...ale z ich konverzácie je jasné, že si ich zmýlili s povstalcami v čom sa im ani nečudujem, ten muž s kamerou naozaj vyzerá ako keby mal na pleci AK47 a v 4:10 to naozaj vyzerá akoby sa ten muž chystal vypáliť z RPG. Jednal by som asi rovnako.
Iné to už je keď pália po tej dodávke, to som totiž nepochopil, nevidím tam žiadne zbrane, len ľudí, ktorí sa snažia pomôcť ranenému, tam naozaj nemali žiadne právo vystreliť.
Teraz keď som sa na to pozrel lepšie tak sa mi naozaj zdá, že muž v prúžkovanom tričku má v ruke AK47, 4:47-4:48 je pekne vidieť v jeho rukách niečo čo sa podobá na zbraň, je tam vidieť zásobník.
Tak či tak je to nekvalitné video a je ťažké s istotou povedať čo majú v rukách, už sa to asi nedozvieme...
Bezcitny americania,bez toho aby si overili kto to tam dole je zavrazdili 12 civilistov z toho 2 novinarov a 2 deti.Im vobec na tych Iracanoch nezalezi(aj ked sa snazia ludom natlacit do hlav nieco ine).Vrazdia hocikoho aby nezostal nikto kto by im mohol odporovat pri ich dobyvacnej politike...
@opinko chcem ta poziadat aby si nehovoril nieco co nieje pravda, pokial nevies nic o taktike, strategii tak je skoda sa hadat...
Alebo je tvoja predstava o vojne (v tomto pripade okupovanie, ak by si sa chcel chytat za slovicka) taka, ze ti jedneho dna zaklope na dvere zly ujo a spyta sa ta na ktorej si strane? a ked odpovies nespravne (preteba) tak ti ujo vynada a neda ti tyzden najest?
1. Zarazila ma krvilačnosť pilotov AH-64, vyslovene sa "prosíkali" streľby
2. Ostreľovať čiernu dodávku na základe nejakých vykonštruovaných domnienok, kde nie je na prvý pohľad jasné, čo sa v dodávke nachádza, je choré a neprofesionálne.
3. Ak by som bol vojnový reportér, príslušne sa oblečiem, aby som bol ľahko identifikovateľný. (príslušník OSN trebárs)
Tu sa potvrdil klasický profil vojaka "Najprv strieľaj a až potom sa pýtaj".
Ak by Cecenci napadli Rusko tak v tom pripade by sa mohli Rusi branit.Lenze Iracania USA nenapadli,ale amiericania napadli Irak,takze ti zli ujovia su americania a iracania sa brania.
No nevidím, že by sa pilot vrtuľníku prosíkal streľby, len si pýtal zvolenie či môže strieľať, čo je normálne.
Osobne by som pri 4:10 strieľal aj bez povolenia, bol vo vojnovej zone a z rohu sa vykláňa muž, ktorý naňho mieril niečim čo vyzeralo ako RPG.
Chyby vidím na oboch stranách, piloti a vojaci si mohli naozaj overiť o čo tam dole ide, nad Irakom im určite lietajú stovky bezpilotných lietadiel, ktoré by to zistili do pár minút.
Ak to dole boli naozaj novinári tak urobili kvantum chýba, za prvé neboli nijako označení, za druhé sa zhromažďovali s civilistami v bojovej zone a na otvorenom priestranstve, taktiež tam nevidím nejaký konvoj, alebo dopravný prostriedok, ktorý ich tam zaviezol.
Fakt neviem čo robia dvaja novinári arabského pôvodu, sami, neoznačení, bez auta v bojovej zone v čase najväčších bojov...
A co ze tam bol Saddam Husajn,americania nemaju ziadne pravo na nikoho utocit.Ani na Afganistan,ani na Irak,ani na Srbsko(Slovanska krajina),ani na Vietnam ani na nikoho kto na nich nezautoci,pretoze v opacnom pripade su AGRESOR.Mozu bojovat iba v sebaobrane!!!
