Zdravím.. mám 15 rokov a krámy mám už 3 roky.. prvý rok boli celkom pravidelné.. druhý rok vôbec neboli pravidelné (raz meškalo 5 dní.. raz neprišli 3 mesiace.. ale nikdy nie skôr!!) veľmi som sa kvôli tomu trápila že čo mi je ale mamka mi povedala že to
@anonymm1 ja som na tom tak isto :/ počkaj ešte pol roka- rok ,mne sa to teraz už začina upravovať , tak radšej počkaj než pchať do seba lieky a daj si iba od bolesti lieky
ja to isté ibaže som ich nemala ani ten prvý rok pravidelné a bolestivé som mala od začiatku tak že som pravidelne prvý deň vynechávala školu...tiež sme rozmýšlali pchať do seba hormóny nepchať ale teraz som skončila na antikoncepcii aj kvôli takým tabletkám na pleť som si ju musela dať a som spokojná, pretože ona ti určuje kedy ich budeš mať a bolestivosť mám teraz minimálnu. Zatiaľ nemám žiadne vedľajšie účinky (že by som rapídne priberala alebo tak.)
ja mám krámy od 11tich prvé dva roky boli uplne v pohode .. pravidelne len raz mi meskali 3 mesiace .. .. odvtedy pravidelne( +-2 ,3 dni dokopy tak 26-28 dni medzi krámami ) ale strasne bolestive.. a teraz posledne 4mesiace ich mam kazdych 19 dni a mam pocit ze pri nich umrem od bolesti :/
Neviem, no. Ja som žrala päť rôznych druhov antikoncepcií. Raz som mala menzes štyridsať dní (nevymýšlam si) a ja už som bola z toho úplne zúfalá
Teraz som dva mesiace bez antikoncepcie a mám to v pohode, akurát, že mám kurevsky bolestivý menzes, čo som nemávala - ale stále lepšie ako sa dopovať tabletkami (ktoré nezaberajú).
Mám teda dve rady pre teba - choď ku gyndovi, nech ťa vyšetrí.
Alebo. A potom také typické babské reči mám pre teba - dávaj si tielko, pekne si ho strč do gatí, ako ti to robila mama, keď si bola škôlkarka - mne osobne pomáha, keď mám brucho v teple. Kamarátke pomohol aj nejaký ten čaj z lekárne. Pi veľa vody vôbec. A nenamáhaj sa, ak sa dá.
Hlavne si polož otázku, či ti ten jeden deň stojí za napchávanie sa tabletkami
Ak sa dá vyhnúť akýmkoľvek liekom - aj keď len od bolesti - tak ich neber. Všetko je návykové a postupne si na to organizmus zvykne a budeš potrebovať len viac a viac.
Ak ti to vyjde na víkend, že nie si v škole, najlepšie je ísť von, hýbať sa, trochu pocvičiť alebo si ísť zabehať. Svaly sú totiž v kŕčoch a tie sa najlepšie uvoľnia pohybom. Piť veľa vody. A neustále sa niečím zamestnávaj. Hovor s kamarátmi alebo si pusti hudbu, pozri si film len nemysli na to ako ti je mizerne.
aj ja mam taketo stavy, prve dva dni urcite. a bohuzial, ked to nepodchytim nurofenom este predtym, nez bolest prepukne naplno, tak mozem skrabat nechtami po stene.
ano, je fakt, ze som si navykla na nurofen a potrebujem viac ako kedysi. teraz to robim tak, ze tie dva dni jem nurofen pravidelne, tak kazdych cca 6hodin (okrem noci) aby som si udrzala nejaku stalu hladinu. nemyslim si ze je to nejako nebezpecne, asi by bolo horsie keby ma ratovali po odpadnuti, co sa mi raz uz skoro stalo. nurofen mi fakt velmi pomaha. alebo este mozes skusit algifen kvapky.
no ale kedze mas aj nepravidelne, tak chod ku gynekologovi. uvidis ci urci nejaku konkretnu pricinu. asi ti predpise HAK. aj ja ju zacnem znova coskoro brat...uz sa nemozem dockat...kramy na 100% pravidelne, ziadna bolest a ochrana ako prijemny bonus k tomu.
ja mám silné bolesti asi tak 4 hodiny ako mi začnú. často mi je špatne aj od žalúdka a vraciam. vtedy nepomôže nič, len ak si dám tabletky proti bolesti. niečo teplé na podbruško a na kríže a snažím sa zaspať. ak sa zobudím a je to v pohode, mám už do konca měsíčkov vyhrané ak nie, tak zase tabletky, spánok a následne sa to snažiť trošku rozchodiť.
