Keď chceš byť lekár, tak by bolo vhodnejšie ísť na gymnázium ako na SZŠ. Prijímačky sa robia podľa odborov na ZA tuším iba slovenčina a biológia v rozsahu 7. ročníka ZŠ, kde sa preberá ľudské telo. Inak potom na FL,ZL sa robia miesto biológie z chémie, ak sa nemýlim. Pozri si to na stránke školy, na ktorú chceš ísť veď...
Takto, ja som nepísala, že SZŠ je zlá stredná škola, to vôbec nie, ale na gymnáziách je posilnená výučba bio/che, ktoré už potrebuješ na prijímačky na LF, čiže mal by si podstatne ľahšie ísť z gymnázia-nemusel by si si toľko vecí doberať sám/chodiť na súkromné doučká, ktoré by boli zamerané iba na to, aby si si dobral gymnaziálnu bio/che, poprípade fyz. Vo všeobecnosti je však jedno, z akej školy ideš, to záleží od tvojich osobných preferencií, akú formu štúdia si zvolíš. @14 Však som ti písala, že si pozri, čo sa máš učiť na prijímačky na konkrétnu SZŠ+odbor, na ktorej by si chcel študovať. U nás v meste to bolo, ako som písala, biológia v rozsahu učiva 7. ročníka ZŠ, kde sú fakt iba elementárne poznatky o ľudskom tele, z ktorých na prijímačky vybrali tie najprimitívnejšie veci, ku ktorým dali ešte aj možnosti. Boli tam otázky typu čo tvorí krv, aké krvné skupiny poznáš, koľko trvá fyziologická gravidita ženy...? Proste naozaj také veci, čo by dal z fleku človek, ktorý biológiu človeka videl naposledy pred troma rokmi na tri sekundy z helikoptéry a ešte, keď tam bolo aj tipovanie. Ale to záleží aj od úrovne školy a počtu potencionálnych študentov, aké zložité by mali byť prijímačky. Latinské názvy kostí sa určite učiť nemusíš, ani všetky kosti, dokonca ani iné latinské názvy ľudského tela, to ťa počká až na škole, ak pôjdeš. Písala som, že BIO človeka zo ZŠ, tam sa také veci neučia, ledva sú tam základne kosti, takže tak.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
fuj, 100x lepšie za zubného
no neviem v takej 70 ročnej ako by si sa hrabal...
mladé nepotrebujú až tak kundológa
jasne ze aj mlade potrebuju