Ani nie pred pár minútami bežala normálna diskusia k téme "Existuje boh?". Myslím, že tam nikto nikoho neurážal, diskusia bežala podľa mňa úplne v pohode. No aj napriek tomu bola zmazaná adminom.
Ale nie, vtedy to bol veľký boom takých tém. A prišli tu veľa náboženských fanatikov, začali vyberať trápne citáty z biblie. Proste sa tu o bohu hádali na koždom kroku. Tak to Tomáš zahrnul do pravidiel, alebo to tam už bolo ale nebral sa na to ohľad. Proste sa témy o náboženstve vymazávajú...
@pernik BIRDZ MAZE VSETKY NABOZENSKE DISKUSIE, je to zakazana tema uz vyse roka, z dovodu ze tieto diskusie sa zneuzivali na propagaciu cirkvi, tak sme zaciatkom roka 2008 zakazali diskusie o nabozenstve.
Ano BIRDZ maze diskusie, ktore su proti pravidlam. To nie je cenzura. Cenzura je nieco ine. My len mazeme to, co porusuje pravidla.
@pernik@5 v roku 2005, v roku 2006 a v roku 2007 sme nemazali nabozenske diskusie, kedze vsak niektori ludia ZACALI ZNEUZIVAT BIRDZ.SK na sirenie kazni, a spamovali forum skopirovanymi textami z roznych evanjelii, a konkretni uzivatelia ignorovali moje vyzvy, aby sa ukludnili, miesto toho ma poslali do pekla a pridali 200 riadkovy text o tom, ako ludia v pekle trpia, tak od zaciatku roka 2008 je ZAKAZANA AKAKOLVEK NABOZENSKA DISKUSIA NA BIRDZ.SK, a preto bola zmazana, pretoze BOLA V ROZPORE S PRAVIDLAMI.
@9 - ale nejde vobec o prinucovanie verit alebo neverit, skratka uplne obycajna otazka, ktoru si polozi aspon raz za zivot asi kazdy clovek, preto podla mna tiez nie je fer, ze sa to maze, pokial to nie je fakt ze vyslovena propaganda a ludia sa tam slusne vyjadruju k teme... ja by som mazal take prispevky, ktore fakt hranicia s fanatizmom na obidvoch stranach, prip. urazaju alebo su vulgarne a vysmesne, ale tema o Bohu a nabozenstve imho vobec nemusi byt zla, ak diskutuju slusni ludia...
@fylo ano propagovat je nieco ine, kedze vsak nabozenske diskusie v 99% pripadoch vzdy sklzli k tomu ze par uzivatelov tam zacalo kopirovat clanky z nabozenskych serverov (co je mimochodom porusenie autorskych zakonov, a zaroven siedmeho prikazania z desatora), tak sme sa rozhodli, proste tuto temu mazat automaticky. A je jedno ci je to diskusia o tom, ze Boh je dobro, alebo ze Boh neexistuje, proste nabozensky motivovane diskusie sa mazu (a rovnako sa mazu politicky motivovane diskusie, cize ked tu zacne dakto velebit Fica, alebo naopak Dzurindu, diskusia sa zmaze)
@tomas Potom by trebalo aplikovať nejaký praktický systém premazávania tém. Za deň sa tu objaví aj niekoľko úplne rovnakých, alebo úplne nezmyselných a tie zmysluplné, zaujímavé a aktívne témy sú potom často vytláčané do úzadia novými, nezmyselnými.
@tomas ..ako v pohode, ja to beriem a máš pravdu..viem ako to tu vyzeralo kedysi s týmito diskusiami.
..ale ak som správne pochopil zakladateľa, tak jemu išlo skôr nie o túto konkrétnu diskusiu ako takú..ale o to, že bola vymazaná diskusia v ktorej sa debatovalo..neobjavuje sa tu každý druhý den..a dalo sa k nej vyjadriť, ale rôzne ankety bez hlavy a paty tu ostávajú..
..teda aspon podľa mna..