@pernik Konkrétne 09:37 "Come on let us shoot" V prenesenom význame... "No tak kurva, rýchlo, povoľte nám rozstrieľať tú zasranú "bongo" dodávku."
V 4:10 Si reportér s Canon-om a objektívom 70-200mm v ruke neuvedomuje, že fotiť Apache, v ktorom sa pilot obsluhy zbraňových systémov pozerá cez monochromatickú optiku zameriavača a namiesto jeho krásneho Canon-a vidí skreslený "Cannon", nie je dobrý nápad. Chyba na strane novinárov a nie vždy sa oplatí splývať s davom, čo sa týka oblečenia.
Kaplánovi prajem horúce muky v pekle.
K zahmlievaniu zo strany kompetentných sa radšej ani nevyjadrujem.
a ešte ako sa ujebáva na tých čo utekajú..týpek čo obsluhuje guľomet musí byť riadny sadista
inak ďalšia zo série "happy-go-trigger-lucky" amíkov čo dostanú veľký guľomet, termovíziu a strieľajú všetko a všetkých čo sa priblížia na menej ako 50 metrov k strelnej zbrani..v cudzej krajine kde nemajú čo robiť
len tak na okraj- toto vám v hlavných správach na jojke a na markíze nepustia, všakže..
Na to sa nedá pozerať... sú to kreténi... uznávam, tie foťáky vyzerali ako zbrane, ale mali si najprv overiť veci, a nie len tak strieľať... súhlasím s @foxhound -om - prosíkali o to, aby mohli strieľať... a nevidím dôvod, prečo strieľať do ľudí, ktorí prišli ošetriť zraneného - dokonca dieťa, aj keď viem, že o tom nevedeli... nemám slov...
@stodvacinkar hovori ti nieco pojem "pozitivna nalada"? preto ten smiech, je to sadisticky chore, zvratene... cela vojna je zla a pride mi vtipne ale zaroven mi je z vas zle, na zvracanie ako sa tu poburujute nad masakrom.. taketo veci sa deju dennodenne na celom svete, len toto sa nafuklo a uz tu kazdy hovori co je zle, co dobre, aky je kto zly, kto ma vacsi kokot... hadate sa ale pritom nemate ziadne pravo sudit tych vo vrtulniku a tych na zemi.. zdravo zmyslajuci novinar sa obecie tak aby ho bolo mozne jasne identifikovat...
co hovoris na toto? mas este vacsiu penu okolo ust? vidis ze je to pes? a teraz na koho budes nadavat? na tych co napalili do toho psa alebo na tych co davaju vybusniny do psov?
Neprekrucaj to prosim ta!Nie ze oni mali byt inak obleceny ale americania nemali strielat!Podla teba ked chce ist nejaky Iracan von tak sa ma obliect tak aby ho americania nezabili?Americania tam nemaju vobec co hladat!!!
@opinko Bezny Iracan so sebou nenosi polmetrove objektivy a nesnazi sa pomcou nich spoza rohu fotit armadny vrtulnik, ktory je v plnom bojovom nasadeni.
@0mega1 pes je jedna vec a dodávka ktorá príde na pomoc raneným je niečo iné tak tu nezahmlievaj
ja vojakom v rizikových oblastiach nevravím že majú sa radšej nechať zastreliť ako náhodou nejaký omyl spackať ale toto bolo PRÍLIŠ..aspoň s tou dodávkou potom...a tie "sebapovzbudzujúce" kecy na záver že "tak im treba keď si vodia deti do boja" "máš pravdu" ...a potom mi povedz že tí chlapi nie sú totálni blbci (happytrigger idioti)
u nás by snáď také diagnózy nespravili ani psychotest na sbsku do teska
To si poriadne zapotil Husajn sa nikoho nechystal napadnut a napadli ho na zaklade KLAMSTVA
Hnusajn bol hajzel.. za jeho rezimu sa deti nemohli hrat na ihrisku lebo hnusajnove gardy testovali minometnu palbu nanom.. vsetky tie chemicke utoky, vsetko to co spachal... tie masove vrazdy.. A mas pravdu, nemaju tam co hladat, su tam koli rope ale to je snad kazdemu jasne..
