Áno treba to tu ako soľ .. jednodznačne to prospeje mladému Slovensku, týmto spôsobom si zlepšíme ekonomickú situáciu a budeme otvorení pre lepšie možnosti... teraz boli oslavy SNP, veď to spolu súvisí... spravme konečne modernú multikultúrnu krajinu aj zo Slovenska. Spolu to dokážeme ...
A čo tak isť k imigrantom a im dať otazku , že či oni chcu isť na Slovensko podla mna z miliona opytanych ti povie milion že nie.. Neboj oni sa boja Slovenska ved dobre vedia jak sa tu žije radšej budu utekať inam.
Prečo si ľudia mýlia svet s rozprávkovým miestom? Svet a ľudia nie sú ešte pripravený na toleranciu, mier a lásku. Ľudia sa od seba líšia a každý je iný.
Niekto povie: Buďme dobrosrdečný a zoberme sem migrantov s otvorenou náručou.
Áno sú tam stovky, tisícky ľudí, ktorí sem idú zo strachu o život. Ale pravda je, že drvivá väčšina je špekulantov a aj teroristov.
Nech príjmu deti, ľudí čo vedia zdokladovať svoj doterajší život.
Ale prijať všetkých je riziko pred ktorým si mnoho ľudí zakrýva oči.
A už teraz sa to prejavuje. Prečo v Macedónsku neprijímajú humanitárnu pomoc?
Prečo v Taliansku protestujú a ničia majetok? Prečo v Taliansku chcú miesto potravinových poukážok peniaze? Prečo sa im nepáči že nemajú WiFi a úplne výdobytky? Tak ak čerstvo prídem niekam v strachu o život nebudem chcieť niečo čo ani mnoho Európanov nemá.
Proste tam je vidno o čo im ide slobodný život, dostávať peniaze za nič, mať luxus miesto toho aby sa ukromnili a prispôsobili. Prečo neprotestujú s tým, že CHCEME PRÁCU ?
Som za takých migrantov, ktorí sem prídu pokorne s tým, že sa podriadia pravidlám, ktoré tu máme.
Že dajú jasne najavo že sem prišli žiť v miery a pokoji.
Nechcú zneužívať náš systém, chcú sa vzdelávať a mať prínos pre spoločnosť.
Ale v takom štádiu svet ešte nie je. Nie sme pripravený tolerovať všetko.
Ja nechcem kázať, ani nehejtujem. Dávam len svoj vlastný pohľad na vec ako ho vnímam nie vďaka propagácií medií, ľudí ale na základe vlastného úsudku.
Nestotožňujem sa s nikým.
10-15 rokov dozadu sa v Anglicku diala presne tá diskusia čo teraz v celej EU.
Vyvíjala sa tak ako sa zatiaľ vyvíja u nás.
Dnes, po 10tich rokoch sa v Anglicku dejú takéto veci:
Nie, nevidím jediný dôvod a nemáme ani žiadnu morálnu povinnosť, nech ich príjmu tie krajiny, ktoré ich zničili. Nechápem, ako si môže niekto idealizovať svet a myslieť si, že to v globálnom merítku niekomu pomôže. Dokonca skúsenosti ukazujú, že aj z väčšej časti civilizovaní imigranti majú problémy s deťmi, ktoré sú náchylnejšie k náboženskému fanatizmu, lebo "moji predkovia sú odtiaľ a odtiaľ, islam je ten správny, idem k ISIS"
@railwaysnail práveže ľudia vedia čo sú zač a preto je voči nim odpor. Argument, že ale nájdu sa aj takí, ktorí sa prispôsobia neobstojí, lebo takí ľudia v určitých komunitách idú na odstrel ako prví a hádaj kto má navrch ?
Imigranti sa budú búriť a budú zabíjať v prvom rade svojich, ktorí nebudú nepohodlní pre ich prisťahovaleckú väčšinu paralelne s rozbíjaním ulíc, znasilňovaním a krádežmi.