Ja ako som vysadila HAK(čož sú tak 4 mesiace dozadu) tak mám také bolesti prvé 3 dni,že si občas chcem vyrezať vaječníky(bez srandy) a občas sa pritrafí aj objímanie záchoda..
Pchať do seba hormóny,kvôli akné,alebo bolestivým krámom je Blbosť(po vysadení si pekne povedané v piči) a strašne to ničí mladé telo...
Mne pomáha chlap,ale teraz seriozne-objatie milovaného chlapa je lepšie ako krabička ibalginu dosť čudné,ale pomáha
nemas nahodou tampony? ja ich nemozem strpiet lebo hned chytam toxicky sok, s nimi som tiez bola na odpadnutie a vkuse vracala a bez nich je mi celkom ok..
teda mna ked nieco boli, tak to nejdem predychavat, nemam na to nervy proste si dam tabletku a prejde ma to, a je mi jedno, ze si nicim telo, pretoze si ho nicim vkuse aj tak a na volaco zomriet musim
inak na gynde ti moze predpisat Flector, je to strasna supa, to normalne ti po polhodine aj nohu mozu zlomit, nebudes nic citit ziadne bolesti, eln taka mensia euforia uzivala som to, ale potom sa mi to ustalilo a staci mi ibalgin
podla mna to nemas az take priserne. mne prve roky tiez prichadzali kedy sa im chcelo. potom sa to ustalilo, bez problemov. no tie bolesti su proste normalne. a poznam baby, ktore trpia aj dva tri dni v bolestiach, pri ktorych sa nevedia ani postavit z postele.
a preboha! len ziadna hak ako riesenie pokial to nie je zivotu nebezbecny problem :/
(len dobra rada cloveka, ktory vie o com hovori...)
Ja som minulý rok bola kvôli tomuto 8 krát v nemocnici, lebo som ich mávala vždy strašne bolestivé, silné ,odpadávala som a vracala...nič na to nepomáhalo a už to tak dalej nešlo...dali mi HAK a dovtedy nemám žiadne problémy..ani necítim že som vôbec dostala
@acvd43xa7w ja sa tiez dobre smejem na tych nenavistnych prispevkoch proti HAK. a najradsej mam tie zenske co by tu aj mece tasili proti nej ale ked im raz praskne kondom, potom budu do seba hadzat escapelle aby sa nepokakali od strachu...
@ayreen mzono raz pochopis ....kondom praskne len tomu, co ho nevie pouzivat (a isto by som kvoli tomu nezozrala dalsiu hormonalnu bombu v podobe escapelle a pod. na to si az prilis vazim svoje telo za to, ze ty nie, to je tvoja vec...
@anonymm1 a k veci....mas 15.....este chvilku potrva, kym budu pravidelne....mozno aj par rokov...to ze zacali bolesti, je s naj pravdepodobnosotu znakom, ze si zacala ovulovat....ovulacia sposobuje vacsinou bolesti pri kramoch (na vynimky)...preto, zeny, kt. beru HAk nemaju bolesti, lebo nemaju ovulaciu, ale ked tu HAK vysadia, bolesti sa takmer s istotou vratia....lebo zacnu opat ovulovat ( ak zacnu.....co po HAk moze byt velky problem).....proste neries...ja ti poradim termofor na brucho a jogovy cvik "macaci chrbat"....pravidelne cvicit kazdy den a bolesti prejdu.....(a potom este porod, vacsinou po nom zvyknu bolesti ustupit... ....hlavne pohoda, nestresuj...vsetky sme tym rpesli ....a vacsina z ans to zvladla bez tabletiek, HAK a inych kokotin....
