V siedmych krajoch vyhrala koalícia (Smer) iba okrem Bratislavy kde vyhrala opozícia (SDKU)
Čo nato vravíte ? Podľa mna sa zasa ukázalo aký je slovenský národ sprostý a vidím to tak že budeme trpieť daľšie 4 roky Fica. Ale čo robí tak to okrem Brat
@juro92 Fico môže vďačiť za ďalšie 4 roky vlády Mikulášovi Dzurindovi, ktorý odmieta sebareflexiu. Všade na svete, ak po dvoch volebných obdobiach v premiérskom poste zrazu jeho strana pohorí (viď SDKÚ po 8 rokoch vo vláde pohorela), tak daná strana sa ozdraví s novými ľuďmi, lebo tí starí (Dzurinda) sú vyčerpaní, nie fyzicky, ale proste už nedokážu priťahovať toľko voličov. Na jar boli prezidentské voľby, pani Radičová dokázala získať viac hlasov ako celá opozícia vo voľbách dokopy. Alebo KDH, zmenilo predsedu, zmenili vedenie, menia štýl politiky, a zrazu im rastú preferencie, dokonca dobiehajú SDKÚ a možno ju predbehnú... A prečo? Lebo pár ľudí v SDKÚ sa drží zubami-nechtami a tvária sa, že "bez nich jedinečných všetko skončí".
Takže nerozčuluj sa na Ficovi on zjednotil lavicu a spája svojich ľudí, mne sa nemusí páčiť nič z toho čo robí, a nemusím s ním súhlasiť, ale problém v tom, že vyhrá, nie je v tom, že by "bežní ľudia by boli sprostí", problém je, že NEMÁ SÚPERA.
Fico celý čas čo je pri moci len zbiera smotanu po Dzurindovi a jeho predchodcoch.Je to len malý Mečiar ktorého krédom bolo len oblbovať,oblbovať a ešte raz oblbovať a bohužiaľ úspešne.
@tomas to v podstate vystihol. Dzurinda je stara, vyschnuta, presedivela figurka slovenskej politiky, ktora uz nic nezmoze. Ale pripustit si to a odist? No to ani nahodou!
Fico potrebuje predovsetkym konkurenciu, dosahuje take cisla, ktore sa pohybuju uz jemne na hranici totality jednej strany a kym nepride niekto, kto ho realne moze ohrozit, Fico nema dovod menit nieco na svojej politike.
Freso bol podla mna najvhodnejsi kandidat, na internete som cital jeho blogy, ak to nie je klamar tak mozno konecne prisiel niekto kto je odhodlany skutocne riesit problemy
@Pernik ANO ? a ty by si co spravil keby si sa dostal na vyssi post ? nebodaj nieco pre slovensko ? ... bol by si presne taka ista kurva a hrabal by si preseba lebo taky my slovaci sme !!! najprv si spravime majetok preseba a ked uz ho mame serieme na vsetko ostatne tak mi to tu nevypisuj ! pojdem volit a mam uplne jedno koho z tych kandidatov vyberiem ked vsetci su rovnako velke hovada ! kazdy ma plnu hubu len ked su volby a po volbach sa tu nebude robit nic ... napis mi aky by nastal rozdiel keby som siel volit ????????
@Pernik haha mas chces rozosmiat ? keby si vysiel tam hore ... na nejaky yvsoky post - bol by si DEBIL nomalne ze DEBIL keby si najprv nechcel zabezpecit seba , rodinu a pretoze vsetci ludia na svete su taky ze nevidia koniec tak beru beru beru kim je ...
ked si taky svet napis co by si spravilale uprimne ... podla mna niekde tam hlboko vies zeby si bol rovnaka svina ako ostatny, ja by som bol
no ale napis mi dakt co by sa zmenilo keby som siel volit ? bolo by zvolene ine hovedo zo stada ? a co by to ine hovedo spravilo inac ? ...
