Čo myslíte, koľko minimáne € je potrebných na kúpu auta (benzín), aby už potom nebolo potrebné vrážať do auta ďalšie peniaze za servis ? Takú spodnú hranicu by som poprosil. dakujem
@husky Tak ja som to myslel tak že proste o rok by som si chcel kúpiť auto, a zaujíma ma či by mi stačilo 3000€ na kúpu auta, ktoré netreba hneď po kúpe dať do servisu a vysoliť zaň dalších 1000 €...
To auto by som chcel len na zľahčenie cestovania ak niekde idem, ale žiadne dlhe trasy, väčšinou po meste, vidím to tak že maximálne 15000 km ročne by som spravil. Auto na bežné vozenie, takže nie velmi velké, ale zas dostatočne velké nato aby sa do zadu bez problemov zmestili traja ludia ..
trosku lenivy motor kvoli sprevodovaniu, kym to rozbehnes budes sa nudit ale je to vdacne auto, netreba mu vela lasky, mali sme doma spominame s laskou
skvely motor, vela nezerie, je to zabavne nizke a relativne pekne, skvele sa na tom smykalo na cerstvom snehu s odpisanymi pneumatikami po dialnici, osobne mi prirastlo k srdcu vsetci spominame s laskou a dodnes by jazdila keby ju mama nezrusila 2x za sebou za mesiac :/
@husky dakujem za navrhy takze mi kludne staci aj 1500 a povedzme že keby som mal nejake 2 tisicky tak by mi ostalo ešte na vydavky ako poistka,servis,benzit atd ?
@patofbc 1500 mas na kupu a na cestu (benzin tam, 2x benzin spat), 500 ti pekne vyjde na prepis (66) poistku (okolo 150 ak si predtym ziadnu nemal) dalsie prkotiny (povedzme ze nieco chyba nieco treba urobit - 50 EUR) za dalsiu 100ku si das auto pozriet a vymenit olej/filtre a este ti zostanu zetony na zopar diskotek
Nejakú peknú Škodu octaviu Elegance nájdeš do 3400 € (octavií je veľmi veľa a diely sú lacné) ....ja zase šetrím na mazdu RX8, ale to ma bude stáť asi polovicu toho, čo dostanem na 18stku z poisťovne
Ale skôr by som bral diesiel počuj lebo ak máš skromné požiadavky, tak taký 1.8 benzín by sa ti živiť určite nechcelo ...my máme novú Corsu 1.2 benzín a ide v pohode aj pekne rýchlo na 1.2....až pri tej 80 km/h ti začne chýbať výkon ...mám kamoša čo s tým pracuje...povedz svoje požiadavky a nájdem ti auto
to záleží kus od kusu..môžeš kúpiť ojazdené auto za 6000e a vraziš doňho možno viac ako keby si kúpil nejaké za 1000...ja som teraz kúpila staré, lacné, zatiaľ všetko ide ako má (klop klop). Pár drobných vecí mechanik urobil hneď po kúpe ..-napr opravil svetlo, dal nové žiarovky či čo to do svetla lebo nesvietilo atd
opel astraa 1.4 ročnik 2004 do 150 tisic nech má to by sa daloo eštee ale jak tu ludia píšu je to spotrebný tovar čiže auto sú financie...jedine fakt nové autoo tam máš na 4-5 rokov pokoj
1. ak si si vedomý že auto potrebuje injekcie do seba vo forme peńazí a nemáš na to dostatočné rezervy ľudovo povedané J*b na to
no ak by si to chcel nejak tak riešiť, tak si kúp Benzín + LPG máš tam dostočnú úsporu na palive ktorá by mala pokryť taký základný servis ... bral by som niečo nekradnuté bezpečné a v dobrom technickom stave a zdôrazňujem prosbu J*b na kilometre zameraj sa na technický stav ak chceš byť čo najmenej ocigánený prosím ponížene... dá sa kúpiť dobré auto aj za 2000 eur aj za menej všetko sa dá len treba chcieť
@soreljulien a odkiaľ som to mal podľa teba vedieť? Pán nezadubený sa neuráčil to uviesť a teraz mi to budeš vyhadzovať na oči, akoby som bol jasnovidec. Okrem iného vozenie sa autostopom ti dá veľké hovno vedomostí ohľadom nákupu jazdených áut.
