Asi každý pozná známu skupinu Beatles - mali peniaze, slávu,..... čo im viac chýbalo?
Čo hovoríte na členov tejto kapely - venovanie sa okultizmu?
Počúvate ich piesne? „Pobozkám capa a prisahám........ pokračovanie dole
každá jedna ich pesnička bola o láske ....potom viem že tam niekto bral drogy ale stále to bolo o láske a ja tam nič iné nepočujem...mám poocit že všetky známe skupiny a speváci sú obvinení zo satanizmu len kvoli tomu že bola okolo nich taká hystéria
@strangelove o láske predsa môže spievať aj násilník, vrah... hocikto.
Každý si ju predstavuje inak.
Hudba, piesne majú na nás aj podvedomí vplyv, teda potom ľahšie "žerieme" to, do čoho sa už dostaneme, čo sa nám zapáči.
A obdivovali napr. aj p. Aleister Crowley... nepokladám ho za pozitívny vzor. Viem si predstaviť, že dosť spyšneli, lebo sa tým nechali uniesť. A to tiež nie je správne. Myslím, že chodili po veľmi kľukatých cestách a tým sa ani netajili.
nezil som v tej dobe neviem. nepocuval som nikdy a nikdy ma nezaujali a nezaujmu. ale osobne si myslim a moj nazor je taky ze ta doba bola ina, ludia boli omnoho stupidnejsi nez su teraz a "beatles" na tom tazil. spievanie pesniciek o laske a podprahovo nastelovane lyrics boli strategicky volena metoda gumovania a stelovania mas ludi. to je presne aj teraz pri pope a komercnom biznise v ramci multimedii. ale tie sposoby su omnho rafinovanejsie a viac stelovane na cielovu skupinu. pre mna osobne su to ludia co nic nedokazali. a v realite nic neodkazali okrem toho ze boli zboznovani. ale to pre mna osobne neni worth of being ubermensch. tazko sa to cez pismena
Prosím ťa, skôr než niekoho označíš za satanistu, preštuduj si fakty. Pieseň 'The Oath', na ktorej text poukazuješ nie je od Beatles, ale dánskej skupiny Mercyful Fate. Často sa stretávam s ľuďmi, ktorí rockovú hudbu kvôli údajným satanistickým odkazom odsudzujú. Položme si však jednu otázku - kto by si dával tú námahu zakomponovávať "tajné odkazy" do piesní odzadu (navyše totálne nezrozumiteľné)? Čo by z toho mali?
@chlorofyl Píšeš
,,nepocuval som nikdy a nikdy ma nezaujali a nezaujmu''
A potom
,,pre mna osobne su to ludia co nic nedokazali. a v realite nic neodkazali okrem toho ze boli zboznovani''
Keď si nikdy nepočúval ani sa o to nezaujímal ako toto možeš potom napísať?...
@keber myslím že stačí si preložiť názov nejakej pesničky prípadne pesničiek alebo albumu @Surikatka idem na birmovanie máme taku knižku kde sú rozne texty - bolo tam aj o beatles o ktorých sa tam písalo hlavne ten satanizmus a drogy - moje
@keber "Vím, že Beatles budou mít úspěch jako ještě žádná jiná skupina. Vím to přesně, protože jsem pro
tento úspěch prodal ďáblu duši.
V roce 1963 skutečně Beatles produkovali jeden světový hit za druhým a dali tak vzniknout
"beatlemánii", která se pak postarala o palcové titulky v novinách, o superlativy a o rekordní počty
prodaných desek. - satan ti dáva - no viac ti berie
@emmaa to je všetko o tom že chcú proste pritiahnut pozornost a trocha sokovat...spevaci a skupiny to casto robia ked chcú na seba viac uputat pozornost...pre mna nič sokujúce
proste toto je taská istá blbost pre mna ako to ked tu veriac odsudzovali harryho pottera ....ja sa na trom len smejem
@emmaa neriaď sa všetkým, čo ti farár v kostole povie. Utvor si svoj názor sama podľa faktov, nie niečích domnienok. Beatles satanisti neboli, neviem odkiaľ si to nabrala a birmovníček by som za dôveryhodný zdroj nepokladala. Tam sú tie texty skreslené (čítala som si ich, sama som nie tak dávno k sviatosti birmovania pristúpila), sú podané tak, aby vyhovovali tomu, čo oni chcú, aby si mladí (a ľahko ovplyvniteľní) ľudia myseli.
