Keby sa blížila globálna apokalypsa ľudstvo na 99% vymrelo, prežili len birdzáci, hrozí ďalší atomový výbuch a vy máte posledný kryt kapacita 5 osôb, tak menujte 5 birdzákov, ktorých by ste do bunkra zobrali aby ste spolu zachránili ľudský druh?
zobrala by som @frenkie477 , lebo sa vyzná vo fyzike a technických veciach. @fylo nemá pud sebazáchovy a rád sa vrhá do nebezpečenstva, vie chodiť po stromoch a hľadať stratené veci. a má kondičku (hlavne v lete. @vampiresister666 tu už nechodí, aleje to asi jediný birdzák, o ktorom viem, že má vyštudovanú zdravotnú školu.
teraz potrebujeme niekoho cez rastlinky. @vladqog tuším študuje niečo botanické či?
hm, a ešte potrebujeme ženu, ideálne tehotnú, aby sme zachránili o jedného človeka viac. kto je tu tehotný?
@4 tá s panvou, ps102 (to by bol buduci prezident nového spoločenstva), forte (potrebujeme umenie a depresiu trochu aj), pohroma (potrebujeme obnoviť a programovať nové počitače), a posledným členom by bol torpedo (pretože sa vyzná v alkohole a určite by vedel aj nejaký vypáliť prípadne má nejaké znalosti vo výrobe vína, bez alkoholu by bol svet smutným miestom)
a kedže je kryt len pre 5 osôb a mal osm menovať 5 birdzákov, na mňa miesto nezostalo
Ja by som tam asi šiel sám lebo s mojou osobnosťou aj keby tam bolo tých 5 birdz dievčat/žien neviem jak nadržaných a pripravených na obnovu sveta tak by som aj tak bol najskôr niekde zavretý v temnote a smútil nad zosnulými
Konkretne neviem, ale z cisto odosobneneho hladiska, za ucelom zachovania ludstva, dvoch muzov a tri zeny, najlepsi geneticky material, zdravych, plodnych a odolnych. Medzi nimi jeden kus lekara/medika, dva ks fyzika/inziniera, nejakeho sportovca/svalovca a posledny clovek by bol vegan a slnieckar
@mojdedo nie, prečo? spravila som to tak, aby tam boli traja muži a tri ženy a jedno dieťa ideálne - to už by sme sa snáď nejak rozmnožili...ibažeby nie
@mojdedo jedného určite nie, môže sa stať čokoľvek a keď sa stane neplodným, tak si v háji. mužov minimálne dvoch, keď myslíme len na zachovanie druhu...ale post-apokalyptický svet je podľa mňa aj celkom drsný čo sa týka podmienok na prežitie a muži sú odolnejší, silnejší, rýchlejšie behajú atď, čo tiež treba zohľadniť, ak chceš prežiť. Takže ideálna kombinácia podľa mňa je 3 muži a 3 ženy, z čoho jedna bude tehotná s dievčatkom
@marleymt aaa mas pravdu na druhej strane, muzi nie su podla mna odolnejsi.. silnejsi a rychlejsi su, ale zeny vedia byt velmi odolne ale inac suhlasim
@mojdedo ok, odolnejší možno nie je to správne slovo, ale predstavovala som si to tak, že keď pôjde muž nejakým drsným terénom po vodu, tak bude menej trvať, kým sa vyčerpá. ale to je možno moja skreslená predstava. ale marek je turista, on by nám vybehol po vodu, a kubo by nám zatiaľ skonštruoval nejaké auto.
jedneho chlapa asi @Riddler -a lebo si myslim ze by som s nim mal o com rozpravat aj ked uz by to vlastne ani neexistovalo a zeny pobite sa o nas ! a este by som rychlo vybrakoval obchody s chlastom a tabakom
@mojdedo hej, ak budeme mať kríženca deda a 15 ročného dievčaťa, tak sa to možno narodí rovno dospelé a budeme mať ďalšieho plnohodnotného člena posádky.
Ak by som mal zachranovat ludi, tak jednoznacne by najprv rozhodol fyzicky stav. Ludia neplodni, s dedicnymi chorobami alebo velkou sancou ich vyskytu, prepacte, such is life.
Po stranke fyzickej by este najviac vyhovovali byvali/aktivni sportovci, kedze kondicka + svaly + hrubsie kosti su jednoducho nieco, co sa neda v survival situaciach nahradit.
Co do vzdelania, urcite by som uprednostnil studentov prirodovednych vied a mediciny.
Zlozenie? Asi 2 chlapi, 3 zeny. Aby stalo cele prezitie a neprezitie na 1 chlapovi je proste risk.
