Myslím to čím sme. Sme len biologické bytosti alebo je v nás nejaká energia, ktorá sa potom vráti odkiaľ prišla? Energia vraj nezaniká ale transformuje sa. Ale ak zomriem kam sa energia presunie? A je to vôbec energia alebo len biologické funkcie?
podľa mňa sme len zhoda náhod, neverím v žiadne poslanie ani osud...proste sme sa narodili, skôr či neskôr umrieme a je len a len na nás ako svoj čas využijeme, či bude stáť za to
Verím, že som duch so schránkou (telom) a že po smrti sa buď presuniem na krásne, pokojné a šťastné miesto alebo niekde, kde mi bude neskutočne zle, budem duševne mŕtva a nebudem cítiť nič dobré.. Ale tiež verím, že aj tu na Zemi môžeme využívať dušu a našu energiu oooveľa viac, ako si vieme predstaviť
Idk, budem to riesit az chcipnem. Ale v podstate sa priklanam k @9 , preletela som len ten druhy clanok a dokonca pouziva zopar argumentov, ktore tvrdim uz par rokov
skor si myslim ze vedomie tvory nasa pamet,a ta zanikne spolu s mozgom po smrti.a pre tych ktory veria v dusu alebo neco take ,mi napiste v ktorom obdobi sa to zacalo ,popripade u ktoreho nasho predka to zacalo ,lebo neviem si to predstavit , ze sa zrazu narodil homo sapiens prvy svojho druhu s dusou,to by museli mat dusu uz nasi predkovia az k bakteriam cize aj psi.
preferujem zivot pred smrtou ako po nej
1. sme biologické bytosti ? - áno
2. je v nás nejaká energia ktorá sa niekam vráti ? - je v nás energia a nemá sa kam vracať, neustále nami prúdi a transformuje sa
3. ak zomriem kam sa energia presunie? - nemá sa kam presúvať, energiu ktorú obsahuje tvoje telo nevlastníš, bude robiť to isté čo doteraz, bunky budú umierať, s tým rozdielom ale že už nebudú vznikať nové ... telo (ako forma) sa rozloží a splynie s okolím
4. je to vôbec energia alebo len biologické funkcie? - oboje
Čo je to vedomie? - je to súhrn fyzikálnych dejov a chemických reakcií v biologickom organizme ktorý na základe (podľa mňa) princípu starnutia ako - výmeny : načerpávania, uchovávania a následného strácania informácií - spomienok (v praxi - biologická funkcia vytvárania a zanikania buniek), vytvára súvislú, dynamickú ilúziu o tom že, individuálna bytosť ako taká je separovaná od celého vesmíru, má schopnosť samostatne myslieť a existovať, rozhodovať sa slobodne a taktiež schopnosť individuálne a separovane niečo robiť vo svojej samotnej podstate.
zaniká po smrti? - ako môže zaniknúť niečo čo vlastne neexistuje vo svojej podstate ?
ale ak sa bavíme o tom či proste človek stratí pojem o sebe tak áno, to je najpravdepodobnejšia odpoveď, všetko ostatné už buď nedáva zmysel alebo je špekulácia
z biologickeho hladiska clovek ked zomrie bud ho spopolnia, alebo ho pochovaju a zozeru ho cerviky alebo sa proste rozlozi... skratka biblicke prach si a na prach sa obratis. Tvoje telo obsahuje z 90% voda myslim, takze ta voda sa nestrati... vycerpaju ju rastliny na cmiteri alebo cosi pripadne sa vypari, oblacik vznikne, dalsie zrazky a vyprsis sa niekde pocas indickeho monzunu
z filozofickeho hladiska kde sa vela hovori o dusi by som vypichol ucenie skeptikov, ktore sa teda tykalo aj existencie Boha, lenzeee podla mna sa to da aplikovat skoro na vsetko co nie je banalne. totiz hovorili o tom ze existencia boha sa neda ani potvrdit, ani vyvratit, je to vec temna a nas zivot prilis kratky na to, aby sme sa s tym zaoberali. A kedze nejake "tretie oko" otvorit neviem, mam zatial pici co je po smrti, sak uvidim ked umrem... ved zivot je kratky na to aby som sa s tym zapodieval
okrem toho, clovek - aj ked sa teda k planete zem sprava dost sebecky, je na svete aby sa plodil a takze ista cast tebe bude na svete pretrvavat aj nadalej, pokial budes mat potomstvo... nebudes to sice vediet ovladat volou, ale technicky vzate... je to predsa len gen...