@keber s radosťou » forum.brouci.com/viewtopic.php?t...
+ birmovník
proste - ja si myslím že už nevedeli čo so sebou - mali všetko a predsa nemali nič - Sergeant Pepper‘s Lonely Hearts Club Band a to je album
@arywian farar v kostole mi to nepovedal - čo je vlastne škoda
aha takže môj názor?
žeby čudné albumy?
žeby čudné názvy piesní?
sláva ktorá im stupla do hlavy?
1.A ačkoliv ta zpráva byla smutná,
tak jsem se prostě musel smát
Viděl jsem jeho fotografii
V autě přišel o život
2.Ach jo, dnes jsem viděl film
Anglická armáda právě vyhrála válku
Dav lidí odešel
Ale já se prostě musel dívat
Četl jsem knihu
Rád bych tě tím nadchnul
@strangelove@16@7
Tak potom možno pána C. nenávideli keď si ho dali aj na obal albumu. A nemyslím si, že boli rovno satanisti, zaujímal ich okultizmus, hinduizmus otvorili sa tomu, to je brána k tomu... podstatné je, že tomu môžeš prepadnúť bez toho, aby si o tom vedela. Napr. keď sa o to nezaujímaš, alebo sa zle zahrávaš s duchovnou oblasťou. Pokojne mohli tomu prepadnúť, už len pod vplyvom pýchy.
Ale sú to teórie, zbytočné súdy. Podstatné je vnímať, že to boli len ľudia, ktorí síce mohli byť "obkľúčení zlom", ale boli tiež len na svojej ceste...
@21 len nikdy nevieš či to myslia vážne, čo tým skutočne myslia a pod. Dá sa šokovať, zaujať aj pozitívne keď sú už na to odkázaní, aby si niečo zarobili.
A naozaj si nemyslíš, že hudba sa nám dostáva "pod kožu", vrátane videoklipov, grafiky okolo toho...?
@strangelove zlé je ak ich niečo priviedlo napr. k pýche či k tomu, že obdivovali ľudí s názormi ako mal A. Crowley. Či už je to nejaké náboženstvo, filoz. smer, či ľudia s názormi, s ktorými sa dokázali stotožniť a pretaviť ich aj do svojej tvorby... (alebo dokázali tvoriť vlastné veci, bez toho, aby tam prezentovali svoj názor?)
Nepoznal som tých ľudí, čítal som len novinové články, vidím ich albumy, hudbu... hej, spievajú pekné veci, ale môže to byť pozlátko.
Vždy existuje i tá druhá negatívna možnosť @29 a môže byť náročné to rozlišovať, no len pripusť, že ak by ťa chcel satan získať pre seba, ponúkol by ti niečo škaredé, niečo čo ťa nezaujíma? Alebo by radšej nechal to čo ťa zaujíma a páči sa ti, len by z toho vynechal to dobré, Boha?
Generická reakcia – rýpať sa v kohokoľvek histórii (alebo prítomnosti alebo budúcnosti) nie je nutné, môže viesť mimo iného akurát tak k zbytočnému živeniu bludov a mám pochybnosť, či to môže niekedy niekomu nejak pomôcť. Nemusíme si na všetko a všetkých tvoriť silný názor a zaujímať jednoznačný postoj.
Menej generická reakcia – Tak, ako boli a sú nejaké konkrétne stromy z konvenčného hľadiska predovšetkým stromy a všetko ostatné sú naše predstavy alebo ilúzie o tých konkrétnych stromoch , tak aj členovia skupiny Beatles boli a sú predovšetkým ľudia a všetko navyše sú taktiež naše predstavy alebo ilúzie o nich. Možno mať záľubu v tvorení si predstáv či ilúzií, ale nemali by sme tie nami vytvorené mentálne obrazy brať až tak vážne a nemali by sme im podľahnúť.
@burble To vážne? Viem, teda že s Hindmi mali pletky ale rovno s takouto sektou? Mi suseda vyprávala ako sa dostala na jedno ich stretnutie a potom ju niekoľko mesiacov prenasledovali a vyvolávali jej.
@georg21 prepáč ale si normálny? fakt estev v tejto dobe niekto verí v satana a podobné somariny? normálne tomu nechcem veriť....neexistuje ani boh a ani satan....existuju len dobrí a zlí ludia a ziadne zlo v pozlátku nie je....ked jniekto spieva o láske tak spieva o láske a nie o satanovi a bodka .