@metallurg@34 jo, s tým objektívom mohol náhodou odfotiť technické detaily amerického vrtuľníka a povstalci by si potom niekde v sýrii na kolene zbúchali kópiu ne? džíz, čítaš vôbec po sebe tie hovadiny?
@Stodvancikar@38 Ake kopirovanie? Co to trepes? Bol tam novinar, fotil zabery do novin, rozhodol sa ist o ohniska konfliktu, bez vojakov, bez oznacenia, na vlastnu past, vedel do coho ide, ten vrtulnik urcite pocul alebo videl, napriek tomu nic nespravil, a tak aj dopadol.
@stodvacinkar ano, tie kecy su chore.. ale pozri sa aj okolo seba, ked sa prizabijes na schodoch tak sa urcite niekto najde kto sa koli tebe od smiechu takmer zadusi.. (mne osobne pride smiech v takej situacii chory)
Dodavke chybal velky cerveny kriz na streche, alebo ini identifikacny znak.. nemozes vediet aka pravdepodobnost bola ze by v tej dodavke bolo aj nieco ine ako to co malo byt.. nikto znich v tej dobe netusil ze zmasakroval reporterov a bezpecnost vlastnych jednotiek je prvoradejsia...
@metallurg alebo mi teda vysvetli aké riziko hrozilo posádke vrtulníka od človeka s veľkou zrkadlovkou? hm? A jasné, pomýlili si to s rpg-čkom, to sa trénovaným vojakom s termokamerou a x-násobným priblížením stáva
nepoviem keby ho picli že išiel do prvej línie s vojakmi a šup- zblúdilá guľka..pri streľbe na 200-300 metrov z útočnej pušky vidieť hovno po kom strieľaš...ale tu mali vrtuľník, kameru s mrte veľkým zoomom a mohli si pokojne prezrieť čo sa deje a či strielať alebo nie..napriek tomu sa rozhodli tak ako sme videli čo je podľa mňa otrasné
@0mega1 koment o škodoradosti pri páde zo schodov radšej prehliadnem..
Jasne chýbalo označenie červeného kríža..ale to boli možno náhodní ľudia ktorí videli streľbu, ranených, tak šli pomôcť
predstav si seba v tej situácii...je občianska vojna, v krajine sú okupačné vojská..tvojich rodičov pri prestrelke vážne zrania a váľajú sa vo vlastnej krvi na zemi...čo spravíš, začneš maľovať na strechu auta červený kríž alebo zhrabneš prvé pojazdné auto a pôjdeš ich ratovať? Treba sa vžiť do toho
@stodvacinkar teraz zachadzas az prilis daleko, nemozes vediet aka spojitost mala ta dodavka (to sa asi ani nedozvieme) a myslim ze uz zacneme akurat vsetci vyvodzovat nepravdive/hlupe zavery a obhajoby..
ale aj tak sa budem opakovat: "nemozes vediet aka pravdepodobnost bola ze by v tej dodavke bolo aj nieco ine ako to co malo byt."
V takej dodavke mohlo byt aj nieco ine, okupanti, IED
@stodvacinkar Ak si ho pomylili s RPGckom, tak vedeli co robia, RPG nie je 9mm pistol, strela z RPG by ten vrtulnik za neviemkolko milionov $ poslala k zemi - spolu s nimi. Po jej odpaleni by mali chlapci asi tak 1/4 sekundy na to aby sa zachranili. Ty by si to riskoval?
