri používaní kombinovanej hormonálnej tabletky sa vyskytne oplodnenie v 1.7% až 28.6% za cyklus. Progestinové tabletky majú mieru oplodnenia 33% až 65% na cyklus*.
Hormonálna antikoncepcia má štyri mechanizmy, z ktorých každý môže zlyhať**:
1. bráni ovulácii vajíčka vo vaječníku
2. zahusťuje hlien v kŕčku maternice, aby sa spermie nedostali dovnútra
3. vo vajíčkovode spomaľuje pohyb vajíčka, alebo ak došlo k jeho oplodneniu, tak už embrya
4. bráni výstelke maternice pripraviť sa na prijatie embrya, ktoré sa neuhniezdi a odumiera
Ženy na hormonálnej antikoncepcii vlastne aj roky neovulujú a ich menštruácia je len falošná. Ťažko hovoriť o regulácii menštruačného cyklu, ak s tabletkou žiaden neexistuje. Mechanizmus spomalenia vajíčka vo vajičkovode viedol k ohromnému nárastu mimomaternicových tehotenstiev v Európe a Amerike za posledných 30 rokov. Relevantný je tiež fakt, že ženy na tabletkách strácajú chuť na sex, mávajú depresie, trombózy, nadváhu a ďalšie negatívne vedľajšie účinky.*** Cyproteron obsahujúce antikoncepčné tabletky odstraňujú akné v čase, keď ich dievča berie. Ak ich vysadí, zistí, že nie je vôbec vyliečená a jej problém sa obnovil. Čím mladšia a čím dlhšie berie hormonálnu antikoncepciu, tým má oveľa vyššiu pravdepodobnosť ochorenia na rakovinu prsníka****. Žena má problém otehotnieť po rokoch na hormonálnej antikoncepcii*****, pričom jej plodnosť je podľa kanadskej odborníčky znížená o 26%.Na báze znemožnenia uhniezdenia embrya funguje aj vnútromaternicové teliesko, ktoré sa zaoperuje do maternice ženy. Aj to zlyháva.
antikoncepcia.a
Pre zhrnutie, syntetické hormóny narúšajú reprodukčný systém a ich propagácia je úplným nerešpektovaním ženského tela. Potláčajú plodnosť a sexualitu ženy, robia ju dočasne neplodnou, pričom neplodnosť je choroba, ktorú jej takto spôsobujú. Preto tí, čo propagujú hormonálnu antikoncepciu ako lieky, robia len reklamu antikoncepčnému priemyslu a klamú ženy, na ktorých tele zarábajú veľké peniaze.
Vojna proti ženskej plodnosti je vojnou proti žene. S antikoncepciou je ženské telo odmietané: jej plodnosť je zlá, nevyvinula sa dosť dobre. Ašpirácia obrátiť ženu v muža viedla k zotročeniu ženy ako sexuálneho objektu. Muž totiž môže sexovať bez dôsledkov, čo naša spoločnosť doteraz odsudzovala. Antikoncepčný priemysel a obhájcovia potratov, ktorí zároveň propagujú chemické potraty spôsobené hormonálnou antikoncepciou, nám však chcú nahovoriť, aby sa ženy stali tým, čo na mužoch doteraz odsudzovali. Nech aj ony majú sex bez dôsledkov, čo im má zabezpečiť antikoncepcia a v prípade jej zlyhania legálny potrat. To je zvrátenosť!
@muf hovorím niečo o profesionálnych gynekológoch?! nie. hovorím o kokotkoch ako si ty, ktorý v živote nič nedosiahli a preto si honia ego v anonymných diskusiách nad tým akí sú "machri" ... pozor neže praskneš
@muf vidis, a toto ja nechapem...ako moze niekto zacat uzivat napr. HAK a neprecita si ani pribalovy letak, alebo mu gynekolog nic nepovie.....hlavne, ze holku trapilo, ci z nej priberie......ale zjavne ju uz nic netrapi, ani priberanie, ani negativne ucinky, ani nic......
ja si pred kazdym uzitim hocijakeho lieku precitam pribalovy letak (a preto som uz 2/3liekov smarila do kosa to len tak na margo)
ja sa akože nepovažujem za osobu, kt. sa vyslovene dotknú nejaké príspevky v pofidérnych fórach, ale toto sú ozaj také mega kokotiny, že som až rozčúlená. neznášam, keď sa niekto vyjadruje o veciach, o kt. nemá ani páru a ešte tým balamutí ostatných. ach (teraz reagujem už len na to, že si to bezducho skopíroval z nejakej """"štúdie"""")
@tysha ja som to sem len hodil preto lebo nie každý vie aj minusy a nech si prečíajú aj "pro-life" názor. nehovorím že každý si ho má osvojiť ale má si prečítať a zvážiť argumenty oboch strán....
