Čaute! Počas toho času, čo som tu nebola, som sa začala venovať (nie len) astrológii. Nie takej tej bulvárnej, ktorú nájdete v každých novinách (svojho času som mala informácie, že tieto astro stĺpčeky dostáva za trest písať ten, kto stále mešká do práce . Ale takej tej naozajstnej. Sama som bola prekvapená, aká je to vlastne rozsiahla a komplexná „veda“. (Úvodzovky pre to, aby niektorých jedincov, ktorí sú zásadne proti, netrafil šľak už len pri prvých vetách.) Že vlastne to, čo vieme, je len slnečné znamenie. Ty si vodnár a on lev... Ale! Vedeli ste, že aj všetky ostatné planéty (ráta sa aj Pluto a Mesiac) prechádzajú v čase tvojho narodenia istým znamením zverokruhu? A že tiež vysielajú do vesmíru nejakú energiu, ktorá sa potom odráža na človeku (rovnako ako slnko a jeho znamenie, to každý pozná)?
Aký máte názor na astrológiu vy? Predpokladám, že 90% z vás si myslí, že je to bullshit a tými zvyšnými 10% trieska zvedavosť.
Keďže ja som ako špongia a poznatky vstrebávam rovnako ako ona vodu, za toho polroka som sa stihla naučiť zaujímavé veci, teda napríklad aj čítanie horoskopu narodenia. Ak máš záujem sa o sebe niečo dozvedieť a nemáš predsudky väčšie ako Atlantický oceán, napíš mi správu: potrebujem vedieť dátum, čas a miesto narodenia.
Som zvedavá na vaše reakcie, šup šup, píš!
prosím, ale čím je ten okamih narodenia taký určujúci? všetky tie energie a veci musia pôsobiť aj na dieťa v matke, prirodzene. A aj po narodení. Prečo je samotný pôrod určujúci?
(napadá mi odpoveď - že by sa dieťa rozhodlo vplyvom takých energií, že chce ísť von, ale čo plánované pôrody cisarom? Ako toto vysvetlujete? Dík)
Inac mne tiez nikdy neslo do hlavy to co pise @4 - ze preco prave narodenie to urcuje, ked ten clovek zije vlastne uz 9 mesiacov a to kedy vyjde z brucha je skor len o nahode. Cize vobec nechapem ako je to cele mozne, a o to viac ma zaraza ako velmi to sedi nie tie denne predpovede co si vycucaju z prsta v casopisoch, ale skutocne vypracovane osobne horoskopy - pri narodeni mi moja teta (astrologicka) takyto vypracovala a citala som si ho teraz ako dospela a ostala som sokovana, ako doslovne to sedi, proste predpovedala cely moj zivot, povahu, zamestnanie, problemy, na vlas presne, a to uplne zarazajuce detaily, ziadne omacky co sedia na kazdeho. A inac v samotnej charakteristike mojho znamenia sa az tak nevidim, ale zato podla cinskeho horoskopu som uplne ukazkovy prototyp ovce, fakt kazda jedna veta opisujuca ovcu na mna sedi tak akoby niekto o mne pisal
@foxie ja vieeeem ale nešla som to tam celé rozpisovať, čím všetkým sa astrológia zaoberá... a v podstate som nerátala s tým, že by niekto pochopil slovu ascendent
INAK... prepáčte, že som vám nakoniec včera nič nenapísala, ale vypadol mi vďaka super počku net na celú noc. a som zvedavá, koľko mi vydrží teraz ráno pustím sa postupne do toho. @delica hm... toto je otázka, ktorá je aj v astrologických kruhoch stále nie úplne vyriešená. ja osobne si myslím, že kým dieťa žije svoj prenatálny život vnútri matky, je jej súčasťou. keď sa narodí, prestrihnú mu pupočnú šnúru a je "samostatným" jedincom. @plavam_zivotom dobre, pisem spravu
@staphylococcus a čo sú reálne poznatky? čo je reálnejšie ako vesmír? toto tu, čo si človečia spoločnosť vytvorila ako realitu? veď nebooooj sa, chodím do práce, do školy, platím účty, všetko včas ako má byť. a vo svojom voľnom čase žijem a nechávam žiť, tak skús aj ty
@12 ze by napriklad kurva taka matematika? fyzika? chemia? biologia? astroNOMIA? Veci co stoja na realnych zakladoch, nie na tom, ze chora hlava vymyslela, ze planeta na teba posobi nejakou "energiou" (a teraz akou, kurva? kinetickou? potencionalnou? vo forme coho? cim je ta energia vedena ze od tej planety pride sem? chces mi povedat, ze ta planeta ma nejaky spesl typ castic, ako svetlo je vo forme fotonov tak proste existuju z nejakej planety nejake castice ktore ma nejak ovplyvnuju? ako? preco? na zaklade coho? interferuju mi nejak s funkciami mozgu?).
Ved ja do riti nikoho nezabijam, len nemam rada picoviny.
@staphylococcus kámo, z teba ide príšerne veľa hnevu, si uvar kamilkový čaj proste sa zmier s tým, že nie všetko je verifikovateľné a stojí na "realnych" základoch. "realita", tá tvoja, stojí na skutočnosti, ktorá je človekom už spoznaná. vieš na koľko vecí sme ešte ako ľudstvo neprišli? A to teraz akože znamená, že neexistujú?
nič ti nenútim, to vedz. som rada, že existujú ľudia, ktorí preferujú exaktné fakty, pretože aj to nás posúva dopredu.