@karlotiskot no ja k nim chodím pravidelne a nikto ma neprenasleduje a nevyvoláva mi
a hej, bola som na celej prednáške o tom minule, proste srila prabhupada to zakladal v amerike, nejako sa im podarilo nahrať jednu platňu, beatlesáci, hlavne harrison, to počuli a povedali si že ich musia nájsť. v tom istom čase išla delegácia asi 6 oddaných do londýna aby našli beatles, chodili všade kde mali byť a nedarilo sa im stretnúť, až raz proste oddaní boli na dajakej akcii kde mali byť beatles ale neobjavovali sa, a zrazu sa odovreli dvere, nakukol jeden beatlesák, druhý, a nabehli tam že ľudia kde vy ste celý čas my sme vás strašne dlho hľadali no a potom nahrávali veci spolu, harrison s nimi chodil robiť streetkirtan a tak, ako fakt to bol celkom zlom pre krišňakov
@burble Možno preto ťa neprenasledujú, že tam chodíš pravidelne. Hej a čítam akurát, že Harrison ich podporoval aj finančne dosť. Ono ako takto suseda tam bola, pretože do veľkej miery vyznáva hodnoty budhizmu a toto sa jej na to veľmi podobalo, no ale proste keď počula tie veci čo tam kázali prišlo jej z toho smiešne. Tak tam teda nešla robiť zlú atmosféru keď videla, že si ju tam už začínajú všímať ľudia že ju to moc neberie a odišli aj s kamarátkov čo tam boli. Myslím, že ona v Olomouci alebo v Osttrave študuje. No a proste ďalšie stretnutie teda odignorovali a obom sa nejakým spôsobom dostali k telefónnym číslam a obom volali, že kde sú, že oni ich akože čakajú a že čo si to dovolujú ich akože nechať čakať. A ony im proste vysvetlili, že nech na nich nećakajú, že o to záujem už nemajú, ale proste volali zakaždým a samé citové vidieračky na nich, že kvôli nim nemôžu to a tamto, že pre nich spravili hento a ony si to neváźia a proste strach to počúvať, vyvrcholilo to proste tým, že si ich normálne začali vyhľadávať ľudia od nich na miestach, kde chodili a začali im strašne tlačiť do nich ako sú skazené, ako z nich cítiť cesnak, ako zanedbávajú svojho ducha keď tam chodia a podobné sračky. Skončili to asi nejak tak, že za nimi asi v -10 prišiel týpko v tom ich odeve rozklepaný do podniku a sadol si k nim ku stolu a začal zasa proste aký ony strašný život vedú a smrdia cesnakom, že on pri nich sťažka dokáže vydržať takže by si aspoň mohli trochu vážiť ich záujem, ako si auru pošpiňujú a podobne, na čo vytiahla suseda cibuľový koláč z tašky od babky a akože pri tom zaujato načúvala a drzo to tam pred ním žrala, načo on akože urazene odišiel, ešte im poslali správu ako o nich uź nikdy nechcú počuť, nech sa hanbia a nech sa neopovážia o nich nikomu nič hovoriť lebo nie sú hodné si brať do úst ich meno. Ako dosť des to bol počúvať.
@karlotiskot fiha, tak s takym cosi som sa nikdy nestretla, praveze sa vobec nevnucuju maximalne sa ma spytaju ci citam tie ich knizky a ja ze nee ale budem ked budem mat cas, a inac sa bavime normalne o zivote alebo len tak slusnostovo, a bezne sa najem cesnaku pred programom
@strangelove Hej, tak aj napr. islamský štát si myslí, že koná dobro, čiže z lásky k nám, pre nás... každý si to vysvetľuje inak.
Môžem hovoriť o láske ale môžem tým myslieť oveľa viac niečo sebecké ako si môžeš myslieť. Vôbec mi nemusí ísť o šťastie a dobro druhej osoby ale napr. hlavne o to, aby som bol ja spokojný, uspokojený a môžem si hovoriť, že žijem lásku... Láska ak je sebecká, nie je láskou.
A prečo by som nemohol veriť v duchovnú podstatu, či už zlú alebo dobrú a vôbec aj v dušu človeka?
Nejaký múdry dobrý človek objavil, že nič také nie je?
Viera Bohu a rozum sa nevylučuje, práve naopak
Niečo k tejto téme, ak sa ti chce čítať: » www.katechizmus.sk/?action=getk&ki...
