Niečo muselo dať veci do pohybu ... nejaká reakcia, ktorá spustila vznik vesmíru. Navyše vesmír musel byť v niečom ďalšom alebo nie? Ako môže niečo vzniknúť z ničoho? Odniekiaľ sa to muselo vziať ... otázkou je odkiaľ a prečo? Zapríčinil to niekto, niečo?
Na počiatku bolo Slovo a Slovo bolo u Boha a to Slovo bolo Boh.
Ono bolo na počiatku u Boha.
Všetko povstalo skrze neho a bez neho nepovstalo nič z toho, čo povstalo.
@marcello111 to nie je vysvetlenie príbeh kde je to napísané ... takých príbehov napíšem stovky ... ja chcem vedecké vysvetlenie čo bolo predtým ...
zrejme to je jedna z tých otázok čo nemá odpoveď
@girasol8 práve preto ma to trápi :/ vlastne ťaží ... nemám odpoveď ... myslím, že na svete je veľa ľudí čo to chce vedieť ... je to niečo ako otázka čo je po smrti ... tiež nemáme odpoveď ... všetko sú len špekulácie :/
existuje teoria ze velky tresk aky pozname, nebol prvy a nebol posledny, vesmir sa od tresku rozpina a potom zase krachuje do seba, nasledne vsetka energia znovu exploduje a vznika dalsi velky tresk
@padre557
ja som už bol na "druhej strane - nebi" a uveril som v Boha,mal som to "šťastie v nešťastí", že som mal možnosť na vlastne koži všetko vidieť a pochopiť...
a nie som sám na svete čo zažili tunel a vrátili sa späť na zem, lebo Boh to tak chcel...
ak si neveriaci, hľadaj cestu k Bohu a mnohé ti náš Pán zodpovie cez Dary Ducha svätého...
tým, že Bibliu pokladáš za nejaky príbeh, potom je ťažko s tebou o tom hovoriť...
základom poznania je pevná voľa, hľadať, skúmať a hlavne sa modliť...
pri meditácii s Bohom ti bude vnuknuté veľa odpovedí a nájdeš skutočný vnútorný - duševný pokoj, ktorý by si určite rád privítal...
veľmi jednoducho, pred treskom bola hmlovina, tresk sa udial v našej galaxii, a sú galaxie staršie väčšie. Je možné, že niečo od nich priletelo a zmenilo príťažlivosť predmetov v hmlovine a začali sa hýbať, všetko to trvalo hrozne dlho, ale netuším, za ten dlhý čas sa mohlo udiať mnohé, mnoho predmetov v hmlovine mohlo ovplyvniť veci. Ako niektorí tvrdia, pred hmlovinou mohla byť normálna galaxia, tak ako tvrdia teraz, že toto raz bude znova hmlovina, ale čo ja viem, to sú dohady a budúcnosť, ktorú si ani predstaviť nevedno. A rozhodne ti na to nedajú odpoveď nejakí vedci, ktorí to predpokladajú, váš vlastnú hlavu.
@coconuto@17@15 Na toto aj tak nepríde-me. Akurát možno mu napadne ďalšia možná napr. fyzikálna teória... Je dobré, že sú takéto vedecké záhady, ktoré sa nedajú objasniť, úplne dokázať, lebo nás to presahuje a núti skúmať, zamýšľať sa, veriť...
A ja si myslím resp. verím tomu, že nebolo nič čiže nebol ani čas ako ho poznáme, bol iba Boh, jeho nebeské kráľovstvo a jeho anjeli a ten toto všetko raz stvoril a stále sa to vyvíja, dosahuje dokonalosť...
@coconuto Čítala si aj knihy, ktoré nevynechávajú možnosť Stvoriteľa?
Lebo tebou uvedený autor z rôznych dôvodov si akoby myslí, že Stvoriteľ a vznik vesmíru (Zeme, života či Veľký tresk) sa navzájom vylučujú. Opak je pravdou. Keď si porovnáš teórie, ktoré Boha vynechávajú a ktoré ho zahŕňajú tak pochopíš... Pravda býva veľmi často jednoduchšia než si myslíme...
aha tu je iné video.. hovoria neskôr aj o myšlienke čo bolo pred vznikom vesmiru
a dajú sa dokonca nastaviť aj české titulky... wohoo (predstierana radosť)
Nemám rada takéto témy ale aspoň napíšem. Možno veľa ľudí ho bude kritizovať, ale povedzme si že každý má právo vyjadriť to čo si myslí. Začnem tým, som kresťanka a beriem to z iného hľadiska. Boh stvoril nebo a zem. Proste raz to začalo a niekde to aj skončí. Ked som bola mladšia zamýšľala som sa ako vznikol človek? Z guľky? Opice? Nepotrebovala som bibliu alebo neviem čo aby som na to prišla rozumnou cestou. Potom prečo existujú opice? Nemali by to byť ľudia? A dostali sme sa na kameň úrazu. Je až drzé prirovnávať opice k ľudom. Čím menej nad tým filozofuješ tým viac to vieš To je môj názor. Ak nesúhlasíte pochopím. Ale určite nie každí ateista v tomu verí. Každý má svoj vlastný rozum.
