Sak to si uz ani nebudem moct moju shishu uzit:´ ´ ´ ´ ´( nech idu do pitche aj s hentakymi kktinami, to uz je fakt nedemokraticke, teraz zakazeme vsetko co ludom skodi? To sa radsej odstahujem niekam dopice odtialto... kto si chce kazit zdravie nech si ho kazi, jeho vec. Nech zakazu fajcenie v restikach to som za, ale nech si doma, vonku, v cajovniach a v puboch ludia mozu zapalit
Dobre, zase vysoko inteligentna debata... Ludkovia, pred tym nez sirite poplasne spravy, tak si spravy vypocujte/precitajte cele!!!
NEZAKAZU SA, pretoze to nedovoli MF SR, lebo by sposobili velky vypadok v rozpocte...
Takze ziadna panika, kludne mozte hulit dalej a kazit si pluca
bolo by to dobré, ale najbližšie desaťrocia to neschvália na 1OO%... tabakova lobby je silná... ono nejde ani tak o tie dane... ovela viac by sa ušetrilo na zdravotnictve o par rokov... ale pokial budu tabakove firmy davať do vačku politikom nikdy sa nechvali zakaz...
m§a najviac pobavilo vyjadrenie toho akože "politika", ktorý povdal, že slanina je pre zdrvaie človeka horšia.. vážne nechápem ako môže niekto porovnávať niečo tak odlišné... preboha cigy slanina..akože nonsens
@5 kedze je to tabak a obsahuje aj nejaky ten nikotin, urcite by zakazali aj to...
@8 to skor USA tu az taka silna nie je, predsa len SR je maly trh ale hej mas pravdu tabakova lobby je asi druha najsilnejsia v USA. A na zdravotnictve by sa neusetrilo tolko kolko dostane stat za tie cigy...
som niekde medzi... osobne mi vadi, ked pri mne alebo v podniku sa fajci... som za, aby sa zakazalo fajcenie v podnikoch (aj v baroch, krcmach), aby fajciari museli si ist zafajcit vonku. okrem toho, poznam aj krcmi, kde to zakazali, vsetci sa bali, ze uz tam nikdy nikto nepride, ale aj tak tam nadalej fajciari chodia, navyse zoberu aj svoje manželky deti a za vecer vyfajcia ovela menej cigariet, kedze su lenivy sa postavit a ist vonku . okrem toho, nevadilo by mi vybehnut pred podnik s kamaratkou, kym si zapali a pokecat, nemam nic proti tomu ked niekto pri mne fajci vonku, ale ked je to v uzavretom priestore dakujem pekne
Prosim vas, naco vymislate taketo stupidne ankety, Slovensko by nemohlo zakázať predaj cigariet ani alkoholu lebo by nasa Ekonomika isla prudko dpc... Z coho by stat dotoval? Z predaju listkou na MHD?
ale jasne ze to neschvalia!! sak z coho by mali peniaze? dnes bolo v spravach ze kolko vela rocne je za cigarety...
ja som inak proti fajceniu
ale ked uz, tak ..v restauraciach su nefajciarske miestnosti-ale niekedy to tam citit cize je to naprd....a v kaviarnach?? sakra! keby boli fajciarske/nefajc. nepoviem nic, ale ked vsade je dym a smrad!!
To kde ste počuli takúto blbosť?
Toto je tá najväčšia absurdita akú som za posledné dni počul
Viete aké ma štát z tabakových výrobkov dane? Kebyže totálne zakážu tabak, slovenská ekonomika a štátna kasa pôjdu do prdele, a to nehovorím o nahnevaných ľudoch.
Tento zákon je zatiaľ platný len v Bhutáne, nikde inde na svete.
a vedeli by ste si predstaviť život bez diskusii ak by boli len ankety :o len tak zo dňa na deň by boli len ankety :p viete kolkým ludom by to bolo jedno ich sa to netýka ved je to obmedzenie len určitej skupiny ludí...
...strašné porovnávať internet a cigarety ved cigarety sú závislosť
Tak to teda neviem o otm, že by chceli zakázať predaj...nie sú jebnutí aby zakázali predaj tabaku preboha, ešte zakážu alkohol a potom nám dajú daň koľko 45 %?