@georg21 láska je v prvom rade obojsmerná...pokial nie je tak to nie je láska ale počul si ty vobec nejakuich pesnicku? pretože o žiadnej sebeckej láske nespievaju...maju velmi milé texty a ak tam niekto počuje niečo sebecké alebo dokonca diabolské tak by si mal vyčistiť uši
@emmaa prosím ta velmi pekne postni mi sem konkrétny text na ktorý narážas lebo sa priznám že poznám tak zo dvadsať ich pesničiek a mali strašne vela albumov ...tak prosím
len tak mimochodom v rádiách sa toho o sebeckej láske naspieva....aj to je všetko satanizmus ? ach jaj ludia moji
@strangelove po prvé
1. Boh a satan existuje - ok poviem to tak napr. Videl niekto alaha? Ježiša - jeho minulosť - jasné
2. že satan nie? Diabol pôsobí stále rovnako. Nevšimneme si to, ak sa v boji proti nemu necvičíme. Najzáludnejším spôsobom jeho činnosti je pokušenie – svätca pokúša v jeho svätosti, hriešnika v jeho hriechu. To je najbežnejší štýl, ale existujú aj ďalšie. » mojpribeh.sk/pribeh/olga-sta... - na zamyslenie
Je Boh a je diabol. Diabol ale nie je protiklad Boha. Diabol je len padlý anjel. Boh je väčší, je najväčší !!! Kristus nás oslobodil od hriechu, od smrti a od diabla! A svojmu ľudu dal veľkú moc v boji proti zlému! Diablova moc rastie s našim strachom a nevedomosťou, ak si nevieme uvedomiť kým sme v Kristovi, ak nevstupujeme do Kristovej moci.
A ozaj, viete čo diabol najviac neznáša? Smiech a radosť - prečo potom je na svete zlo? Prečo nie je dobro? Prečo nie je na svete mier. Myslí že satanovi najviac podliehajú ateisti - ktorých človek ešte môže zmeniť.
je na tebe čo si ďalej budeš myslieť - Boha, ktori zomrel namiesto teba aby si mohol zit,
skutocnu lasku, ktora neje ohranicena tvojimi pocitmi,
skutocneho priatela, ktory ta vie vypocut,
ocka, ktori ta skutocne miluje.
a je toho ovela viac....
prehlásenie, že BEATLES sú väčší ako Ježiš Kristus - typické znaky naivity
Normálne sa mi zažiadalo zacitovať klasika
z jeho vlastného komentu @33
Nepoznám osobne toho chalana menom @Georg21 ,
čítam len Birdzovské články, vidím jeho komenty,
obrázky ... hej, sú to pekné veci, ale môže to byť pozlátko.
Vždy existuje i tá druhá negatívna možnosť a môže byť
náročné to rozlišovať, no len pripusť, že ak by ťa chcel satan
získať pre seba, ponúkol by ti niečo škaredé?
--- a teraz už za mňa ...
Úplne nádherná ukážka, povedané biblickou rečou,
vidí "smietku v oku Beatles (ak tam vôbec nejaká je)"
a "brvno vo svojom vlastnom nebadá".
Ach, títo streštení "kresťania" (píšem v úvodzovkách,
lebo poznám ich aj veľa normálnych, ktorí o čo menej
o svojom kresťanstve tliachajú, prípadne vôbec nie,
o to sú príjemnejší a ochotní naozaj pomôcť, určite
však nie poučovaním a "múdrosťami" o tvojom
"bezbožníctve").
Podľa mňa sa tu Džordžo úplne natvrdo, aj keď nepriamo,
ale logicky to z toho naprosto jasne vyplýva, priznáva, že
kľudne aj on môže byť služobník Satana a všetky
tie jeho príspevky na Birdzi sú len na oklamanie.
Oh my goodness ... Strangelove podľa svojej vlastnej
povahy vníma Beatles a ich texty ako pekné, láskavé,
ale bude za naivku, ktorá podlieha pokušeniam
Satanovým, a bude ju za to peskovať Džordžo, ktorý
má Beatles znova len za jeden z možných úkladov
diabla. Lepšiu medvediu službu tomu svojmu
"kresťanstvu" a "Bohu" robiť nemôžeš, @Georg21 !
@vymyslinick Len si z mojich citátov vybrala len niečo; tiež si rád vypočujem ich piesne, spievajú pekné veci.
