Bielorusko - voľná diskusia (+ skvelé videá v komentoch od Kovyho)
Napíšte prosim čokoľvek, čo vám k téme napadne. Poznáte niekoho z Bieloruska? Čo si o celej situacii myslite? Zaujimate sa o to? Máte osobné skúsenosti a pod.?
Tak začnem ja teda. Sledujem to uz dlhšie a je to niečo neuveritelne, čo sa tam deje. Podla mna Lukašenkov koniec uz nastal a dlho to trvať nebude. Aspoň verím tomu. Cela krajina je proti nemu. ...Ale zaujalo ma, v tom uplne poslednom videu, kde Cichanovska hovorí, ze najväčšia pomoc bežných ludi z iných krajin je hovorit o tom a pisat dopisy politickým vaznom. Ale neviem si nejak uplne dobre predstaviť, ze by tie listy tym vaznom stráž naozaj aj predávala. Je to zvláštne. Neviem, čo si o tom myslieť. Jej manžel je politicky vazen tiez, ale veď ak mu ja napíšem, tak mu ten list nikto nikdy nepreda, nie?(či myslite ze hej?) Tak ako to teda myslela?
Prve video som videl, odporucil mi ho Youtube, druhe som pozrel teraz. Ocenujem Kovymu, ze spomenul aj tu druhu stranku Protasevica, lebo neznasam jednostrannost. Ze je tam zla situacia je jasne, ale inak viem len tolko, kolko povedia tunajsie media, cize, ake je to tam uplne naozaj a presne neviem, ale to ze Lukasenko skoncil je tiez asi jasne, uz len vzhladom na jeho vek. To ze to obe strany prikraslia a aj trochu prekrutia je tiez jasne, pre rusofilov to bude ochranca naroda a statu, pre zapadofilov to bude kruty diktator, uplnu pravdu vedia len bielorusi v Bielorusku. Uz ma nebavi tato nekonecna vojna medzi zapadom a vychodom.
@6 Vidím to podobne, ten režim skutočne nie je dobrý, práva pracujúcich sú na úrovni afrických krajín, právny štát a kontrolné mechanizmy v podstate neexistujú, ale ak budú tie zmeny v réžii západu, tak to bude výpredaj celého hospodárstva za pár drobných, neoliberálne reformy a nakoniec budú otroci vo svojej vlastnej krajine. Prial by som im aby po Lukašenkovi vládli skutočne pronárodné a prosociálne sily, ale skôr to asi bude nejaká farebná revolúcia
Asi tak ako birdzáci nado mnou to vidím že asi nebude Lukašenko zrovna anjel ale západ tam chce spraviť prevrat ktorý bude vyhovovať hlavne nim a nie běžným bielorusom proste tak ako aj u nás a vždy a všade inde na svete ale uvidíme čo nato povie Putin
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov