Zdravím.Mám takú otázku.Ochvíľu si idem robiť vodičák, a preto zvažujem aj kúpu auta.Chcem sa opýtať na vaše názory na tento citroen » www.aaaauto.sk/sk/citroen-xsar... .Je síce starý, ale a aj
@filus ja som tam ten link z aaaauta dala iba náhodne,lebo tam som to našla.To skadiaľ auto kúpim sa už potom nejak vyrieši,len potrebujem vedieť nejaký názor niekoho na tento citroen(poprípade odporúčanie na iné auto), čo sa dotoho rozumie.
Prvy fail je v zobrazeni...pisu, ze automat a na obrazku je 5 stupnovy manual. Daj si na to pozor, je to naftak (ak je aspon to spravne uvedene) ma to roky, je to HDicko. Ak tankoval s tym lacnu naftu, tak pozor na common-rail vstrekovace, tie su sakra drahe, mozno cela vymena by stala viac ako ta kára. Za dalsie, zisti si, ci to ma menene rozvody, to su tiez riadne prachy za vymenu ale ak su stare a roztrhne sa ti remen, tak je motor na totalku v kybli!! Ak je to spominany automat, tak veeeeeeeeeeliky pozor nan. toto nie je benz, kde ti ide automaticka prevodovka aj po 50 rokoch ako ma. Autamaty su sakra draha oprava.
Ak je to manualka, tak pozor na spojku, ta je aspon lacnejsia od prvej moznosti.
Za dalsie, je to francuz a ti su nachylny na elektriku, nezriedka maju hydrofobiu.
tolko k technike...a moj nazor? nebral by som to. je to stare a podla mna to ma nalietane ovela viac ako 133 K. Za prve, je to pre teba zbytocne drahe (ale oukej, platis si to ty) a za druhe sa mi to auto moc nepozdava.
a este cosi...nikdy nevyberaj z jedneho dvoch aut...vzdy aspon z 7 a viac aut..porovnavaj...nevyberaj podla farby....a urcite to nechod kupovat sama..ak ma cosi napadne, písnem
@pstros213@pershing363@aguri500 a môžete mi potom poradiť nejaké lepšie auto za približne takú cenu? Lebo ja sa do toho naozaj nevyznám.Samozrejme popýtam sa ešte známych,ale chcem počuť čo najviac názorov, aby som potom kúpu neľutovala.
a to vážne potrebuješ auto? ak nebývaš zrovna niekde na lazoch tak na nákupy, do školy a pod. ti úplne stačí bicykel alebo mhd.
ako jasné, keď túžiš po aute tak ti to asi nevyhovorím ale je to blbosť podla mňa, všetky tie náklady na benzín, opravy v budúcnosti (ktoré určite budú keďže je to staršie auto), garáž atď
@aguri500 netrep prosim ta!!! Na aute nie je dolezity stav KM na tachometri ale technicky stav motora a auta. Ty si este nic este nepocul o stacani km? V AAA celkom bezne
@matii doma auto nemáme(rodičia nemajú a ani sa nechystajú kúpiť) a v dnešnej dobe je už naozaj potrebné mať auto. Keby sme mali doma auto,tak kúpu auta za svoje peniaze,ktoré by som mohla využiť rozumnejšie a na niečo iné by som vážne nezvažovala,ale to auto v domácnosti podľa mňa naozaj chýba.
@matii napr v zime alebo v dazdi chodit na biku nie med lizat a vecsi nakup na tom neodvezies. A tlacit sa v MHD tiez nie je bohvie co. Ked mas svoje auto tak si aj panom svojho casu a nemusis sa tlacit v MHD a mrznut na zastavkach a cakat na prepchaty autobus
@biker610i ukludni sa...prave preto ,ze sa km pretacaju a ma tam uvedene vyse 130tis km su tie km dolezite...nemyslis ,ze to suvisi s opotrebovanim motora??? ja som chcel len jednoducho vysvetlit preco toto auto nie...Citroen nie je BMW ani Mercedes ci Audi kde 130tis km nevadi... take auta ako xara picasso su na dva tri roky a ked najazdis 100-120tis km mozes ho predat...stav km je pri takychto znackach velmi dolezity !!! a od neho sa odvija tech. stav motora.
