Bolí ma zub vľavo hore vzadu... A okrem toho mám zlomený zub ... nejako na polovicu vľavo dole cca v strede... ten ma prekvapivo nebolí...
Musím ísť k zubárovi? ... už sto rokov som nebol ... naposledy snáď v 16tich či kedy...
choď, lebo ja som takto raz nebola a prežila na tabletkách a keď sa mi to vrátilo, tak už to bolo tak zlé, že ma zubárka celú dorezala, musela som byť týždeň obviazaná, lebo som opuchla a ešte mi do ďasna napchala nejakú vec a musela som tam denne chodiť, aby mi to vymieňala, zaživa, a to bolo čisté peklo, toto zažiť proste nechceš
Ludia by neverili, ake vysoke percento vnutornych infekcii pochadza prave zo zubov. Ak ta teda zub boli, urcite je na mieste navstivit zubara, pretoze s najvacsou pravdepodobnostou (nepopisal si o aky druh bolesti sa jedna a kedy sa objavuje) je v tvojej dreni zuba uz infekcny zapal - a ten sa moze sirit do celeho tela. Naviac cim dlhsie to odkladas, tym vacsia je sanca, ze nasledkom tohto zapalu vznikne v oblasti korena kysle prostredie, ktore znemozni plny ucinok anestetika - a teda ta to aj napriek umrtvovacej infekcii moze boliet, skratka nezaberie.
Chapem strach zo zubarov, ten je prirodzeny, ale ludia by vo vlastnom zaujme nemali byt srabi a radsej podstupit par minut utrpenia, ako o dany zub prist, popripade riskovat zavaznejsie z toho vznikajuce problemy.. Ked uz chces neprijemne zazitky so zubarmi eliminovat, zacni sa o svoj chrup starat tak, ako prinalezi.
akútne rozžuj klinčeky a prilož si to na bolestivé miesto (pozor je to fakt nechutné ale zaberá) ale znecitlivíš to pálenkou alebo čili papričkou ale zubárovi by som išla, zuby nie sú sranda
Keď ťa to bolí, tak sa to samo nevylieči. To nie je ako keď si namohneš sval a za pár dní/týždňov to prejde. Toto neprejde. Teda... Ak by to bolo len ďasno, tak to môže prejsť, ale zub nie. Tam je už potrený zákrok. Ja som tiež mala panický strach zo zubárov, no odkedy chodím k zubárke, ktorá mi to celé z oboch strán umŕtvi lokálnou anestézou, tak to nebolí už ani trošku. Dokonca mi chcela dať aj rajský plyn kvôli tomu, v akom som bola strese. Tiež som tomu neverila, ale nebolelo to vážne ani trošku. A to mi aj ťahali nervy, vypaľovali ďasno a pod. Naozaj som nič necítila. A keď som aj raz niečo zacítila, ihneď mi pichla ďalšiu injekciu a prešlo to hneď.
Choď čím skôr k zubárovi lebo sa ti môže stať že to budeš mať tak zapálené že po prípadnom vytrhnutí ti to nebude ani zašívať lebo tam budeš mať kopu hnisu a odídeš od zubára s dierou v puse a predpisom na antibiotiká
Odfoť sem rovno svoj chrup a ordinácia Dr. Birdza ti pošle nástroje na jeho obstaranie. Vačšinou stačí kladivo s klincom - aplikovať cez frontálnu časť mozgu.
@aidenn
mojko zlatý a ty si to už vyskúšal?
citron práveže neutralizuje (ľudia maju mylný názor na citrón) prostredie a vrelo ho oporúčaju užívať aj doktori napr. aj vo forme voda 3 dcl a šťava z jedného citrona ráno na lačno...plný internet je toho...a stým zúbkom, až ťa bude bolieť to vyskúšaj a si spomenieš na filipka.. čau
@marcello1111 Naco by som taku hovadinu skusal? Kysle prostredie lepta sklovinu, to je nepopieratelny fakt. A trosku si serkas do huby, kedze si najskor pisal o "prilozeni citrona", teraz uz zrazu spominas "vypitie stavy", co su diametrealne odlisne cinnosti. Az ma bude boliet zub (Boze chran aby som sa dostal do takehoto stadia), tak si ho bud poriesim sam alebo zbehnem za kolegom ktoremu doverujem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Chapem strach zo zubarov, ten je prirodzeny, ale ludia by vo vlastnom zaujme nemali byt srabi a radsej podstupit par minut utrpenia, ako o dany zub prist, popripade riskovat zavaznejsie z toho vznikajuce problemy.. Ked uz chces neprijemne zazitky so zubarmi eliminovat, zacni sa o svoj chrup starat tak, ako prinalezi.
Btw nechápem otázky typu “musím ísť k zubárovi ? “
Alebo po ďalšie nechápem ľudí čo sa boja zubára .... veď sú to celkom milí ujovia
A keď som sa konečne odhodlala, tak som ku zubárovi išla a uz ho nedokázal zachrániť a musel von a ako sa spomina vyššie - ani injekcia nezaberala
Takže choď čím skôr...
mojko zlatý a ty si to už vyskúšal?
citron práveže neutralizuje (ľudia maju mylný názor na citrón) prostredie a vrelo ho oporúčaju užívať aj doktori napr. aj vo forme voda 3 dcl a šťava z jedného citrona ráno na lačno...plný internet je toho...a stým zúbkom, až ťa bude bolieť to vyskúšaj a si spomenieš na filipka.. čau