Ja tu len nad tým uvažujem, netvrdím, že boli neviem čo. Vychádzam len z faktov, že sa zaujímali o okultizmus, hinduizmus, obdivovali ľudí, ktorých nepokladám za pozitívne vzory, drogy, sláva im spôsobila pýchu... to je vstupná brána k tomu, aby slúžili zlému namiesto dobrému aj bez toho, aby si to uvedomovali. A určite sa tie faktory museli podpísať pod ich tvorbu, alebo tvorili prostredníctvom svojho akéhosi druhého JA, ktoré bolo určite inšpirované iba dobrom?
Ale dobro a zlo a ich vplyv na nás, a uvedomenie si, že vždy vlastne slúžime buď dobru alebo zlu, sú asi aj pre teba už archaizmy, či mytológia...
@vymyslinick Proste sa nedá nič nejak exaktne dokázať, dá sa len vychádzať z toho čo vieme, čítame a čo poznáme zo skúsenosti. Napr. že sláva môže ľuďom spôsobovať pýchu, a tá ich môže negatívne ovplyvňovať aj v tvorbe, konaní (ak tvorili autenticky, nie podľa toho čo zaujme širokú škálu len, aby si zarobili). Či nemôže?
A hej, stáva sa to ľuďom bežne, hlavne tým slávnym, že spyšnejú ale to neznamená, že je to správne...
Ok, koniec teoretizovania.
@strangelove@49 Láska je (prítomná), len keď je to vzájomné? Nesúhlasím. Keby to tak bolo väčšina ľudí by bola pravdepodobne už mŕtva napr. rukami druhých ľudí...
@57 Prečo ťa toto nezaujíma @46 ?
Je lepšie žiť si vo svojej ulite pohodlia, kde mi nič a nikto nemôže narušiť moje predstavy napr. o duchovnom svete a jeho vzťahu k rozumu?
@hnisavica
Texty poriadne nepoznám ale čo som počúvala ma dosť vyviedlo z miery. Beatles som brala ako OK skupinu - ale raz som sa fakt započúvala. Rada prekladám pesničky takže aj jednu z nich som si preložila. Viem nemusí to nič znamenať - ale normálny človek píše normálne piesne - tie ich sú také ukryté za niečím - z ich pesničiek nemám dobrý pocit
A inak napr. John Lennon vyhlásil aj sám že je populárnejší ako Ježiš Kristus a následne čelil šiestim výstrelom... hrdinské že?
text :
V autě přišel o život
Dav lidí odešel
Četl jsem knihu
Rád bych tě tím nadchnul
@antifunebracka
No tak poviem pravdu - nie je to najlepšie forum - ale ked sa nudíš tak vymyslíš hocičo - ale niekoho to môže zaujímať - toho čo rád vysvetľuje
@georg21 ja na také veci jednoducho neverím, nežijem v žiadnej ulite...to ty si tam žiješ s tými tvojimi predstavami o všade prítomnom zle ktoré ta len zväzujú
Ja som niečo počula že vrajže John Lennon vyhlasoval rôzne veci. Aj že mali úspech pretože svoje duše zapredali satanovi. Už iba Boh vie či je to pravda
Zo začiatku experimentovali s všeličim od Lsd cez cirkev Sandora La Veya situovana ak sa nemylim v meste San Francisco na kalifornskej ulici 6114 tam bol takzvany -black house-tam chodila zlata mladež a umelecky vykvet ako napriklad -Marylin Monroe,herecka Jayne Mansfield , a dasi ...chodil k nemu aj z kapely EAGLES - staci si rozobrat text hotel kalifornia...mimochodom
neskor experimentovali s meditaciami cez guru- Maharishi
Mahesh Yogiho ...toto je tema na seminarnu pracu ,Malokto chape spravne- ideu satanizmu ako taku a jej prepojenie na gnosticizmus a ine slobodomurarske/iluminatske/ organizacie (lux = svetlo, ferre = niesť),slnečny logos,slnko ale neočakavam že to niekto nezasvetený pochopí,,,
@strangelove Nemám predstavu, že všade je zlo, akurát sa ho snažím odhaliť rozmieňaním na drobné, polemizovaním... lebo môže byť skryté, tak ako je mnoho aj hudob. skupín, ktoré otvorene spievajú pre satana o ňom a pritom tvrdia, že nie sú žiadny satanisti. Ak je resp. by bolo niečo negatívne skryté, tak je to logicky ešte nebezpečnejšie pre nás. Ako keď nevieš aké suroviny obsahuje jedlo, ktoré sa práve chystáš jesť.
A aj v tomto prípade som vychádzal z faktov, teda z toho čo týchto ľudí zaujímalo počas ich účinkovania, života a to negatívne z toho sa mohlo prenášať do ich životov...