Birdzakov natolko nepoznam, cize nemozem svoj chladnokrvny kalkul pretavit do mien.
1 zena, ktora sa rada vadi, 1 muz, ktory sa rad necha ovplyvnit, 1 zena, ktora ma dobry sluch a 6 zmysel, 1 muz, ktory si vsetko robi po svojom, 1 zena, ktora sa boji aj vlastneho tiena.
Zena sa povadi s muzom, ktory si robi po svojom, ustrasena zena najde oporu, v muzovi, ktory sa necha lahko ovplyvnit, zena s dobrym sluchom zacuje vybuch skor nez vsetci spozoruju zanik nebirdzakov. Vsetci az na jednu zenu sa chcu schovat do krytu, ta nasledne presvedci aj lahko ovplyvnitelneho a vynadaju vystrasenej, ze sposobila paniku, jediny muz sa uz davno ukryl v kryte a vyckava kym sa dovadia a pridu za nim dolu. Zena s dobrym sluchom zacuje v uplnom tichu naraz a vrcanie neopisatelneho, ale tazkeho predmetu na zemsky povrch, zena zacne vyvadzat a nuti zenu s dobrym sluchom, aby prestala tarat. Muz, ktory si robi po svojom necaka a vykukne z krytu, aby odhalil zahadu. Zena s krikom vzlyka a presvedci muza, ktory nema vlastny nazor, aby zastavil opovazlivca, strhne sa bitka, hadava zena udrie rozhodneho, ten sa len pasivne brani, zena s dobrym sluchom cez hlucne hasterenie zacuje hlasy zvonka a presvedci nesvojpravneho, aby rozbil hadku a otvorili dvere, vzlykajuca sa nanho vrhla okolo noh a snazila sa ho zastavit. Hadava zena kopla uplakanu, rozhodny chlap odstrci hasterivu, celou silou udrie do spanku ovplyvnitelneho, ten padne do naruce dobre pocujucej, hadava zena je ohromena a zacne si vycitat, ze za ona moze, smutna sa k nej prida, hrdina je na svete, zrazu sa sami pootvoria dvere na kryte, vsetci upru pohlad na vychod, len dobre pocujuca je zahladena na zbiteho beznazoroveho, lebo vie, ze dverami vstupuje sama... smrt... ale prichadza v miery, hrdinu kopne do guli na znak pozdravenia, ten sa zhruti v bolesti, smrt sa nakoniec predstavi menom Jezis a pozyva vsetky tri zeny na skvelu zurku, kde to robi kazdy s kazdym, naco sa uboleny hrdina z celych sil postavi a spyta na to, ci tam budu aj jednorozce. Vsetci stastni utekaju na tuto zurku, vstupuju do akejsi budovy, ktora tam predtym nestala a vyzera skor ako lod. Zbity nesvojpravny sa po hodinu preberie a zisti, ze nevie, co chce.
budeme sa tu hádať ktorá má najvacsiu panvu ?
aj tak som to ja
a ja sa teda odmietam deliť o muža a pat by bolo na mna vela takže viete co ....z mojej strany moze ist ludstvo do hája ...............bud to spravíme ako adam a eva alebo ziadne (to je super predstava ze sme na svete len dvaja
@forte no bože chráň množiť sa ešte ! veď na to by bola panvová len tá by rodila roľníkov, manažérov, policajtov, politikov a aj vysokopostavených úradníkov ! jej životná rola
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
110 komentov
zobrala by som @frenkie477 , lebo sa vyzná vo fyzike a technických veciach.
@fylo nemá pud sebazáchovy a rád sa vrhá do nebezpečenstva, vie chodiť po stromoch a hľadať stratené veci. a má kondičku (hlavne v lete.
@vampiresister666 tu už nechodí, aleje to asi jediný birdzák, o ktorom viem, že má vyštudovanú zdravotnú školu.
teraz potrebujeme niekoho cez rastlinky. @vladqog tuším študuje niečo botanické či?
hm, a ešte potrebujeme ženu, ideálne tehotnú, aby sme zachránili o jedného človeka viac. kto je tu tehotný?
a kedže je kryt len pre 5 osôb a mal osm menovať 5 birdzákov, na mňa miesto nezostalo
tak dik ale ved uznaj, ze tuto nevyberies nic, co by stalo sa mnozenie
@l1me @flussica @pijemzelenycaj @marleymt @riskozvychodu
a seba by som poslala von z krúžku .)
ktohovie možno by som zmutovala ešte viac a narastli by mi plutvy a žiabre a plavala by som si morami a tak a zjedla by ma kosatka
jou jou
@Mojdedo alebo aj teba by som este bral a tri zeny iba len co keby som sa vzhladom na nasu poslednu diskusiu dozvedel ze seci su vlastne ty
inak ak to bude atomový výbuch, aspoň máme istotu, že budeme všetci potom veľmi aktívni...rádioatívni
@Marleymt tak bunkrov bude viac ? toto radikalne meni situaciu ! zachranime cely birdz !!!