A hlavne, v Iraku sa nedavno konali demokraticke volby, ktorych sa zucastnilo tusim 60-70% ludi. Isli volit napriek vyhrazkam militantov, napriek bombovym utokom, ktore niekolki z nich bohuzial neprezili - veria v zmenu k lepsiemu, nechcu aby im vladol dalsi tyran. A vdaka obrovskej hospodarskej pomoci ekonomika stupa (napriek krize), nezamestnanost klesa, HDP uz prekonalo predvojnovu uroven, bombove utoky sa zmiernuju. To su nepopieratelne fakty, ktore davaju Iraku nadej na svetlu buducnost.
odporucam autorovy tejto temy, nech ide na vykend do iraku, a potom moze tu tvrdit a pisat daco.....lebo potom velmy rychlo zmeni nazor na to co tu pise, a netyka sa to len tejto jeho ankety.
ale autor nema ani zakladne poznatky o vieciach, ktore tu, a aj inde pise.
Ked cerpas informacie iba z tv,novin a radia tak potom mas iba jednostranne info -americku propagandu...takze sa ti moze zdat ze to su nejake vymysli mimo reality,ale v dnesnej dobe treba pravdu hladat,pretoze cenzori ju k tebe nepustia...
@metallurg slovné spojenie "Ak si ho pomylili s RPGckom, tak vedeli co robia" ma fakt dostalo..
Zo záznamu jasne vyplýva že vrtuľník sa hýbe, krúži nad miestom, a zrejme to nebolo 50 metrov....RPG je neriadená protitanková strela ktorá nemá ŽIADNY spôsob navedenia na cieľ...proste jednoduchá raketa ktorá letí "rovno".. už z tohto popisu je jasné že použitie proti letiacim cieľom je hlúpe, neefektívne a takmer nemožné
a nezačni mi argumentovať že "ti si videl v black hawk down.." lebo sa tým totálne diskvalifikuješ ako mysliaci tvor..
-keby začali na dodávku strieľať okamžite po jej príchode tak by to bolo obhájiteľné s tým, že to mohol byť no..ehm "bojový prostriedok" rebelov..dajme tomu...
LENŽE týpci z vrtuľníku začali strielať až potom čo bolo jasné že osádkou dodávky sú civilisti ktorý len nakladajú zranených...a strelec si doslova "vyžobronil" povolenie na streľbu s tým že "zrejme nakladajú zbrane" ..na tom zázname by aj debil videl že žiadne zbrane nenakladajú a venujú sa zraneným..
@stodvacinkar RPG navadzaci system na 200m nepotrebuje, kedze jej hlavica leti asi tak 500m/s - na pripadny uhybny manever by mali chlapci z Apachu zhruba 1/4 sekundy.
@stodvacinkar Rychlost toho vrtulnika, je oproti rychlosti hlavice zanedbatelna - akokeby stal. Masivny vrtulnik ako je Apache, letiaci 100 km/h (v tom videu leteli este daleko pomalsie), sa tazko vyhne strele, ktora nanho leti viac nez machovou rychlostou. Navyse ked mas RPG v ruke nemusis strielat ani priamo na vrtulnik, ale tesne pred neho, do smeru letu.
@metallurg rýchlosť vrtulníka nepoznáme..nemusel letieť pomaly, stačí že opisuje veľký kruh a na kamere to bude vyzerať ako keď letí pomaly...tieto fakty nepoznáme takže mudrovať o nich je bezpredmetné
čo poznáme je fakt, že rpg 7 nedosahuje ani náhodou rýchlosť "viac než machovú" podľa voľne dostupných informácií je to asi 400 km/h
@opinko ked su u teba vsetki radia,novyny, tv a vsetko "americka propaganda" tak potom co podla teba nieje? ci len to co tvrdis ty je len nepropaganda? viem o problematike ovela viac,ako ty, tak neviem co tocis...
@metallurg lenže rpg 7 je v týchto bohom zabudnutých krajinách najrozšírenejší typ...29-ka je relatívne "nové zboží" a v iraku je ich málo ak vôbec nejaké
@stodvacinkar Medzi RPG 7 a 29 existuju urcite aj nejake dalsie modely, ktore dosahuju tiez relativne vysoku rychlost, RPG 7 je to najslabsie co mohli mat. A vlastne neviem k comu tato debata vedie, ja by som asi tiez nestrielal, ale chapem, ze posadka vrtulniku za 10 mega moze reagovat aj inak ako ja. No neboj sa povyseni za to urcite neboli.