Ak odmietaš niečo duchovné hoci vidíš, že žije obrovské množstvo ľudí, ktorí objavili aj svoju duchovnú stránku, tak je to také uzatváranie sa do toho, čo už poznáš a nejdeš nad to, neveríš že by mohlo byť ešte niečo viac... Ale takéto ulity má každý, ja mám tiež svoje. Ale snažím sa to odbúravať...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
75 komentov
Každý si ju predstavuje inak.
Hudba, piesne majú na nás aj podvedomí vplyv, teda potom ľahšie "žerieme" to, do čoho sa už dostaneme, čo sa nám zapáči.
A obdivovali napr. aj p. Aleister Crowley... nepokladám ho za pozitívny vzor. Viem si predstaviť, že dosť spyšneli, lebo sa tým nechali uniesť. A to tiež nie je správne. Myslím, že chodili po veľmi kľukatých cestách a tým sa ani netajili.
,,nepocuval som nikdy a nikdy ma nezaujali a nezaujmu''
A potom
,,pre mna osobne su to ludia co nic nedokazali. a v realite nic neodkazali okrem toho ze boli zboznovani''
Keď si nikdy nepočúval ani sa o to nezaujímal ako toto možeš potom napísať?...
@Surikatka idem na birmovanie máme taku knižku kde sú rozne texty - bolo tam aj o beatles o ktorých sa tam písalo
hlavne ten satanizmus a drogy - moje
tento úspěch prodal ďáblu duši.
V roce 1963 skutečně Beatles produkovali jeden světový hit za druhým a dali tak vzniknout
"beatlemánii", která se pak postarala o palcové titulky v novinách, o superlativy a o rekordní počty
prodaných desek. - satan ti dáva - no viac ti berie
proste toto je taská istá blbost pre mna ako to ked tu veriac odsudzovali harryho pottera ....ja sa na trom len smejem
» forum.brouci.com/viewtopic.php?t...
+ birmovník
proste - ja si myslím že už nevedeli čo so sebou - mali všetko a predsa nemali nič - Sergeant Pepper‘s Lonely Hearts Club Band a to je album
aha takže môj názor?
žeby čudné albumy?
žeby čudné názvy piesní?
sláva ktorá im stupla do hlavy?
V autě přišel o život
Dav lidí odešel
Četl jsem knihu
Rád bych tě tím nadchnul
Tak potom možno pána C. nenávideli keď si ho dali aj na obal albumu. A nemyslím si, že boli rovno satanisti, zaujímal ich okultizmus, hinduizmus otvorili sa tomu, to je brána k tomu... podstatné je, že tomu môžeš prepadnúť bez toho, aby si o tom vedela. Napr. keď sa o to nezaujímaš, alebo sa zle zahrávaš s duchovnou oblasťou. Pokojne mohli tomu prepadnúť, už len pod vplyvom pýchy.
Ale sú to teórie, zbytočné súdy. Podstatné je vnímať, že to boli len ľudia, ktorí síce mohli byť "obkľúčení zlom", ale boli tiež len na svojej ceste...
@21 len nikdy nevieš či to myslia vážne, čo tým skutočne myslia a pod. Dá sa šokovať, zaujať aj pozitívne keď sú už na to odkázaní, aby si niečo zarobili.
A naozaj si nemyslíš, že hudba sa nám dostáva "pod kožu", vrátane videoklipov, grafiky okolo toho...?
logika nemusí byť všade - premna zamna mysli to ako chceš
Nepoznal som tých ľudí, čítal som len novinové články, vidím ich albumy, hudbu... hej, spievajú pekné veci, ale môže to byť pozlátko.
Vždy existuje i tá druhá negatívna možnosť @29 a môže byť náročné to rozlišovať, no len pripusť, že ak by ťa chcel satan získať pre seba, ponúkol by ti niečo škaredé, niečo čo ťa nezaujíma? Alebo by radšej nechal to čo ťa zaujíma a páči sa ti, len by z toho vynechal to dobré, Boha?
krishna krishna hare hare
hare rama hare rama
rama rama hare hare
píše sa tam aj to, že sa beatles veľmi významne zaslúžili o rozvoj krišňakov?