@1@riddler :happy: tak *japoečki by si chcel, nic nebude :p
..namiesto nich dostaneš do zvyšních izieb (nadpočetná metráž) nejakú 15 - 30 člennú ultramuslimskú, "vzdelanú, kultúrnu a civilizovanú, proste vôbec "na úrovni" rodinku (z čoho tak 6 - 9 bude zabaleních černích "vriec", a zvyšok budú bradatí "mladíci"
(pričom tvoja baba, sestra, frajka, atd im musia byt k dispozícii na znásilnovanie a následné ukamenovanie, ty na podrezanie, a tvoje deti na odovody pre svatý džihád mus-islamistov ISIL-u )
@bunnyboy Hlavne oslavi SNP súvisia s tým mediálným paškvílom okolo nákladiaku mŕtvých imigrantov 71. výročie 71 mŕtvych.. Naplánované a hlavne teraz mimovládky aqko hyeny parazitujú na tomto nešťastí v prospech Bruselských kvót.. No a keď popravia tvojích rodičov v mene pravej viery to Slovensku zrejme pomôže a hlavne našej ekonomike...
@xy12345 Veru jednou s týchto možnosti je rozpútanie krvavej revolúcie alebo vojna Američania a EU asi tieto možnosti dobré poznajú a využívajú ich a aj napriek tomu Imigrantov nechcú a ponúkajú ich nám...
@tasomore@14 Presne veď imigranti nie sú nesvojprávní hlupáci dobre vedia že sa viac oplatí isť do krajiny kde zarobia 2000 eur ako zostať v krajine kde zarobia 400 eur.. To len zase EU sa k tým imigrantom chová ako k nesvojprávným a protiprávne proti ich vôli sa ich snaží nastrkať ku nám...
@railwaysnail@26 hlavne tí spravní humanisti sú ľudskí a súcitní až vtedy keď im ukážu mrtvých imigrantov v správach.. Pritom denno denne sa potápajú lode čo sa viac podobajú na plťku než na fregatu so stovkami migrantov ale s tými ľudomilmi to ani neotrasie...
@ericca Veru "Bruselské kvóty solidarita" "treba pomôcť" "prichylte ich" ako keby boli nesvojprávní tí imigranti.. Veď sú to dospelí ľudia Brusel nemá čo im nahúckavať že na slovensku im bude hej keď chcú žiť v Paríži alebo v Londíne...
@alaska Veru sme ale kde koľvek sme prišli museli sme makať ako kone aby sme si zarobili nikto nám neustlal a nenavaril polievku z daní pôvodných občanov krajiny do ktorej sme prišli... Nikto nám neposkytol bývanie v Azylovom dome...
@tommyhot Nepovedal by som že budeš že kydáť na dennú tlač ktorá odsudzuje slováč kvôli odmietnaniu imigrantov... Pravá ruka asi nevie čo robí ľavá... Mal by si si pozrieť Ibiho vyjadrenie ohľadne utečencov Nový čas asi nečakal že im povie takú krutú pravdu hlavne ako sa tá piča z nového času tvárila keď jej Ibi hovoril svoje názory... » tivi.cas.sk/video/2292104/i...
@lyterka pokiaľ mi nebudú siahať na moje fašírky,tak je to v pohode...ale počul som,že vraj jedna sýrska rodina sa sem plaví na deravom člne a následne preváža v nevetranej dodávke,len aby ťa prefikli,tak na tvojom mieste by som vychádzal na ulicu len v kevlarových legínach
všetko speje ku vojne, vojne, ktoré podľa Biblie bohužiaľ príde...
nemusela by, lenže islám nikto neobráti na kresťanstvo...
žijeme posledné state Evanjeliji Jána, Daniela a Matúša, Slova nášho Stvoriteľa znejú, pripravte svoje duše tak, aby ste mohli splynúť so mňou vo večnosti...
@trash takto ti to poviem, ked obycajni ludia nebudu pomahat s integraciou tak tu budu vznikat ghetá, radikáli, roztržky a pod... bez obyčajných ľudí to nepojde
@pravnik Podobne sa pomáhalo s integráciou cigánov u nás a do dnes sa nevedia začleniť prečo si potom myslíš že im tu nejaká pomoc s integráciou pomôže? Veď západ sa ich preto snaží deportovať sem lebo žiadná integrácia nepomôže. Len naivní ľudia si myslia že to nejak s humánným spôsobom a s pomocou týmto utečencom niekám dotiahnú.. A keď k tomu niekto nahovára nech sa páči nech si ich vezme k sebe domov pri troche šťastia bude rád keď za niekoľko dni opustia jeho domácnosť a budú pokračovať do vysneného Nemecka...
