Zdravím, potrebujem poradiť.Chystám sa na vodičák a po úspešných skúškach si plánujem kúpiť nejaké spoľahlivé auto s nenáročnou údržbou, dobrou spotrebou, lacnými náhradnými dielmi.Malo by slúžiť na premiestňovanie sa v rámci mesta, poprípade okolí. Sem t
@pstros213 feliciu nechcem, pretože sa mi ani trochu nepáči a už keď si kúpim auto tak chcem aby sa mi aj páčilo a cítila by som sa v ňom dobre. S focusom máš skúsenosť? combi bude dobrá voľba?
Ford by som asi nebral...raz mi jeden znamy-predajca fordov povedal. Ford - na ceste lord, ale pre majitela mord, cim chcel naznacit, ze servis nie je prave najlacnejsi-tyka sa to predovsetkym novsich modelov. Co sa tyka japonskych aut, maju povest velmi spolahlivych, niektori ti ich urcite doporucia. Tu plati to, ze pri stastnej kupe mozes ziskat spolahlive auto, ale pri smoliarskej kupe sa za nahradne diely nedoplatis(samozrejme, to plati pre vsetky auta-ale u japonskych asi dvojnasobne). Z tych co si napisala ostala este fabia a seat. za 2 tis. eur podla mna spolahlivu fabiu nekupis.
Mimochodom, podobnu dilemu som riesil pred dvoma rokmi a (napriek tomu, ze niekto mozno povie ze je to hlupost) nakoniec som zohnal po znamosti feliciu, ktora mala nabehanych iba cez 50 tis kilometrov, poznal som celu historiu auta. Ano, mozno to nie luxusne vozenie a mozno su sto krat lepsie auta, ale auto je nenarocne na servis, pomerne spolahlive(najazdil som cez 20000 km bez vecsich investicii), opravia ho na pockanie v kazdej dedine. Ked clovek najde kus so splnovacom (pohon na plyn) tak je to navyse lacne vozenie. Ja som spokojny.
Mozno by som sa pozrel este po renaulte thalii- neatri sice medzi vzory spolahlivsti, ale tiez je pomerne lahko servisovatelne. Na koniec este chcem povedat, ze nie som autickar, to su cisto moje skusenosti (-:. v kazdom pripade prajem stastu ruku pri kupe (-:
@matheusko favorit,felicia a pod nie. Z toho daewoo mi je najsympatickejšia asi nubira...všimla som si, že viacero ľudí si ako prvé auto berie daewoo čím to je? Sú tie autá nenáročne?
@socrates tak to sa mi nepáči pretože fordy sa mi páčia asi najviac. Viem, že treba pozerať skôr na technické parametre, ale ja sa proste do toho nevyznám tak si vyberám sympatické autá a potom zisťujem či sa ich oplatí kúpiť
Keď tá felicia mne naozaj vôbec nie ej sympatická. Viem, že je fajn na údržbu a pod. ale ja si nemôžem pomôcť. Radí mi ju veľa ľudí, ale na feldu naozaj nechcem pristúpiť.
A ja šťastnú ruku pri výbere určite mať nebudem ... Smola sa na mňa lepí odjakživa...
"spoľahlivé auto s nenáročnou údržbou, dobrou spotrebou, lacnými náhradnými dielmi" do 2000 eur ? snívajte s nami...
ak nechceš Felinu, tak za tú cenu asi Civic 6G (s tým, že budeš potrebovať sakramenské šťastie pri kúpe + pevné nervy ohľadom servisu a náhradných dielov...
škoda toho úzkeho budgetu... ako začiatočníčke by som ti doslova nariadil automatickú prevodovku - a v meste už dupľom !
a čo toyota ? tá má dobré výsledky v dlhodobých testoch či už nových alebo ojazdených modelov ... neviem s tých starších by nebola zlá corolla alebo avensis najlepšie s benzínom ale ani diesel nie je na zahodenie
ale priznám sa neviezol som ani v jednom ja som na inú kategoriu povozov
@v3nty našetrené mám viac ako 2000e, čiže auto môže byť za 2000e+ mi ostane aj na servis.
