no snažím sa prestať fajčiť a chcem len vedieť ako ste prestali vy???
a či sa vám to podarilo??
pretože ja som už aj prestala aj znova začala....a tak...keby som mala dôvod...a neráta sa tým moje zdravie..lebo na to aj dlabem...
ale keby som mala naprí
Tak na to aby si prestala treba silny dovod preco nefajcit. ten zrejme mas. Co najmenej sa zdrziavat tam kde sa fajci. Ked bdues mat chut na cigu daj si cokoladu alebo zuvacku. Vsetko sa da.
keď mal spolubývajúci chuť zapáliť si, namiesto toho si dal žuvačku a odvtedy už cigaretu do úst nedal... aspoň tak to tvrdí on, prosím brať s rezervou
uf dobre že nefajčim, aspoň vidim jak uš ludia hladaju aj tie najtachšie cesty ako sa poradit atd...
ena233 ja ti len poviem tolko, še musis mat pevnu vôlu, ked sa vieš odtrhnut napr. od pc, alebo neviem na čom si eše zavysla, tak aj od cigariet, aj ked je to velmi taškeeeee
@4 asi si moc odjebaný od reality na to aby si si všimol že v dnešnom svete bežne fajčia už 13 a prvé pokusy s cigaretou majú deti ani nie desaťročné, neber to tak že keď je zakázané predávať tabakové výrobky ľuďom pod 18 že to aj funguje asi si moc tento svet idealizuješ
Neveim ti dobre poradit, ale chcem ta upozornit, aby si to nevymenila za inu, mozno horsiu zavyslost davaj si velky pozor na to, ako budes chciet presta, hlavne prestavaj postupne. Byvali spolubyvjuci to postupne obmedzova, jeden den mal tri, druhy dve, potom jednu, potom jednu za dva dni a takto potom fajcil len ked bol veeelmi nervozny a potom prestal uplne, trvalo mu to sice dost dlho, ale teraz je spokojny...
to sa stalo aj mne.... 10 dní som nefajčila a zas som siahla po krabičke... neviem.. z ničohio nič som prestala.. doteras neviem pochopiť jak .. šak som sa normalne klepala mne pomahalo hlavne to, že ked som rano nezakurila potom to bolo trocha ľahšie.. aj ked to rano je najtahsie ak si navyknuta... najhorsie je asi ten pocit, ze si vonku každý fajčí a ty nechceš.. zistuješ, že máš viac času a nevieš čo robiť.. a dakedy si pri tom fajčievala.. no.. snáď to dáko pomohlo.. ja nefajčím vyše rokapol ... tak držím prsty
ZARUčENE PRESTANEš TAK žE NARAZ ....PROSTE ZASEBOU SFAJč TOOOľKO CííG Až TI Z NICH BUDE ZLE...A POTOM SI TO TAK ZNECHUTííš žE VIACKRááT PO CííGE NESIAHNEš....ZARUčENE TO FUNGUJE KAMARááTKE TO SPRAVILA MAMA.....BEZ PRESTAVKY SFAJčILA 6 CííG A POTOM SA TááK DOTYKOVALA žE ODVTEDY NEFAJčíí DRžííM PALCE
1.Fajčite čo najčastejšie pod vodou,alebo najlepšie vo vakuu.
2.Ak máte chuť si zapáliť,počkajte s tým 9 hodín.
3.Po každom potiahnutí cigaretu položte na popoľník,ten zamknite do druhej miestnosti a kľúč hodte do jazera.
4.Fajčite na najnepohodlnejšom mieste napr.stred vatry,ježko...