@opinko ked niesi schopny normalne diskutovat, tak namna laskavo uz nereaguj. nemam chut sa bavit z niekym, kto ma nulovu uroven.dakujem za pochopenie.
@opinko napoviem...daco co sa aj vysie spomina, ale nikto k tomu nepovie aj fakt, ze usa armade sa uz viac krat stalo, ze zautocili na vlastne jednotky! ....takze v tomto smere ich "omyly" neprekvapuju(ze zautocia omylom na civilistou)
@opinko minule som dakde cital, ze dajaky usa prezident,alebo piolitik,povedal nieco v zmysle...ze...treba nastolit novy svetovy poriadok....a hned sa toho chitili konspiratori a zacali z konspiracnimi teoriami. to je taky nemzmysel jak z projektom HARP, ktori vobec nieje zbran. ale je to vyzkumny projek atmosferi.
Ta oblast je tzv Hot Zone a denne sa tam iracania premavaju s kalachmi a rpg a strielaju po US vrtulnikoch... A ako povedal jeden z vojakov, nie je ich chyba, ze ti iracania prisli s dvoma detmi do bojoveho pasma..
toto je nieco ako americka specialita,ked sa zacala invazia do iraku tak zbombardovali kolonu britskej armady a zabili tusim 20 britskich vojakov,v pustnej burke zase omylom zautocili na francuzov a v afganistane na kanadanov
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
95 komentov
...ale z ich konverzácie je jasné, že si ich zmýlili s povstalcami v čom sa im ani nečudujem, ten muž s kamerou naozaj vyzerá ako keby mal na pleci AK47 a v 4:10 to naozaj vyzerá akoby sa ten muž chystal vypáliť z RPG. Jednal by som asi rovnako.
Iné to už je keď pália po tej dodávke, to som totiž nepochopil, nevidím tam žiadne zbrane, len ľudí, ktorí sa snažia pomôcť ranenému, tam naozaj nemali žiadne právo vystreliť.
Zas je to len nafuknuta bulvarna bublina z ktorej mi je zle...
(som na strane pilota vrtulniku)
ak nieje reporter jebnuty ako v tomto pripade tak ma VZDY ciernu helmu a ciernu vestu aby bolo vidiet ze su to media..
Nemali odkial vediet ci v dodavke niesu povstalci, zbrane, pripadne IED..
Tak či tak je to nekvalitné video a je ťažké s istotou povedať čo majú v rukách, už sa to asi nedozvieme...
3:45 druhý muž z ľava, to čo má v rukách sa veľmi podobá na RPG.
Nevravím, že to nemôžu byť statívy na fotoaparáty, alebo kamery, neviem, video je nekvalitné, mne to proste len pripomína zbrane...
Alebo je tvoja predstava o vojne (v tomto pripade okupovanie, ak by si sa chcel chytat za slovicka) taka, ze ti jedneho dna zaklope na dvere zly ujo a spyta sa ta na ktorej si strane? a ked odpovies nespravne (preteba) tak ti ujo vynada a neda ti tyzden najest?
2. Ostreľovať čiernu dodávku na základe nejakých vykonštruovaných domnienok, kde nie je na prvý pohľad jasné, čo sa v dodávke nachádza, je choré a neprofesionálne.
3. Ak by som bol vojnový reportér, príslušne sa oblečiem, aby som bol ľahko identifikovateľný. (príslušník OSN trebárs)
Tu sa potvrdil klasický profil vojaka "Najprv strieľaj a až potom sa pýtaj".
Ak by Cecenci napadli Rusko tak v tom pripade by sa mohli Rusi branit.Lenze Iracania USA nenapadli,ale amiericania napadli Irak,takze ti zli ujovia su americania a iracania sa brania.
No nevidím, že by sa pilot vrtuľníku prosíkal streľby, len si pýtal zvolenie či môže strieľať, čo je normálne.
