dal som áno, ale asi len kvôli takej nostalgií ktorú vo mne Československo vyvoláva, pretože podla mňa sa už ČSFR deliť nemala. Ale opätovné spojenie sa mi zdá zbytočné, keďže by sa mala skôr prehlbovať európska spolupráca na vyššej úrovni.
viete čo mne je to v podstate jedno keďže som nezažila aké to bolo keď sme boli spolu..ale podľa mňa je aj tak lepšie keď sme samostatne a môžme sa prezentovať ako samostatné štáty pretože Česi a Slováci to je stále čosi iné...síce nič proti Čechom..ale česká časť bola stále za tú vyspelejšiu ako slovenská a tak sa aspoň staráme sami o seba a neriešime toho druhého nie?
Česi sú naši bratia, ale bratia medzi sebou so sebou nehrajú fér hru. To by nedopadlo dobre pre nás, tak ako v minulosti...všetky financie by išli do českej časti a tu by sme len pestovali plodiny na poliach a tak. Za samostatnosť sme bojovali takmer 1000 rokov (od konca Samovej ríše, nie?).
Skor sa mi pači že sme rozdelení, myslím že to prospelo obom krajinám. I ked sa hovorí že v jednote je sila, ale to naše rozdelenie je vzorové pre každý štát ktorý sa mieni deliť. Tak hladko to podľa mňa nikto nedokázal ako Česi a Slováci. A práve na to by sme mali byť hradí - že štáty sa nerozpadávajú len keď sú vojny, povstania, nepokoje a podobne, ale aj keď to jednoducho niekto chce.. síce to urobili politici, a viem že keby bolo referendum tak sa nerozdelíme, ale tak... dnes po tolkých rokoch môžme povedať že to len prospelo. Hlavne Slovákom.. ako v dobrom to myslím..
k ankete-myslim ze v zivotnej urovni sme na tom lepsie, a vy zase mate euro
aj tak pre starsich, a tych este za CSFR narodenich, ostane navzdy v srdci stare dobre ceskoslovensko
@27 ne hej ale tak su tu aj starsiii. inac raz sa mi stalo,asi 2 roki dozadu, ze my v .... vydaly ked som platil, 10CSFR KCS ako hned som si to vsimol, lebo na ceskej minci nieje stefanik
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
Ešte aby na nás zasa ktosi ryžoval...
Skor sa mi pači že sme rozdelení, myslím že to prospelo obom krajinám. I ked sa hovorí že v jednote je sila, ale to naše rozdelenie je vzorové pre každý štát ktorý sa mieni deliť. Tak hladko to podľa mňa nikto nedokázal ako Česi a Slováci. A práve na to by sme mali byť hradí - že štáty sa nerozpadávajú len keď sú vojny, povstania, nepokoje a podobne, ale aj keď to jednoducho niekto chce.. síce to urobili politici, a viem že keby bolo referendum tak sa nerozdelíme, ale tak... dnes po tolkých rokoch môžme povedať že to len prospelo. Hlavne Slovákom.. ako v dobrom to myslím..
Nechcela som rozdelenie CSFR, ale v dnesnej situacii by bolo hlupe uvazovat o spojeni. Nie je preco.
k ankete-myslim ze v zivotnej urovni sme na tom lepsie, a vy zase mate euro
aj tak pre starsich, a tych este za CSFR narodenich, ostane navzdy v srdci stare dobre ceskoslovensko