nesom zakomplexovany, niesom nevzdelany a neplacem ako sa mam zle ale jedno viem ze na slovensku nebudem zit a zarabat peniaze lebo tu nato niesu podmienky
@dconan keby si bol na takom poste, tak by si bol, ako ty hovoríš, sviňa aj keby si nechcel ono ide o to, že bavoráka dostaneš hneď po nástupe do funkcie a o mesačnom príjme ani nehovorím... niekto by nemusel byť taká sviňa, že by mu to všetko nestačilo. no ale naši páni kandidáti a teda teraz už aj župani sú takí, že sedmičkové BMWčko a príjem, aký majú, im nestačí. my s tým nič nespravíme, lebo robil by to aj ten, ten či ten...
ono aj @pernik tebe by to bolo tiež postupom času málo, to čo majú oní páni župani ako štandart, ver mi (tým sa Ťa nechcem nijako dotknúť), ale kariérny alebo aj iný rast je v povahe človeka, nie iba slováka
@Majo Lenže ja mám trochu iné životné hodnoty ako každý rok nové BMW a obrovská chata v Alpách, verím, teda aspoň dúfam, že ešte existujú na Slovensku ľudia, ktorý chcú robiť, alebo robia politiku pre niečo iné ako pre peniaze a majetok.
Asi som naivný.
Pozitívum by to bolo keby mali u nás politici aspoň povahu ako ich západoeuropsky kolegovia, ide im síce o peniaze a kariéru, ale taktiež v tej politike niečo robia, a nerobia to úplne zle...
@Pernik , @dconan hovorí pravdu, každý kto sa dostane na vysoký post, tak si hrabe pre seba, a keď je aj niekto kto nie tak je 1 z miliona, a je jedno kto volby vyhrá, aj tak je to jedna chamraď, čiže preto slovákov nebaví voliť- pretože kohokolvek si zvolili, vždy ich ten človek iba osral, a nič pre nich, napr. Dzurinda, Mečiar, Fico
@Pernik ty si typicky priklad ze vies sice rozpravat o probleme v teoretickej rovine ale nemas ponatia a prakticky ho vyriesit nedokazes ... ja berime veci take ake su, ale ked si chces klamat a zit vo svojom vlastnom malom autistickou "slovensku" tak si zi vela stastia
@Majo vo vlastnej stajni si dobytok zavedie pravidla ake chces nie ? ... to je klasicky priklad nadruhej strane si vezmi - kto by tu pracu robil ked nie oni ? keby nedostavali to co dostavaju tak by to robit niekto nechcel ono fakt sa super hovori ale horsie kona
@Dconan Skadiaľ ty vieš čo ja riešiť dokážem, alebo nie? Vôbec ma nepoznáš, ty vieš o mne hovno. Odo mňa sa neočakáva aby som niečo riešil, mám 16 rokov, nemám ani volebné právo.
Za to ty ho máš, máš zodpovednosť volebného práva a nevieš ho využiť, si lenivý ho využiť.
Ty sám nevieš tie problémy vyriešiť, ale hlavne ich vyriešiť nechceš.
Ty nemáš žiadne, ale vôbec žiadne právo rozprávať o niekom, že niečo nedokázal, alebo, že niečo nedokáže, kedže ty si za svoj chabý život nedokázal ani to, aby si zdvihol riť a šiel voliť. Tvojím postojom ani nič nedokážeš, tým som si stopercentne istý...
@Dconan Si proste typický príklad debila, ktorý sedí doma, nič okolo seba nerieši, všetko čo robí je pičovanie na systém a nariekanie ako je tu na Slovensku zle.
Najhoršie na tom je, že ešte aj pouráža ľudí, ktorý niečo zmeniť chcú, ktorý chcú aby sa aj jemu zvýšila kvalita života, všetkých okamžite nazve hovädami a radšej uteká do zahraničia kde bude za minimálnu mzdu umývať riad...
@Pernik beriem svet realene a tak ako je ako som ti napisal ja na system nenadavam ... voliet niesom lenivi ist ale keby som tam prisiel tak by som mohol zavriet oci a nahodne oznacit kandidata co by bolo apson podla mna zbytocne
kvalitu svojho zivota teda zmenit chcem ale neboj nebudem umyvat riad ... preto momentalne chodim do skoly makam tam mam dobre znamky chystam sa na vysku a po viske utekam do zahranicia lebo viem ze tam budem platovo ohodnoteny v uplne inom penaznom leveli tak nemam najmensi dovod ostavat na slovensku... cakajm az budes mat 18 budes moct volit a tak sa tesim na tvoju buducu zmenu niecoho na slovensku drzim palce lebo ak ty sam nechces nieco menit na slovensku samo sa nic nezmeni to mi ver
@pernik nepopieram, že keby si bol županom samosprávneho kraja, tak niečo zmeníš. ale ruku na srdce, koho by si zvolil ty? osobne som sa na to vysral z toho dôvodu, lebo hocikoho kebyže zvolím, bude to to isté, nič sa nezmení.
