Máte niekdo astmu? je možné aby astma začala aj v neskoršom veku ako 17,18 rokov? ja som myslela že to maju len deti od detstva... a aké su príznaky? ... poradte prosím
mám astmu, začala mi v 16tich, ona zvyčajne prepukne po niečom...ide o to, že ju musí niečo spustiť...prudká choroba, trauma hocičo...ale nastane u ľudí, čo trpia od detstva alergiami, alebo majú zmenšené priedušky či pľúca...príznaky sú ťažkosti s dýchaním, dráždivý kašeľ, občas až záchvaty....
astmu mam od mala, mnohym ludom vsak prepukne ako tzv. psychosomaticke ochorenie teda ako reakcia na enormny stres, zataz alebo ako mnohi spravne uvadzali vznika z neliecenych alergii alebo sa ti ako dedicne ochorenie mozno prejavila neskor... mnoho ludi vravi ze je to vyssi stupen alergie... priznaky su neschopnost nadychnut sa ktore vyvolava zachvaty kasla a snahu o kyslik popripade mozes citit ze sa ti znizila kapacita pluc a akoby zuzila prieduska... samozrejme nezahalaj a chod k doktorovi lebo ako som si tento rok zase raz odskusala nie je to sranda a bez mnozstva liekov by som bola stratena...
brat má, ako malý mal nábeh na astmu a celkovo problémy s dýchacími cestami, potom v puberte sa to prejavilo naplno (zvykne sa to ozvať práve v puberte)
@lolo636 len nech sa prosim ta z teba nestene hypochonder, poznam babu co si takto privodila problemy so zaludkom lahko sa moze stat ze si vsugerujes symptomy
@miskaonfire keby sa mi v noci nestáva že sa nemožem poriadne nadýchnut a keby sami brat nesmeje že pískam ked dýcham tak som v tom že to je len alergia....asi budem musiet ist tomu doktorovi :/
u mna sa astma prejavila az v 21-tke, takze je to mozne, bol som cez velku noc u tety a oni mali navlhnute zaklady domu, takze to asi bolo z plesne a dostal som astmaticky zachvat a skoncil v nemocnici a drzalo ma to cely rok, dusivy kasel, dychavicnost, pravidelne zachvaty kazdy den, uzival som lieky, pouzival inhalator a tento rok nic, zvlastne, akurat alergia na kvit. stromy obcas ale inak som uplne zdravy ...
mal som nabeh na astmu.. a postupne pocas 3 rokov som postupne prestaval brat lieky na alergiu, az som sa dostal do stadia, ze mi je ovela lepsie.. mozno to bude aj tym fajcenim netusim, ale je mi dobre
ahoj - ja mám astmu síce už od piatich rokov, ale viem, že človek ju môže dostať v akomkoľvek veku, ide o to ako dlho jej skrytá forma bude odolávať spúšťačom. jedno pravidlo ktoré musíš fakt dodržiavať, aby si stále užívala lieky, teda ak si nasadená dennú liečbu. Ja som si povedala dosť po 12 rokov, - dva roky som nič nebrala, a potom sa môj stav tak zhoršil, že som dusila aj kvôli kúreniu v kancelárii. Inak zo šiestich súrodencov ju máme štyria. Tak je to fakt zaujímavé...
Ja mám. Zistili mi to asi keď som mala 6 rokov. V noci sa mi dosť zhoršilo dýchanie, takže sme ráno šli k mojej obvodnej doktorke, ktorá mi podala liek, na ktorý som alergická... Takže do nemocnice ma otec niesol na rukách... Na následky toho lieku mi zlyhávalo srdce, bola som na ponapájaná na všetkom možnom.
Ale teraz nepociťujem, že by mi niečo bolo. Lieky beriem, len ak som chorá... Inak nič.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Na google nemáš žiadne podrobnosti?
priznaky? fuha neviem vlastne ani, mne to isla ruka v ruke s alergiou a vlastne alergologicka ma poslala na testy na astmu cize..
objednaj sa k lekárovi, nie je to sranda
Ale teraz nepociťujem, že by mi niečo bolo. Lieky beriem, len ak som chorá... Inak nič.
A áno môže, myslím, že v každom veku.