"pred treskom bola hmlovina"... pred treskom nebolo nič alebo možno bolo ale prečo prave hmlovina... naštuduj si čo je to hmlovina
"tresk sa udial v našej galaxii" .. a na to si ako prišiel?.. stred vesmiru je vlastne všade ako je vysvetlené tu
tvoje ďalšie slová radšej neriešim lebo nedávajú žiaden určity zmysel..
internet mi dal vedomosti a dá ich aj tebe pokiaľ ich budeš chcieť hľadať..
Veľký tresk alebo Adam a Eva,
stvoril Boh ľudí alebo ľudia Boha?
Prečo ľudia trpia, čo je smrť?
Na čo som tu ja a kam sa plaví moja plť?
Som telo čo má ducha alebo duch čo má telo?
Je to v černobielom, je tá šedá cieľom?
Je možné cestovanie v čase?
Môžeš vstúpiť do tej istej rieky niekde zase?
Sliepka alebo vajce? Máme šiesty zmysel?
Má vôbec obyčajný ľudský život zmysel?
Máme univerzálnu mysel?
Kto postavil tak veľku pyramídu?
Prečo nikto v škole nespomenul atlantídu?
Naozaj vymýšľajú choroby jak genocídu,
fakt sa bez toho násilia ľudia nezaobídu?
Príde prepolovanie, či prevybrovanie,
a kto robí tie kruhy v obilí a čo sa stalo v Roswelli?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
Ono bolo na počiatku u Boha.
Všetko povstalo skrze neho a bez neho nepovstalo nič z toho, čo povstalo.
pochopil si
a mas to vysvetlene,vidis? ani tonebola az taka tazka otazka ako sa zdalo
@Warble jj ja som si tak v tom vzduchoprazdne popijal cuco zamotala sa mi hlava cuco sa vylialo do toho padla cigareta a buuuum je to tu !
heh, veru tak....
ľudia sa zbytočne zaoberajú otázkami, ktoré už boli dávno zodpovedané - vysvetlené a platia na veky vekov
napr. na takých teológických fakultách...
kde základ tvorí Písmo sväté
zrejme to je jedna z tých otázok čo nemá odpoveď
potom sem nedávaj take fórum ale napíš napr rovno do SAV...tam ti určite všetko vysvetlia
ja som už bol na "druhej strane - nebi" a uveril som v Boha,mal som to "šťastie v nešťastí", že som mal možnosť na vlastne koži všetko vidieť a pochopiť...
a nie som sám na svete čo zažili tunel a vrátili sa späť na zem, lebo Boh to tak chcel...
ak si neveriaci, hľadaj cestu k Bohu a mnohé ti náš Pán zodpovie cez Dary Ducha svätého...
tým, že Bibliu pokladáš za nejaky príbeh, potom je ťažko s tebou o tom hovoriť...
základom poznania je pevná voľa, hľadať, skúmať a hlavne sa modliť...
pri meditácii s Bohom ti bude vnuknuté veľa odpovedí a nájdeš skutočný vnútorný - duševný pokoj, ktorý by si určite rád privítal...
A ja si myslím resp. verím tomu, že nebolo nič čiže nebol ani čas ako ho poznáme, bol iba Boh, jeho nebeské kráľovstvo a jeho anjeli a ten toto všetko raz stvoril a stále sa to vyvíja, dosahuje dokonalosť...
Lebo tebou uvedený autor z rôznych dôvodov si akoby myslí, že Stvoriteľ a vznik vesmíru (Zeme, života či Veľký tresk) sa navzájom vylučujú. Opak je pravdou. Keď si porovnáš teórie, ktoré Boha vynechávajú a ktoré ho zahŕňajú tak pochopíš... Pravda býva veľmi často jednoduchšia než si myslíme...
a dajú sa dokonca nastaviť aj české titulky... wohoo (predstierana radosť)
"tresk sa udial v našej galaxii" .. a na to si ako prišiel?.. stred vesmiru je vlastne všade ako je vysvetlené tu
tvoje ďalšie slová radšej neriešim lebo nedávajú žiaden určity zmysel..
internet mi dal vedomosti a dá ich aj tebe pokiaľ ich budeš chcieť hľadať..
čas 8:18 ↑
Veľký tresk alebo Adam a Eva,
stvoril Boh ľudí alebo ľudia Boha?
Prečo ľudia trpia, čo je smrť?
Na čo som tu ja a kam sa plaví moja plť?
Som telo čo má ducha alebo duch čo má telo?
Je to v černobielom, je tá šedá cieľom?
Je možné cestovanie v čase?
Môžeš vstúpiť do tej istej rieky niekde zase?
Sliepka alebo vajce? Máme šiesty zmysel?
Má vôbec obyčajný ľudský život zmysel?
Máme univerzálnu mysel?
Kto postavil tak veľku pyramídu?
Prečo nikto v škole nespomenul atlantídu?
Naozaj vymýšľajú choroby jak genocídu,
fakt sa bez toho násilia ľudia nezaobídu?
Príde prepolovanie, či prevybrovanie,
a kto robí tie kruhy v obilí a čo sa stalo v Roswelli?
je až drzé prirovnávať opice k ľudom.... alebo ľudí k opiciam?