@aguri500 zase pises nezmysly aj taketo auto ako je citroen Xsara picaso a pod. moze bez problemov nabehat aj 500 tis. km ak je o auto dobre starane cize este raz: pri kupe auta nie je dolezity stav km na tachometri ale TECHNICKY STAV motora a celeho auta
@stodvacinkar fórum na birdzi je tu aj nato,aby som sa mohla opýtať na názor ľudí na určité auto. Keď tu môže byť kopec diskusií,ktoré nemajú takmer žiadnu pointu, tak prečo by tu nemohla byť diskusia o aute? Ja to auto neidem kupovať zajtra,mám ešte čas tak si to budem vypisovať aj na birdz ak chcem.
@biker610i ja neviem kde viazne tento dialog??? takze podla teba neexistuje amortizacia ci uz motora alebo celkoveho auta??? pocet najazdenych km je velmi dolezity ano velmi dolezity je aj technicky stav motora a celeho auta ale ten sa odvija od najazdenych km... najazdene km by boli nepodstatne vtedy ak by bolo auto po kompletnej GO motora ...ano xara ti najazdi mozno 500tis km ale ten motor strati 50% vykonu...po tych 500tis km... jednoducho tieto ludove auta su vyrabane tak aby si zakaznik po par rokoch kupil nove...je neskutocny rozdiel v kvalite medzi znackami Citroen vs BMW Mercedes etc... 5 rocny bavorak slape ako novy zatial co 5 rocna xara s tou je to uz horsie... (hovorim vo vseobecnosti ) ja mam co porovnavat a ver mi ,ze ak ma taketo auto cez 130tis km tak uz nestoji za vela...
@biker610i ale zober si takeho slovenskeho zakaznika pri kupe novej xsary. kupi ju novu, jazdi na nej nejaky cas. jazdi po rozbitych cestach-tlmice v kybli. Tankuje smejdovu slovnaftacku naftu-vstrekovace CR dostavaju do tela. jzadi s tym par rokov, tym padom nabeha km a je potrebny servis ako vymena rozvodov, co je dost draha vecicka. a tam rozvody musis vymenit, lebo ti prdne remen a co bude nasledovat asi tusis...sedel si niekedy v nejakom mercedese, bmw? ja teraz jazdim na 22 rocnom benze w201, to auto ma tak kvalitny motor a vobec celok ako taky,ze aj modernej xsare nakopem rit, na dialnici, v meste aj mimo mesta.
@pershing363 vstrekovace na HDI odchádzajú az niekde pri 500tkm Ked sa staras o auto tak vydrzia hrzne dlho HDi motory su asi najspolahlivejsie motory co sa týka naftákou prechčijú aj TDI ...
No výmena rozvodou naplní a týchto vecí je uplne normálna vec ak auto nemá servisku a nevies kedy co bolo menené ..
K autorovi chod vyberat auto z niekym skuseným lebo tu na birdzzy je to vecsinou tka že kazdý má to svoje oblubené auto
My máme napríklad 806 ta ma nalietane viac ako si dokazes predstavit a jedine co bolo menene na motore je alternator a hydraulicke zdvyhátko ventylu asi za 20€ (je to HDI, a bolo on zas starané)
Medvede ako vraví pershing su fajn autá ale ak kupiš mačku vo vreci a servis sa nanom nedoplatíš ..
Treba si ucielit hodnoty ci chceš velke priestorné auto ,moderné , ci chces benzín alebo nafták atd treba sa porozprávať z nejakým servisákom najlepsie
Moj typ pugeot 406 2.2HDI 98kw
Priestranne a dobre auta su aj co som spominal 806 (my ju akurat predavame za 3000e) ten isty model ma aj fiat a citroen a su to uplne tie iste autá
A inak odporúčam do anftákou k anfte primiesavat aditivum zvýsi výkon stíchne motor a zdá sa mi že aj zlepšilo emisie
Inak ja som bol dost spokojný ešte z renault megane 1.9DTI(mal nalietane pravdivých 198tkm a sliapal ako hodinky) za 3000e by si mohla zohnat aj DCIčko (to je už commonko)
Jediné čo robí neplechu pri meganoch tak je centrál ale to je par eurová zálezitost (oprava klucu 5e, konfiguracia 5e)
@v3nty to mas pravdu ze HDi su fajn motory ale tu cenu proste neoklames ...v dnesnej dobe treba co najviac predat co ide na ukor kvality...inac renault je velmi spolahlivy a ma velmi dobre motory.kamarat ma lagunu z roku 2002 nabehal na nej uz vyse 150tis km a stale sluzi a co je prekvapive interier je stale vo velmi dobrom stave...