Ved štát na tom mega zarába na spotrebnej dani na tabak
Ale áno, chcú to obmedziť. A mne to nevadí. Myslím si, že nie je taký megastrašný problém výjsť z baru zapáliť si vonku.
ale jaký zákaz prosím vás
to len ten prefarbený ujo Milan Urbáni (ĽS - HZDS) raz zadrel na schôdzi
už tam ho vysmiali, keď to povedal že aj slanina je škodlivá a zabíja
nikdy to nezakážu kvôli daniam (a ničomu inému). to sú strašné peniaze s ktorými sa proste počíta, bez nich by bol problém (napr. by sa nemohli vypisovať súťaže na upratovanie bratislavských kasární za 80 miliónov korún).
a obmedzovanie osobnej slobody by to rozhodne bolo, avšak sloboda je obmedzovaná všade. ani netreba vychádzať z oblasti drog: všetky drogy okrem alkoholu a cigariet sú zakázané - to už nie je obmedzovanie slobody? JE! tak potom čo
@luc.ka aké obmedzovanie slobody? ved ked je niekto jebnutý a škodí sebe a iným štát je povinný proti tomu zasiahnuť. Napríklad: budem si niekde páliť pneumatiky a ked mi niekto povie že mu to smrdí, tak ho pošlem do piče, že mi nemôže obmedzovať slobodu... fajn potom...
@46 ty si inak mimo. ved co je na tom, ked si nici JEHO zdravie u neho doma? su to jeho sracky, tak nech si robi co chce, inym to predsa nemoze nijak prekazat, ked neni na verejnosti.
Ten čo to navrhoval asi chcel na seba len upozorniť alebo má nasraté. Len by :
a) pripravil štát o obrovský balík peňazí
b) podporil rozvoj ilegálnych organizácií (pozrite na 30. roky a prohibíciu)
c) priblížil nás o ďalší krôčik k totalite
d) nehovoriac o tom, ako by nasral fajčiarov
@50 Ten obrovsky balik penazi sa aj tak nalieva naspäť do zdravotnictva na liečbu fajčiarov čo predstavuje 10x viac ako vyzbierane dane na tabaku. Čiže v konečnom dosledku ešte ušetríme, zlepší sa zdravie obyvateľstva a znížime už tak vysokú úmrtnosť na rakovinu a kardiovaskulárne choroby. Prohibicia a zakaz fajcenia je uplne nieco ine. tabak sa neda pestovat hocikde a hocikde sa nedaju ani šúlať cigarety. Vyššie tresty za pašeráctvo a sirenie drog by to vyrazne pomohlo situacii
akoze dobre. som fajciar. chcu "nam" obmedzit slobody. fajn. nevadi mi ze by som nemohla fajcit v restike a pube - MF, ked chcem vybehnem si von zapalit a dokonca to aj vitam ked po party pridem domov a nemam saty tak napachnute ze sa mi chce z toho vracat aj ked som nic nepila. ale na to aby mi niekto zakazal uplne fajcit a nemohla som si kupit cigy tak hahaha pekna utopia. berte to s rozvahou. stat maxmialne zakaze fajcenie v urcitych priestranstvach dalsich a to je tak vsetko. vyssie spominane faktory uz je zbytocne opakovat
@54 hahaha tomu fakt veris? Nebud naivny. Keby to zakazu tak sa mozes stavit ze zacne podsvetie tak profitovat ako este nikdy. Fajciari budu chciet svoje cigarety, cigary, tabak a fajky a budu ochotni zaplatit aby sa k tomu dostali a tam kde je ochota platit sa najde niekto kto im ten tabak doda aj napriak riziku. V USA pocas prohibicie to bolo tiez prisne trestane a aj tak sa alkohol dodaval a pasoval... to iste by nastalo pri cigaretach a tabaku.
A pestovanie? Nemusis ho pestovat na SR a keby to zakazes celosvetovo? Pokial viem kokain je tiez ilegalny, tak isto aj opium a v urcitych krajinach su priam obrovske policka...