(btw povedať mi, ako mlčíš, je oxymoron celkom )
@frenkie477 do konca januára mám štátnice, ale kľudne potom môžeme nezabudni na to!
Ak by som mal zachranovat ludi, tak jednoznacne by najprv rozhodol fyzicky stav. Ludia neplodni, s dedicnymi chorobami alebo velkou sancou ich vyskytu, prepacte, such is life.
Po stranke fyzickej by este najviac vyhovovali byvali/aktivni sportovci, kedze kondicka + svaly + hrubsie kosti su jednoducho nieco, co sa neda v survival situaciach nahradit.
Co do vzdelania, urcite by som uprednostnil studentov prirodovednych vied a mediciny.
Zlozenie? Asi 2 chlapi, 3 zeny. Aby stalo cele prezitie a neprezitie na 1 chlapovi je proste risk.
Birdzakov natolko nepoznam, cize nemozem svoj chladnokrvny kalkul pretavit do mien.
Zena sa povadi s muzom, ktory si robi po svojom, ustrasena zena najde oporu, v muzovi, ktory sa necha lahko ovplyvnit, zena s dobrym sluchom zacuje vybuch skor nez vsetci spozoruju zanik nebirdzakov. Vsetci az na jednu zenu sa chcu schovat do krytu, ta nasledne presvedci aj lahko ovplyvnitelneho a vynadaju vystrasenej, ze sposobila paniku, jediny muz sa uz davno ukryl v kryte a vyckava kym sa dovadia a pridu za nim dolu. Zena s dobrym sluchom zacuje v uplnom tichu naraz a vrcanie neopisatelneho, ale tazkeho predmetu na zemsky povrch, zena zacne vyvadzat a nuti zenu s dobrym sluchom, aby prestala tarat. Muz, ktory si robi po svojom necaka a vykukne z krytu, aby odhalil zahadu. Zena s krikom vzlyka a presvedci muza, ktory nema vlastny nazor, aby zastavil opovazlivca, strhne sa bitka, hadava zena udrie rozhodneho, ten sa len pasivne brani, zena s dobrym sluchom cez hlucne hasterenie zacuje hlasy zvonka a presvedci nesvojpravneho, aby rozbil hadku a otvorili dvere, vzlykajuca sa nanho vrhla okolo noh a snazila sa ho zastavit. Hadava zena kopla uplakanu, rozhodny chlap odstrci hasterivu, celou silou udrie do spanku ovplyvnitelneho, ten padne do naruce dobre pocujucej, hadava zena je ohromena a zacne si vycitat, ze za ona moze, smutna sa k nej prida, hrdina je na svete, zrazu sa sami pootvoria dvere na kryte, vsetci upru pohlad na vychod, len dobre pocujuca je zahladena na zbiteho beznazoroveho, lebo vie, ze dverami vstupuje sama... smrt... ale prichadza v miery, hrdinu kopne do guli na znak pozdravenia, ten sa zhruti v bolesti, smrt sa nakoniec predstavi menom Jezis a pozyva vsetky tri zeny na skvelu zurku, kde to robi kazdy s kazdym, naco sa uboleny hrdina z celych sil postavi a spyta na to, ci tam budu aj jednorozce. Vsetci stastni utekaju na tuto zurku, vstupuju do akejsi budovy, ktora tam predtym nestala a vyzera skor ako lod. Zbity nesvojpravny sa po hodinu preberie a zisti, ze nevie, co chce.
@Magick55 v bunkri si asi nezalietas
@melancholik a @dumbledore
@tangerina a @lyterka
no a napokon Tomáš ktorého nemá rád nikto
@sugy1 presne presne! v tých dávnych časoch, keď si ešte debatoval
No ale k teme, nezabudnem ti zeby si ma nechala umriet jak socku v Dayz : smiley:
aj tak som to ja
a ja sa teda odmietam deliť o muža a pat by bolo na mna vela takže viete co ....z mojej strany moze ist ludstvo do hája ...............bud to spravíme ako adam a eva alebo ziadne (to je super predstava ze sme na svete len dvaja
my ostatní by sme len pekne dožili