ahojte, zaujimal by ma nazor ludi na nieco taketo.. ako sa k tomu staviate? moze podla vas nieco taketo byt aj v normalnom partnerskom zivote? rada by som o tom popisala, ci cez TS alebo tu. vopred dakujem za prispevky
@grietusha - asi som sa nevyjadrila spravne. teda urcite.... pisala som to zbrklo a narychlo..mam taky vztah dlhsiu dobu, ale zacinam mat obavy, ze sa to kvoli tomu moze pokazit. nejaka negativna energia do mna vosla.. zle pocity tak ma zaujimali postrehy druhych ludi... a tiez nazory na nieco taketo
@erikestt sadista nerobí "zle". nechce sa mi momentálne stručne zhrnúť celú filozofiu sadizmu, ale libertíni (=sadisti) si vyhľadávajú obete, ktoré môžu týrať. týrať. tak, aby to ich obete nechceli. ich obete z toho nemajú radosť. sú v tom nedobrovoľne, často umierajú.
dnes sa pojem sadista používa v zmysle, v akom neexistuje a ani nemá existovať.
masochista zasa vyhľadáva akéhosi dominanta nad seba, ale dominanta, s ktorým má niečo ako zmluvu (mnohí ich fakt spisujú), v ktorých masochista stanoví hranice. masochista doslova určuje, ako sa tento vzťah bude vyvíjať a kam až môže jeho "utrpenie" siahať.
ver tomu, že sadista nechce blížiť niekomu, kto to sám chce.
a masochista nechce dominanta, ktorého by nemohol zospodu navigovať a učiť.
@srdiecko1230 dajte si v tom pauzu. porozprávajte sa o tom. a zlé pocity v akom zmysle?
@grietusha - no tie pocity som nikdy nemala, len som sa s niekym rozpravala a mi natlacil do hlavy dovody preco by to nemohlo vydrzat. ako napr. ze ten dominantnejsi sa zacne tak spravat aj v beznom zivote a toho submisivnejsieho bude utlacat - nevedome. co sa samozrejme nebude sub. pacit a zacnu vznikat problemy. viem, ze je to asi na nas ako toto ustojime a ako si urcime hranice, ale aj tak mi to trosku vrta v hlave.
@srdiecko1230 rozhodne je to veľmi individuálne, ale myslím, že tento problém dosť rieši striedanie role D a S. tým pádom ani jeden nebude mať pocit, že je čisto D alebo čisto S a nebude to prenášať do vzťahu ako takého. podľa mňa teda.
@srdiecko1230 a rozhodne sa radšej obráť na stránky československej BDSM komunity, majú tam aj svoje fórum a isto ti tam pomôžu viac ako ľudia na stránke (väčšinou) pre teenagerov, ktorí sa nanajvýš zmôžu na úchylné poznámky alebo vtip o stretnutí sadistu a masochistu.
@grietusha - vidiet, ze sa naozaj vyznas ano, ked tak nad tym rozmyslam aj to je riesenie problemu. skusim sa teda o tom porozpravat s priatelom a keby tak mam eso v rukave - poradim sa na tej spominanej stranke.. dakujem
@grietusha inak, to s tym stretnutim sadistu s masochistom nebol vtip, cital som to par rokov dozadu na nejakej stranke, ale pravdepodobne ani sam autor nemal spravne informacie...
Nie je sadomaso ako sadomaso.. Videl som take videa, ze takyto druh bdsm dokazu praktizovat snad len kvalitne sfetovani kokoti. Na vlastnej kozi som nezazil, ale nejake jemne formy by mi urcite neprekazali.
@tommyhot pokiaľ nevieš poriadne, o čom to je, tak sa o nich nevyjadruj ako o sfetovaných kokotoch. je každého vec, čo si nechá urobiť od svojho partnera.