@aguri500 na 806 mame najazdených 360tkm Kamos ma na 406 800tkm Okrem problemovejsej zadnej nápravy a zaslepeneho egr ventyla a pri kazdých 300tkm meneny alternator olej a rozvody nema snou fakt nič Ale zas sa onu aj staral
@aguri500 vobec nie.... akorat na 806 oco niečo čistil neviem čo a auto ide fakt o 20% lepsie napriklad na 5 ides nanom 70 do mierneho stupania pridas a akceleracilu dost citit toto napriklad nespravi vw group (sharan,alhambra)
Tu 406 zoberem na sprint oproti mojej a poviem ti (podlamna tma strata výkonu nebude ziadna, este som otomto nepocul ) spítam sa fotra čo nato hovorý dnes že čo by mohlo sposobovať stratu výkonu
@pershing363 to asi ne ale ak pojde zo skuseným tak tne zbadá ako bolo onu starané si vsimneš na drobbnostiach, niekedy až žasnem natom čo sa da vyčítať z auta (ani merač laku nepotrebujes
@v3nty prepáč ale auto čo ma nalietaných 300tis za 3000e nepredáte iba ak stočíte km
najviac nejakému známemu
aj našu felcku chceli pred nejakými 6timi rokmi kúpiť, týpek vedel že auto ma full servise a na to že malo nalietaných vyše 250tis. šlapalo jak nové, ale peniaze za ktoré by to malo zmysel predať by nám nikto nedal
@15matka14 prosím ťa to kde ťa napadlo ako novopečená vodička kúpiť toto ? prvá vec je že nesmieš kúpiť auto na hrane rozpočtu, ak máš financie tak že našetrených 3200, za auto vyvalíš 3100 a 66eur za prepis tak to zlé najviac, kúp si nejaký hatchback alebo sedan za 1500-2000eur, a máš tam rezervu na servis ktorý spravíš u každého auta ktoré kúpiš
dobrý by bol nejaký japonec (toyota, honda) samozrejme vybraný s echt odborníkom, tie autá sú pri dobrom servise velmi spolahlive a budú jazdiť veľmi dlho, je to podla mňa najlepší kompromis medzi klasickými autami (VW, Francúzi) a BMW/Mercedes (Audi nie to je vyleštený VW)
@Edisek no ale to auto ked ma 120tisic ma hodnotu 4-5tisic A už volali zaujemcovia (ak nepreda stocime KM pretože autu by si netipol ani 200tkm
@aguri500 pýtal som sa oca na to "zníženie výkonu" že je to pičovina ako hrom nič sa nezníži maximalne sa zvíší spotreba sice sa vrtulky v turbu opotrebuvajú ale turbá na 2000+ maju samonatacacie lopatky ci co tak si to reguluje pocitač ako potrebuje vstreky vydrzia okolo 400tkm potom je dobre robit repas ak je one dobre starané tak sa repasu ani nedoziješ
Opotrebenie vnutorných castí motoru ako su kruzky a piesty znízi výkon možno ani nie o 1% ale zvvýši spotrebu oleja a nafty
A aby sis etril vstreky treba pouzivat aditívum (alebo olej do 2taktných motorv)
Znacka, model ... moze byt, ale vany byvaju menej pohodlne. AAAcku sa vyhybam z vlastnych pocitov a skusenosti. V uvedenom inzerate napr. vobec nekoresponduje popis s fotogaleriou. Cena, stav, kilometre ... to vsetko je relativne. Treba ratat s vymenou vsetkych naplni, filtrov a samozrejme aj rozvodov bez ohladu na to ako prezentuje stav auta povodny majitel ... casom sa mozu objavit tlmice, riadenie a brzdy ... kupou auta sa nic nekonci. Zimne kola. Urcite je dobre, aby auto malo za sebou kontroly na STK ... aby mal clovek skoro 2 roky pokoj. A urcite neist kupovat auto bez dalsich aj skusenejsich osob.