@57 blbost. Myslíš, že by niekto riskoval pre krabičku cigariet napr. rok v base natvrdo? Urcite by si to kazdy rozmyslel. Zaznam v registri nie je bohvieco hlavne ak si hladas pracu. A pre tych ozaj velkych paserakov by mohli byt tresty alá Thajsko. 40 rokov basy natvrdo a s cigaretami by uz problem nebol Za dalsie. cigarety su lahke drogy. Ak si uz raz niekto odvykne tak ich nepotrebuje a to znamena ze ich ani nebude kupovat. Cigaretovy biznis by tak umrel a podsvetie by nemalo ziadny dopyt po tejto komodite. A ak tak velmi malý. A ak by uz vobec bolo podsvetie pri sucasnych informacno-bezpecnostnych technologiach... stacil by nam taký slovenský mossad a kvalitna proti teroristicka a protidrogová jednotka. Len nie súčasná SISka a chujovia z NBU kde si nevedia utajiť ani pristupové kody
@60 pleties 5 cez 9.... Za prve trestny by bol predaj alebo drzanie tabaku to iste ako teraz s drogami. Dostanes X rokov za to ze si ich vyrabal alebo drzal popripade predaval ale ked si uz raz das tak ti za to nespravia nic teda pokial ta chytia s tabletkou extazy bude pruser, pokial tu extazu budes mat v sebe nestane sa ti nic. Cize risk by to bol pre tych co ich predavaju nie pre tych co ich fajcia. A pokial by uz teda pracovali pre podsvetie asi by ich velmi netrapil zaznam v registri (tak ako ich netrapi teraz).
Tresty ala Thajsko? Spamataj sa a bud realista. Sme v EU ta nedovoli ani trest smrti nie to este hentake tresty.
Lahke drogy? Hm a preto miliony ludia nevedia prestat s fajcenim a pravidelne sa k tomu vracaju. Cize tabakovy priemysel by to prezil a ked nie v legalnej forme tak v ilegalnej urcite presne ako ine drogy.
Aj v USA mali ludi zameranych specialne na "alkohol" respektive ludi co to pasovali a bolo im to prd platne. Alkohol sa veselo pasoval nadalej aj napriek tvrdym trestom, raziam az nakoniec museli prehodnotit ci bol dobry napad spravit z neho ilegalny artikel.
Cize zakazes tabak, alkohol alebo nieco podobne na co si ludia zvykli a mozes sa spolahnut na to, ze mafia si z toho spravi neskutocny biznis.
ja som sice fajciarka a som za to aby sa obmedzilo fajcienie v restauraciach. Nech zriesia miestnost pre fajciarov. Alebo nech sa aspon snazia to vyriesit inac nez tym ze wsetqo zakazu a wsetqo zrusia. Plus! Nepochopim preco by mali zakazowat predaj tabakovych vyrobkow...Ved kolk ide statu penazi z perdaja a z newem coho ete..wed kto bude chciet fajcit taq si aj taq zozenie tie cigarety... nech obmedzia miesta v ktorych samoze fajcit nemam nic proti. No uplnym zakazom sa nic nevyriesi!
@62 - čo sa týka fajčenia v reštauráciách, tak pokiaľ viem, to už zriešené je zákonom, že musia mať nefajčiarsku a fajčiarsku časť (prípadne celé nefajčiarske).
a inak zákon na zákaz fajčenia by som bral ako obmedzovanie osobnej slobody.
ja sice nejsom fajciar ale som vazne proti..koksoo to de sme, to nam zaxvilu budu zakazovat aj vysrat sa..lol...keby sa napr v podnikox nemohlo fajcit,viete co by to sposobilo? o 80% nizsia navstevnost...a co teraz je niekto fajciar-je napriklad na slusnej oslave v podniku- a to teraz ma kazdyx 5min vstavat od stola a behat von?
Tabak je svinstvo rovnako veľké ako všetky narkotiká, včetne marihuany , ktorá je napríklad v Nederlande legálna, hoci o jej degeneratívnych účinkoch na mozgové bunky u nás len málokto môže pochybovať.