@hoperpohroma ja zas naopak, ako som začala tampóny používať tak mi o deň kratšie trvajú a nemám také bolesti ako kedysi
kedysi som ledva domov prišla keď ma v škole rozbolelo brucho, som myslela, že odpadnem cestou domov, bála som sa, že sa pogrciam v buse.. ale posledné 3-4 mesiace ma len prvý deň bolí brucho (ako som začala používať tampóny) a ešte som mala raz takú kúru s takými čínskymi tabletkami s výťažkom z nejakej rastliny (nepamätám sa z akej :/) a vtedy ten menzes bol horor, lebo som nemohla brať na bolesť žiadne iné tabletky, ale odvtedy sa to akosi upravilo len, furt sú nepravidelné :/
@coloredbrain tak to mas este ok, lebo tampony su ovela lepsie ovladatelne ako vlozky =/ ovela viac mi vyhovuju ale co si pomozem s tym toxickym sokom..
ja mám krámy cca 3 roky a až teraz sa mi pomaly ustáľujú ...daj tomu čas.. bolesti raz mám a raz nemám a ak ti zaberie ibalgin tak na ňom môžeš kľudne fičať (len to s ním nepreháňaj lebo si pokazíš žalúdok, a ver mi viem čo hovorím.. :/) ináč skúšaj rôzne obklady a tabletky od bolesti - môžno natrafíš na niečo čo bude zaberať ...drž sa!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
ja skucim na gauci tri dni a to som rada ze negrciam a neodpadavam ked sa postavim
a ze ja nie som vobec precitlivena na bolest
proste si daj tabletky od bolesti a neber to tragicky a vitaj medzi ženami lebo až teraz zažiješ, čo je to bolesť
Teraz som dva mesiace bez antikoncepcie a mám to v pohode, akurát, že mám kurevsky bolestivý menzes, čo som nemávala - ale stále lepšie ako sa dopovať tabletkami (ktoré nezaberajú).
Mám teda dve rady pre teba - choď ku gyndovi, nech ťa vyšetrí.
Alebo. A potom také typické babské reči mám pre teba - dávaj si tielko, pekne si ho strč do gatí, ako ti to robila mama, keď si bola škôlkarka - mne osobne pomáha, keď mám brucho v teple. Kamarátke pomohol aj nejaký ten čaj z lekárne. Pi veľa vody vôbec. A nenamáhaj sa, ak sa dá.
Hlavne si polož otázku, či ti ten jeden deň stojí za napchávanie sa tabletkami
Ak ti to vyjde na víkend, že nie si v škole, najlepšie je ísť von, hýbať sa, trochu pocvičiť alebo si ísť zabehať. Svaly sú totiž v kŕčoch a tie sa najlepšie uvoľnia pohybom. Piť veľa vody. A neustále sa niečím zamestnávaj. Hovor s kamarátmi alebo si pusti hudbu, pozri si film len nemysli na to ako ti je mizerne.
ano, je fakt, ze som si navykla na nurofen a potrebujem viac ako kedysi. teraz to robim tak, ze tie dva dni jem nurofen pravidelne, tak kazdych cca 6hodin (okrem noci) aby som si udrzala nejaku stalu hladinu. nemyslim si ze je to nejako nebezpecne, asi by bolo horsie keby ma ratovali po odpadnuti, co sa mi raz uz skoro stalo. nurofen mi fakt velmi pomaha. alebo este mozes skusit algifen kvapky.
no ale kedze mas aj nepravidelne, tak chod ku gynekologovi. uvidis ci urci nejaku konkretnu pricinu. asi ti predpise HAK. aj ja ju zacnem znova coskoro brat...uz sa nemozem dockat...kramy na 100% pravidelne, ziadna bolest a ochrana ako prijemny bonus k tomu.
Pchať do seba hormóny,kvôli akné,alebo bolestivým krámom je Blbosť(po vysadení si pekne povedané v piči) a strašne to ničí mladé telo...
Mne pomáha chlap,ale teraz seriozne-objatie milovaného chlapa je lepšie ako krabička ibalginu dosť čudné,ale pomáha
inak na gynde ti moze predpisat Flector, je to strasna supa, to normalne ti po polhodine aj nohu mozu zlomit, nebudes nic citit ziadne bolesti, eln taka mensia euforia uzivala som to, ale potom sa mi to ustalilo a staci mi ibalgin
a preboha! len ziadna hak ako riesenie pokial to nie je zivotu nebezbecny problem :/
(len dobra rada cloveka, ktory vie o com hovori...)
kedysi som ledva domov prišla keď ma v škole rozbolelo brucho, som myslela, že odpadnem cestou domov, bála som sa, že sa pogrciam v buse.. ale posledné 3-4 mesiace ma len prvý deň bolí brucho (ako som začala používať tampóny) a ešte som mala raz takú kúru s takými čínskymi tabletkami s výťažkom z nejakej rastliny (nepamätám sa z akej :/) a vtedy ten menzes bol horor, lebo som nemohla brať na bolesť žiadne iné tabletky, ale odvtedy sa to akosi upravilo len, furt sú nepravidelné :/