@edisek btw pred 2rokmi sme predali pasata z 300 tisic za 4000e Ono sa dá všetko zalezi od toho v akom stave je auto , prid ekupc apocuje že je motor ako lusk tka ho KM netrapia v dnesnej dobe už aj tak KM niesu realne
@v3nty no tak potom je to super...ja som isty cas jazdil na golfe IV a dost som citil kazdu zmenu neviem mozno to vnimam viacej ale napr. obrovsky rozdiel v zimnych letnych pneumatikach, klima znizovala totalne vykon ked som sedel v aute sam bolo to nieco ine ako ked som niekoho viezol plus najazdil som na nom asi 35tis km a po tych kilometroch som citil pokles vykonu a dost velky ...vyskusaj si napr. jazdu na 5 rocnej fabii to uz je len na chodenie po meste...
tak ako bolo pisane vyššie zavadzajuce informacie k fotkam, vek auta, stav vozidla a cena ... same minusy ...pred kupou si zober automechanika so sebou najlepšie ak nejaky znamy čo sa do toho rozumie ... a snim aj konzultuj ... najlepšie by bolo si napisať na papier čo očakavaš od auta nejaky pomer cena/vykon/komfort a podľa toho hľadať
@aguri500 co ty o tom vies 130 tisic km je na diesel uplne super stav a este ked zoberiem do uvahy ze je to 10 rocne auto tak asi nebude mat najazdenych 20 000tisic
@k1rk no ved prave 10 rocne auto... ja za rok najazdim cca 30tis km...km pravdepodobne pretocene ...je rozdiel diesel od citroenu a diesel od mercedesu...
@15matka14 však nikto ti nebere právo spýtať sa tu na čokoľvek..
dokonca ti ľudia ako pershing dokážu vcelku fundovane poradiť...ALE, kúpa auta nie je vhodná téma do teenagerského fóra, kde sa to častokrát namiesto dobre mierených rád zvrtne na hádku prívržencov rôznych auto táborov.
Pre kvalitné rady si pozri server tipcars.com ... máš tam sekcie "skúsenosti užívateľov", "recenzie ojazdených automobilov" a ak máš špecifickú otázku ktorá ešte nebola zodpovedaná, napíš redakcii a ľudia ktorí tomu NAOZAJ rozumejú ti vypracujú podrobnú odpoveď. Ja som ich služby využil neraz.
@15matka14 nebude to pre teba velke auto ?? nie ze by som podcenoval zeny ako soferky ale predsa je to dost velke a nie je z neho az tak dobry vyhlad a ak si niksia bude problem s parkovanim ale mozno nie
@aguri500 odkedy sú všetky diesle common-rail, máš putna či diesel od mercedesu alebo citroenu.
Blok motora ti na obidvoch vydrží aj milión kilometrov, každých 150 000 km ti však odídu vstrekovače, kus za 300-400 eur a to si človek rozmyslí, či sa mu to oplatí.
Citroen, ako člen skupiny PSA má (mal) vždy veľmi kvalitné dieselové motory.
@stodavcinkar presne toto myslim...vela krat som videl ludi pri malych staniciach ako cerpaju naftu motoroveho rusna do bandasky a sup do auta....magorina potom im odchadzaju vstrekovacu, maju nizky vykon a tak dale...no druha vec je aj ta, ze phm na slovensku bohvieako kvalitne tiez nie su
@pershing363 Problém je, že ani na oficiálnych čerpačkách nemáš absolútne žiadnu istotu kvality nafty. V česku obchodná inšpekcia robila celorepublikový prieskum a zverejnila pumpy, ktoré čapovali nekvalitné palivá.
Keď sa pýtali slovenskej obchodnej inšpekcie, či sa nechystajú spraviť niečo podobné, odpovedali, že to nie je v ich kompetencii..
@aguri500 ty co si dookola tu trepes ze je rozdiel medzi mercedesom a citroenom jasne ze je a to mi ako ze teraz chces povedat ze auta co su vyrobene okolo roku 2000 a nie je to audi mercedes a BMW tak stoja za prd ci ako sa zobud uz je to uplne normalne 130 000km je parada diesel super nwm aky je presne tento model ci je na nom nejaka porucha ale ak je vsetko ok tak km tre su uplne v poriadku
@plarika nie je to najlepší nápad? A myslíš si, že je lepšie ak si urobím vodičák,vyložím si ho na poličku a budem sa naňho usmievať?Veď predsa vodičák robím nato, aby so jazdila, nie?
@k1rk veľké?...Veĺké bude u mňa plusom,nevraví teraz,že si zoženiem nejaký autobus , ale auto s veĺkým batožinovým priestorom uvítam.A to,že je možno trochu vyššie ako nejaké iné auto mi tiež nevadí.Navyše, ak sa naučim jazdiť na väčšom aute,potom už aspon nebudem mať problém ani s malým.