Menej generická reakcia – Tak, ako boli a sú nejaké konkrétne stromy z konvenčného hľadiska predovšetkým stromy a všetko ostatné sú naše predstavy alebo ilúzie o tých konkrétnych stromoch , tak aj členovia skupiny Beatles boli a sú predovšetkým ľudia a všetko navyše sú taktiež naše predstavy alebo ilúzie o nich. Možno mať záľubu v tvorení si predstáv či ilúzií, ale nemali by sme tie nami vytvorené mentálne obrazy brať až tak vážne a nemali by sme im podľahnúť.
každý si je pánom sám sebe....
a hej, bola som na celej prednáške o tom minule, proste srila prabhupada to zakladal v amerike, nejako sa im podarilo nahrať jednu platňu, beatlesáci, hlavne harrison, to počuli a povedali si že ich musia nájsť. v tom istom čase išla delegácia asi 6 oddaných do londýna aby našli beatles, chodili všade kde mali byť a nedarilo sa im stretnúť, až raz proste oddaní boli na dajakej akcii kde mali byť beatles ale neobjavovali sa, a zrazu sa odovreli dvere, nakukol jeden beatlesák, druhý, a nabehli tam že ľudia kde vy ste celý čas my sme vás strašne dlho hľadali no a potom nahrávali veci spolu, harrison s nimi chodil robiť streetkirtan a tak, ako fakt to bol celkom zlom pre krišňakov
Môžem hovoriť o láske ale môžem tým myslieť oveľa viac niečo sebecké ako si môžeš myslieť. Vôbec mi nemusí ísť o šťastie a dobro druhej osoby ale napr. hlavne o to, aby som bol ja spokojný, uspokojený a môžem si hovoriť, že žijem lásku... Láska ak je sebecká, nie je láskou.
A prečo by som nemohol veriť v duchovnú podstatu, či už zlú alebo dobrú a vôbec aj v dušu človeka?
Nejaký múdry dobrý človek objavil, že nič také nie je?
Viera Bohu a rozum sa nevylučuje, práve naopak
Niečo k tejto téme, ak sa ti chce čítať:
» www.katechizmus.sk/?action=getk&ki...
a
» sk.radiovaticana.va/storico/2012/11...
len tak mimochodom v rádiách sa toho o sebeckej láske naspieva....aj to je všetko satanizmus ? ach jaj ludia moji
chodte na vzduch
1. Boh a satan existuje - ok poviem to tak napr. Videl niekto alaha? Ježiša - jeho minulosť - jasné
2. že satan nie? Diabol pôsobí stále rovnako. Nevšimneme si to, ak sa v boji proti nemu necvičíme. Najzáludnejším spôsobom jeho činnosti je pokušenie – svätca pokúša v jeho svätosti, hriešnika v jeho hriechu. To je najbežnejší štýl, ale existujú aj ďalšie.
» mojpribeh.sk/pribeh/olga-sta... - na zamyslenie
Je Boh a je diabol. Diabol ale nie je protiklad Boha. Diabol je len padlý anjel. Boh je väčší, je najväčší !!! Kristus nás oslobodil od hriechu, od smrti a od diabla! A svojmu ľudu dal veľkú moc v boji proti zlému! Diablova moc rastie s našim strachom a nevedomosťou, ak si nevieme uvedomiť kým sme v Kristovi, ak nevstupujeme do Kristovej moci.
A ozaj, viete čo diabol najviac neznáša? Smiech a radosť - prečo potom je na svete zlo? Prečo nie je dobro? Prečo nie je na svete mier. Myslí že satanovi najviac podliehajú ateisti - ktorých človek ešte môže zmeniť.
je na tebe čo si ďalej budeš myslieť - Boha, ktori zomrel namiesto teba aby si mohol zit,
skutocnu lasku, ktora neje ohranicena tvojimi pocitmi,
skutocneho priatela, ktory ta vie vypocut,
ocka, ktori ta skutocne miluje.
a je toho ovela viac....
prehlásenie, že BEATLES sú väčší ako Ježiš Kristus - typické znaky naivity
Ja?
A myslíš že prečo? Lebo vieš je čudné že keď človeka vôbec nepoznáš tak o nom hovoríš - ?
Normálne sa mi zažiadalo zacitovať klasika
z jeho vlastného komentu @33
Nepoznám osobne toho chalana menom @Georg21 ,
čítam len Birdzovské články, vidím jeho komenty,
obrázky ... hej, sú to pekné veci, ale môže to byť pozlátko.
Vždy existuje i tá druhá negatívna možnosť a môže byť
náročné to rozlišovať, no len pripusť, že ak by ťa chcel satan
získať pre seba, ponúkol by ti niečo škaredé?