@grietusha a je moja vec, ze ich nazvem sfetovanymi kokotmi. Ked si zenska necha klincami prijebat cecky z kazdej strany o drevenu stenu a typek do nej potom najebe 200 ihiel tak asi je niekde chyba a vo mne to urcite nebude.
@tommyhot je to jej vec, je to ich spoločná dohoda. nevieš, akú cestu si za tým prešli.
okrem toho uvedomuješ si tú stránku veci, že takýmto spôsobom (prepichovanie a podobne) sa uvoľňuje silné vnútorné napätie a stres? (potvrdí ti to ktokoľvek, kto si kedy dal urobiť piercing) ktovie, ako by sa prejavilo, ak by to zo seba takto "nedostali"
okrem toho BDSM je o tolerancii, inakosti, liberálnosti (mimo iné)
o tom, že hranice sa neustále dajú posúvať.
tebe sa to nemusí páčiť a nemusíš robiť to, čo robia oni. ale pokiaľ zistíš, že ťa niečo iné láka, niečo nekonvenčné (aj keď len miernejšie praktiky), neodsudzuj druhých na základe toho, že ich nekonvečné praktiky sú možno zvrátenejšie než si schopný prehltnúť. je to ich vzájomná dohoda, nikoho tým neohrozujú, nikomu tým neblížia. je to čisto medzi nimi.
keď inakosť (sám si povedal, že miernejšie praktiky ťa lákajú) odsudzuje inakosť, tak to je fakt na smutné pokrútenie hlavou.
a nikdy nevieš, kam by si sa až posunul ty, keby si sa na BDSM dráhu dal.
@grietusha pozeravam na nete japonky ktore na sebe grcaju popri tom ako si seru na pice, mne sa bdsm urcite nezda zvratene ja lenze mi taki ludia, ktori necitia bolest (dokonca im to robi dobre) pri tom ako im 200vka klinec prejebava bradavky nepripadaju vobec normalne. Ak nefetuju tak si zjem pindura...
@tommyhot oni tú bolesť cítia. bolesť pri sexuálnom vzrušení vnímaš inak. a možno je len BDSM vyjadrenie toho, že potrebujeme už naozaj veľmi silné stimuly, aby sme skutočne niečo cítili v dnešnej pretechnizovanej dobe.
nedivila by som sa, ak by to tak bolo.
okrem toho, nemusí ísť len o bolesť. často ide o niečo nad bolesťou. o ten pocit akejsi bezmocnosti, bezradnosti, o absolútne vžitie sa do situácie, v ktorej sa nachádzaš, hra s nebezpečenstvom, vybičovanie nervov. bolesť je tam len ako niečo na podčiarknutie toho všetkého.
pozri si Boba Flanagana. ten človek si ukrižoval klincami vlastný penis a rozprával pri tom vtipy. ver tomu, že nefetoval (pokiaľ teda moje informácie siahajú)
pokiaľ na niekoho povieš, že nie je normálny, že je sfetovaný kokot a tak ďalej a za tým mi povieš, že ale tebe sa to nezdá zvrátené, tak si akurát tak pomyslím, že si obyčajný alibista.
pozri, ja napríklad nechápem, že na seba ľudia serú a vzrušuje ich to. ale nehovorím o nich, že sú kokoti, jebnuté sfetované piče a neviem čo. je to ich vec. mňa to nevzrušuje, ale chápem fakt, že niekoho môže (hoci nechápem ako)
každý má svoje vnímanie nastavené inak a tvoje vyjadrovanie na extrémne BDSM prejavy bolo extrémne opovrhujúce. (čo z úst/klávesnice človeka sledujúceho grcajúce japonky znie nanajvýš farizejsky)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
BDSM je o dôvere a o možnosti spoločného spoznávania vlastných úchyliek. so spoločne stanovenými hranicami.
myslím si, že BDSM vzťahy sú úplne normálne a zdravé. a otázku, či také niečo môže byť aj v normálnom partnerskom živote, za irelevantnú.
pokiaľ ťa zaujíma niečo viac:
» alien.bloguje.cz/760975-bdsm-faq...
je to dlhé, ale zaujímavé čítanie.