Keby boli naši politici ako západoeurópsky kolegovia, isto by som nebol proti. oni nepotrebujú okrádať štát (teda nie v takej miere). Totiž, ich štandardy sú niekde úplne inde. No uznávam, že aspoň niečo pre tie štáty robia. Viz. nemecko, británia... ekonomicky sú dakde, kde bude Slovensko o 20, 30 rokov... a možno aj nikdy nebude. Je ale pravda, že na slovensku zanechal obrovskú pečiatku socík.. ale to už je o inom.
Ono je to tak keď sa volí do EU všetci povedia že ich to nezaujíma a potom nadávajú keď sa volí do VUC nikoho to nezaujíma a zase všetci nadávajú. Jediné voľby kde je účasť ako taká sú prezidentské a parlamentné a to preto že sú častejšie v telke.
Inak súhlasím z @Tomas skutočne pravda nejde o to žeby bol Dzurinda zlý ale o to že potrebujú novú krv niekoho kto to povedie. Novú nádej. Problém je že v SDKU si nevypestovali žiadného dobrého nástupcu. Mikloš o to nemá záujem, Radičova moc mierna, Kukan starý. Ľudia ktorý mali ambície sa na tento post dostať odišli.
Za prvé preto, lebo moja rodina má nejaké skúsenosti so Smerom a poviem ti, že tie skúsenosti nie sú vôbec dobré, za druhé si myslím, že strany sú tu na to, aby sa v parlamente menili.
Je nemysliteľné, že Fico, ktorý za 4 roky klamstiev a okrádania úplne dojebe Slovensko tu bude vládnuť dalšie 4 roky. Keď znovú vyhrá parlamentné voľby budeme v obrovskej sračke a za to dám ruku do ohňa...
Volil by som tak aby sa táto vláda zmenila, to či už k lepšiemu, alebo horšiemu je jedno. Je smutné, že je to tak, ale áno, je to jedno. Na Slovensku je to tak...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
Takže nerozčuluj sa na Ficovi on zjednotil lavicu a spája svojich ľudí, mne sa nemusí páčiť nič z toho čo robí, a nemusím s ním súhlasiť, ale problém v tom, že vyhrá, nie je v tom, že by "bežní ľudia by boli sprostí", problém je, že NEMÁ SÚPERA.
Všetci len pindajú, ako je všetko zlé, a pritom nikto (80% ľudí) sa neunúva ani zdvihnúť zadok a ísť to zmeniť. Ale pindať budú...
Fico potrebuje predovsetkym konkurenciu, dosahuje take cisla, ktore sa pohybuju uz jemne na hranici totality jednej strany a kym nepride niekto, kto ho realne moze ohrozit, Fico nema dovod menit nieco na svojej politike.
Vieš nie všetci Slováci sedia doma, škrabú si gule a plakajú ako im je zle. Mladá generácia rozmýšľa úplne inak.
"napis mi aky by nastal rozdiel keby som siel volit ???????? " - typické rozmýšlanie zakomplexovaného slováka, väčšinou aj nevzdelaného...
ked si taky svet napis co by si spravilale uprimne ... podla mna niekde tam hlboko vies zeby si bol rovnaka svina ako ostatny, ja by som bol
no ale napis mi dakt co by sa zmenilo keby som siel volit ? bolo by zvolene ine hovedo zo stada ? a co by to ine hovedo spravilo inac ? ...
nesom zakomplexovany, niesom nevzdelany a neplacem ako sa mam zle ale jedno viem ze na slovensku nebudem zit a zarabat peniaze lebo tu nato niesu podmienky
Si rovnaký ako ľudia, ktorých nazývaš havädo zo stáda. Si proste ukážkový príklad Slováka ktorý by sa mohol nazývať hanbou Slovenska...
ono aj @pernik tebe by to bolo tiež postupom času málo, to čo majú oní páni župani ako štandart, ver mi (tým sa Ťa nechcem nijako dotknúť), ale kariérny alebo aj iný rast je v povahe človeka, nie iba slováka
Asi som naivný.
