,, Z uvedeného vyplýva, že síra je pre ľudí esenciálny prvok. Ale niektoré zlúčeniny síry, predovšetkým sírovodík H2S a oxid siričitý SO2 majú na ľudský organizmus toxické účinky. Síra patrí medzi tie prvky, ktorých niektoré zlúčeniny sú pre ľudský organizmus nenahraditeľné a iné znižujú funkčnosť častí organizmu, prípadne spôsobujú aj smrť. "
btw aj menej kvalitné vína majú v sebe dosť oxidu siričitého ...
Chladena capovana kofola je sice dobra, ale to, ze pivo je zdrave a kofola velmi nie, je fakt, takze otazka "co je PODLA VAS zdravsie", nie je, myslim si, na mieste, kedze sa jedna o holy fakt.
@annemarie presne ako frez napísal, uplna zbytočnosť táto anketa keď si dohladáš v pohode na nete vedecky dokazane čo je zdravšie, ba dokonca aj presné zloženie, kolko rokov mám od tých sedemnastich odpočítať, aby som vedle tvoj ozajstný vek?
@anonn1234 Toto ma dosť urazilo ako... Už človek ani ankety zakladať nesmie? Veď na to asi sú, aby si človek zistil názor ľudí, nie? To že sa pýtam nemusí znamenať, že neviem že pivo je zdravšie. Len som sa vtedy stretla "na pive" s názorom, že "radšej kofolu", tak som bola zvedavá na názor iných. Ale čo už, vždy sa tu musí nájsť niekto kto musí rýpať...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
Jednoznačne pivo.
..preto preferujem nealkoholické pivo .
kofola nepôsobí dobre na zuby a kĺby, u mnohých aj na hmotnosť
(pretože možno to nedokázali americkí vedci, ale "len" generácie starých mám, ale v malom množstve pôsobí práve naopak
no stále je lepšia kofola ako cocacola (čo sa týka zdravosti)
» sk.wikipedia.org/wiki/S%C3%ADra...
,, Z uvedeného vyplýva, že síra je pre ľudí esenciálny prvok. Ale niektoré zlúčeniny síry, predovšetkým sírovodík H2S a oxid siričitý SO2 majú na ľudský organizmus toxické účinky. Síra patrí medzi tie prvky, ktorých niektoré zlúčeniny sú pre ľudský organizmus nenahraditeľné a iné znižujú funkčnosť častí organizmu, prípadne spôsobujú aj smrť. "
btw aj menej kvalitné vína majú v sebe dosť oxidu siričitého ...
Ale je aj doporučené si dať pivo lebo prečisťuje ladviny.
Pivo síce obsahuje aj alkohol, ale oproti kofole je to 10x menej zdraviu škodlivé.
a najlepšie Pilsner
Kofola je chemická bomba...