Peugot a opel nemá drahé náhradné diely a pod?
@eraser som študentka, nemám pravidelný príjem a kedže si to všetko budem platiť sama a navyše to bude moje prvé auto tak je logické, že do toho veľké prachy vrážať nemám z čoho a ani nechcem. A preto hľadám čo najlepšiu možnosť za tú cenu...a automatická prevodovka? Veľa žien jazdí a jazdilo s automatickou prevodovkou a zvládli to...
Ale 2000 eur je dost..... sak favorita dopohody kupis za 400 eur a skodu 110 za 200 .
Vyser sa na rady ludi, ktori nevedia o com hovoria a zemraj sa na to, aby ho s tebou isiel kupovat skutocny odbornik, ktory sa pozrie pod kapotu a povie ti, ci ano , ci nie. To je dolezite
Ja mám ojazdené Ford KA, za 600 eur. Má 5 litrov spotrebu, je malé, praktické a nenáročné. Okrem spojky, ktorá zaberá trochu vysoko a v zime mám problém s nízkymi obrátkami... to je asi tak všetko.
@d170 ja som istý čas tiež uvažovala nad thaliou, ale veľa ľudí ma od nej odhováralo, vraj to nie je dobré auto, že sa kazí a má drahé diely..aj keď ono sa ťažko vyberá podľa rád všetkých známych lebo väčšinou vravia dobré veci na auto ktoré majú a proste im sadlo.
@matheusko včera som zrovna jednu robil ... neviem oni su to dobre autá ale dost hrdzavejú ... Ale šak ak kupi dobrý kusok neni ocom každe auto ma nejaké muchy a prave toto am to že hrdzavie (naprikald aj felde hrdzavie kufor a kazda ho nemá hrdzavý chapéš ma ny?
@tomtoylc toyota corolla starsia je tiež dosť celkom hrdziak .....
@15matka14 je toa si tak čím tých aut behá viac po naších cestách tým su lacnejsie nahradné diely co sa týka použitých samozrejme bzdy a pod to ej spotrebný material a tam su ceny v týchto kategoriách vozov rozdiely minimálne
Ale napriklad ford ma kurva drahu spojku polovicku tejto ceny robí iba spojkové ložisko .. vstreky su tma dost atipické na diesloch vstrek ej dlhý asi 20cm repasovanie kurva drahé a este ktomu ma vlanu riadiacu jednotku čiže ked vtrek vymeníš/repasujes musi prist Tpco s PC a naprogramovat ho ...
Ale hlavne je auto kus odkusu urcite netreba byt pri kúpe auta skromná kukaj cenovu kategoriu 1000€ ciže to su 106 /306/corsa a uvidis peknu uloženku za 1500určite sa opaltí tie peniaze investovať
Najlepsie kupovat z nejakým mechanikom ktorý vidí či auto bolo burané a ak bolo burané či je dobre spravené . Takisto spozoruje na chode motora muchy ktoré mu nahovoria vsetko co potrebuje vediet o aute a takisto bude vediet aj obchodovať Nafóre to moc cenu nemá každy tu ma nejake oblubené auto kedže ho ma v domácnosti alebo ma snim dobre skusenosti Takže odporucam nejakeho dobreho automechanika poradit sa sním kúpit
@lilnicole takže si vcelku spokojná? A mala si na nej už nejakú väčšiu poruchu?...ako ja osobne chcem väčšie auto ako je fordka, ale keďže je to v podstate ford tak am to zaujíma
@15matka14 thalia urcite nemá drahe diely ..... je to auto z jedných najlachsie servisovaných ale že sa kazí to je pravda kedže je to auto robené pre východnú európu za lacný peniaz
@v3nty a taká otázka...ako spoznám dobrého mechanika? ...Lebo čo mám známych ľudí tak nikto nie je automechanik, jedine žeby som sa ich spýtala či nepoznajú nejakého fakt dobrého?:
@15matka14 Spokojná, úplne. Väčšia porucha nebola, okrem týchto. A áno, nefunguje mi ešte ručná brzda, resp. ju nedokážem zatiahnuť, ale nepoužívam ju tak či tak, takže mi je to jedno.
