Kto z Vas vlastni alebo vlastnil barbie ked bol maly? A ake mal z nej pocity? Si pamatam ten velky hit, miliony obleckov a povolani, topanok, kabeliek, doplnkov, ale ked som ju mala, nedalo sa s nou poriadne hrat, len sa na nu pozerat a stale ju prezlieka
ja som mala desiatky Barbie a nijako ma to nepoznačilo...to asi závisí od povahy...vedela som,že je to len hračka, bol to môj únik z reality, ale nič viacej...to že si dneska aj sedemročné dievčatká strážia hmotnosť nesúvisí s Barbie, ale s tým, že dnes sa žije v inej dobe a aj nároky na ženy sú iné...naopak Barbie je stále rovnaká, už 50 rokov dokonalá a ja mám moju obľúbenú stále odloženú pod posteľou...
A sú to hnusné šmejdy, ktoré majú vychovať ženské len ako nejaké cundry a tie "babätkovské" bábiky zas len fuchtle, čo majú len otročiť v domácnosti a starať sa o zmrdov. NIKDY!
jee Barbiny mam doma ešte a plnu krabicu tých haandier pre ne vždy ked som nemala co robiť farbila som im vlasy tak si skuste predstavit ako teraz musia vyzerat
aj ja som mala barbie,no skoncili v kosi,teda neviem ci v kosi,ale mamina ich niekam asi vyhoodila,myslim ze v siestej alebo siedmej triede som dostala este barbie.. hm mno..a uznavam to,mne sa to paci aj teraz :d ale myslim,ze hrat sa s tym moc neda...je to krehke..ale predtym nebolo take ako teraz...tie doplnky take neboli kedysi ako su dnes..
Ja som sa vďy hrávala skôr s autíčkami a s vojakmi ešte Ale moja teta (ktorá ma vôbec nepozná) mi kúpila raz barbie aby som sa hrala s nimi zo sestrenicou (jej dcérou) ale nedopadlo to dobre ostrihali sme im všetky vlasy a hrali sa s bratovými autíčkami.
Teta potom vyšalovala, že sme vlasy strihali sebe a tak nám vlasy kontrolovala.
A to bola dobrá Barbie (dali sa jej aj kolená ohýbať.
Ja som mala barbie...tym ze sme boli dve sestry, mali sme ich dost vratane vsetkeho mozneho oblecenia, karavanu, domu pre barbie a co ja viem coho este vsetkeho.
Ale boli to hracky, to je vsetko. Rovnako sme mali plno vselijakych ponikov a konikov, plysakov, auticok a koberec pre auticko, vela lega vratane hradu a rytierov, stare stavebnice, pistole, kedy sme sa hravali na detektivov, veeelke auto s cisternou , mali sme velky dom, ktory nam ocino postaval vlastnorucne z nejakej tvrdej lepenky, ci tenkej preglejky alebo co to vlastne bolo...mal aj dve okna a na jednom bol pultik, takze sme sa hravali na obchod Mali sme stare stavebnice a potom nadhernu velku drevenu farmu, kde bolo plno krasnych drevenych detailov...
Preco to vlastne vsetko pisem?
