mali, boli sme na strednej, rozdiel 2 roky a časom sa to proste prejavilo...ale na svoj vek fakt inteligetný chalan, len sme proste každý chceli niečo iné + vzťahy na strednej, bitch plz.
pre mna je to najvacsi problem, lebo viem, aka nevyspela som ja sama, tak aky vyspely asi bude chlapec mladsi odo mna.. pricom vraj chlapci dospievaju neskor. neviem si taky vztah, jeho buducnost a smerovanie predstavit. mozno keby som raz mala 35 a on 34, tak by som to az tak negativne nevidela. ale teraz urcite nie, nikam by to neviedlo.
@atropabelladona Nj máš 10, chalani dospievajú o 2 roky neskôr + o 1 rok mladší...to akoby si chodila so 7 ročným a to je ťažko si budovať nejaký vzťah, budúcnosť a smerovanie tomu ver!
jas som na mladších od 16-18, takže je to na tvojom rozhodnuti a ze ci laska je silnejsia ako vek... Nikdy nws, mozno ti to vyjde... Su chalani, ktorí su na svoj vek vyspelí... no škoda, že je ich strašne mááálo
@atropabelladona hmm to som prehliadol, tak za prvu cast sa ospravedlnujem, ale to nic nemeni na fakte co pises, ze podla teba su chalani este menej vyspeli ako ty a ty si nevyspela, takze vsetci su asi neandertalci alebo aka je ta este nizsia forma ... narazam aj na ine fora kde som si vsimol, ze ospevujes svoj 9rocny vztahovy rozdiel (ci tak nejak to bolo, ako ta deva candy a dake cisla ci ako bola, co ma ovcu v avatare), lebo podla zien ako vy su asi vsetci chalani vo veku okolo 20 nevyspeli (trieskam vek niekde okolo vasho hadam) ... nechcem sa hadat, podotykam co som si vsimol ...
@matwejo ja si myslim, ze ta nevyspelost je hlavne o tom veku 15-23 rovnako ako u dievcat, tak aj u chlapcov. myslim si, ze vsetci ludia su v tomto veku este nevyspeli, co je sposobene zivotnymi skusenostami. nemozeme ocakavat, ze niekto, kto ma 30 sa na zivot pozera tak ako niekto, kto ma 20.
co je cudne na tom, ze mladsi chlapci mi pridu este nevyspelejsi ako ja? keby sa jednalo o rovesnikov, tak by som aj polemizovala o tom, ze sa najdu aj vyspelejsi nez ja, ale nebudem si namyslat, ze bezny 16 rocny chlapec, ktory sa akurat dostal na strednu na tom bude rovnako. naco by malo zmysel zacinat taky nerovny vztah?
@matwejo a este dodam, ze po poslednej "party" na ktorej som bola najstarsia uz len tazko uverim tomu, ze by som momentalne mohla zit s niekym o par rokov mladsim. som vo veku, kde par rokov znamena dost vela.
@atropabelladona asi nema vyznam to tahat dalej tuto debatu (bolo by par veci na rozvitie), ale si mi dala vec na predebatenie s kamaratmi pri pive, co som rad ... a @boloabude pise dobre, uz som quiet
prvýkrát som mala 17, on 15 a po rozchode sa dobre ukázalo, prečo to bolo fiasko vlastne
teraz nebol problém vo veku, ale v skúsenostiach (čo ani mnohí starší odo mňa nemajú také, preto hovorím, že nie vo veku), takže sme sa v mnohých veciach nepohodli, až to dospelo k nechuti k riešeniu vzniklých blbostí.
ale inak mi je vek vlastne ukradnutý. nevnímam pri ľuďoch to, koľko majú rokov, ale to, ako vystupujú, ako rozmýšľajú a ako sa pri nich cítim a keď sa cítim dobre s niekým, kto má len 22, tak s ním proste budem, pokiaľ ten človek za to stojí.
neviem, prečo by zrovna vzťah mal byť priestorom na akýkoľvek kalkul.
Mne je uplne jedno ci je mladsi alebo starsi. Pokial ma bude respektovat a lubit a aj ja jeho vek je vedlajsi. Z vlastnych skusenosti viem ze nezodpovedny blbec moze mat 25 aj 35.
Pravdupovediac, imponuju mi mladsi muzi. Aspon sa neberu tak strasne vazne.
A pre vsetky damy co tu idu po vyrazne starsich muzoch. Ok, chapem co je na tom pritazlive pre vas. Ale uvedomujete si ze na 30+ chlapovi ktory ide po 22 a menej rocnej nebude nieco v poriadku?
Kamarát má 24, kamarátka je od neho ešte o nejaké 3-4 roky staršia a pred rokom mali svadbu. Takže prečo nie?