@14 ano, kdezto ludia ako ty nas posuvaju naspat do stredoveku. Smutne, kolko realnych poznatkov, na ktorych sa da stavat ludska rasa ma a aj tak sa najdu individua, ktore radsej veria rozpravkam. A "na to sme este neprisli" je absolutne irelevantna vyhovorka v tomto pripade, pretoze ano, je vela veci, na ktore clovek este neprisiel ale toto je asi ako povedat, ze sme este neprisli na to, kde zije Santa Claus, pretoze to postrada akykolvek logicky podklad.
A ano, ide zo mna vela hnevu, pretoze ma proste nasieraju picoviny tohto charakteru a nasiera ma, ked ich niekto siri ako fakt.
@staphylococcus ten tvoj nick asi taký omen nomen, čo?
Milan Rúfus raz povedal, že rozprávky nevznikli preto, aby deti zaspali, ale aby sa dospelí zobudili. Ja nebudem presviedčať človeka, ktorý si spravil škatuľku reality a nedokáže do nej vpustiť nič, čo neprejde detektorom faktov a čo je nad jeho pochop. K takýmto záležitostiam potrebuješ aj kúsok viery, rovnako ako k náboženstvu. A keď ju nemáš, načo ti ja tu budem teraz vysvetlovať... ak by si prejavila záujem a nespustila ten prúd útokov, ktoré sa netýkajú iba danej témy (astrológia), ale aj mojej osoby, možno by som uznala za vhodné, že investovať energiu a čas do toho, aby som ti to bližšie vysvetlila, má zmysel... takto si môžeme popriať príjemný deň a každá sa rozísť svojou vyšliapanou cestičkou o krôčik dopredu (a aj pohyb dozadu vie byť niekedy prospešný, vieš, lebo možno na tej ceste späť nájdeš niečo, čo si stratila alebo prehliadla. pokiaľ nestagnuješ. to je zlé.)
@16 smutne, ako velmi sa snazis posobit inteligentne a ako velmi sa ti to nedari. Ked tak rada ides dozadu, kludne si postav drevenu chatrc, bez elektriny, bez kanalizacie niekde v lese a zi si tam so svojou VIEROU, ktora este nikdy tomuto svetu nic pozitivne nepriniesla.
A ano, on ten "detektor faktov" je tak trosku potrebny, ked clovek nechce byt za kokota a verit kazdej hovadine, ktoru precita na internete. Potom mame nabozenskych fanatikov, konspiratorov a trulov ako si ty, ktori akosi nedokazu odselektovat pravdu od picovin.
Pekny den ti nezazelam, pretoze mam rada uprimnost.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Aký máte názor na astrológiu vy? Predpokladám, že 90% z vás si myslí, že je to bullshit a tými zvyšnými 10% trieska zvedavosť.
Keďže ja som ako špongia a poznatky vstrebávam rovnako ako ona vodu, za toho polroka som sa stihla naučiť zaujímavé veci, teda napríklad aj čítanie horoskopu narodenia. Ak máš záujem sa o sebe niečo dozvedieť a nemáš predsudky väčšie ako Atlantický oceán, napíš mi správu: potrebujem vedieť dátum, čas a miesto narodenia.
Som zvedavá na vaše reakcie, šup šup, píš!
(napadá mi odpoveď - že by sa dieťa rozhodlo vplyvom takých energií, že chce ísť von, ale čo plánované pôrody cisarom? Ako toto vysvetlujete? Dík)
INAK... prepáčte, že som vám nakoniec včera nič nenapísala, ale vypadol mi vďaka super počku net na celú noc. a som zvedavá, koľko mi vydrží teraz ráno pustím sa postupne do toho.
@delica hm... toto je otázka, ktorá je aj v astrologických kruhoch stále nie úplne vyriešená. ja osobne si myslím, že kým dieťa žije svoj prenatálny život vnútri matky, je jej súčasťou. keď sa narodí, prestrihnú mu pupočnú šnúru a je "samostatným" jedincom.
@plavam_zivotom dobre, pisem spravu
Ved ja do riti nikoho nezabijam, len nemam rada picoviny.
nič ti nenútim, to vedz. som rada, že existujú ľudia, ktorí preferujú exaktné fakty, pretože aj to nás posúva dopredu.
A ano, ide zo mna vela hnevu, pretoze ma proste nasieraju picoviny tohto charakteru a nasiera ma, ked ich niekto siri ako fakt.
Milan Rúfus raz povedal, že rozprávky nevznikli preto, aby deti zaspali, ale aby sa dospelí zobudili. Ja nebudem presviedčať človeka, ktorý si spravil škatuľku reality a nedokáže do nej vpustiť nič, čo neprejde detektorom faktov a čo je nad jeho pochop. K takýmto záležitostiam potrebuješ aj kúsok viery, rovnako ako k náboženstvu. A keď ju nemáš, načo ti ja tu budem teraz vysvetlovať... ak by si prejavila záujem a nespustila ten prúd útokov, ktoré sa netýkajú iba danej témy (astrológia), ale aj mojej osoby, možno by som uznala za vhodné, že investovať energiu a čas do toho, aby som ti to bližšie vysvetlila, má zmysel... takto si môžeme popriať príjemný deň a každá sa rozísť svojou vyšliapanou cestičkou o krôčik dopredu (a aj pohyb dozadu vie byť niekedy prospešný, vieš, lebo možno na tej ceste späť nájdeš niečo, čo si stratila alebo prehliadla. pokiaľ nestagnuješ. to je zlé.)
A ano, on ten "detektor faktov" je tak trosku potrebny, ked clovek nechce byt za kokota a verit kazdej hovadine, ktoru precita na internete. Potom mame nabozenskych fanatikov, konspiratorov a trulov ako si ty, ktori akosi nedokazu odselektovat pravdu od picovin.
Pekny den ti nezazelam, pretoze mam rada uprimnost.
Pre mňa je to pseudoveda vytvorená z dlhej chvíle a akurát na tom niektorí zarábajú.