Barbie pre nas boli hracky. Moznost fantazirovat, zabavat sa. Samozrejme, ze nas poznacili - rovnako ako tie auticka, stavebnice, domcek, farma a leg Na pribehy, ktore sme si vymyslali sme apilkovali moralne zakony v ktorych sme boli vychovavane (jo, dobro vzdy vyhralo a nasi hrdinovia vzdy konali spravne )
Nemyslim si, ze dnesne deti hrajuce sa s barbie si kontroluju postavu kvoli tejto hracke. Ak tak robia, rodicia by sa mali zamysliet, kde urobili chybu. Pretoze oni v prvych rokoch zivota najviac ovplyvnuju svoje deti a ked tie zo skoly prichadzaju s pomylenymi nazormi, mali by im vediet vysvetlit ako je to naozaj a ze 50 kg, blond vlasy a miery 90-60-90 ich nezachrania:p
mno ja sa nepametam, ze by som sa vôbec niekedy s niecim hrala a nejake tie barbie som asi mala ale v ruke som ich mala maximalne 2 krat......vecsinou sa s nimi hral môj brat no hral je slabe slovo on ich tyral
nooo mala som vecinou len take barbie za 30€ z obchodu setko za 30 a vzdy ked som im rozpustila vrkoc mali plesinu,ale aj tak som ich mala rada ptm som dostala jedny vianoce pravu od Matella (ooo plazovu a tu som si tak ctila stale prezliekala s vlasmi som skoro nic nerobila pre istotu..a tak doteraz sedi na poličke aj ked sa s nou nehram
mala som asi 20 barbie...bola som psychopat musela som mat od matela ako prijub...a mojim snom bolo mat uplne vsetky barbiny na svete....chapete to?????????
jasné že som frčala na Barbie.. som im vždy šila ručne nejaké oblečenie (náhodou to bolo pekné).. a raz som stratila ihlu a mala ju jedna barbie zapichnutú v hlave
Tiež som ich nejako extra moc nemala 3-4 možno, ale skôr boli len na poličke odložené.radšej sedela pri pc alebo som sa hrávala s MERKUROM, Legom... babiky ma moc nezaujímali.
nho ja ked som bola mala, tak jedine co ma zaujimalo boli auticka... ...na barbiny a vseobecne babiky som sa v hrackarstve ani nepozrela... dokonca aj v skolke som sa hrala s jednym chalanom s autickami a ucitelky nas raz rozdelili...mna dali k dievcatam a jeho ku chlapcom, ale nemalo to ziadny zmysel, lebo sme sa s nimi vobec nehrali..... -- tak nas zas dali k sebe
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
Teta potom vyšalovala, že sme vlasy strihali sebe a tak nám vlasy kontrolovala.
A to bola dobrá Barbie (dali sa jej aj kolená ohýbať.
Ale boli to hracky, to je vsetko. Rovnako sme mali plno vselijakych ponikov a konikov, plysakov, auticok a koberec pre auticko, vela lega vratane hradu a rytierov, stare stavebnice, pistole, kedy sme sa hravali na detektivov, veeelke auto s cisternou , mali sme velky dom, ktory nam ocino postaval vlastnorucne z nejakej tvrdej lepenky, ci tenkej preglejky alebo co to vlastne bolo...mal aj dve okna a na jednom bol pultik, takze sme sa hravali na obchod Mali sme stare stavebnice a potom nadhernu velku drevenu farmu, kde bolo plno krasnych drevenych detailov...
Preco to vlastne vsetko pisem?
Barbie pre nas boli hracky. Moznost fantazirovat, zabavat sa. Samozrejme, ze nas poznacili - rovnako ako tie auticka, stavebnice, domcek, farma a leg Na pribehy, ktore sme si vymyslali sme apilkovali moralne zakony v ktorych sme boli vychovavane (jo, dobro vzdy vyhralo a nasi hrdinovia vzdy konali spravne )
Nemyslim si, ze dnesne deti hrajuce sa s barbie si kontroluju postavu kvoli tejto hracke. Ak tak robia, rodicia by sa mali zamysliet, kde urobili chybu. Pretoze oni v prvych rokoch zivota najviac ovplyvnuju svoje deti a ked tie zo skoly prichadzaju s pomylenymi nazormi, mali by im vediet vysvetlit ako je to naozaj a ze 50 kg, blond vlasy a miery 90-60-90 ich nezachrania:p
ja som sa nehrala s mojou barbinou, lebo mala také ohybné kĺby, desilo ma to ale mala parádnu motorku, tá mi už bola sympatickejšia
s @0 totalne suhlasim!
teraz uz to ani vidiet nemozem, nadhery jedny