EU má zrejme pocit že imigrantí sú nesvojprávní ak sa domnievá že na základe nejakých kvót tu udrží nejakého imigranta... Veď tí ľudia si vedia spočítať koľko je 400 a 2000 eur... Teraz tlačia na SR lebo pravda sa ukázala s imigrantmi že ako sa nám tu biedne žije keď tu nechcú ostávať... Nech životnú úroveň na SR prispôsobia tým v EU a budú prekvapení koľko imigrantov si svojú cestu rozmyslí...
@trash nemozes s ciganmi porovnavat, mnohi su zo strednej triedy, najma tí zo syrie, su tam programatori, murari, obchodnici, lenivci..ako aj u slovakov.... zober si vietnamcov, ich druha generacia je uz do velkej miery asimilovana, je to ina mentalita a nabozenstvo, ale isto im pomohlo, ze na nich neboli nejake velke rasove utoky. Nenavist siri len dalsiu nenavist, energiu treba investovat inam.
teroristov treba pochytat a obesit! netreba tu zberbu pustat na zapad pretoze so zapadom mame otvorene hranice a hocikedy mozu prist sem - robit tu bordel.
@trash@70 ty kreten sprosty primitivny mas inteligenciu jak ti migranti velmi rad by som ti ten zdegenerovany sprosty mozog vymlatil z hlavy.
@pravnik Vietnamci tu prišli ešte za toho netolerantného komunizmu... Vtedy sa nevkladal nejaký dôraz na nejaký humanizmus či si vtedy bol cigán vietnamec či slovák keď si držkoval dostal si od žandara po hlave pendrekom rovnako.. A veru hentí zo Sýrie sú murári programátorí murári mechanici a podobne a čo s nimi tu v SR chceš robiť keď Slovenskí programátori murári či mechanici sa majú problém u nás uplatníť.. Navyše hovoríš tu o integrácii a našej vzájomnej pomoci integrovať ich. Aký si stanovuješ rozpočet z peňazí daňových poplatníkov pre integráciu imigrantov do našej spoločnosti koľko očakávaš že Slovensko má kapacit už len na prijatie imigrantov? Si to predstavuješ ako Hurvínek válku.. Sociálny Systém vyspelých krajin v EU je už vďaka imigrantom na rozpadnutie a myslíš si že tie ekonomickí slabšie krajiny ako sme túto migračnú katastrófu zvládnu? Omyl prinesie to iba viac problémov.. Okrem toho ohrozí to bezpečnosť občanov... Také humanistické premýšľanie je dosť nezodpovedné keďže migračné vlny môžu znamenať nárast kriminality cez tie ich plťky čo sa v stredomorí vyloďujú zase sa môžu prepašovať medzi obyčajnými ľuďmi z Lýbie a Sýrie bojovníci ISIS a iných radikálných hnutí čo znamená zvýšenú hrozbu terorizmu.. Vedel by si si vziať teroristický čin v centre Bratislavy vďaka tvojim múdrym návrhom integrovať migrantov na vlastnú zodpovednosť poprípade exotické choroby ktoré tiež táto migračná vlna môže priniesť? S pribúdajúcimi migrantmi a ich prjatím na naše územie môžeš spôsobiť smrť polovice Slovenska nejakým smrtiacím vírusom...
To nie je otazka chcenia, to je otazka ludskosti. Vela ta krcmova diskusia o Tom, ze ci ich niekto chce, je zle postavena. Nikto ich vyslovene nechce. Ale nastastie su ludia, ktori chcu pomahat a to je rozdiel.
@yoloforever Nech sa páči ak si s Bratislavy môžeš to niekedy skúsiť keď si ešte nezažil východňára potom si zbieraj zuby od Vajnor až po mlynskú dolinu...
Ale veď ako ich môžeme chcieť-nechcieť keď si ich sem nevoláme ani nedovážame?
Ak potrebujú akútnu pomoc, tak treba tak robiť akoby potreboval pomoc náš občan... :letim:
@trash nie, tym som chcel povedat ze niektori ludia proste nevedia skutocne pomahat. Myslia si ze ked niekomu po tom ako sa prežerú hodia zvyšky, že to je pomoc bliznemu.
