Ako by ste riesili keby vam pocas roka rodicia zakazuju brigadovat? (v maturitnom rocniku-dokopy nic nerobime a chystam sa na skolu kde sa berie podla priemeru cize nie medicina kde clovek sedi od rana do vecera pri testovniciach). Chcem fotak a notebook na vš a mam len 10 centov, pomaly nemam ani na bus. Je mi to neprijemne. A okrem toho som zo zapadakova cize mi nejde bud domov po 16tej. Ako by ste to riesili?
V prvom rade by som sa vzoprela rodičom, je fajn, že to myslia dobre, ale už si predsa dospelá a každý má nejaké potreby, je len a len dobre, že si na to chceš zarobiť. A teda spravila by som po svojom, šla brigádovať.
No a v druhom rade, brigádu si hladaj podľa toho, čo vieš. Ako píšu vyššie, robiť grafiku, weby, prekladať, doučovať... záleží na tom, čo TY vieš. Prípadne, ja keď som potrebovala súrne brigádu, tak som šla do Kauflandu, v obchodoch vždy dakoho treba, takže som šla v podstate "na istotu"
Inak sa ti nedá dostať domov? Ale tak normálna diskusia. Mami, oci, toto a toto potrebujem, stojí to približne toľkoto peňazí, ale toľko nemám. Chcem si na to zarobiť, mám hlavu, ruky aj nohy, všetci ostatní v mojom veku si na veci, ktoré chcú/potrebujú, zarábajú sami a stíhajú popri tom aj školské povinnosti. Myslím, že by som to bez problémov zvládla aj ja. ... Nie? Tak mi tie veci kúpte vy, pretože ich naozaj potrebujem na štúdium, ale vedzte, že keď mi budete všetko kupovať vy a ja si na nič nemôžem zarobiť a kúpiť si to sama, tak na vás ostanem závislá oveľa dlhšie, ako by ste chceli.
@darkestangel toto som skusala. Vraj mozem az ked zmaturujem. Ale ja potrebujem peniaze a nechcem sediet doma, navyse v skole nic take tazke neberieme, iba opakujeme vkuse pocuvam tie slova "az ked zmaturujes" ...neviem cim ich obmakcit
Lol, veď na VŠ budeš mať toho podstatne viac ako v "hlúpom" maturitnom ročníku... ja som s rodičmi nemala najmenší problém, pretože sa o mňa absolútne nezaujímali, nemala som s nimi takýto problém ako ty nemaj im to za zlé, nechcú ti zle, ale treba ich presviedčať, presvedčiť, alebo si proste spraviť po svojom
ak ich nevieš presvedčiť, navrhni im,že to skúsite tak trebárs mesiac dva a keď to nepojde pojdeš od toho... matura ešte daleko snad ti dajú apon sancu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
ale ked byvas niekde v riti a si viazana na iste miesto a mhd a v rodine podporu nemas, tak sa ti prilis nepostasti.
asi viem poradit iba pracu na doma - pc - programovanie, dizajn, grafika, administracia, prekladanie..
zalezi aku grafiku
No a v druhom rade, brigádu si hladaj podľa toho, čo vieš. Ako píšu vyššie, robiť grafiku, weby, prekladať, doučovať... záleží na tom, čo TY vieš. Prípadne, ja keď som potrebovala súrne brigádu, tak som šla do Kauflandu, v obchodoch vždy dakoho treba, takže som šla v podstate "na istotu"