Keďže v mojej poslednej ankete veľká väčšina z vás hlasovala za predcasne volby, no uz takmer nikto za konkrétne reálne moznosti po voľbách, rozhodla som sa položiť otázku inak, lebo naozaj som zvedavá, čo by ste od tých predcasnych volieb čakali a bolo by to zároveň aj reálne (aspoň teda podľa výsledkov posledných prieskumov) Dakujem moc.
Predpokladám, ze väčšina by ste od predcasnych volieb ocakavali ako premiera Sulíka, no za neho paradoxne okrem 2 ludi nikto nehlasoval (za Pelleho a Bihariovu tiez skoro nikto). Takže ake by boli vaše očakávania od tých predcasnych volieb? Hodim sem o chvilku aj posledny prieskum preferencii.
Po predčasných voľbách nepríde niečo lepšie, nech sa to namixuje akokoľvek, či už Pelegrini, Sulík, Biháriová, alebo Pelegrini, Fico, Kollár, žiadna reálna zmena k lepšiemu to nebude.
Ale po takých prúseroch, aké má táto vláda na konte, po ktorých navyše neprišla absolútne žiadna sebareflexia, iba trápne prehodenie si funkcii, by v každej demokratickej, vyspelej krajine vláda padla a prišli predčasné voľby. A neriešili by, či po voľbách tu budú vládnuť reptiliáni, pokémoni alebo čarovné lesné víly. V západných krajinách stačí využiť služobnú limuzínu na súkromný účel a minister okamžite odstúpi. Takú vládu ako máme my by nikde netolerovali, všade by padla a my si musíme vybrať, či sa priblížime myslením a politickou kultúrou k nim alebo sa zubami-nechtami budeme držať svojho milovaného vodcu, respektíve vládnucej strany, ako nejaká Mansonova sekta.
@riddler92@5 Rešpektujem tvoj názor, ale mňa zaujíma skor konečná výsledná vláda, než gesto občanov s negativnym konečnom vysledkom. A tym by bola podľa všetkého po predcasnych voľbách vlada Pellegriniho. Je pre vas lepsi Heger alebo Pellegrini? (keďže Pelle by asi vladu zostavil, i ked nevylučujem uplne ani Sulika) Tato otázka ma len zaujima.
Z tvojho tvrdenia to vidím tak, ze by si bol radšej za predcasne volby napriek tomu, ze by vladu zostavoval Pellegrini, však? Prepáč, len ma to zaujima
Z týchto dvoch ani jeden, skutočne si tam neviem vybrať lepšieho ako hovorím, pozitívnu zmenu to asi neprinesie, ale ak by predčasné voľby nastali, bolo by to úplne pochopiteľné a aj legitímne, skutočne si neviem predstaviť, žeby rakúšania, švédi či francúzi takúto vládu trpeli. Tam by už boli žlté vesty v uliciach a petícia za predčasné voľby úplná samozrejmosť. To len my sme sa ešte nezbavili tej mentality poddaných z feudalizmu
@borovy@9 Ale chce, veď aj v mojej minulej ankete väčšina hlasovala za predcasne (aj ked uznávam, ze Birdz nie je uplne výpovedná vzorka . Len uz sa akoby nechcu priznať asi k tomu, ze vedia, ze vladu by takmer isto zostavil Pellegrini a sme tam, kde sme boli ...Teda okrem tých, ktorí vyslovene chcu Pellegriniho a tých teda tiez nie je malo.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Ale po takých prúseroch, aké má táto vláda na konte, po ktorých navyše neprišla absolútne žiadna sebareflexia, iba trápne prehodenie si funkcii, by v každej demokratickej, vyspelej krajine vláda padla a prišli predčasné voľby. A neriešili by, či po voľbách tu budú vládnuť reptiliáni, pokémoni alebo čarovné lesné víly. V západných krajinách stačí využiť služobnú limuzínu na súkromný účel a minister okamžite odstúpi. Takú vládu ako máme my by nikde netolerovali, všade by padla a my si musíme vybrať, či sa priblížime myslením a politickou kultúrou k nim alebo sa zubami-nechtami budeme držať svojho milovaného vodcu, respektíve vládnucej strany, ako nejaká Mansonova sekta.
Z tvojho tvrdenia to vidím tak, ze by si bol radšej za predcasne volby napriek tomu, ze by vladu zostavoval Pellegrini, však? Prepáč, len ma to zaujima