Myslíte si, že je to dobré pre Slovensko ? Myslíte, že by tam naozaj východniari pracovali, alebo by museli doviesť len Ukrajincov a Srbov ? A celkovo váš názor na takéto veľké fabriky na malom Slovensku ?
Keby platy v týchto fabrikách reflektovali skutočnú cenu práce - keby boli v ekvivalentnej výške životných nákladov ako je tomu napr. v Nemecku, kde s ohladom práve na životné náklady robotníci zarobia nepomerne viac. Keby vo fabrikách boli skutočne dôstojné podmienky na prácu, všetko by bolo OK. Žial, potrvá dlho kým sa toho dočkáme.
ako z hladiska toho že by bola na vychodze by to bolo fajn aspon by nemuseli dochádzat za pracou ale na druhej strane už teraz vyrabame najviac aut na počet obyvatelov v rámci celeho sveta a keby prišla nejaka hospodárska kríza tak prvé čo sa prestane kupovat su auta takže by sme si to pekne odsrali
@hetfield presne je to sialene milion aut vyrobit na 5,4 milionov obyvatelov.. aut jak nasranych ale infrastruktura normalna nato to nie... hlavneze ta dialnica do kosic predsa uz mala byt do roku 2010 spravena
Z pohladu ekonomiky a toho že už by tu boli same automobilky je to dobre. Veď v podstate môžu ísť pracovať východniari aj do maďarska do BMWčka nie? ... Hej je tam nejaky povinny počet ktory musia zamestnať z tej krajiny kde sa nachadza prevadzka... ale aj tak je len dobre že išli inde. Ten Fico si myslí že dotiahne neviem aké veľké fabriky a rázom zamestná veľký počet ľudí a to nazýva " riešením situácie" ... ... Tak zavolajme Airbus nech tu začnú vyrábať všetky potrebné diely, , alebo začnime ťažiť Urán, to tiež zamestná plno ľudí... Možno som to radšej nemal písať, lebo ešte si to náhodou prečíta a dovlečie nejaké väčšie hebedo.
Mne sa cele toto ze mame byt akoze automobilova velmoc hnusi z 10 fabrik je 9 automobilovych a za mizerne platy sa maju ludia zodrat 12ky,tyzdnovky,noci, dni, vikendy, sviatky a v podmienkach ako otroci prestavka 20 minut, horucava v halach klima nikde ani len sadnut si clovek nemoze ked uz ide odpadnut od vycerpania... Ale takto to je vsade nie len v automobilkach tak ja neviem uz
@james98 máš uplnu pravdu, ale myslím si že cena práce je adekvátna. pretože sem tam vyrobíš aj scrap, a to je zle. robil som vo fabrike viem o čom hovorím. ja som zarobil necelych 500 eur v čistom. menej. celkom som bol spokojný. bavíme sa ale o roku 2009. trošku ale nechápem, ako sa človek môže stažovať, ked vo vw sa zarobia krasne peniaze. inde toľko nedostaneš. to nie je zásluha svk ale nemecka, ktorý uvolní toľko penazí.
a to že bmw ide do madarska miesto nás, si myslím, že máme hlboké ekonomické deficity, a pravdepodobne aj miera nekalých obchodných praktík ( predstav si pod tým pojmom všetko to, čo odradilo investora prísť na svk.
dalšia vec. vieš si predstaviť že postavíš za linku negramotného slováka, ktorý ide montovať sedmičkový bavorák v obstaravacej cene 150 litrov? ktorému nezáleží na kvalite a výkone svojej práce, ale pozerá sa koľko dostane na výplatu? ja nie. a kedže sa do tohoto segmentu nerozumiem, preto tam ani nepracujem. mnohí sa nerozumejú, ale chcú niečo, na čo jednoducho nemajú a nebudú mať nikdy, a preto kvalita práce je taká, aká je.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov