Hmm...Napadlo ma ked som mal totalne nervy.....vpodstate pozname...Realitu...Minulost..Buducnost.....napadlo ma ci je mozne podla vas.....toto....ked na nieco pozrem logicky si poviem ze je to nieco co prebieha....ale co ak su niake veci...naktore sa kukn
@ixi Vychadzas z toho, ze je mozne cestovat casom a nemas realnu predstavu CI to mozne je a ak ano, tak AKO to prebieha. Z toho hladiska je uplne zbytocne filozofovat na tuto temu, pretoze kym nechapeme presny sposob plynutia casu, tak nedokazeme ani presne definovat pojmy ako buducnost a minulost.
chapem.. tiez som sa nad tymito vecami zamyslal.. ja chapem napriklad de ja vu ako predbehnutie sucasnosti, moment sa opakuje dvakrat pretoze som ho videl milisekundu predtym... de facto som videl do buducnosti
@kolini S tym deja vu to je trochu zlozitejsie. Napriklad tebou popisovana situacia sa mi nestala ani raz. Vacsinou to bolo praveze o suhre nejakych vonkajsich podnetov (ci uz vizualnych, alebo zvukovych... alebo dokonca vona) v situacii, ktoru som zazil uz relativne davno.
Akurat v aktualnej situacii boli rovnake podnety, ktore u mna vyvolali rovnaku reakciu a rovnake myslienkove pochody a tym padom som mal pocit, ze som to uz zazil.
@ao druha varianta, ktoru si pripustam je ta, ze som ju zazil za rovnakych okolnosti a teda jedna sa o velku nahodu.. niekedy ked si de ja vu uvedomujem, tak viem co sa stane ako dalsia vec.. cize preto sa zamyslam nad tym, ze je mozne vidiet buducnost
Keby bolo mozne cestovat do buducnosti, znamenalo by to, ze buducnost uz existuje a my sa do nej len musime dostat.
Lenze buducnost neexistuje , existuje len minulost, pritomnost a buducnost sa este len 'narodi'.
Dokaz, ze je mozne cestovat v case dopredu by poslal do pecka strasne vela filozofickych smerov...
Za predpokladu , ze buducnost teraz v tomto momente este neexistuje mozeme totiz predpokladat milion alternativnych buducnosti v zavislosti od nasich rozhodnuti , rozhodnuti inych ludi a nahodnych faktorov.
Ak vsak prepustime, ze buducnost existuje uz teraz, len my v nej zatial nie sme - znamenalo by to, ze je len jedna a nevyhnutna.
Aneb zbohom nabozenstva
Takeho zistenia by som sa vsak dozit nechcel. Rad verim, ze mam zivot vo vlastnych rukach.
Raz som ale cital, ze teoreticky by bolo mozne vytvorit pocitacovt program , ktory by na zaklade vsetkych sucasnych faktov dokazal predpovedat buducnost. V praxy je ale vytvorenie takeho programu momentalne nemozne, pretoze by potreboval nekonecno algorytmov a programatorov, ktori by o sucasnosti vedeli uplne vsetko.
pod toto sa ale nepodpisujem slo o nejaky beckovy clanok na nete
@hluzar cisto teoreticky je mozne, ze tych alternativnych buducnosti "existuje vela" a cestovanie v case, by v podstate ako ten pc program sprostredkovalo premiestnenie sa do urcitej buducnosti..
ide vsak o to ze kazda malickost vykonana teraz to ci napisem makcen alebo nie ovplyvni buducnost v nejakom smere a tak najst jednu konkretnu by sa nedalo a cim dalej do buducnosti by sme chceli ist, tym menej by sme sa triafali.
ono vlastne i preto je hlupost predpovedanie buducnosti a rozne "zarucene sarlatanske mudrosti a predpovede" ktore musia byt dost vagne aby pokryli co najviac
co sa minulosti tyka, tak akonahle sa tam niekto dostane tak ju uz len svojou pritomnostou zmeni a tym vlastne zas posle "pritomnost" pre neho "buducnost" po inej cesticke casom..