@andulili najvaznejsi problem sme zo zasady mali vzdy s nabozenskymi diskusiami, lebo do par hodin od ich vzniku prisiel @nebopeklo , alebo @martinm alebo vtedajsi nebo ci parker a zacali tam kopirovat evanjelia sposobom copypaste, na to im zacali ateisti nadavat a proste donekonecna to pokracovalo, tak sa spravil kompromis... aj pri inych temach sa hadaju, aj pri homosexualnych alebo inych temach, ale pri nich aspon pisu svoje nazory, nabozenske temy vzdy dospeli k stadiu ze si tam navzajom kopirovali texty z inych webov (na 300 riadkov o tom ako dakto bol v pekle a pod).
snazime sa byt benevolentni a tolerantni, a obcas prizmurime oko, ale skutocne nabozenske temy bola jedina tema, pri ktorej sa to uz nedalo, lebo to ani nebola diskusia, to bolo kopirovanie kazni donekonecna.
problem opakovanych diskusii sa riesi, pracuje sa aj na zvyseni kvality a inteligentnosti for, robi sa software ktory vam vylepsi forum, kazdemu, plne automatizovany prepracovany system... to je vsak ina tema... pracuje sa na tom a mozno tento tyzden, mozno buduci to bude.
@14 a naco riesit nieco nieco co uz sa tu rozoberalo milion krat? a nikdy to nikam neviedlo? len to tu podporuje neznasanlivost, ktorej je tu aj tak dost...
@tomas ved dobre ja súhlasím tiež mi to prekážalo a pri tých druhých čo som spomenula mi len vadí že to niekto zakladá donekonečna narozdiel aby prispel do starších - a to nehovorím ked je otázka položená inak ale vždy sa tam rieši niečo podobné
Mne je to fuk čo za diskusie sa tu objavujú. Pravidlá sú jasné a pri prihlasovaní ste sa zaviazali, že budete dodržiavať pravidlá birdzu.
JA byť adminom, tak podniknem určité kroky a teda sankcie ( vymazať fórum, užívateľa ) resp. neviem ako je na tom v týchto časoch právo internetu ale mohlo by sa niečo aplikovať aby bolo vymožiteľné
@27 - prispieť do starších diskusií má imho takmer nulový zmysel - nie sú na prvej strane vo výpise, nie sú naboku v najnovších, ani v najpopulárnejších. že tam pribudol nový príspevok si nikto nevšimne.
@30 slovensky internet nebude nikdy pripraveny diskutovat slusne.... btw ak sa zusia fora myslis ze to nieco vyriesi?... podla mna by sa mali mazat vsetky nezmyselne diskusie alebo ziadne... a nie len tie ktore su oznacene za neake konfliktne alebo ktovie ake....
@4 ak sa pozries na to pravidlo... preco sa potom nemazu aj tie temy o konci sveta? ... ved tam sa mozu propagovat rozne sekty atd.....
podla mna otazka ci existuje boh nieje propagaciou ziadneho nabozenstva... je to taka ista otazka ako ci v roku 2012 pride koniec sveta....
nezmyselna cenzura ....
@12 tie pravidla niesu potom jednoznacne podane... pretoze z ineho uhla pohladu ako je napr ten tvoj su aj ine temy ktore tieto pravidla porusuju.... ale tie tu stale su...
@30 a vôbec, zrušme aj TS, dokiaľ sa nenaučia ľudia nespamovať.
A zrušme aj Blogy, dokiaľ sa ľudia nenaučia slušne vyjadrovať a prestanú mať stupídne subjektívne názory (občas). A zrušme aj časák, aj tak sa tam nič nedeje.
A vôbec, zrušme celý BIRDZ, lebo ako som to tak zhodnotil, je tu pekný bordel...
sak dobre, ale ked bola otazke ze ci boh existuje, to neni propagacia... akoze nechapem, je to normalne filozofovania ako kazde ine... nepoviem, keby tu niekto napisal ze napr.: "boh existuje! a vsetci tomu verte!" alebo nieco v tom zmysle neviem co ine... ale detail...