Ono, auto sme zháňali strašne dlho, ford je v našej rodine veľmi obľúbený, hlavne tie trošičku staršie modely, lebo majú ešte originál ford motor. A tá pani ho predala hlboko pod cenu (normálne by to auto malo stáť asi dvakrát toľko, dokonca nemá ani klasickú chybu Ka-čok, ako hrdza okolo nádrže a zadného stierača a tak), takže rozhodne by som poradila nekúpiť hneď prvé auto, ktoré zbadáš
felicia 1.3 iba 50kw, nie 40kw! a potom aj 1.6 isla ako ohen Jediny nevyhoda - nema klimu, a hrdzavie, inac vynikajuce auto, na ktore su nahradne diely skoro zadarmo
auto ako auto ,fordy asi nie ,lebo je tak vytip ,že kde sa každé ráno stretávaju majiteľia fordov ?? na káve v autoservise takže niečo solidne ,no felda može byť ale aj nejaky ten VW kupiš za tu cenu
Náhodou ja wartburg mám, je to moje prvé auto . Ale dievčaťu by som ho určite nedoporučoval, treba tam občas čosi aj opravit a tak... Ale veľkou výhodou je že chodím na riedidlo takže (1liter cca 50 centov)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
alebo ked tak feliciu za lacnejsie a zbytok ti ostane na udrzbu
Mimochodom, podobnu dilemu som riesil pred dvoma rokmi a (napriek tomu, ze niekto mozno povie ze je to hlupost) nakoniec som zohnal po znamosti feliciu, ktora mala nabehanych iba cez 50 tis kilometrov, poznal som celu historiu auta. Ano, mozno to nie luxusne vozenie a mozno su sto krat lepsie auta, ale auto je nenarocne na servis, pomerne spolahlive(najazdil som cez 20000 km bez vecsich investicii), opravia ho na pockanie v kazdej dedine. Ked clovek najde kus so splnovacom (pohon na plyn) tak je to navyse lacne vozenie. Ja som spokojny.
Mozno by som sa pozrel este po renaulte thalii- neatri sice medzi vzory spolahlivsti, ale tiez je pomerne lahko servisovatelne. Na koniec este chcem povedat, ze nie som autickar, to su cisto moje skusenosti (-:. v kazdom pripade prajem stastu ruku pri kupe (-:
@matheusko @pstros213 a čo ešte hyundai accent?
Keď tá felicia mne naozaj vôbec nie ej sympatická. Viem, že je fajn na údržbu a pod. ale ja si nemôžem pomôcť. Radí mi ju veľa ľudí, ale na feldu naozaj nechcem pristúpiť.
A ja šťastnú ruku pri výbere určite mať nebudem ... Smola sa na mňa lepí odjakživa...
Peugeot - 106 , 306 2.0hdi 66kw su fajn motory a ak zozenes aj TD nevadi tes gút motory
Opel - corsa 1,4Td tie su dobré motory
Renault - megane (coupe) 1.9dti dci už neboli take dobre kazilo sa dost turbo
Polo/golf benzinového kúpis fajn diesel bude natom horsie
Acenta neber urcite .....
Ale keby si zohnala dobru feliciu v dobrom stave neni co riesit Viem o jednom kombikovi na predaj za 1000€ som ho servisoval dobrý stav ...
Akorat dnes menene brzdy silenbloky a loziská
Akorat ta spotreba
Ale prezenu odporucam 106 / 306 /corsa / a ak ams 2000€ na kupu hladaj enco okolo 1500€ aby si tých 500€ investovala hned do výmeny oleja a rozvodov
ak nechceš Felinu, tak za tú cenu asi Civic 6G (s tým, že budeš potrebovať sakramenské šťastie pri kúpe + pevné nervy ohľadom servisu a náhradných dielov...
