Prosim vas baby ja mam ist prvy krat ku gynekologovy.....a straaaaaaaaaaaaasne sa bojim .....vsetci mi radia ze mam ist radsej k doktorovi lebo je jemnejsi ako doktorka...je to pravda ??.......a ako prebieha vysetrenie ?.....ja si chcem ist dat predpisat
ja prvu navstevu gynekologa zazila tento tyzden... bola som u muza a sice som sa bala, ale na hambu vyzliect sa pred nim nebol cas... proste som zatla zuby a bolo po vsetkom skor jak by som cakala... ale ked tam pojdes a uvidis plnu cakaren, tak sa otoc a chod inokedy.... cim dlhsie cakas, tym vacsi strach mas... ja som cakala asi hodinu a tlak som mala asi 200 na 150 vazne radsej ist hned na vec
18 rokov a prvy krat ku gynekologovi??? Nemas sa coho bat... nic hrozne ti nebude robit. Ja neviem co ste baby z toho take poplasene.... ber to tak, ze frajer do teba pcha aj vacsie "veci" ako jeden prst alebo male zrkadielko =P
mno ano...strasne sa tesime k urologovi... mno my tam radsej vobecc nechodime...aspon nikto koho poznam tam ete nebol... aj ked mi kamosi hovorili ze maju take a onake problemy, tak nikto neide... hehe, ale mno u chalanov je to ine...pokial setko funguje tak je ok ked ne tak modra tablette a ide sa...
ja som sa tiež bála keď som išla prvý krát / v 18 /
všetko je raz prvý krát.. je to asi strach z neznámeho... mňa sa pýtal na dátum posl. menštruácie, aj ma vyšetril / nebola som už panna/
ale som ho brala, že je to odborník a takých ako som ja už videl... bol super... keď vedel že som tam prvý krát tak bol veľmi milý a nežný.. ja som si ho vybrala na odporúčanie kamošky ktorá bola s ním spokojná
Ja som mala tiez mensie obavy,ale v pohode.chodim k lekarovi,je fakt vyborny.som sa s nim porozpravala o vsetkom moznom nemozem si stazovat...neviem,k babe by som asi nechcela chodit
a co sa tyka vysetrenia,je normalne ze mas z toho obavy...pokial si panna tak ta vysetri cez konecnik a ked uz nie si tak normalne zrkadla a vysetri ti prsia,co je dost komicke troska a zoberie ti krv ked chces tabletky.to bude v pohode fakt
Perlamer: ty tady radsej o to nerozpravaj ked o tom hovno vies!pochopis za par rokov ked tam prides ze je v tom rozdiel ked si/nie si panna vo vysetreni...
Ak chceš, môžeš sa ísť najprv len objednať. Trochu si to tam obzrieš a pri prvej prehliadke nebudeš musieť čakať hodinu v čakárni a nervačiť. Sestra ťa objedná a pravdepodobne ti povie, že ráno máš písť nalačno priniesť moč (bežné testy pri vstupnej kontrole a žiadosti o hormonálnu antikoncepciu).
Keď pídeš na 1. vyšetrenie, prebieha to asi takto:
1. sestra si o tebe zistí základné údaje: pravidelnosť menštruačného cyklu, jeho dĺžka, intenzita, bolestivosť, ďalej rôzne diagnózy v rodine...
2. v ambulancii za plentou sa vyzlečieš od pol pása dolu a sadneš (alebo skôr ľahneš - keď ležíš nevydíš lekára/lekárku a nie je to také stresujúce) na kozu.
3. samotné vyšetrenie sa skladá z troch častí:
- prstami - to je úplne v pohode, ani to necítiť
- pošvovým ultrazvukom - takou malou potvorou, mne to pripomínalo prst E.T. mimozemšťana (aj napriek stresu mi bolo do smiechu), kt. tiež vôbec nebolí
- špeciálnym prístrojom na zistenie prítomnosti pappillovírusu (spôsobuje rakovinu krčka maternice, už si o tom iste veľa počula). Toto vyšetrenie je síce trochu nepríjemné, ale nič strašné a robí sa BEŽNE, teda sa nemáš čoho obávať
4. zleziš z kozy, oblečieš sa, doktor(ka) ti povie, či vyzerá všetko ok a o týždeň si pôjdeš po krvné výsledky. Ak nebude problém, hneď ti napíše predpis a je to hotovo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Neviem to posudit ake to je lebo som tam nikdy nebol.
Je to jeho práca a určite vie čo robí
A ked to myslíš tak, že sa hambíš alebo niečo také
tak sa určite nemáš čoho Pre neho je to úplne normálne, a ked ti je nepríjemné sa pred niekym vyzliecť tak to sa musí proste vydržať
Ale ked to tak nieje a mýlim sa, baby opravte ma
Ja osobne chodím k žene a nemôžem si sťažovať....
ale inak sa nemáš čoho báť...a tiež by som odporučila radšej muža...
no ak nejsi panna tak pojdes asi preventivne na kozu vela stastia no ale tak da sa to prezit..
Ale mne by určite nevadilo, keby mi nejaka mladá, pekná doktorka obzerala "nástroj" škoda, že mladé a pekné doktorky neexistujú
všetko je raz prvý krát.. je to asi strach z neznámeho... mňa sa pýtal na dátum posl. menštruácie, aj ma vyšetril / nebola som už panna/
ale som ho brala, že je to odborník a takých ako som ja už videl... bol super... keď vedel že som tam prvý krát tak bol veľmi milý a nežný.. ja som si ho vybrala na odporúčanie kamošky ktorá bola s ním spokojná
a co sa tyka vysetrenia,je normalne ze mas z toho obavy...pokial si panna tak ta vysetri cez konecnik a ked uz nie si tak normalne zrkadla a vysetri ti prsia,co je dost komicke troska a zoberie ti krv ked chces tabletky.to bude v pohode fakt
Ak chceš, môžeš sa ísť najprv len objednať. Trochu si to tam obzrieš a pri prvej prehliadke nebudeš musieť čakať hodinu v čakárni a nervačiť. Sestra ťa objedná a pravdepodobne ti povie, že ráno máš písť nalačno priniesť moč (bežné testy pri vstupnej kontrole a žiadosti o hormonálnu antikoncepciu).
Keď pídeš na 1. vyšetrenie, prebieha to asi takto:
1. sestra si o tebe zistí základné údaje: pravidelnosť menštruačného cyklu, jeho dĺžka, intenzita, bolestivosť, ďalej rôzne diagnózy v rodine...
2. v ambulancii za plentou sa vyzlečieš od pol pása dolu a sadneš (alebo skôr ľahneš - keď ležíš nevydíš lekára/lekárku a nie je to také stresujúce) na kozu.
3. samotné vyšetrenie sa skladá z troch častí:
- prstami - to je úplne v pohode, ani to necítiť
- pošvovým ultrazvukom - takou malou potvorou, mne to pripomínalo prst E.T. mimozemšťana (aj napriek stresu mi bolo do smiechu), kt. tiež vôbec nebolí
- špeciálnym prístrojom na zistenie prítomnosti pappillovírusu (spôsobuje rakovinu krčka maternice, už si o tom iste veľa počula). Toto vyšetrenie je síce trochu nepríjemné, ale nič strašné a robí sa BEŽNE, teda sa nemáš čoho obávať
4. zleziš z kozy, oblečieš sa, doktor(ka) ti povie, či vyzerá všetko ok a o týždeň si pôjdeš po krvné výsledky. Ak nebude problém, hneď ti napíše predpis a je to hotovo