@trash vychodniarov tu kopeme do hlav. dame si ferovku na slovane. dojdi v tricku s napisom trnava... uz na teba chystam boxer, teleskop a lestim kanady ty spina vychodniarska zdegenerovana.
ja som napr pred 2 mesiacmi bola urcite za to aby sa im pomohlo. brala som to tak, ze ludia (a hlavne ti slovenski) su strasne xenofobni a automaticky vsetko cudzie a nezname odstrkuju. brala som to tak, ze ved tych "zopar" utecencov neublizi nikomu a vsetci to len zbytocne zvelicuju a nafukuju.
po 2 mesiacoch som uz viac skepticka. ked vidim ako vela ich je a ako sa im niekto snazi pomoct na stanici v budapesti a oni to jedlo a vodu odmietaju, hadzu ich nazad atd, ked vidim ze niekde spravia nejaku vytrznost, tak mi to uz nie je az tak jedno. neviem nakolko sa da verit tymto videam na internete a v mediach ale osobne mam z toho dost rozporuplne pocity a som zmatena. z hladiska ludskosti urcite suhlasim aby im bola poskytnuta pomoc, len zacinam mat trochu obavy aby sa nam to (nam akoze europe ako takej) nahodou neskor nevypomstilo. tiez som totizto toho nazoru ze imigrant co uteka pred vojnou asi nepride uplne cisty s iphonom v ruke. ale neviem no. mozno ze tych spekulantov je fakt len mensina a media tu mensinu zbytocne vykresluju, ale aj tak by sa to asi nemalo brat na lahku vahu.
@pravnik O čom melieš? Sami nemáme čo žrať tak nemôžeme pomôcť iným...
@yoloforever Jááááj ty Trnavák hrdinský a vôbec si bol v Uliciach Trnavy prvého ty Hrdina? Či si sedel doma pri telke a len tak si nadával? Si sa ešte s východňárom nestretol keď sa tak vyjadruješ... Ak ti nedošlo ja som proti tomu aby tu boli imigranti upozorňoval som na to že ich migrácia ukázala ako si žijeme tu a ako inde v EU keď tu nechcu ostávať... A tie opice cigánske to ste nám na východ najebali vy lebo by ste sa dosrali od strachu tam na západe... Bez východňárov by si nemal čo žrať lebo na západe sme to my východňáry čo tu tvoríme ekonomický rast..
@bangbangboom Dobré ráno. Lepšie neskoro ako nikdy na to neprísť kam to s tým humanizmom spejeme... Ale nejde mi do hlavy aké média čo imigrantov tak vykreslujú to myslíš? Hnojku Narkózu? Veď tie média tak vykresľujú skôr náš národ preto lebo teraz sme začali triezvo uvažovať a chápeme že nemáme kapacity na to aby sme sa o nich postarali...
@peculiar Takže hodnotíš na základe toho čo vidíš v spravodajstve... To aby si si hľadala rozdielné zdroje lebo média ti tiež neposkytnú pravdivý obraz...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
92 komentov
ak by niektori slovaci vobec mali predstavu co vsetko sa da, ake moznosti su v rozvojovych krajinach... urcite by boli za imigrantov
Niekto povie: Buďme dobrosrdečný a zoberme sem migrantov s otvorenou náručou.
Áno sú tam stovky, tisícky ľudí, ktorí sem idú zo strachu o život. Ale pravda je, že drvivá väčšina je špekulantov a aj teroristov.
Nech príjmu deti, ľudí čo vedia zdokladovať svoj doterajší život.
Ale prijať všetkých je riziko pred ktorým si mnoho ľudí zakrýva oči.
A už teraz sa to prejavuje. Prečo v Macedónsku neprijímajú humanitárnu pomoc?
Prečo v Taliansku protestujú a ničia majetok? Prečo v Taliansku chcú miesto potravinových poukážok peniaze? Prečo sa im nepáči že nemajú WiFi a úplne výdobytky? Tak ak čerstvo prídem niekam v strachu o život nebudem chcieť niečo čo ani mnoho Európanov nemá.
Proste tam je vidno o čo im ide slobodný život, dostávať peniaze za nič, mať luxus miesto toho aby sa ukromnili a prispôsobili. Prečo neprotestujú s tým, že CHCEME PRÁCU ?
Som za takých migrantov, ktorí sem prídu pokorne s tým, že sa podriadia pravidlám, ktoré tu máme.
Že dajú jasne najavo že sem prišli žiť v miery a pokoji.
Nechcú zneužívať náš systém, chcú sa vzdelávať a mať prínos pre spoločnosť.