@muf cha, si ma pobavil, ano lekari vedia preco predpisuju "dane" lieky.....drvivu vacsinu preto, lebo den pred tym bol u nich pan z farmafirmy s kufrikom a nasluboval pekny baksis za t (viem ako to chodi)...ale to je uz o inom.....proste nevidim dovod davat si zelezo, ktore obsahuje rakovinotvorne Ecka, ked si zelezo mozem doplnit zeleninou a a masom (napriklad)....a mas pravdu aj Ccko a ine kombinovane vitaminy obsahuju dobry bordel, preto ich nejem v tej forme (az na ciste Ccko...100%tna kyselina askorbova...tu amm nastudovanu.....takze ta ano)....ale isto si nebudem davat do tela to, co mi viac uskodi ako pomoze... (nehovorim o vaznych zdravotnych problemoch..
niektori ludia tu skutocne s velkou noblesou pisu teda akoze napriklad taka @klaudiqaaa sa vyjadruje ako drevorubac, aj ked ma typek pravdu a dufam, ze aj ja budem teraz primitivne hovno, kokot co nic nedokazal a podobne
@etela diky, ze si mi tu bump-up-ol konverzaciu, potesil si ma
@n0win0u sorry nemala som náladu a neznesiem keď sa dajaký chlapec hrá na majstra sveta a kvôli jednému preklepu ide zhadzovať ostatných. neviem o ničom čo by ten chlapec dokázal, vživote som o ňom nepočula a je mi úprimne ukradnutý len by si mal dáývať pozor aby to jeho ego neprasklo, nemusíš sa za to do mňa navážať aj ty
@klaudiqaaa ved prave, nepoznas ho, ale nie je problem u vynadat pripadne mu pvoedat, ze nic nedokazal, a ze je hovno, co ak je gynekolog alebo studuje zanho
@n0win0u to som ti už povedala- vživote som o ňom nepočula ani neviem o tom, že je to niekto, kto by niečo dokázal... gynekológ určite nie je, lebo má len 21 a keď za neho študuje, aj tak ešte nič nie je. ja môžen začať študovať právo ale nebudem robiť zo seba niečo viac keď som to ani zďaleka ešte nedoštudovala chapeme sa?
@klaudiqaaa no neviem ci som cital vsetko co on pisal, ale myslim si, ze jej docela radil vlastne asi ako ejdiny.. a potom sa tu ludia zacali donho obuvat, ze si mysli, ze vie viac ako samotne zeny, v com akoze ja osobne by som nevidel zadrhel.. bo to nikde nie je napisane, ze to tak byt nemoze napriklad ale akoze mno dajme tomu, ze viem na co narazas
myslim si ze zalezi, aku antikoncepciu uzivas..kazda je predsa ina..ja som svoju zacinala brat v prvy den menstruacie a ucinkovat mi zacala po tyzdni- teda takto mi to vravela gynekologicka a aj v letaku to tak bolo..
zalezi od druhu antikoncepcie,vatsinou ak vezmes hned v 1 den mestruacie malo by to ucinkovat hned ak neskor tak sa musis chranit aj inou formou.Urcite,ale nieje na skodu precitat letacik.
HAK ma samozrejme aj vela negativ.Ja osobne som dlho zvazovala a zistovala vsetko ohladom HAK a aj napriek kadecomu co som o nej docitala mi to pride ako najspolahlivejsie.Mne osobne vyhovuje a som spokojna,nemam ziadne problemy a treba chodievat na pravidelne testy.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
(+prečítaj si návod)
btw v príbalovom letáku to je tiež.
tam sa môžeš spýtať, radia gynekológovia, takže je to overené a nebudeš zbytočne otravovať toho svojho s blbosťami
btw. velmi zalezi na tom co beries.. zaciatok ucinkovania je rozny
@muf nebuď premúdretý vyzerá to trápne hlavne keď chlap ide hovoriť o ženských veciach a tvári sa ako majster sveta za to že si myslí, že vie niečo lepšie ako žena... spuchni.
Mechanicky sa od 70-tych rokov bežne mrzačil reprodukčný systém ženy tzv. hysterektómiou, keď jej boli vybrané maternica, vaječníky, vajíčkovody, kŕčok, atď. Donedávna hysterektómia a po nej nasledujúca hormonálna terapia boli bežnou procedúrou na Západe, takmer ako vybratie mandlí. Dnes je pre zdravotné riziká odmietaná, pretože narúša nielen hormonálny systém ženy, ale aj jej celkový zdravotný stav. Dnes zisťujeme, že to nebola dobrá voľba pre ženu a čoskoro si to odborníci priznajú aj ohľadom hormonálnej antikoncepcie. V roku 2005 Svetová zdravotnícka organizácia preradila estrogénovo-progestinové tabletky na kontrolu pôrodnosti do kategórie vysokokarcinogénnych (rakovinotvorných) pre prsia. A je toho viac...
breast_cancer
Dlho sme boli bombardovaní reklamou a všeobecnou akceptáciou cigariet kvôli silnému lobbyingu a štátnej podpore, dokonca EÚ dotáciam tabakovému priemyslu. Dnes sme ohromení mocným farmaceutickým priemyslom a jeho propagandou. Ako sú varovania na cigaretách o škodlivých dopadoch na zdravie, je čas vytlačiť ich na krabičky hormonálnej antikoncepcie.