5.Fajčite zásadne tam,kde je to prísne zakázané napr.v muničnom sklade,v stohu,na sude pušného prachu...Potom sa zbavíte nielen tohto zlozvyku,ale všetkých problémov vôbec.
noo DROGy hah taa too nikdyy ... CHlastt ta tenn skoroo stalee uzz ani niee ... Cigyy no te uz nie rpestala somm .. no encem tuna rozpisovatt akoo som k tomuuu zacalaa nemusitee wedett ... nood rogyy uvedomte sa jaa a drogyy .. chlastt ked mamee love at sa moznoo kupi ale pochibujemm..fajceniee stym som uz prestala nadobroo uz nefajcimmminimalne ze pol rokaa too je mojj totalnyy ze rekordd...noo nenavidim stat pri dajakom clowekovi co wedla mna fajcii vzdyy sa od enhoo odtiahnemm.. akoo som si odviklaa polamla som celuu krabickuu a ani som na to nepomislela
no mozno sa vam zas bude zdat decko co fajci pre to aby bolo zaujimave...nie zacala som sice mozno scasti aj preto ale aj preto ze som to chcela vyskusat a hlavne ze to bolo zakazane prve dva roky to bolo z frajeriny mozno no teraz to uz je cisto zvyk....uz som polamala vela cigariet-nepomohlo..sfajcila som vela za sebou-nepomohlo...rozhodla som sa ze prestanem vydrzala som 3 tyzdne a kupila som si dalsie....toto nieje podla mna cele a nielen u mna len o zavislosti ale o zvyku alebo o tom co s rukami ked je vela cas...cakas na niekoho alebo na nieco..zapalis si si niekde na byte alebo v meste ked sa pije..zapalis si telefonujes..zapalis si ides po ulici a nikam sa neponahlas..zapalis si nudis sa..zapalis si vo vacsine je to podla mna taq aj ked vsetci tvrdia ze nie aby mohli vryviet ze je to zavislost a mali dovod neprestat ena tymto nechcem povedat nieco zle na teba vravim vo vseobecnosti a ja som si povedala v stredu ze nebudem fajcit jasne ze som od stredy ani jeden den nebola bez cigarety ale normalne pocitujem ako mi to uz nechuti znechutila som si to sama sebe ani neviem ako a fajcim lebo ....vlastne sama neviem preco...ale pocula som ze najlepsi sposob ako prestat fajcit je zapalit si a sustredit sa na to ze fajcis lebo ked ludia fajcia vzdy pri tom robia nieco ine minimalne sa s niekym rozpravaju no ked si budes uvedomovat pri fajceni co robis a ako do teba vnika ten dym myslim si ze nedokazes dofajsit jednu celu cigaretu....ne nic pri tom nemysli len sa pozeraj na cigaretu a cit ako do teba vnika dym sustred sa malo by to ist.....aj ked ja som to sice neskusala ....
@27 odkedy je zavislost tak lahko definovatelna a rovnaka pre kazdeho? za to, ze ty fajcis dlhsie a vyfajcis ich viacej neznamena, ze niekto si na ne nemohol navyknut ovela skor, pri mensich davkach a este aj silnejsie
tak ja nemam problem prestat fajcit,lenze problem je v tom,ze ja nechcem prestat. Nedavno som mala chripku,nefajcila som 7dni,bez jedinej cigarety a nechybalo mi to,ked som si zapalila,bol to hnus,ale potom to bolo uz v pohode,jedine preco som nefajcila bolo,ze som chcela,aby sa môj zdravotny stav zlepsil,co sa aj zlepsil,a potom som zacala znovu,takze ak chces prestat fajcit,je to len na tvojej pevnej vôli,ja som si povedala ze nie,tak nie,ale ked chces prestat a stale fajcis,tak neprestanes,lebo sam to naozaj nechces,tak si to dobre premysli a ked uz chces ozaj prestat,tak jednoducho si neber od nikoho a ked budes mat nutkanie,tak si daj radsej zuvacku alebo nieco take a mas to vyriesene,vsetko je len v ludoch,ale nad tym sa nikto nezamysli vsetci sa vyhovaraju na vselijake blbosti a pritom je to len na tebe,kto chce prestane,ale ten kto si len hovori a hovori a nerobi,tak to nema zmysel,lebo su to len povedane veci do luftu
Prave vacsie percento fajciarov chce prestat ale ma to hacik a nie jeden! Po prve zalezi v akom okoli sa nachadzas dalej fajcis hlavne vtedy ak niekde cakas alebo nemas co robit, hlavne ked rano vstanes. Proste je to stereotip na ktori si zvyknes a potom je to dost tazke vratit do normalu. Ja teraz prestavam a dufam ze mi to vydrzi a ako som uz cital velmi dobry liek ako presta fajcit je najst si holku, samozrejme ktora nefajci atd...