@37 - ano, mas pravdu, ale myslim, ze tomas to dost dobre objasnil vyssie, ide o to, ze aj taka normalna diskusia o Bohu sa zvrhla na nenavistnu hadku a robilo to problemy, tiez som videl nebopeklove komenty a aj ako veriaceho krestana ma nadvihalo zo stolicky ako nic v zlom, ved aj ja som tam dost pisal, ale nekopiroval som nic, na tie veci treba mat vlastny nazor...
ja osobne by som to asi riesil inak, napr. vymazanim prispevku alebo aj uzivatela, keby neprestal robit neplechu alebo tak nejako. Vymazat celu diskusiu, ktora sa nejako dotyka nabozenstva, sa mi nezda spravne, ale tak je to v pravidlach, ktore treba dodrziavat a bodka. Mozno by ale nebolo od veci, keby sa vsetky pravidla tak striktne plnili, trebars ma dokaze vytocit nemiernost vo vulgarizmoch alebo vyslovene urazky na inych ludi... a este by som to asi doplnil zakazom zakladania vyslovene hlupych a fakeoidnych sraciek...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
3. je zakázané propagovať politické zoskupenia, náboženstvo, cirkev, sekty, komunizmus, fašizmus, terorizmus a podobne...
asi preto bola zmazana...
vidis tu niekde pravidlo: je zakazane zakladat teen sračky? lebo ja nie
btw. temy o nabozenstve? naco? aj tak tym nikto neprinuti niekoho verit, ci neverit... zbytocna debata
Ano BIRDZ maze diskusie, ktore su proti pravidlam. To nie je cenzura. Cenzura je nieco ine. My len mazeme to, co porusuje pravidla.
nic v zlom, ale ak chcete zakladat tisicu otazku s tematikou teologie, najskor si pozrite v predoslych temach ze ich je tam fakt vela
Určite vieš o čom hovorím.
tak isto ako ked sa diskusia o potratoch zvrhne na hádku
ako ked sa diskusia o homosexuáloch zvrhne na hádku a podobne
akurat že také diskusie sa nevymazávajú
..ale ak som správne pochopil zakladateľa, tak jemu išlo skôr nie o túto konkrétnu diskusiu ako takú..ale o to, že bola vymazaná diskusia v ktorej sa debatovalo..neobjavuje sa tu každý druhý den..a dalo sa k nej vyjadriť, ale rôzne ankety bez hlavy a paty tu ostávajú..
..teda aspon podľa mna..
snazime sa byt benevolentni a tolerantni, a obcas prizmurime oko, ale skutocne nabozenske temy bola jedina tema, pri ktorej sa to uz nedalo, lebo to ani nebola diskusia, to bolo kopirovanie kazni donekonecna.
to sa riesi, tu som reagoval na obvinenie z cenzury, kvoli ankete o Bohu.
JA byť adminom, tak podniknem určité kroky a teda sankcie ( vymazať fórum, užívateľa ) resp. neviem ako je na tom v týchto časoch právo internetu ale mohlo by sa niečo aplikovať aby bolo vymožiteľné
podla mna otazka ci existuje boh nieje propagaciou ziadneho nabozenstva... je to taka ista otazka ako ci v roku 2012 pride koniec sveta....
nezmyselna cenzura ....
aj tieto diskusie by mali byt podla pravidiel zmazane...
no potom mame o com diskutovat? o tom ze niekto si nevie vypocitat ulohu z matiky?
A zrušme aj Blogy, dokiaľ sa ľudia nenaučia slušne vyjadrovať a prestanú mať stupídne subjektívne názory (občas). A zrušme aj časák, aj tak sa tam nič nedeje.
A vôbec, zrušme celý BIRDZ, lebo ako som to tak zhodnotil, je tu pekný bordel...
ja osobne by som to asi riesil inak, napr. vymazanim prispevku alebo aj uzivatela, keby neprestal robit neplechu alebo tak nejako. Vymazat celu diskusiu, ktora sa nejako dotyka nabozenstva, sa mi nezda spravne, ale tak je to v pravidlach, ktore treba dodrziavat a bodka. Mozno by ale nebolo od veci, keby sa vsetky pravidla tak striktne plnili, trebars ma dokaze vytocit nemiernost vo vulgarizmoch alebo vyslovene urazky na inych ludi... a este by som to asi doplnil zakazom zakladania vyslovene hlupych a fakeoidnych sraciek...