mno ja som strojár nie geológ preto by som použil nejake primitíven prepočty...najprv śecko deleno 100 a potom nejak rovnicu skomponovať.....tú Šak musíš sám/a lebo ja zaboha neviem čo sú to chalkopirity......
LOL no sry...v mojom prípade hladám v teórii nejakej..ak mአknihy prípadne skriptá ´prípadne sesterské riešenia.......ak ani to skús kolegovcov.....alebo wikipédiu.......nakoniec GOOGLE ako sa vraví UTFG...ak ani to nepomože začni si hladať osamelý dub a pliesť slučku......čo som si už spravil XDDD
ja?? ja mám primerané statusy?? prečo....jaj mno mám taký život no......ako LAma sa asi dlho nedožijem XD........tá rovnica je pekná blbosť ....śak keď sa kukneš priraď si tie čísla k tým zložkám a rieš ako rovnicu pričom jednotkou je [%]
joj jak fajne ze pracujem v hutnickom priemysle sice neviem co za dristy od teba chcu, ale ked sa to robi na troskee, tak to je dobre, lebo troska je druhotny produkt, ktory sa snazi minimalizovat... pokial viem, troska vznika oxidaciu kovu, hlavne ked sa kov leje do kovu a to tak spliecha (ci jak to napisat... jednoducho ked si pustas vodu vo vani a voda spliecha lebo voda pada do vody z vysky)... vtedy vznika najviac trosky... a samozrejme kedze vznika oxidaciou, tak zeby bola plocha tekuteho kovu na hladine co najmensia, aby sa co najmenej molekul kovu stretol s molekulami vzduchu...
Vypocitaj si molovu hmotnost chalkopyritu, pyritu a oxidu kremiciteho.
Zavoľ si zaklad vypoctu (napriklad, ze zmes ma 100 kg).
Prepocitaj si cez hmotnostny zlomok hmotnost chalkopyritu a pyritu.
Cez molovu hmotnost si zisti latkove mnozstvo chalkopyritu a pyritu.
Ak z chalkopyritu (resp. pyritu) vznika v reakcii FeO v pomere 1:1, tak scitaj latkove mnozstvo chalkopyritu a pyritu a mal by si dostat latkove mnozstvo potrebneho oxidu kremiciteho.
To si prepocitas cez jeho molovu hmotnost na hmotnost oxidu kremiciteho.
Tuto hmotnost podelis hmotnostou zmesi (100 kg) a vynasobis 100% a mal by si dostat potrebne zastupenie oxidu kremiciteho v zmesi.
Kazdopadne, s takymito vecami sme u nas moc nerobili, tak sa mozem mylit.
Toto by malo platit, ak tie percentaze su chapane hmotnostne.
No veď to máš uplne jednoduché chalkopyrit maš vlastne subfunkčný katalizátor pre syntézu komplexotvornej reakcie vodíka - čiže CuSO4 + 4 H2O → [Cu(H2O)4]SO4
ale toto nie takto riešit olympiadu na birdze? sak na to dojdi sama henten čo tam trepal o subfunkčnej katalýze vdíkom či čo je odveci sak ked si kuknes zadanie načo tam dali tie molove hmotnosti? na krasu? sak skus s tym niečo porobiť, pohrať sa je to extra lahke len to tažke vypada percenta si treba na nečo premneiť treba že a tak ... porozmýšlaj
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
[/IMG]
@0 no nie, nemám šajnu čo od teba chcú :S
twitter nemám
a nenašlo
mne to príde vtipné už samo o sebe
aha, sorry, ja som nepochopil tvoju reakciu na mňa, lebo som nevedel že túto anketu si založil ty
viem čo tam je aj čo sa tam do kopi deje ale čo to od teba chce dačo zaimprovizuj
hm, ale je to k teme?
Zavoľ si zaklad vypoctu (napriklad, ze zmes ma 100 kg).
Prepocitaj si cez hmotnostny zlomok hmotnost chalkopyritu a pyritu.
Cez molovu hmotnost si zisti latkove mnozstvo chalkopyritu a pyritu.
Ak z chalkopyritu (resp. pyritu) vznika v reakcii FeO v pomere 1:1, tak scitaj latkove mnozstvo chalkopyritu a pyritu a mal by si dostat latkove mnozstvo potrebneho oxidu kremiciteho.
To si prepocitas cez jeho molovu hmotnost na hmotnost oxidu kremiciteho.
Tuto hmotnost podelis hmotnostou zmesi (100 kg) a vynasobis 100% a mal by si dostat potrebne zastupenie oxidu kremiciteho v zmesi.
Kazdopadne, s takymito vecami sme u nas moc nerobili, tak sa mozem mylit.
Toto by malo platit, ak tie percentaze su chapane hmotnostne.
po prve ta vysledna zlucenina abo co to je mi vobec nezda ale to neni asi podstatne..
cisto teoreticky podla mna by sme mali pouzit tolko oxidu kremiciteho kolko percent mineralov zeleza je v tej rude no nie???