škoda toho úzkeho budgetu... ako začiatočníčke by som ti doslova nariadil automatickú prevodovku - a v meste už dupľom !
ale priznám sa neviezol som ani v jednom ja som na inú kategoriu povozov
Peugot a opel nemá drahé náhradné diely a pod?
@eraser som študentka, nemám pravidelný príjem a kedže si to všetko budem platiť sama a navyše to bude moje prvé auto tak je logické, že do toho veľké prachy vrážať nemám z čoho a ani nechcem. A preto hľadám čo najlepšiu možnosť za tú cenu...a automatická prevodovka? Veľa žien jazdí a jazdilo s automatickou prevodovkou a zvládli to...
@tomtoylc zvážim....
Vyser sa na rady ludi, ktori nevedia o com hovoria a zemraj sa na to, aby ho s tebou isiel kupovat skutocny odbornik, ktory sa pozrie pod kapotu a povie ti, ci ano , ci nie. To je dolezite
mám podobný limit a felíciu tiež nechcem, j necítim sa v nej dobre a všetci z môjho okolia čo ju majú sa na ňu sťažujú.
a s thaliou máte niekto skúsenosti?
@tomtoylc toyota corolla starsia je tiež dosť celkom hrdziak .....
@15matka14 je toa si tak čím tých aut behá viac po naších cestách tým su lacnejsie nahradné diely co sa týka použitých samozrejme bzdy a pod to ej spotrebný material a tam su ceny v týchto kategoriách vozov rozdiely minimálne
Ale napriklad ford ma kurva drahu spojku polovicku tejto ceny robí iba spojkové ložisko .. vstreky su tma dost atipické na diesloch vstrek ej dlhý asi 20cm repasovanie kurva drahé a este ktomu ma vlanu riadiacu jednotku čiže ked vtrek vymeníš/repasujes musi prist Tpco s PC a naprogramovat ho ...
Ale hlavne je auto kus odkusu urcite netreba byt pri kúpe auta skromná kukaj cenovu kategoriu 1000€ ciže to su 106 /306/corsa a uvidis peknu uloženku za 1500určite sa opaltí tie peniaze investovať
Najlepsie kupovat z nejakým mechanikom ktorý vidí či auto bolo burané a ak bolo burané či je dobre spravené . Takisto spozoruje na chode motora muchy ktoré mu nahovoria vsetko co potrebuje vediet o aute a takisto bude vediet aj obchodovať Nafóre to moc cenu nemá každy tu ma nejake oblubené auto kedže ho ma v domácnosti alebo ma snim dobre skusenosti Takže odporucam nejakeho dobreho automechanika poradit sa sním kúpit
Ono slovákovi sa zdá vela všetko a zlatá embéčka
Takže je piatok idem ja žiť majte sa
Ono, auto sme zháňali strašne dlho, ford je v našej rodine veľmi obľúbený, hlavne tie trošičku staršie modely, lebo majú ešte originál ford motor. A tá pani ho predala hlboko pod cenu (normálne by to auto malo stáť asi dvakrát toľko, dokonca nemá ani klasickú chybu Ka-čok, ako hrdza okolo nádrže a zadného stierača a tak), takže rozhodne by som poradila nekúpiť hneď prvé auto, ktoré zbadáš
@15matka14 za 2000e nekupis nic s toho co chces
chlapci (najmä @v3nty ) ti tu uz vsetko povedali, ak kupis zahranicne, nedoplatis sa za servis lebo za 2000tis to spolahlive nebude
felicia rulz, nech sa ti paci alebo nie, repas zadnych brdz stal 50eur a par dni prace, na honde si nechaj snivat
nasetri si raz tolko a potom sa ozvi znova
alebo
Wartburg 353