Boli sme na byte v NZ moja kamoska kym som bol vonku /45 min/ si dala pervitin, a potom plakala a hovorila mi nech jej pomozem, ze ona nechce drogovat a byt zavisla...
Pritom mi slubila ze ani travu nedava. Ale vcera sa priznala ze uz 2 roky je v tom.
Ak býva z rodičmi (čo asi nie keď ste boli na byte) jednoznačne im to povedať, oni ju budú k vyliečeniu dokopávať určite viacej ako kamaráti. Vlastne sa im to môže povedať aj tak...
Keď sama povedala že s tým chce prestať - liečenie. Dotiahnite ju tam za každú cenu, keď podpíše súhlas na liečbu už sa z tamaď tak ľahko nedostane. (aspon myslím.)
pre jej dobro jej urcite never lebo o takych ludoch, a ak vravis ze je v tom uz dva roky, je zname ze si nechcu priznat ze sa z toho nedostanu sami.stale povedia ze ked chcu - prestanu, slubi ti ze uz to neurobi uz to neurobi a stale to urobi...potom ti zase len slubi ze UZ nie ale nakoniec to ostava stale len pri tom "uz nie"...urcite ak je to kamoska, stoji ti zato, chces jej pomoct a je to v tvojich silach neostavaj len pri tom ze jej uveris ze to uz nespravi...to chce odbornika a pre jej dobro ju k tomu dokop aj keby mozno zacala s recami ze jej chces len zle ak ju nutis liecit...casom potom aj ona pochopi ze to bolo pre nu to najlepsie co si mohol urobit, vela stastia
Ona tam sama nepôjde.. Nech sa stane čokoľvek, sama lekársku pomoc nevyhľadá.. Hlavné je, že aspoň vie o tom, že to potrebuje.. Ak do toho nechcete ťahať rodičov tak ju vezmi k lekárovi, aj keď rodičia sa o tom pravdepodobne tak či tak dozvedia.. Takže najlepšie bude, ak sa prizná sama rodičom, alebo to po konzultácii s ňou povedz ty...
tiež jedna moja blízka osoba s tým dávnejšie mala problémy...keď jej kamaráti vraveli aby s tým prestala myslela si že im jebe a proste ani sama nevedela ako zle vyzerá a myslela si že je na tom úplne normálne a protim to bolo naopak...čiže sama sa z toho určite NEDOSTANE! navyše keď to tak dlho berie! bu´d priatelia alebo rodina jej s tým musia pomôcť
podla mna by si jej verit nemal...mala by vyhladat naozaj pomoc, lebo nato moze doplatit zivotom...
mam okolo dost ludi, co nedokazu povedat drogam, nie a som strasne zvedava, ze co s nimi bude o par rokov...take trosky to budu, ak vobec este budu zit...
horsie je, ked o tom uz vedia aj rodicia a nechcu si to pripustit,ze to vlastne nechcu vidiet :/
Závislí ľudia často sľubujú, že pôjdu k lekárovi, ale málo kedy to naozaj urobia. Určite jej never. Tiež mám pár takých kamarátov toľko krát sme sa im všetci snažili podať pomocnú ruku a oni vždy odmietli, že je všetko v pohode a teraz nie sú v pohode oni. Ak nieje neskoro skús to určite riešiť zober ju k lekárovi alebo to povedz jej rodičom aby o tom vedeli, nenechaj to len tak.
nehowor to je j rodine tym ju ete wiec najeebs ked chce prestat sama tak prestane ked ne tak neprestane da sa to zwladnut lebo clowek sa mozem aj sam z teho dostat ale dwa roky su dwa roky ja by som jej neweril prwa plilezitost a si da howorim z wlasnej skusenosti nemas zaco
jestli te pozadala o pomoc tak ji tu ruku podej kazdej prece muze sjet s cesty travil bych s ni co nejvic casu a vymejslel jak bych ji zabavil aby nemela cas myslet na piko zacal bych ji seznamovat s normalnima lidickama ktery by ji neodsuzovali a prijali ji jako sebe rovnou proste ji ukazat jinej styl zivota,srandy musis ji dostat stoho kolektivu lidi kde byla apomalu ale jiste strpelivosti ji budovat novou kladnou zavislost a vytlacit tu zlou ven treba poradnym sexem hlavne to nerikej rodicum ty by to jeste mozna zhorsily rodicovsky by do ni prudily a to nema rad nikdo musela by bejt porad doma s mamou s tatou pod dozorem bud by to vydrzela tak mesic a chybela bi ji zabava s kamarady jen co se ji naskytne sance dostat se sdomu tak si da zas a je na zacatku musi vymenit kolektiv amit tvrdou oporu zavislost vylecis jinou zavislosti ale musis byt trpelivej
stym neprestane aj chce ale nedokaze to je to velmy taške ja by som s takym človekom travila čonajviac času zabavali sa blaznili zistila by ze na dobry pocit nepotrebuje brogy a čim viac času by ste boli spolu tym menej by mala na rozmišlanie o drogach.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Keď sama povedala že s tým chce prestať - liečenie. Dotiahnite ju tam za každú cenu, keď podpíše súhlas na liečbu už sa z tamaď tak ľahko nedostane. (aspon myslím.)
No nezávidím vám.
mam okolo dost ludi, co nedokazu povedat drogam, nie a som strasne zvedava, ze co s nimi bude o par rokov...take trosky to budu, ak vobec este budu zit...
horsie je, ked o tom uz vedia aj rodicia a nechcu si to pripustit,ze to vlastne nechcu vidiet :/