--- a teraz už za mňa ...
Úplne nádherná ukážka, povedané biblickou rečou,
vidí "smietku v oku Beatles (ak tam vôbec nejaká je)"
a "brvno vo svojom vlastnom nebadá".
Ach, títo streštení "kresťania" (píšem v úvodzovkách,
lebo poznám ich aj veľa normálnych, ktorí o čo menej
o svojom kresťanstve tliachajú, prípadne vôbec nie,
o to sú príjemnejší a ochotní naozaj pomôcť, určite
však nie poučovaním a "múdrosťami" o tvojom
"bezbožníctve").
Podľa mňa sa tu Džordžo úplne natvrdo, aj keď nepriamo,
ale logicky to z toho naprosto jasne vyplýva, priznáva, že
kľudne aj on môže byť služobník Satana a všetky
tie jeho príspevky na Birdzi sú len na oklamanie.
Oh my goodness ... Strangelove podľa svojej vlastnej
povahy vníma Beatles a ich texty ako pekné, láskavé,
ale bude za naivku, ktorá podlieha pokušeniam
Satanovým, a bude ju za to peskovať Džordžo, ktorý
má Beatles znova len za jeden z možných úkladov
diabla. Lepšiu medvediu službu tomu svojmu
"kresťanstvu" a "Bohu" robiť nemôžeš, @Georg21 !
Ja tu len nad tým uvažujem, netvrdím, že boli neviem čo. Vychádzam len z faktov, že sa zaujímali o okultizmus, hinduizmus, obdivovali ľudí, ktorých nepokladám za pozitívne vzory, drogy, sláva im spôsobila pýchu... to je vstupná brána k tomu, aby slúžili zlému namiesto dobrému aj bez toho, aby si to uvedomovali. A určite sa tie faktory museli podpísať pod ich tvorbu, alebo tvorili prostredníctvom svojho akéhosi druhého JA, ktoré bolo určite inšpirované iba dobrom?
Ale dobro a zlo a ich vplyv na nás, a uvedomenie si, že vždy vlastne slúžime buď dobru alebo zlu, sú asi aj pre teba už archaizmy, či mytológia...
A hej, stáva sa to ľuďom bežne, hlavne tým slávnym, že spyšnejú ale to neznamená, že je to správne...
Ok, koniec teoretizovania.
@57 Prečo ťa toto nezaujíma @46 ?
Je lepšie žiť si vo svojej ulite pohodlia, kde mi nič a nikto nemôže narušiť moje predstavy napr. o duchovnom svete a jeho vzťahu k rozumu?
Texty poriadne nepoznám ale čo som počúvala ma dosť vyviedlo z miery. Beatles som brala ako OK skupinu - ale raz som sa fakt započúvala. Rada prekladám pesničky takže aj jednu z nich som si preložila. Viem nemusí to nič znamenať - ale normálny človek píše normálne piesne - tie ich sú také ukryté za niečím - z ich pesničiek nemám dobrý pocit
A inak napr. John Lennon vyhlásil aj sám že je populárnejší ako Ježiš Kristus a následne čelil šiestim výstrelom... hrdinské že?
text :
V autě přišel o život
Dav lidí odešel
Četl jsem knihu
Rád bych tě tím nadchnul
No tak poviem pravdu - nie je to najlepšie forum - ale ked sa nudíš tak vymyslíš hocičo - ale niekoho to môže zaujímať - toho čo rád vysvetľuje
neskor experimentovali s meditaciami cez guru- Maharishi
Mahesh Yogiho ...toto je tema na seminarnu pracu ,Malokto chape spravne- ideu satanizmu ako taku a jej prepojenie na gnosticizmus a ine slobodomurarske/iluminatske/ organizacie (lux = svetlo, ferre = niesť),slnečny logos,slnko ale neočakavam že to niekto nezasvetený pochopí,,,
A aj v tomto prípade som vychádzal z faktov, teda z toho čo týchto ľudí zaujímalo počas ich účinkovania, života a to negatívne z toho sa mohlo prenášať do ich životov...
Ak odmietaš niečo duchovné hoci vidíš, že žije obrovské množstvo ľudí, ktorí objavili aj svoju duchovnú stránku, tak je to také uzatváranie sa do toho, čo už poznáš a nejdeš nad to, neveríš že by mohlo byť ešte niečo viac... Ale takéto ulity má každý, ja mám tiež svoje. Ale snažím sa to odbúravať...