dôchodcovia sú ľudia a upieranie tohto základného práva by z nás demokraciu teda nerobilo, len preto, že sa rozhodujú na základe iných faktorov ako my.
demokracia je založená na akceptácii rozličnosti názorov a nie na unifikácii.
to je pravda, ale potom nech sa dáva volebné právo od 15-tich...nech môžu zahlasovať aj deti, pochybujem, že 85-ročná stará tetka má zdravší úsudok ...lebo starí ľudia nie sú scjopných vš. právnych úkonov podľa mňa
prepáč, ale nechce sa mi veriť, žeby toto malo 14 ročné decko z vlastnej hlavy
no ináč, je na tom kus pravdy. ale vziať volebné právo? to určite nie. menšina sa musí podriadiť väčšine (to je základom demokracie). To je niečo podobné, ako keby dôchodcovia povedali, že odnímme volebné právo ľuďom do 25.roku života. Ešte toho veľa nezažili, mnoho ich študuje, nič o svete nevedia.
No, práve som sa rozhodla pre nie. Ak mohli všetky predošlé generácie dôchodcov voliť podľa toho, prečo brať túto možnosť sebe? Kto mi dovolí ísť skôr do dôchodku a s peknými peniažkami, nech je aj prezident, ale robiť mítingy ako za Mečiara, nebudem
jasné a toto právo odopri aj niektorým individuám ktoré volia podľa toho kto legalizuje marihuanu a potom ho ešte odoberme aj tým ktorí volia podľa najsympatickejšieho bilbórdu. no poďme veď načo treba ľuďom práva
nie každý z nás má svoje priority kvôli ktorým dáva danej strane svoj hlas. Neviem prečo si myslíš, že starý skúsený človek sa do politiky menej rozumie ako mladý človek.
@barbizonka Volebné právo v 15tich? Ti šibe? Ti garantujem že 15 ročný má len vo výnimočných prípadoch zdravý úsudok. Či myslíš že máš zdravší úsudok ako taký Václav Havel?
Mne sa paci Sulikova myslienka 7 eurovych volebnych poukazok. Bud dotycny pojde za poukazku volit, alebo ju vymeni za peniaze a tym padom stratil pravo volit v konkretnych volbach.
môj názor je, že ak má niečo dolnú vekovú hranicu, malo by to mať aj hornú.
na druhej strane, asi by som ani nebránil tomu, aby dôchodcovia volili, nech volia, ale nemali by kandidovať dôchodcovia.
kto to kedy videl aby 70 ročná žena či muž, kandidoval na poslanca, bol vo vláde, či prezidentom... je to práca ako každá iná a mal by tam byť človek v produktívnom veku, človek s nejakým minimálnym ale aj maximálnym vekom...
@barbizonka , @1 povec mi, o kolko sa teda zvysil dochodok? A povec mi, o kolko sa zvysili pridavky? Ako si ty ekonomicky cinna? Presne tak isto ako hociktory dochodca. Co dostane do ruky (on si to uz "nezarobi" tak isto ako ani ty nie) zase minie.
@zoldostanley No.. ale tak inteligencia neznamena, ze ma clovek aj zmysel pre spravnu volbu . Uz tu o takom niecom raz diskusia bola, urcite. Ked sa pozries na starsie fora. To Ti odporucam si precitat, boli tam zaujimave argumentacie. A co? Ved nie vsetci inteligenti predsa idu zakonite volit.. Niektorym to dokonca pride nezmyselne.. I ked, hoci..
K tomuto názvu a názoru sa musím proste vyjadriť. Ak by to malo tak platiť, tak potom aj tým čo si občas dajú nejaký ten jointik by tiež bolo treba odobrať volebné právo, ďalej aj homosexuálom, pretože aj tí volia určitú politickú stranu z toho že sa im niečo sľubuje. Mimochodom všetkým ľuďom by potom bolo treba odobrať volebné právo lebo každému vyhovujú určite sľuby určitej politickej strany inak by asi nešli vôbec voliť.
dochodcovia maju vac rozumu jako vy setci dokopy vytrpeli si viac ako vy ktori ste si len valali sunky v rozpadajucom sa socializme a demokracii....zazili si hrozy vojny co vy ani nepoznate tak sa uvedomte..
niekedy ma zacina hnevat ako sa vsetka vina za aktualnu vladnucu zostavu hadze na dochodcov, ja by som mojim starym rodicom volebne pravo urcite nevzala, a verte ze medzi sympatizantov koalicie nepatria
akoze NIE ?! samozrejme ze ano, ved neni normalne aby 60 rocna babka ktora este v duchu zije v komunizme rozhodovala o buductnosti mladej generacie, potom sa tu drzi taka hniloba ako Meciar
Ani náhodou! Väčšina dôchodcov urobila pre našu krajinu viac než zatiaľ my všetci dohromady, ktorí sme toho ešte príliš nedokázali. (nehovorím, že nedokážeme). A oni si teraz chcú užiť zaslúženého dôchodku a pohody a volia to, čo považujú za prospešné PRE SEBA. Teda, kohosi, kto im dá dôchodky. Ja viem, že iste, kopa mladých, by im dala životné minimum alebo ich rovno nechala pokapať, veď je s nimi len robota. Ale zapamätajte si. Vy raz možno tiež budete dôchodcovia a neviete aké to bude. A som zvedaví, ako to vezmete, až nejaký zasran bude vykrikovať, ako Vám majú zobrať volebné právo, lebo ste senilní a neschopní.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
demokracia je založená na akceptácii rozličnosti názorov a nie na unifikácii.
ale my sa z tých 10-korún, čo fico navýšil príspevky na deti veľmi nenazábavame...
to je pravda, ale potom nech sa dáva volebné právo od 15-tich...nech môžu zahlasovať aj deti, pochybujem, že 85-ročná stará tetka má zdravší úsudok ...lebo starí ľudia nie sú scjopných vš. právnych úkonov podľa mňa
no ináč, je na tom kus pravdy. ale vziať volebné právo? to určite nie. menšina sa musí podriadiť väčšine (to je základom demokracie). To je niečo podobné, ako keby dôchodcovia povedali, že odnímme volebné právo ľuďom do 25.roku života. Ešte toho veľa nezažili, mnoho ich študuje, nič o svete nevedia.
Ale to by ich veľa nenavolilo ...
nie.
Ale demokraciu ""nevylepsime"" tym, ze odstranime par ludom slobodu volby.
na druhej strane, asi by som ani nebránil tomu, aby dôchodcovia volili, nech volia, ale nemali by kandidovať dôchodcovia.
kto to kedy videl aby 70 ročná žena či muž, kandidoval na poslanca, bol vo vláde, či prezidentom... je to práca ako každá iná a mal by tam byť človek v produktívnom veku, človek s nejakým minimálnym ale aj maximálnym vekom...
Ak by som bol dochodca a mal deti politicky angazovane, ak by boli moje deti v strane . . . volil by som prave ich stranu.
Zahodis svoje volebne pravo z toho titulu ze sa rozhodujes podla toho ktora strana ti vo svojich predvolebnych sluboch slubi to co chces?
A ak si pripadas unudena a nespokojna, tak prosim - volby sa blizia, nahuckaj znamych
» spravy.pravda.sk/paliho-kapurkov...
Myslel som to viac-menej ironicky, aj keď by sa mi ten spôsob páčil.
Ale je to nezrealizovateľné ...