Ja som išla cez Renner, dostala som presne toho istého inštruktora, ako mama pred desiatimi rokmi Bol to skvelý týpek, vtipálek, pohoďák, veľmi trpezlivý (pokiaľ viem, tak buď tam už nerobí alebo len na vyžiadanie, nie som si istá), veľmi dobre tipy mi dal do života,naučil ma parkovať ako nikto Na každú jazdu som sa tešila (aj keď ma vytiahol do špičky do mesta poobede na prvej jazde na konci a nakoniec som to dala na prvý šup.
Ach, tie staré zlaté časy, keď som za to zaplatila iba 260 eur...
Ja som robil (+ brácha) u darivčáka a mal som malého plešatého nerváka inštruktora ktorý ma každú jazdu komplet celú buzeroval a nerváčil. Ja som sa len smial a on nato "Vy si s bratom zo mňa robíte srandu". Raz mi povadal "Jazdíme tu jak dvaja chuji" . Nakoniec sa dušoval že po nás s tou prácou sekne "Riekol i stalo sa"
Ja som robil v autoškole Emil Kozel, je to dobrá autoškola, inštruktora som mal dobrého, len moc nestíhal, čiže som robil skoro pol roka ... ale ináč fajn autoškola. Cena tam bola dokopy za všetko 453€ (400 kurz + 20 červený kríž + 33 kolky)
robila som v Drajve a bola som spokojná..vtedy bola nejaká aprílová akcia pre skupiny, čím viac nás bolo, tým väčšiu sme mali zľavu..., inštruktor bol dosť trpezlivý
@creeson no neviem, ako by si nazval, keď ťa inštruktor nevezme nacvičovať kužele, lebo bol na dovolenke a zabudol ich na poslednú jazdu pribaliť do kufra auta a ty musíš ísť na skúške kužele na ostro?
@sandy114 No mne dal nacvičiť kužele iba jedeu hodinu a to cúvanie slalom do garáže. Urobil som trikrát a ani jeden pokus som nepokazil tak ukončil hodinu pritom som bol z šoférovania úplne dutý. Nikdy som za volantom nesedel nie ako vetšina už jazdí od 15-ich. Prvú hodinu mi ukázal auto jak vypadá a urobil som pár koleček po parkovisku "2x2" metre a ešte pár prejazdov kuželkami a druhá hodina šupho do premávky. Všetky hodiny som jak fas musel jazdiť s podraďovaním a dokonca i skúšku som tak jazdil.
@creeson ako aj mňa hneď na prvej jazde hodil do premávky (teda na druhej, prvá bola taká, že sme tam boli asi piati a ukazoval nám motor a tak), ja som šoférovať vedela, ale kuželky som nemala nacvičené... Neviem aká väčšina jazdí už od 15tich keď z nás nikto nejazdil od 15tich.. Kuželu som nezhodila ani jednu, len na jednej garáži som mala problém vyrovnať auto a ubehol mi čas
@sandy114 Nežartuj vyrovnať auto nieje žiaden problém veď len potiahneš dopredu kolmo pred garáž a hodíš spiatočku a nacúvaš. To som zvládol aj keď som bol mizerný driver bez skúseností. Ale aj tak autoškola ťa nenaučí jazdiť ale ti iba jazdu strpčuje. Jazdiť sa po autoškole naučíš ajtak sám. Ja už mám najazdené desaťtisíce kilometrov bez vážnejšiej nehody. Mám jednu, stalo sa mi pri vychádzaní z carefuru do mňa odzadu nabehol jeden Ing. bo kukal po vtákoch a ne pred seba. Ten debil my vošiel do kufra.
@creeson no to nebolo pri kolmom parkovaní, ale pri súvislom, ja som auto narovnala veľmi skoro, ono bolo krásne rovno zaparkované, len asi pol metra mimo potom po skúške mi bolo jasné, že som sa tam nemala pohybovať po 10 cm ako debil, ale vyparkovať a skúsiť to znovu, no bolo už neskoro... Ale ide o to, že inštruktor má povinnosť zobrať žiaka na kužele a nie v polovičke poslednej jazdy povedať, že ich nemá so sebou
Ja autíčko zatiaľ nemám, čiže o skúšok mám najazdené minimum, ale bez nehody (nestihla som žiadnu mať )
@sandy114 Ale veď ja som nehovoril o kolmom parkovaní ale len som povedal návod. Ja som tiež parkoval slalomom rovno do garáže a nemusíš to tam zaparkovať z prvej keď ti nevychádza tak potiahneš dopredu a zároveň vyrovnáš a potom už len nacúvaš A načo bolo neskoro? Čo si ho zaparkovala mimo garaž? Inak cúvať by mali s tebou dovtedy kým sa to nenaučíš neviem prečo to nerobia.
@creeson veľmi skoro som vyrovnala to auto a preto ono síce bolo v tej "garáži" len dobrých 50 cm vytŕčalo celou ľavou stranou že to, aby som ho celé vyparkovala a zaparkovala nanovo ma napadlo až po skúške, mne totiž vypršal ten 10 minútový limit.