Na druhej strane je mi jasné, že iný 24 ročný chalan by si chcel ešte trochu užívať život a nie zakladať rodinu a že tam by mohol vzniknúť dosť výrazný problém, ale pokiaľ si dvaja ľudia sadnú aj v tomto smere, nevidím dôvod, prečo by nemal aj takýto "opačný" pár fungovať.
Nevidim v tom problem, osobne aj tak nepoznam vela rovesniciek, ktore by stali za to ci uz emocne, alebo inteligencne. A hlavne zeny v mojom veku este celkom casto studuju, alebo vyzieraju rodicov a ja nemienim vo velkom dotovat nejakych parazitov (ano kazdy clovek schopny postarat sa o seba sam, no neschopny aplikovat to do praxe je pre mna parazit)...
vzdy som obhajovala ten nazor ze to nie je problem lebo sa mi vzdy pacili mladsi chlapci ale potom ked som s nimi zacala aj chodit von a travit viac casu som pochopila, ze to problem je
Hej mám skúsenosť, bol o rok mladší a ja som bola hlúpa, asi ma to priťahovalo vtedy Ale aj keď sú chalani vo veku ako baby, tak baby sú častokrát viac vyspelé po tej psychickej stránke, takže sa nečudujem, že vyhľadávajú skôr starších
poznam pripad kde je ten chalanisko rozumnejší od svojej o dvar oky staršej baby a klape imt o...
a je to až jeden pripad čo taky poznam (samozrejme myslím mladých ludí do 25 rokov... potoms ú síce stále mladí ludia, ale ten rozdiuel už nejak nezasahuje do vzťahu)
ja som stále znižovala vek, lebo som si vyberala z ľudí z môjho gympľa -keď som bola druháčka nebol problém nájsť si o 2 roky staršieho, ale ako ročníky odchádzali na vysokú znižoval sa vek no a ako som odišla zo strednej na výšku tak sa ten vek zase zvyšuje
nemôžem povedať, že by starší boli jednoznačne vyspelí, teda stretla som aj ľudí pred 30tkou, s deckom, ktorí boli ako deti... a aj ľudí o 2-3 roky mladších ako ja, ktorí mi pripadajú strašne starí. ale napriek tomu by som si s nimi vzťah predstaviť nedokázala, pretože človek na strednej rieši úplne iné veci a hlavne je ďaleko.
moj byvaly bol odo mna len o par dni mladsi, takže sa da povedat že sme /boli sme rovesnici a bolo to uplne v pohode, vždy som mala pocit, že on je odo mna aspon o 4 roky starsi lebo ja som bola zvyčajne to "dietatko"....
mám ho už skoro rok a pol a je to super. Žiadny extrémny rozdiel nepociťujem, vôbec v našom vzťahu neplatia tie legendy ako "muži dopsievajú neskôr" a podobne, rozumie si vo všetkých sférach, a nechcela by som staršiehotakže teoreticky
Dobre, je to síce len rozdiel mesiac aj pol, ale aj tak, chápete, som staršia (často ho tým doťahujem
No takže teoreticky sme rovesníci.. a mnohé tu tvrdia, že v mojom veku nie sú muži dosť vyspelí, ale to tiež nie je pravda, proste treba sa naučiť nehádzať do rovnakého vreca všetkých, mne to takto vyhovuje a netúžim po staršom, vyšší vek nie je záruka väčšieho rozumu vôbec.. Poznám aj človeka, čo má 30 a je väčšie decko ako ja.
Neviem ako ostatni, ale z toho fora mi vyplynulo, ze zeny su strasne vyspele osoby, a preto hladaju starsieho chlapa, aby si mohli rozumiet...preco vsak v reale vidim az na vynimky opak?? ..skor ja hladam starsie, lebo s rovesnickami si nemam co povedat
A navyse, co je to za vyspeleho chlapa, ktory ma o 5 rokov mladsiu priatelku?
@newcomer Pretoze to je len pocit. To je presne dovod preco su schopne zmalovat sa pod obraz Bozi. Myslia si ze su dospele ale je to blbost. Z pohladu biologie to ale ma svoj vyznam.
@james144 no cele zenske "myslenie" je len o pocitoch ..inac tu nejde o psychicku vyspelost, ale o fyzicku...sam vidim, ako zrazu sa so mnou chcu rozpravat zeny, ked sa neoholim (vyzeram starsie), a ako zrazu si nemaju so mnou co povedat, ked som nahladko oholeny .