Ale v takom štádiu svet ešte nie je. Nie sme pripravený tolerovať všetko.
Ja nechcem kázať, ani nehejtujem. Dávam len svoj vlastný pohľad na vec ako ho vnímam nie vďaka propagácií medií, ľudí ale na základe vlastného úsudku.
Nestotožňujem sa s nikým.
Mier s Vami.
A kľudne ma hejtujte mám aspoň vlastný názor
Vyvíjala sa tak ako sa zatiaľ vyvíja u nás.
Dnes, po 10tich rokoch sa v Anglicku dejú takéto veci:
» www.gatestoneinstitute.org/5386/british-gi...
» www.dailymail.co.uk/news/article-31...
» pamelageller.com/2015/06/uk-city...
» www.clarionproject.org/news/muslim-gan...
...vyjadruje to môj názor dostatočne?
(pre tých čo budú chcieť napísať "neviem anglicky":
tvoj problém že si ignorant neochotný vzdelávať sa)
Imigranti sa budú búriť a budú zabíjať v prvom rade svojich, ktorí nebudú nepohodlní pre ich prisťahovaleckú väčšinu paralelne s rozbíjaním ulíc, znasilňovaním a krádežmi.
Hanba v akom svete to žijeme..
@1 @riddler :happy: tak *japoečki by si chcel, nic nebude :p
..namiesto nich dostaneš do zvyšních izieb (nadpočetná metráž) nejakú 15 - 30 člennú ultramuslimskú, "vzdelanú, kultúrnu a civilizovanú, proste vôbec "na úrovni" rodinku (z čoho tak 6 - 9 bude zabaleních černích "vriec", a zvyšok budú bradatí "mladíci"
(pričom tvoja baba, sestra, frajka, atd im musia byt k dispozícii na znásilnovanie a následné ukamenovanie, ty na podrezanie, a tvoje deti na odovody pre svatý džihád mus-islamistov ISIL-u )
nemusela by, lenže islám nikto neobráti na kresťanstvo...
žijeme posledné state Evanjeliji Jána, Daniela a Matúša, Slova nášho Stvoriteľa znejú, pripravte svoje duše tak, aby ste mohli splynúť so mňou vo večnosti...
nech je k nám milostivý Boh!
"Ale pravda je, že drvivá väčšina je špekulantov a aj teroristov. "
toto mas odkial prosim ta?
@trash @70 ty kreten sprosty primitivny mas inteligenciu jak ti migranti velmi rad by som ti ten zdegenerovany sprosty mozog vymlatil z hlavy.
Ak potrebujú akútnu pomoc, tak treba tak robiť akoby potreboval pomoc náš občan... :letim:
po 2 mesiacoch som uz viac skepticka. ked vidim ako vela ich je a ako sa im niekto snazi pomoct na stanici v budapesti a oni to jedlo a vodu odmietaju, hadzu ich nazad atd, ked vidim ze niekde spravia nejaku vytrznost, tak mi to uz nie je az tak jedno. neviem nakolko sa da verit tymto videam na internete a v mediach ale osobne mam z toho dost rozporuplne pocity a som zmatena. z hladiska ludskosti urcite suhlasim aby im bola poskytnuta pomoc, len zacinam mat trochu obavy aby sa nam to (nam akoze europe ako takej) nahodou neskor nevypomstilo. tiez som totizto toho nazoru ze imigrant co uteka pred vojnou asi nepride uplne cisty s iphonom v ruke. ale neviem no. mozno ze tych spekulantov je fakt len mensina a media tu mensinu zbytocne vykresluju, ale aj tak by sa to asi nemalo brat na lahku vahu.
@yoloforever Jááááj ty Trnavák hrdinský a vôbec si bol v Uliciach Trnavy prvého ty Hrdina? Či si sedel doma pri telke a len tak si nadával? Si sa ešte s východňárom nestretol keď sa tak vyjadruješ... Ak ti nedošlo ja som proti tomu aby tu boli imigranti upozorňoval som na to že ich migrácia ukázala ako si žijeme tu a ako inde v EU keď tu nechcu ostávať... A tie opice cigánske to ste nám na východ najebali vy lebo by ste sa dosrali od strachu tam na západe... Bez východňárov by si nemal čo žrať lebo na západe sme to my východňáry čo tu tvoríme ekonomický rast..