A čo sa týka finančných zdrojov z týchto narkotík, je to rovnaké ako i s nými omamnými latkami na čiernom ale i legálnom trhu. Boj s terorizmom sa začína vždy pri narkotikách a obchodu so zbraňami no a po útoku na dvojičky padla takpovediac kosa na kameň a američania si uvedomili že už to tak do nekonečna nejde aby oni prispievali teroristom na zbabelé a zákerné útoky voči nim a tak zaháji doma i v Európe kampaň proti všetkým narkotiká a medzi nimi i tabaku, ktorí v Kolumbii zasobuje Švajčiarske kontá teroristov.
Je to vojna proti NARKOTIKÁM !!!
Mimochodom mnoho ľudí si ani neuvedomuje pri výuke histórie, že naši predkovia asi sotva potrebovali nejakí
tabak. Tak napríklad taký knieža Pribina sa asi ťažko mohol opýtať svojho rytierskeho druha či mu náhodou nemá pripáliť, lebo si zabudol sirky na hrade. A stačilo zopár storočí a tadááá, máme tu dílerov drog a narkotikovo závislích a deti ktoré sa cítia na 30 rokov a fajčia jednu cigaretu za druhou už od 3 rokov a to že vraj len kôli kolektívu. Hlúposť, je v prírode iné večšie zviera ako človek ktoré dymí z úst len aby sa mohlo páriť.
Ak áno, tak potom na inej planéte, lebo tu na tejto vetšia a hlúpejšia blbosť, pardon bytosť ako je človek určite nieje.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
64 komentov
a neni sanca aby to schvalili nebudu kokoti a nezoberu si samy par miliard co ziskaju na daniach z cigariet
NEZAKAZU SA, pretoze to nedovoli MF SR, lebo by sposobili velky vypadok v rozpocte...
Takze ziadna panika, kludne mozte hulit dalej a kazit si pluca
chcu schvalit predavanie tabakovych vyrobkov - to ma byt co? vsak to uz je schvalene, sa predavaju, nie?
@8 to skor USA tu az taka silna nie je, predsa len SR je maly trh ale hej mas pravdu tabakova lobby je asi druha najsilnejsia v USA. A na zdravotnictve by sa neusetrilo tolko kolko dostane stat za tie cigy...
jediná vec, ktorú by prohibícia priniesla by bol rozkvit pašovania tabaku, nelegálne obchody atď.
btw: ako fajčiar sa cítim diskriminovaný, prečo?
vyzera to akurat dobre v starych filmoch nic viac...
@12 ja som sa tiež na tom dosť zasmiala=D
ja som inak proti fajceniu
ale ked uz, tak ..v restauraciach su nefajciarske miestnosti-ale niekedy to tam citit cize je to naprd....a v kaviarnach?? sakra! keby boli fajciarske/nefajc. nepoviem nic, ale ked vsade je dym a smrad!!
Toto je tá najväčšia absurdita akú som za posledné dni počul
Viete aké ma štát z tabakových výrobkov dane? Kebyže totálne zakážu tabak, slovenská ekonomika a štátna kasa pôjdu do prdele, a to nehovorím o nahnevaných ľudoch.
Tento zákon je zatiaľ platný len v Bhutáne, nikde inde na svete.
Proste totálne sci-fi, wake up
...strašné porovnávať internet a cigarety ved cigarety sú závislosť
Ved štát na tom mega zarába na spotrebnej dani na tabak
Ale áno, chcú to obmedziť. A mne to nevadí. Myslím si, že nie je taký megastrašný problém výjsť z baru zapáliť si vonku.
to len ten prefarbený ujo Milan Urbáni (ĽS - HZDS) raz zadrel na schôdzi
už tam ho vysmiali, keď to povedal že aj slanina je škodlivá a zabíja
nikdy to nezakážu kvôli daniam (a ničomu inému). to sú strašné peniaze s ktorými sa proste počíta, bez nich by bol problém (napr. by sa nemohli vypisovať súťaže na upratovanie bratislavských kasární za 80 miliónov korún).