Osobne by som pri 4:10 strieľal aj bez povolenia, bol vo vojnovej zone a z rohu sa vykláňa muž, ktorý naňho mieril niečim čo vyzeralo ako RPG.
Chyby vidím na oboch stranách, piloti a vojaci si mohli naozaj overiť o čo tam dole ide, nad Irakom im určite lietajú stovky bezpilotných lietadiel, ktoré by to zistili do pár minút.
Ak to dole boli naozaj novinári tak urobili kvantum chýba, za prvé neboli nijako označení, za druhé sa zhromažďovali s civilistami v bojovej zone a na otvorenom priestranstve, taktiež tam nevidím nejaký konvoj, alebo dopravný prostriedok, ktorý ich tam zaviezol.
Fakt neviem čo robia dvaja novinári arabského pôvodu, sami, neoznačení, bez auta v bojovej zone v čase najväčších bojov...
Husajn napadol Kuvajt, ktorý bol veľkým spojencom a strategickým miestom pre celé OSN.
Husajnovi nevyhlásilo vojnu len USA, ale celé OSN. OSN ho žiadalo aby sa z Kuvajtu stiahol no ten to ignoroval.
Husajn bol proste na Blízkom východe agresor, napadol Kuvajt, potom sa chystal napadnúť Saudskú Arábiu, ktorá požiadala o pomoc OSN.
» www.protiprudu.info/ako_sa_vyraba_v...
Tak ako spravili chybu ti civilisti, tak spravili chybu aj vojaci
V 4:10 Si reportér s Canon-om a objektívom 70-200mm v ruke neuvedomuje, že fotiť Apache, v ktorom sa pilot obsluhy zbraňových systémov pozerá cez monochromatickú optiku zameriavača a namiesto jeho krásneho Canon-a vidí skreslený "Cannon", nie je dobrý nápad. Chyba na strane novinárov a nie vždy sa oplatí splývať s davom, čo sa týka oblečenia.
Kaplánovi prajem horúce muky v pekle.
K zahmlievaniu zo strany kompetentných sa radšej ani nevyjadrujem.
a ešte ako sa ujebáva na tých čo utekajú..týpek čo obsluhuje guľomet musí byť riadny sadista
inak ďalšia zo série "happy-go-trigger-lucky" amíkov čo dostanú veľký guľomet, termovíziu a strieľajú všetko a všetkých čo sa priblížia na menej ako 50 metrov k strelnej zbrani..v cudzej krajine kde nemajú čo robiť
len tak na okraj- toto vám v hlavných správach na jojke a na markíze nepustia, všakže..
Neprekrucaj to prosim ta!Nie ze oni mali byt inak obleceny ale americania nemali strielat!Podla teba ked chce ist nejaky Iracan von tak sa ma obliect tak aby ho americania nezabili?Americania tam nemaju vobec co hladat!!!
Co som povedal konkretne co sa ti nepacilo?
Ze Irak napadli na zaklade klamstva?
ja vojakom v rizikových oblastiach nevravím že majú sa radšej nechať zastreliť ako náhodou nejaký omyl spackať ale toto bolo PRÍLIŠ..aspoň s tou dodávkou potom...a tie "sebapovzbudzujúce" kecy na záver že "tak im treba keď si vodia deti do boja" "máš pravdu" ...a potom mi povedz že tí chlapi nie sú totálni blbci (happytrigger idioti)
u nás by snáď také diagnózy nespravili ani psychotest na sbsku do teska
To si poriadne zapotil Husajn sa nikoho nechystal napadnut a napadli ho na zaklade KLAMSTVA
Hnusajn bol hajzel.. za jeho rezimu sa deti nemohli hrat na ihrisku lebo hnusajnove gardy testovali minometnu palbu nanom.. vsetky tie chemicke utoky, vsetko to co spachal... tie masove vrazdy.. A mas pravdu, nemaju tam co hladat, su tam koli rope ale to je snad kazdemu jasne..
Obhajujes neobhajitelne...