Tak inštruktor bol na dovolenke, takže ja som mala asi 4-6 jázd s inými inštruktormi na iných autách s tým, že kužele zbehnem, keď sa vráti ten "moj" s tým "mojím" autom... A on sa vrátil a keď som sa ho pýtala na kužele, tak najprv bol ticho a potom po pol hodine povedal, že ich nemá v aute a že teraz už ich ani nemá od koho požičať. Ide o to, že aj keby som mala natrénované kužele na nejakom dedinskom poli s požičaným autom, on má povinnosť ma zobrať na kužele a to nespravil
@creeson no narovnávala som ho ako kus debila miesto toho aby som ho preparkovala a hýbala som sa tam po 10 cm, lebo som to robila prvý krát a bála som sa, že do nejakej šťuchnem (nemala som obkukané tie vzdialenosti, že ako asi ďaleko sú tie kužele naozaj)
@sandy114 To bolo asik tým obkukávaním tých kužeľov nemala si kukať na kuželky ale pomaličky cúvať a sledovať ich v spätňákoch či ich vidíš a podľa toho sa pohybovať. Ja som to na prvýkrát zvládol veľmi dobre aspoň raz za celý výcvik ma inštruktor pochválil zo No zviškom výcviku nebol moc spokojný
@sandy114 Čože rok?? Ja som myslel že máš vodičák od 18-tich. Inak teraz si sa už naučila cúvať?? Vieš pýtam sa pre istotu keby sme sa stretli niekde na parkovisku u nás v Ankare a ty by si xela zaparkovať vedľa mňa. Prosím prosím... povedz že áno.
No počúvajte sem ľudia dobrý ja som študent z Karima autoškoly má 100 % úspešnosť úspešného absolvovania, prístup inštruktorov je najlepší s akým som sa stretla lebo som robila už druhý kurz !!! Nerozmýšľajte dlho a ani nad tým koľko kurz stojí !!! Lebo väčšina ľudí končí s holým zadkom bez vodičaku v iných autoškolách lebo bola fasa cena o čom som sa aj presvedčila radšej viac a viem že to neoľutujem !!! Zaplatíte síce viac, ale neoľutujete ja som toho svetlým príkladom !!! A ešte jedna vec nikto a nijakého inštruktora som nevidela prežívať a správať sa tak k žiakom ako keby to boli jeho vlastné deti D tak že čistý prevrat v autoškolách není o čom !!! s Pozdravom Leňa
Nikdy nerieste autoskolu DOMINANT, byvalý PETCHER..Lakaju na akciovu cenu a potom sa vam vobec nevenuju..Terminy jazd boli len vtedy ked mal instruktor cas(aj trojtyzdnova odluka). Nehovoriac o tom ze sa jazdilo tam kde instruktor potreboval a par krat sa rozvazali jeho znamy. Prvu jazdu cez kuzelky+parkovanie mala kamoska v den poslednej jazdy par tyzdnov pred skuskami! Na konci kurzu vam doporucuju priplatit si doplnkove jazdy a ak odmietnete instruktor vas na skuskach potopi a povie vam ze mate dojst dalsi den a zaplatit si opravny kolok + doplnkove jazdy! Pricom na termine opravnej skusky sa dohodnete v buducne..Radsej si zvolte nejaku konkurencnu autoskolu lebo v tejto to su vyhodene peniaze.
Ja som robil v autoskole vest je to mensia autoskola
ale je vidiet ze im zalezi na tom aby naucili svojich
ziakov dobre jazdit.Moj istruktor mi hovoril musite sa
naucit jazdit tak aby ste ma na ceste neohrozoval.
A podarilo sa .Skuska v poho na prvy raz. Doporucujem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
Ach, tie staré zlaté časy, keď som za to zaplatila iba 260 eur...
tak to veru nezávidím...
Ja autíčko zatiaľ nemám, čiže o skúšok mám najazdené minimum, ale bez nehody (nestihla som žiadnu mať )
Tak inštruktor bol na dovolenke, takže ja som mala asi 4-6 jázd s inými inštruktormi na iných autách s tým, že kužele zbehnem, keď sa vráti ten "moj" s tým "mojím" autom... A on sa vrátil a keď som sa ho pýtala na kužele, tak najprv bol ticho a potom po pol hodine povedal, že ich nemá v aute a že teraz už ich ani nemá od koho požičať. Ide o to, že aj keby som mala natrénované kužele na nejakom dedinskom poli s požičaným autom, on má povinnosť ma zobrať na kužele a to nespravil
Druhý odstavec: Plný súhlas
Druhý odstavec: Plný súhlas
ale je vidiet ze im zalezi na tom aby naucili svojich
ziakov dobre jazdit.Moj istruktor mi hovoril musite sa
naucit jazdit tak aby ste ma na ceste neohrozoval.
A podarilo sa .Skuska v poho na prvy raz. Doporucujem