@erikestt sadista a masochista k sebe nepatria. oni sa nechcú.
dnes sa pojem sadista používa v zmysle, v akom neexistuje a ani nemá existovať.
masochista zasa vyhľadáva akéhosi dominanta nad seba, ale dominanta, s ktorým má niečo ako zmluvu (mnohí ich fakt spisujú), v ktorých masochista stanoví hranice. masochista doslova určuje, ako sa tento vzťah bude vyvíjať a kam až môže jeho "utrpenie" siahať.
ver tomu, že sadista nechce blížiť niekomu, kto to sám chce.
a masochista nechce dominanta, ktorého by nemohol zospodu navigovať a učiť.
@srdiecko1230 dajte si v tom pauzu. porozprávajte sa o tom. a zlé pocity v akom zmysle?
@tommyhot pokiaľ nevieš poriadne, o čom to je, tak sa o nich nevyjadruj ako o sfetovaných kokotoch. je každého vec, čo si nechá urobiť od svojho partnera.
okrem toho uvedomuješ si tú stránku veci, že takýmto spôsobom (prepichovanie a podobne) sa uvoľňuje silné vnútorné napätie a stres? (potvrdí ti to ktokoľvek, kto si kedy dal urobiť piercing) ktovie, ako by sa prejavilo, ak by to zo seba takto "nedostali"
okrem toho BDSM je o tolerancii, inakosti, liberálnosti (mimo iné)
o tom, že hranice sa neustále dajú posúvať.
tebe sa to nemusí páčiť a nemusíš robiť to, čo robia oni. ale pokiaľ zistíš, že ťa niečo iné láka, niečo nekonvenčné (aj keď len miernejšie praktiky), neodsudzuj druhých na základe toho, že ich nekonvečné praktiky sú možno zvrátenejšie než si schopný prehltnúť. je to ich vzájomná dohoda, nikoho tým neohrozujú, nikomu tým neblížia. je to čisto medzi nimi.
keď inakosť (sám si povedal, že miernejšie praktiky ťa lákajú) odsudzuje inakosť, tak to je fakt na smutné pokrútenie hlavou.
a nikdy nevieš, kam by si sa až posunul ty, keby si sa na BDSM dráhu dal.
nedivila by som sa, ak by to tak bolo.
okrem toho, nemusí ísť len o bolesť. často ide o niečo nad bolesťou. o ten pocit akejsi bezmocnosti, bezradnosti, o absolútne vžitie sa do situácie, v ktorej sa nachádzaš, hra s nebezpečenstvom, vybičovanie nervov. bolesť je tam len ako niečo na podčiarknutie toho všetkého.
pozri si Boba Flanagana. ten človek si ukrižoval klincami vlastný penis a rozprával pri tom vtipy. ver tomu, že nefetoval (pokiaľ teda moje informácie siahajú)
pokiaľ na niekoho povieš, že nie je normálny, že je sfetovaný kokot a tak ďalej a za tým mi povieš, že ale tebe sa to nezdá zvrátené, tak si akurát tak pomyslím, že si obyčajný alibista.
pozri, ja napríklad nechápem, že na seba ľudia serú a vzrušuje ich to. ale nehovorím o nich, že sú kokoti, jebnuté sfetované piče a neviem čo. je to ich vec. mňa to nevzrušuje, ale chápem fakt, že niekoho môže (hoci nechápem ako)
každý má svoje vnímanie nastavené inak a tvoje vyjadrovanie na extrémne BDSM prejavy bolo extrémne opovrhujúce. (čo z úst/klávesnice človeka sledujúceho grcajúce japonky znie nanajvýš farizejsky)
prajem dobrú chuť k pinďúrovi.