PS: sam poznam asi 1 skutocne dopelu zenu...zvysok su fejky, hraju sa na dospele, chcu priatela s nadpriemernou pracou, autom, domom, a same cakaju, ze chlap sa o ne postara, a su neskutocne detinske
ja som mala stále mladších (o rok, dva max.) .. hoci netuším, ako som si to vyberala podľa akého algoritmu ale to som bola ešte v teenagerskom veku... a že ma priťahujú mladší muži mám aj v horoskope, ale odmietam tomu veriť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
56 komentov
a nie, nebolo to pekne
momentalne? urcite nie mladsieho. este som nestretla rovesnika, s ktorym by som si (dostatocne na vztah) rozumela.
Smutné, no.
3/4 dievčat ktoré poznám sú o dosť pozadu čo sa týka vyspelosti
co je cudne na tom, ze mladsi chlapci mi pridu este nevyspelejsi ako ja? keby sa jednalo o rovesnikov, tak by som aj polemizovala o tom, ze sa najdu aj vyspelejsi nez ja, ale nebudem si namyslat, ze bezny 16 rocny chlapec, ktory sa akurat dostal na strednu na tom bude rovnako. naco by malo zmysel zacinat taky nerovny vztah?
A zbytocne sa toto forum zacina uberat nespravnym smerom
Možno tak fyzicky skôr a rýchlejšie dospievajú ako muži...ale psychicky? Haha...no neviem, neviem To je kontroverzné...
95% zien co poznam v mojom veku sa nedokaze postarat ani o seba, varit, prat, zehlit, upratovat ani za boha
ked im uz caj prihorel, tak som nevedel ci som na spravnej planete
ale plnu hubu dristov ake su ony vyspele a dospele a neviem ake
prvýkrát som mala 17, on 15 a po rozchode sa dobre ukázalo, prečo to bolo fiasko vlastne
teraz nebol problém vo veku, ale v skúsenostiach (čo ani mnohí starší odo mňa nemajú také, preto hovorím, že nie vo veku), takže sme sa v mnohých veciach nepohodli, až to dospelo k nechuti k riešeniu vzniklých blbostí.
ale inak mi je vek vlastne ukradnutý. nevnímam pri ľuďoch to, koľko majú rokov, ale to, ako vystupujú, ako rozmýšľajú a ako sa pri nich cítim a keď sa cítim dobre s niekým, kto má len 22, tak s ním proste budem, pokiaľ ten človek za to stojí.
neviem, prečo by zrovna vzťah mal byť priestorom na akýkoľvek kalkul.
Pravdupovediac, imponuju mi mladsi muzi. Aspon sa neberu tak strasne vazne.
A pre vsetky damy co tu idu po vyrazne starsich muzoch. Ok, chapem co je na tom pritazlive pre vas. Ale uvedomujete si ze na 30+ chlapovi ktory ide po 22 a menej rocnej nebude nieco v poriadku?
Na druhej strane je mi jasné, že iný 24 ročný chalan by si chcel ešte trochu užívať život a nie zakladať rodinu a že tam by mohol vzniknúť dosť výrazný problém, ale pokiaľ si dvaja ľudia sadnú aj v tomto smere, nevidím dôvod, prečo by nemal aj takýto "opačný" pár fungovať.
a je to až jeden pripad čo taky poznam (samozrejme myslím mladých ludí do 25 rokov... potoms ú síce stále mladí ludia, ale ten rozdiuel už nejak nezasahuje do vzťahu)
nemôžem povedať, že by starší boli jednoznačne vyspelí, teda stretla som aj ľudí pred 30tkou, s deckom, ktorí boli ako deti... a aj ľudí o 2-3 roky mladších ako ja, ktorí mi pripadajú strašne starí. ale napriek tomu by som si s nimi vzťah predstaviť nedokázala, pretože človek na strednej rieši úplne iné veci a hlavne je ďaleko.
takže skusenosti boli fájn.
A keď si teraz predstavím, že by mal byť ešte aj starší, tak by som si fakt musela kúpiť rebrík.
A nie necítim ten rozdiel
Dobre, je to síce len rozdiel mesiac aj pol, ale aj tak, chápete, som staršia (často ho tým doťahujem
No takže teoreticky sme rovesníci.. a mnohé tu tvrdia, že v mojom veku nie sú muži dosť vyspelí, ale to tiež nie je pravda, proste treba sa naučiť nehádzať do rovnakého vreca všetkých, mne to takto vyhovuje a netúžim po staršom, vyšší vek nie je záruka väčšieho rozumu vôbec.. Poznám aj človeka, čo má 30 a je väčšie decko ako ja.
no problemy asi boli. asi určite
ci to az TAK sa posunula hranica?
A navyse, co je to za vyspeleho chlapa, ktory ma o 5 rokov mladsiu priatelku?
PS: sam poznam asi 1 skutocne dopelu zenu...zvysok su fejky, hraju sa na dospele, chcu priatela s nadpriemernou pracou, autom, domom, a same cakaju, ze chlap sa o ne postara, a su neskutocne detinske