@k1rk ano mozu to byt dobre auta ale ak mas v bazari 10 rocneho citroena so 130tis km tak si to daj krat 2 ... ked uz ide o ten konkretny citroen tak cena je prehnana a km su urcite pretocene...ked vravis ,ze taky 10 rocny citroen je super tak si ho kup...neviem ako ty ale ja som uz sedel vo vseliakych autach a viem porovnat...preto mam taky nazor na 10 rocne auta nizsiej strednej triedy...(ano je to maly van ale odvija sa od nizsiej strednj triedy to len nahodou aby si zas nebol mudry... )
@aguri500 to ze si sedel vo vseliakych autach podotykam sedel je sice pekne a pre niekoho aj postacujuce a ty mas isto penez co ked 10 rokov je moc treba kazdy rok nove ci ako ?? ja nechcem citroen ja mam radsej suv cize mne nevyhovujuce ved neriesime ci je pretoceny bavime sa konkretne o 130 000 tisic takze nespekulujme kolko moze mat naozaj najazdene
@K1rk tym sedel som myslel to, ze som na nich jazdil...pozri aj keby mal skutocne 130tis km a taky vek tak by som ho nebral...nastastie nie som odkazany na auta z bazaru ...ak si kupujes ludove auto malej alebo nizsej strednej triedy a chces ho potom este celkom slusne predat tak sa ho oplati mat tak 3 roky...ja mam auto vyssej strednej triedy a budem ho mat este velmi dlho lebo to je zase o inom...
@aguri500 to musis mat teda za karu ked maz v albumoch fotku bavoraku kde si odfotil zadne sedadla a napisla si nenormalny luxus a teraz len tak sa schvalne kukni do nejakeho bazaru a pozri si niake auto hoci ake 2001 a kukaj kolko maju najazdene len tak pre srandu
no my mame tieš najazdených na starom LC 70 najazdených ,,že vraj,, 170tkm ... no je to dost možné ...ale aj keby boli stočené tak to nevadí ...tie motory bežne jazdia aj ked majú najazdené 500tkm a viac
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
70 komentov
Ak je to manualka, tak pozor na spojku, ta je aspon lacnejsia od prvej moznosti.
Za dalsie, je to francuz a ti su nachylny na elektriku, nezriedka maju hydrofobiu.
tolko k technike...a moj nazor? nebral by som to. je to stare a podla mna to ma nalietane ovela viac ako 133 K. Za prve, je to pre teba zbytocne drahe (ale oukej, platis si to ty) a za druhe sa mi to auto moc nepozdava.
Verdikt : Nebrat!
@15matka14
» www.autobazar.eu/sk/... najvacia databaza aut...
ako jasné, keď túžiš po aute tak ti to asi nevyhovorím ale je to blbosť podla mňa, všetky tie náklady na benzín, opravy v budúcnosti (ktoré určite budú keďže je to staršie auto), garáž atď
@15matka14 mercedes benz odporucam!! w201 je silne spolahlive auto, ak najdes zachovalejsi kusok, tak ta mozno aj prezije
všetci tu aj tak véme že feraré je najsamlepšejšé
do budúcna skús aspoň autobazar.eu/sk-forum
drzim palce pri vybere auta nech sa podari
PS : ja osobne by som bral mensie auticko
..kvak..
No výmena rozvodou naplní a týchto vecí je uplne normálna vec ak auto nemá servisku a nevies kedy co bolo menené ..
K autorovi chod vyberat auto z niekym skuseným lebo tu na birdzzy je to vecsinou tka že kazdý má to svoje oblubené auto
My máme napríklad 806 ta ma nalietane viac ako si dokazes predstavit a jedine co bolo menene na motore je alternator a hydraulicke zdvyhátko ventylu asi za 20€ (je to HDI, a bolo on zas starané)
Medvede ako vraví pershing su fajn autá ale ak kupiš mačku vo vreci a servis sa nanom nedoplatíš ..