@whisper keď nevieš tak sa nestaraj do druhých ešte aj na obrázku to máš udané a neviem načo sa do mňa obúvaš vôbec nie som zvedavý na tvoje citové výlevy - podotýkam zakomplexované? pýtal som sa ťa na názor, či sa dá autostopom dozvedieť niečo o nákupe áut, ty čo sedíl, len za internetom vidíš akurát tak autá v elektronickej podobe, tak láskavo zavri k*ndu
@soreljulien Až na to, že na rozdiel od teba som už niekoľko áut vlastnil a venujem sa tomu, na rozdiel od teba, čo na základe párhodinovej cesty s ruksakom ideš dávať múdrosti... A kundu máš medzi očami, pripomeň mame, že ťa zabudla vychovať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
1) ake chces velke auto, aku ma mat vybavu
2) aku spotrebu a kolko si ochotny investovat mesacne do udrzby
tym by si mal zacat, bez toho to nepojde
P.S. vzdy do auta pojdu peniaze, auto nie je nabytok
kup si nove a si zahojeny.
To auto by som chcel len na zľahčenie cestovania ak niekde idem, ale žiadne dlhe trasy, väčšinou po meste, vidím to tak že maximálne 15000 km ročne by som spravil. Auto na bežné vozenie, takže nie velmi velké, ale zas dostatočne velké nato aby sa do zadu bez problemov zmestili traja ludia ..
1) ked chces byt nudny ale zase nema tam co odist a konecne to vyzera ako auto nie ako krabica na popcorn:
» nissan-almera.autobazar.eu/15-id3168120.ht...
trosku lenivy motor kvoli sprevodovaniu, kym to rozbehnes budes sa nudit ale je to vdacne auto, netreba mu vela lasky, mali sme doma spominame s laskou
2) ak chces nieco co sa ti bude aj pacit mozno:
» mazda-323f.autobazar.eu/15i-id3611489.h...
skvely motor, vela nezerie, je to zabavne nizke a relativne pekne, skvele sa na tom smykalo na cerstvom snehu s odpisanymi pneumatikami po dialnici, osobne mi prirastlo k srdcu vsetci spominame s laskou a dodnes by jazdila keby ju mama nezrusila 2x za sebou za mesiac :/
tolko moja skromna rada na tvoje poziadavky
Ale skôr by som bral diesiel počuj lebo ak máš skromné požiadavky, tak taký 1.8 benzín by sa ti živiť určite nechcelo ...my máme novú Corsu 1.2 benzín a ide v pohode aj pekne rýchlo na 1.2....až pri tej 80 km/h ti začne chýbať výkon ...mám kamoša čo s tým pracuje...povedz svoje požiadavky a nájdem ti auto
1. ak si si vedomý že auto potrebuje injekcie do seba vo forme peńazí a nemáš na to dostatočné rezervy ľudovo povedané J*b na to
no ak by si to chcel nejak tak riešiť, tak si kúp Benzín + LPG máš tam dostočnú úsporu na palive ktorá by mala pokryť taký základný servis ... bral by som niečo nekradnuté bezpečné a v dobrom technickom stave a zdôrazňujem prosbu J*b na kilometre zameraj sa na technický stav ak chceš byť čo najmenej ocigánený prosím ponížene... dá sa kúpiť dobré auto aj za 2000 eur aj za menej všetko sa dá len treba chcieť
a ty si prečítaj že už pár rokov cestujem autostopom a domysli si - zbožňujem tú slovenskú zadubenosť