Dodavke chybal velky cerveny kriz na streche, alebo ini identifikacny znak.. nemozes vediet aka pravdepodobnost bola ze by v tej dodavke bolo aj nieco ine ako to co malo byt.. nikto znich v tej dobe netusil ze zmasakroval reporterov a bezpecnost vlastnych jednotiek je prvoradejsia...
Stale neviem co sa ti nepaci.
nepoviem keby ho picli že išiel do prvej línie s vojakmi a šup- zblúdilá guľka..pri streľbe na 200-300 metrov z útočnej pušky vidieť hovno po kom strieľaš...ale tu mali vrtuľník, kameru s mrte veľkým zoomom a mohli si pokojne prezrieť čo sa deje a či strielať alebo nie..napriek tomu sa rozhodli tak ako sme videli čo je podľa mňa otrasné
Jasne chýbalo označenie červeného kríža..ale to boli možno náhodní ľudia ktorí videli streľbu, ranených, tak šli pomôcť
predstav si seba v tej situácii...je občianska vojna, v krajine sú okupačné vojská..tvojich rodičov pri prestrelke vážne zrania a váľajú sa vo vlastnej krvi na zemi...čo spravíš, začneš maľovať na strechu auta červený kríž alebo zhrabneš prvé pojazdné auto a pôjdeš ich ratovať? Treba sa vžiť do toho
ale aj tak sa budem opakovat: "nemozes vediet aka pravdepodobnost bola ze by v tej dodavke bolo aj nieco ine ako to co malo byt."
V takej dodavke mohlo byt aj nieco ine, okupanti, IED
Snazim sa dotoho vzit..
@34
A co keby isiel niekto s lopatou?Nemaju co strielat,zvlast ked si niesu isti.A nemaju tam co robit.
ale autor nema ani zakladne poznatky o vieciach, ktore tu, a aj inde pise.
Ked cerpas informacie iba z tv,novin a radia tak potom mas iba jednostranne info -americku propagandu...takze sa ti moze zdat ze to su nejake vymysli mimo reality,ale v dnesnej dobe treba pravdu hladat,pretoze cenzori ju k tebe nepustia...
Zo záznamu jasne vyplýva že vrtuľník sa hýbe, krúži nad miestom, a zrejme to nebolo 50 metrov....RPG je neriadená protitanková strela ktorá nemá ŽIADNY spôsob navedenia na cieľ...proste jednoduchá raketa ktorá letí "rovno".. už z tohto popisu je jasné že použitie proti letiacim cieľom je hlúpe, neefektívne a takmer nemožné
a nezačni mi argumentovať že "ti si videl v black hawk down.." lebo sa tým totálne diskvalifikuješ ako mysliaci tvor..
-keby začali na dodávku strieľať okamžite po jej príchode tak by to bolo obhájiteľné s tým, že to mohol byť no..ehm "bojový prostriedok" rebelov..dajme tomu...
LENŽE týpci z vrtuľníku začali strielať až potom čo bolo jasné že osádkou dodávky sú civilisti ktorý len nakladajú zranených...a strelec si doslova "vyžobronil" povolenie na streľbu s tým že "zrejme nakladajú zbrane" ..na tom zázname by aj debil videl že žiadne zbrane nenakladajú a venujú sa zraneným..
čo poznáme je fakt, že rpg 7 nedosahuje ani náhodou rýchlosť "viac než machovú" podľa voľne dostupných informácií je to asi 400 km/h
To urcite.Vies hovno!
17 rocny soplak mi povie ze vie viac ako ja.To je for!
povýšení zrejme nebolí, zrejme dostali sfuka že nabudúce keď budú strielať civilistov majú vypnúť kamery..
@opinko @64 viem toho evidentne viac ako ty, vygumovany clovek.
Si trapny
pretoze stale opakujes ze vies viac ako ja,pritom vobec netusis co vsetko viem ja...
napriklad....vies vsetky okolnosti,dovody a fakta, preco je v iraku taka situacia aka je?
» video.google.com/videoplay?docid...
aky link ,vsak si pisal ze to pozeras...