Treba si ucielit hodnoty ci chceš velke priestorné auto ,moderné , ci chces benzín alebo nafták atd treba sa porozprávať z nejakým servisákom najlepsie
Moj typ pugeot 406 2.2HDI 98kw
Priestranne a dobre auta su aj co som spominal 806 (my ju akurat predavame za 3000e) ten isty model ma aj fiat a citroen a su to uplne tie iste autá
A inak odporúčam do anftákou k anfte primiesavat aditivum zvýsi výkon stíchne motor a zdá sa mi že aj zlepšilo emisie
Jediné čo robí neplechu pri meganoch tak je centrál ale to je par eurová zálezitost (oprava klucu 5e, konfiguracia 5e)
thalia je plech uplny dpiči ale HDI su fakt gút motory!
Tu 406 zoberem na sprint oproti mojej a poviem ti (podlamna tma strata výkonu nebude ziadna, este som otomto nepocul ) spítam sa fotra čo nato hovorý dnes že čo by mohlo sposobovať stratu výkonu
najviac nejakému známemu
aj našu felcku chceli pred nejakými 6timi rokmi kúpiť, týpek vedel že auto ma full servise a na to že malo nalietaných vyše 250tis. šlapalo jak nové, ale peniaze za ktoré by to malo zmysel predať by nám nikto nedal
@15matka14 prosím ťa to kde ťa napadlo ako novopečená vodička kúpiť toto ? prvá vec je že nesmieš kúpiť auto na hrane rozpočtu, ak máš financie tak že našetrených 3200, za auto vyvalíš 3100 a 66eur za prepis tak to zlé najviac, kúp si nejaký hatchback alebo sedan za 1500-2000eur, a máš tam rezervu na servis ktorý spravíš u každého auta ktoré kúpiš
dobrý by bol nejaký japonec (toyota, honda) samozrejme vybraný s echt odborníkom, tie autá sú pri dobrom servise velmi spolahlive a budú jazdiť veľmi dlho, je to podla mňa najlepší kompromis medzi klasickými autami (VW, Francúzi) a BMW/Mercedes (Audi nie to je vyleštený VW)
@aguri500 pýtal som sa oca na to "zníženie výkonu" že je to pičovina ako hrom nič sa nezníži maximalne sa zvíší spotreba sice sa vrtulky v turbu opotrebuvajú ale turbá na 2000+ maju samonatacacie lopatky ci co tak si to reguluje pocitač ako potrebuje vstreky vydrzia okolo 400tkm potom je dobre robit repas ak je one dobre starané tak sa repasu ani nedoziješ
Opotrebenie vnutorných castí motoru ako su kruzky a piesty znízi výkon možno ani nie o 1% ale zvvýši spotrebu oleja a nafty
A aby sis etril vstreky treba pouzivat aditívum (alebo olej do 2taktných motorv)
dokonca ti ľudia ako pershing dokážu vcelku fundovane poradiť...ALE, kúpa auta nie je vhodná téma do teenagerského fóra, kde sa to častokrát namiesto dobre mierených rád zvrtne na hádku prívržencov rôznych auto táborov.
Pre kvalitné rady si pozri server tipcars.com ... máš tam sekcie "skúsenosti užívateľov", "recenzie ojazdených automobilov" a ak máš špecifickú otázku ktorá ešte nebola zodpovedaná, napíš redakcii a ľudia ktorí tomu NAOZAJ rozumejú ti vypracujú podrobnú odpoveď. Ja som ich služby využil neraz.
btw, nech ťa neodradí, že je to česká stránka
Blok motora ti na obidvoch vydrží aj milión kilometrov, každých 150 000 km ti však odídu vstrekovače, kus za 300-400 eur a to si človek rozmyslí, či sa mu to oplatí.
Citroen, ako člen skupiny PSA má (mal) vždy veľmi kvalitné dieselové motory.
Keď sa pýtali slovenskej obchodnej inšpekcie, či sa nechystajú spraviť niečo podobné, odpovedali, že to nie je v ich kompetencii..
@stodvacinkar tú stránku si určite pozriem
@k1rk veľké?...Veĺké bude u mňa plusom,nevraví teraz,že si zoženiem nejaký autobus , ale auto s veĺkým batožinovým priestorom uvítam.A to,že je možno trochu vyššie ako nejaké iné auto mi tiež nevadí.Navyše, ak sa naučim jazdiť na väčšom aute,potom už aspon nebudem mať problém ani s malým.
ta fotka ktoru spominas nie je z mojho auta...tamto je 7mickova rada...
btw pozeram na tie auta v bazaroch rozpatie najazdenych km e od 100tis do 250tis.. co si tym chcel povedat???