@ooooo
každý vie, že fajčenie nemá žiadne pozitíva a teda že má len negatíva
ten kto tvrdí, že nechce prestať buď klame ( 99% fajčiarov), alebo má nejaký psychický problém (1% fajčiarov)
klame lebo sa bojí. bojí sa útrap spojených s prerušením látkovej závislosti a/alebo zlyhania.
tak radšej rovno vyhlási že chce fajčiť.
touto absolútne trápnou "opačnou logikou" obhajuje svoj sebecký návyk, pričom aj tak v podvedomí vie, že koná nesprávne a len škodí sám sebe.
spamätá sa v štyridsiatke keď sa mu narodí ťažký astmatik
Prestať fajčiť je ťažké, ja som prešiel na elektronické cigarety. Denne som fajčil 40 cigariet, teraz keď mám chuť na cigaretu potiahnem si z e-cigarety, moje telo dostane svoju dávku nikotínu, ale nik nenadáva ,že mu smradím pod nosom. Pri týchto cigaretách je možné postupne znižovať obsah nikotínu v náplniach až po náplň BEZ NIKOTÍNU. V tom prípade sú e-cigarety vhodným pomocníkom pri odvykaní ad fajčenie. Na Slovensku ich ponúka spoločnosť na svojich stránkach www.elboro.eu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
ena233 ja ti len poviem tolko, še musis mat pevnu vôlu, ked sa vieš odtrhnut napr. od pc, alebo neviem na čom si eše zavysla, tak aj od cigariet, aj ked je to velmi taškeeeee
keby som fajčila 4 denne tak to neriešim...
a keby že mama fajčila to by bolo niečo iné
Prestan fajcit koli mne
ale inak by som povedal, ze slobodna pevna vola prestat by mala stacit, mozno ked tak si dopomoct naplastami (ale neviem ci to takto funguje)
budem sa snažiť kôli tebe
a prečo mám fajčiť???
no sfajčila som už aj viac a nepomohlo...
2.Ak máte chuť si zapáliť,počkajte s tým 9 hodín.
3.Po každom potiahnutí cigaretu položte na popoľník,ten zamknite do druhej miestnosti a kľúč hodte do jazera.
4.Fajčite na najnepohodlnejšom mieste napr.stred vatry,ježko...
5.Fajčite zásadne tam,kde je to prísne zakázané napr.v muničnom sklade,v stohu,na sude pušného prachu...Potom sa zbavíte nielen tohto zlozvyku,ale všetkých problémov vôbec.
Pochybujem, že si vôbec cigaretu videla niekde inde ako v telke.
každý vie, že fajčenie nemá žiadne pozitíva a teda že má len negatíva
ten kto tvrdí, že nechce prestať buď klame ( 99% fajčiarov), alebo má nejaký psychický problém (1% fajčiarov)
klame lebo sa bojí. bojí sa útrap spojených s prerušením látkovej závislosti a/alebo zlyhania.
tak radšej rovno vyhlási že chce fajčiť.
touto absolútne trápnou "opačnou logikou" obhajuje svoj sebecký návyk, pričom aj tak v podvedomí vie, že koná nesprávne a len škodí sám sebe.
spamätá sa v štyridsiatke keď sa mu narodí ťažký astmatik
Ale uz som prestal nastastie.