Ahojte..mávala som menštruáciu už velmi dlho 2x za mesiac, niekedy aj 3..gynekolog mi robil sono brucha, a zevraj mam malo hormonov a tak mi dal HAK (čo mi nedava logiku ked ich mám tak málo prečo ju mám tak často, ale nevadí, on je doktor).. ked som si j
keď som mala 12r. tak som mala také prob. a gyn.mi na to dal nejaké kvapky a potom som nemala menzes dva mesiace až potom sa to nejak upravilo. Ale antikoncepcia sa používa dosť často na upravenie cyklu.
@3 ja s nou nemam problem to mama.. mysli si ze ked to uz beriem tak dlho uz to beriem len za to aby som neotehotnela.. ze tie problemy uz presli ale ked som si ju sama pred par mesiacmi vysadila zas to bolo to isté..
skús sa o tom s mamou porozprávať. určite to pochopí a prípadne skús prekonať strach (i keď vôbec netuším z čoho by si mala mať strach) a zájdi k tomu gynek.
neviem, išla by som v tvojom prípade za lekárom, a možno skúsila iný typ hak. alebo nejakej hormonálnej liečby. i keď v zásade som proti týmto postupom, ale na druhej strane ja som nikdy také problémy nemala, čiže neviem to posúdiť.
btw moja kamarátka mala tiež strašne nízku hladinu ženských hormónov. a ona práveže nemala tie krámy vôbec.
@parttimelover tak nech zatelefonuje mama gynekologovi ked ma tolko starosti a nech jej vysvetli ze co sa ako ma ja si myslim ze zdravie dcery by mi bolo prvorade.
+ ešte otázka, prečo máš panický strach z gynekológa, keď si tam už bola? veď si uvedom, že je to bežná vec, ktorou si prechádzame všetky. a je to v prvom rade pre tvoje zdravie a pohodu.
pri @10 som sa trocha pousmiala.... keby si išla k takej doktorke čo ja pred štyrmi rokmi tak by si normalne doživotnú traumu asi mala keď si sa len pri sone rozplakala
ja som mala asi 2x tak že po dvoch týždňoch, ale to ešte len zo začiatku.. keby mávam 2-3krát do mesiaca, tak sa odstrelím a to myslím teraz smrteľne vážne
Doktorka je myslím študovanejšia a vie prečo ti to dáva. Ja tiež beriem hormóny, aby došla ako mala. Skús sa keď tak poradiť s doktorkou na lacnejšom variante (nie Hak, ale len čisto hormónové tabletky bez antikoncepčného účinku - ak ho teda nepotrebuješ).
A áno, hormóny riadia menštruáciu. Keďže ich je málo, nemá to kto riadiť a chodí si to ako chce.
Inak čo robí človek u doktora, keď sa ho nespýta na veci, ktoré sa ho týkajú? Nechá si predpísať liek, samozrejme bez čítania príbalového letáku ho užíva. A potom po dlhom užívaní sa zrazu pýta "čo mi je a prečo to užívam?" Pýtala si sa doktorky, čo v tele ti chýba a ako to napraviť? Teda mimo hormónov? Šupom sa jej to všetko pri ďalšej návšteve spýtaj!
@parttimelover mám ten istý problém a beriem na to HAK už 2 roky a tiež som skúšala vysadiť, ale vždy je to rovnaké ... ale doktorka mi dala na výber medzi čisto hormonálnymi tabletkami a HAK, čudujem sa že tebe rovno predpísal HAK
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
btw moja kamarátka mala tiež strašne nízku hladinu ženských hormónov. a ona práveže nemala tie krámy vôbec.
pri @10 som sa trocha pousmiala.... keby si išla k takej doktorke čo ja pred štyrmi rokmi tak by si normalne doživotnú traumu asi mala keď si sa len pri sone rozplakala
a k tvojmu problemu : chod s mamku spolu k tomu gynekologovi a nech jej to vysvetli to hadam pochopi
ja som mala asi 2x tak že po dvoch týždňoch, ale to ešte len zo začiatku.. keby mávam 2-3krát do mesiaca, tak sa odstrelím a to myslím teraz smrteľne vážne
A áno, hormóny riadia menštruáciu. Keďže ich je málo, nemá to kto riadiť a chodí si to ako chce.
Inak čo robí človek u doktora, keď sa ho nespýta na veci, ktoré sa ho týkajú? Nechá si predpísať liek, samozrejme bez čítania príbalového letáku ho užíva. A potom po dlhom užívaní sa zrazu pýta "čo mi je a prečo to užívam?" Pýtala si sa doktorky, čo v tele ti chýba a ako to napraviť? Teda mimo hormónov? Šupom sa jej to všetko pri ďalšej návšteve spýtaj!