to sa mi vsak nedozvieme.. takze akonahle by sa niekto vratil casom, bud by sa mohol akokolvek snazit, ale nic by nezmenil.. alebo by zacali vznikat alternativne buducnosti/pritomnosti co mi pride blbost..
takze to uzavriem tym co som chcel zacat..
jedna slecna @ixi tu jasne odhadla tvoju minulost a obavam sa ze buducnost by si mnohi celkom presne tipli
Vedecká štúdia, na univerzite v Amerike a poznatky čo vieme dokazujú že je možné cestovať v čase a to iba do minulosti, nie však budúcnosti. Budúcnosť, tzv. časová vetva, ktorá sa láme podľa našich činov v prítomnosti. Časová vetva v minulosti bola daná a je možné po nej cestovať.
Buducnost neexistuje takze ju nemozes vidiet. Maximalne sa daju predpovedat urcite udalosti. Raz som premyslal ci by bolo mozne vidiet minulost. Teoreticky, keby od zeme bol umiestneny teleskop v tvare U o vzialenosti 12 svetelnych hodin a keby bol zo zeme namiereny teleskop na okular toho vo vesmire tak by sme videli co sa dialo na zemi pred 24 hodinami nie?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
je pol jednej ráno a ty tu ideš vyťahovať teóriu ktorej by nepochopil ani A. Einstein
ale v tomto prípade...
Skús to nenapísať ako kokot.
(a len tak mimochodom, napadnúť ŤA môže akurát tak antilopa v električke)
a nie cestovanie časom je nemožné
» 9gag.com/gag/22046...
Akurat v aktualnej situacii boli rovnake podnety, ktore u mna vyvolali rovnaku reakciu a rovnake myslienkove pochody a tym padom som mal pocit, ze som to uz zazil.
@mynameisnothing podla mňa by sa tým mohol aj živiť
A podvedomie je velmi silna vec. Uz sa mi stalo aj niekolkonasobne deja vu - ze sa mi dana situacia vybavila v roznych casovych usekoch viackrat.
Lenze buducnost neexistuje , existuje len minulost, pritomnost a buducnost sa este len 'narodi'.
Dokaz, ze je mozne cestovat v case dopredu by poslal do pecka strasne vela filozofickych smerov...
Za predpokladu , ze buducnost teraz v tomto momente este neexistuje mozeme totiz predpokladat milion alternativnych buducnosti v zavislosti od nasich rozhodnuti , rozhodnuti inych ludi a nahodnych faktorov.
Ak vsak prepustime, ze buducnost existuje uz teraz, len my v nej zatial nie sme - znamenalo by to, ze je len jedna a nevyhnutna.
Aneb zbohom nabozenstva
Takeho zistenia by som sa vsak dozit nechcel. Rad verim, ze mam zivot vo vlastnych rukach.
pod toto sa ale nepodpisujem slo o nejaky beckovy clanok na nete
ide vsak o to ze kazda malickost vykonana teraz to ci napisem makcen alebo nie ovplyvni buducnost v nejakom smere a tak najst jednu konkretnu by sa nedalo a cim dalej do buducnosti by sme chceli ist, tym menej by sme sa triafali.
ono vlastne i preto je hlupost predpovedanie buducnosti a rozne "zarucene sarlatanske mudrosti a predpovede" ktore musia byt dost vagne aby pokryli co najviac
co sa minulosti tyka, tak akonahle sa tam niekto dostane tak ju uz len svojou pritomnostou zmeni a tym vlastne zas posle "pritomnost" pre neho "buducnost" po inej cesticke casom..
to sa mi vsak nedozvieme.. takze akonahle by sa niekto vratil casom, bud by sa mohol akokolvek snazit, ale nic by nezmenil.. alebo by zacali vznikat alternativne buducnosti/pritomnosti co mi pride blbost..
takze to uzavriem tym co som chcel zacat..
jedna slecna @ixi tu jasne odhadla tvoju minulost a obavam sa ze buducnost by si mnohi celkom presne tipli
@26 ako vies?
A aka je moja minulost ? Rad si o nej cosi vypocujem. A o tej buducnosti tiez.