a obmedzovanie osobnej slobody by to rozhodne bolo, avšak sloboda je obmedzovaná všade. ani netreba vychádzať z oblasti drog: všetky drogy okrem alkoholu a cigariet sú zakázané - to už nie je obmedzovanie slobody? JE! tak potom čo
esteze je to totalna kravina ktora sa neschvali pretoze:
-nemozete len tak triciatim (alebo viac)percentam slovenska rozkazat ze uz si rano nedaju svoju cigaretku, to by dost vela ludi nasralo
-stat by stratil obrovske prachy ktore by pravdepodobne isly dilerom (alebo tym co by tie cigarety na slovensko priniesli)
proste to len dokazuje zufalost a obmedzenost slovenskych politykov...
a) pripravil štát o obrovský balík peňazí
b) podporil rozvoj ilegálnych organizácií (pozrite na 30. roky a prohibíciu)
c) priblížil nás o ďalší krôčik k totalite
d) nehovoriac o tom, ako by nasral fajčiarov
Som nefajčiarka a dosť mi prekáža ak som niekde v reštike, príp. v inom podniku (slušnejšom) a jem a do jedla mi ide cigaretový dym.
A pestovanie? Nemusis ho pestovat na SR a keby to zakazes celosvetovo? Pokial viem kokain je tiez ilegalny, tak isto aj opium a v urcitych krajinach su priam obrovske policka...
Tresty ala Thajsko? Spamataj sa a bud realista. Sme v EU ta nedovoli ani trest smrti nie to este hentake tresty.
Lahke drogy? Hm a preto miliony ludia nevedia prestat s fajcenim a pravidelne sa k tomu vracaju. Cize tabakovy priemysel by to prezil a ked nie v legalnej forme tak v ilegalnej urcite presne ako ine drogy.
Aj v USA mali ludi zameranych specialne na "alkohol" respektive ludi co to pasovali a bolo im to prd platne. Alkohol sa veselo pasoval nadalej aj napriek tvrdym trestom, raziam az nakoniec museli prehodnotit ci bol dobry napad spravit z neho ilegalny artikel.
Cize zakazes tabak, alkohol alebo nieco podobne na co si ludia zvykli a mozes sa spolahnut na to, ze mafia si z toho spravi neskutocny biznis.
@62 - čo sa týka fajčenia v reštauráciách, tak pokiaľ viem, to už zriešené je zákonom, že musia mať nefajčiarsku a fajčiarsku časť (prípadne celé nefajčiarske).
a inak zákon na zákaz fajčenia by som bral ako obmedzovanie osobnej slobody.
A čo sa týka finančných zdrojov z týchto narkotík, je to rovnaké ako i s nými omamnými latkami na čiernom ale i legálnom trhu. Boj s terorizmom sa začína vždy pri narkotikách a obchodu so zbraňami no a po útoku na dvojičky padla takpovediac kosa na kameň a američania si uvedomili že už to tak do nekonečna nejde aby oni prispievali teroristom na zbabelé a zákerné útoky voči nim a tak zaháji doma i v Európe kampaň proti všetkým narkotiká a medzi nimi i tabaku, ktorí v Kolumbii zasobuje Švajčiarske kontá teroristov.
Je to vojna proti NARKOTIKÁM !!!
Mimochodom mnoho ľudí si ani neuvedomuje pri výuke histórie, že naši predkovia asi sotva potrebovali nejakí
tabak. Tak napríklad taký knieža Pribina sa asi ťažko mohol opýtať svojho rytierskeho druha či mu náhodou nemá pripáliť, lebo si zabudol sirky na hrade. A stačilo zopár storočí a tadááá, máme tu dílerov drog a narkotikovo závislích a deti ktoré sa cítia na 30 rokov a fajčia jednu cigaretu za druhou už od 3 rokov a to že vraj len kôli kolektívu. Hlúposť, je v prírode iné večšie zviera ako človek ktoré dymí z úst len aby sa mohlo páriť.
Ak áno, tak potom na inej planéte, lebo tu na tejto vetšia a hlúpejšia blbosť, pardon bytosť ako je človek určite nieje.