Progestíny a estrogén, súčasti hormonálnej antikoncepcie, majú rôzne zlé dopady a riziká, ktoré treba adresovať: rakoviny, trombózy, infarkty, centrálne mozgové príhody, depresie, atď. Informácia, že progestinové a kombinované tabletky znemožňujú uhniezdenie už počatého týždňového embrya je veľmi dôležitá v rozhodovaní mnohých žien, ktorým je táto informácia úmyselne odopieraná. Je to tak - každá hormonálna antikoncepcia zabíja embryo. Výrobcovia to dokonca priznávajú, ale nie v príbalovom letáku pre pacientky, ale len v informácii pre farmakológa. Pri používaní kombinovanej hormonálnej tabletky sa vyskytne oplodnenie v 1.7% až 28.6% za cyklus. Progestinové tabletky majú mieru oplodnenia 33% až 65% na cyklus*.
Hormonálna antikoncepcia má štyri mechanizmy, z ktorých každý môže zlyhať**:
1. bráni ovulácii vajíčka vo vaječníku
2. zahusťuje hlien v kŕčku maternice, aby sa spermie nedostali dovnútra
3. vo vajíčkovode spomaľuje pohyb vajíčka, alebo ak došlo k jeho oplodneniu, tak už embrya
4. bráni výstelke maternice pripraviť sa na prijatie embrya, ktoré sa neuhniezdi a odumiera
Ženy na hormonálnej antikoncepcii vlastne aj roky neovulujú a ich menštruácia je len falošná. Ťažko hovoriť o regulácii menštruačného cyklu, ak s tabletkou žiaden neexistuje. Mechanizmus spomalenia vajíčka vo vajičkovode viedol k ohromnému nárastu mimomaternicových tehotenstiev v Európe a Amerike za posledných 30 rokov. Relevantný je tiež fakt, že ženy na tabletkách strácajú chuť na sex, mávajú depresie, trombózy, nadváhu a ďalšie negatívne vedľajšie účinky.*** Cyproteron obsahujúce antikoncepčné tabletky odstraňujú akné v čase, keď ich dievča berie. Ak ich vysadí, zistí, že nie je vôbec vyliečená a jej problém sa obnovil. Čím mladšia a čím dlhšie berie hormonálnu antikoncepciu, tým má oveľa vyššiu pravdepodobnosť ochorenia na rakovinu prsníka****. Žena má problém otehotnieť po rokoch na hormonálnej antikoncepcii*****, pričom jej plodnosť je podľa kanadskej odborníčky znížená o 26%.Na báze znemožnenia uhniezdenia embrya funguje aj vnútromaternicové teliesko, ktoré sa zaoperuje do maternice ženy. Aj to zlyháva.
antikoncepcia.a
Pre zhrnutie, syntetické hormóny narúšajú reprodukčný systém a ich propagácia je úplným nerešpektovaním ženského tela. Potláčajú plodnosť a sexualitu ženy, robia ju dočasne neplodnou, pričom neplodnosť je choroba, ktorú jej takto spôsobujú. Preto tí, čo propagujú hormonálnu antikoncepciu ako lieky, robia len reklamu antikoncepčnému priemyslu a klamú ženy, na ktorých tele zarábajú veľké peniaze.
Vojna proti ženskej plodnosti je vojnou proti žene. S antikoncepciou je ženské telo odmietané: jej plodnosť je zlá, nevyvinula sa dosť dobre. Ašpirácia obrátiť ženu v muža viedla k zotročeniu ženy ako sexuálneho objektu. Muž totiž môže sexovať bez dôsledkov, čo naša spoločnosť doteraz odsudzovala. Antikoncepčný priemysel a obhájcovia potratov, ktorí zároveň propagujú chemické potraty spôsobené hormonálnou antikoncepciou, nám však chcú nahovoriť, aby sa ženy stali tým, čo na mužoch doteraz odsudzovali. Nech aj ony majú sex bez dôsledkov, čo im má zabezpečiť antikoncepcia a v prípade jej zlyhania legálny potrat. To je zvrátenosť!
ja si pred kazdym uzitim hocijakeho lieku precitam pribalovy letak (a preto som uz 2/3liekov smarila do kosa to len tak na margo)
ja sa akože nepovažujem za osobu, kt. sa vyslovene dotknú nejaké príspevky v pofidérnych fórach, ale toto sú ozaj také mega kokotiny, že som až rozčúlená. neznášam, keď sa niekto vyjadruje o veciach, o kt. nemá ani páru a ešte tým balamutí ostatných. ach (teraz reagujem už len na to, že si to bezducho skopíroval z nejakej """"štúdie"""")
@etela diky, ze si mi tu bump-up-ol konverzaciu, potesil si ma
HAK ma samozrejme aj vela negativ.Ja osobne som dlho zvazovala a zistovala vsetko ohladom HAK a aj napriek kadecomu co som o nej docitala mi to pride ako najspolahlivejsie.Mne osobne vyhovuje a som spokojna,nemam ziadne problemy a treba chodievat na pravidelne testy.