Pozitívum by to bolo keby mali u nás politici aspoň povahu ako ich západoeuropsky kolegovia, ide im síce o peniaze a kariéru, ale taktiež v tej politike niečo robia, a nerobia to úplne zle...
@Pernik ty si typicky priklad ze vies sice rozpravat o probleme v teoretickej rovine ale nemas ponatia a prakticky ho vyriesit nedokazes ... ja berime veci take ake su, ale ked si chces klamat a zit vo svojom vlastnom malom autistickou "slovensku" tak si zi vela stastia
@Majo vo vlastnej stajni si dobytok zavedie pravidla ake chces nie ? ... to je klasicky priklad nadruhej strane si vezmi - kto by tu pracu robil ked nie oni ? keby nedostavali to co dostavaju tak by to robit niekto nechcel ono fakt sa super hovori ale horsie kona
Za to ty ho máš, máš zodpovednosť volebného práva a nevieš ho využiť, si lenivý ho využiť.
Ty sám nevieš tie problémy vyriešiť, ale hlavne ich vyriešiť nechceš.
Ty nemáš žiadne, ale vôbec žiadne právo rozprávať o niekom, že niečo nedokázal, alebo, že niečo nedokáže, kedže ty si za svoj chabý život nedokázal ani to, aby si zdvihol riť a šiel voliť. Tvojím postojom ani nič nedokážeš, tým som si stopercentne istý...
Najhoršie na tom je, že ešte aj pouráža ľudí, ktorý niečo zmeniť chcú, ktorý chcú aby sa aj jemu zvýšila kvalita života, všetkých okamžite nazve hovädami a radšej uteká do zahraničia kde bude za minimálnu mzdu umývať riad...
Obraz dokonalého Slováka v roku 2009...
kvalitu svojho zivota teda zmenit chcem ale neboj nebudem umyvat riad ... preto momentalne chodim do skoly makam tam mam dobre znamky chystam sa na vysku a po viske utekam do zahranicia lebo viem ze tam budem platovo ohodnoteny v uplne inom penaznom leveli tak nemam najmensi dovod ostavat na slovensku... cakajm az budes mat 18 budes moct volit a tak sa tesim na tvoju buducu zmenu niecoho na slovensku drzim palce lebo ak ty sam nechces nieco menit na slovensku samo sa nic nezmeni to mi ver
Keby boli naši politici ako západoeurópsky kolegovia, isto by som nebol proti. oni nepotrebujú okrádať štát (teda nie v takej miere). Totiž, ich štandardy sú niekde úplne inde. No uznávam, že aspoň niečo pre tie štáty robia. Viz. nemecko, británia... ekonomicky sú dakde, kde bude Slovensko o 20, 30 rokov... a možno aj nikdy nebude. Je ale pravda, že na slovensku zanechal obrovskú pečiatku socík.. ale to už je o inom.
Inak súhlasím z @Tomas skutočne pravda nejde o to žeby bol Dzurinda zlý ale o to že potrebujú novú krv niekoho kto to povedie. Novú nádej. Problém je že v SDKU si nevypestovali žiadného dobrého nástupcu. Mikloš o to nemá záujem, Radičova moc mierna, Kukan starý. Ľudia ktorý mali ambície sa na tento post dostať odišli.
Za prvé preto, lebo moja rodina má nejaké skúsenosti so Smerom a poviem ti, že tie skúsenosti nie sú vôbec dobré, za druhé si myslím, že strany sú tu na to, aby sa v parlamente menili.
Je nemysliteľné, že Fico, ktorý za 4 roky klamstiev a okrádania úplne dojebe Slovensko tu bude vládnuť dalšie 4 roky. Keď znovú vyhrá parlamentné voľby budeme v obrovskej sračke a za to dám ruku do ohňa...
Volil by som tak aby sa táto vláda zmenila, to či už k lepšiemu, alebo horšiemu je jedno. Je smutné, že je to tak, ale áno, je to jedno. Na Slovensku je to tak...