Kto sa narodil, musí aj umrieť.
Kto sa chce rozpomenúť, musí zabúdať.
Pre mňa najzásadnejšie uvedomenie bolo, že nie som oddelený od vesmíru, že oddelenosť je ilúzia, a že 'ostatní' sú zrkadlami, ďalšími Ja.
Ako by sa mohlo smrťou jedného živočícha kráčajúceho po kúsku skaly v nekonečnom časopriestore skončiť aj bytie ako také? Obzvlášť, keď senzory tela tohoto tvora zachytávajú len nepatrnú časť elektromag. spektra?
Ze kazdy sa narodi a zomrie
Ludia asi nevedia ake uz dnes existuju technologie a ake vedomosti/moznosti maju niektori vyznamnejsi ludia.
Je viac ako pravdepodobne ze o par rokov ludia budu schopny spravit cloveka nesmrtelneho.
Google uz dnes testuje klonovanie mozgov.
@thrwtchr
ten ujo v tom videu to ma riadne pomýlené, takýmito úvahami odrádzajú ľudí od Pravého Boha, spochybňujú Jeho existenciu...
veď už aj male dieťa vie, keď sa pýta, matky, otca, že mu odpovie a poradí...
a dospelí toto už zabudli, prestali sa pýtať, prosiť a klopať, myslia si, že všetko je samozrejme a Boha nepotrebujú...
diabol má ľudstvo v hrsti, má ho tam, kde ho chce mať, je spokojný a výska od radosti
ja som niekde citala ze tak ako rozmyslame za zivota tak isto budeme rozmyslat po smrti...co ma dost zarmutilo, pretoze som si myslela ze dusa bez tela bude , ako to len napisat, v istom zmysle "osvietena". a takisto som si citala ze sa na ludi mozu napojit rozni diskarnati, a celkom tomu verim, lebo mam zlu skusenost s tymto... diskarnati su ludia ktori nemaju vysporiadane zalezitosti na tomto svete, alebo si prilis oblubili nejake pozemske chutky apod. a napoja sa na inych ludi lebo to je jediny sposob ako sa realizovat .
neznašam ezotericke somariny a pseudoteoretikov ale odpoved je ano vedomie po smrti zostava ale ako to sa neda slovami opisat.Na čokolovek sa zameriaš prenikneš až do podstaty a to takou rychlostou že si to nevies predstaviť-je to akoby si vnimal všetko naraz .Pri bežnej existencii je myseľ pomala a nedokaže preniknuť do podstaty. Hovorim zo svojej skusenosti -aj tak sa to neda opisať a aj ked ano nikto nepochopi takže je to aj márne...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
Boh duša...
a ano presunie sa, podľa zásluhy do neba, alebo do pekla...
preferujem zivot pred smrtou ako po nej
Ak nevieš koľko ti zostáva, informuj sa u doktora Housa
1. sme biologické bytosti ? - áno
2. je v nás nejaká energia ktorá sa niekam vráti ? - je v nás energia a nemá sa kam vracať, neustále nami prúdi a transformuje sa
3. ak zomriem kam sa energia presunie? - nemá sa kam presúvať, energiu ktorú obsahuje tvoje telo nevlastníš, bude robiť to isté čo doteraz, bunky budú umierať, s tým rozdielom ale že už nebudú vznikať nové ... telo (ako forma) sa rozloží a splynie s okolím
4. je to vôbec energia alebo len biologické funkcie? - oboje
takto tomu rozumiem aspoň ja
Čo je to vedomie? - je to súhrn fyzikálnych dejov a chemických reakcií v biologickom organizme ktorý na základe (podľa mňa) princípu starnutia ako - výmeny : načerpávania, uchovávania a následného strácania informácií - spomienok (v praxi - biologická funkcia vytvárania a zanikania buniek), vytvára súvislú, dynamickú ilúziu o tom že, individuálna bytosť ako taká je separovaná od celého vesmíru, má schopnosť samostatne myslieť a existovať, rozhodovať sa slobodne a taktiež schopnosť individuálne a separovane niečo robiť vo svojej samotnej podstate.
zaniká po smrti? - ako môže zaniknúť niečo čo vlastne neexistuje vo svojej podstate ?
ale ak sa bavíme o tom či proste človek stratí pojem o sebe tak áno, to je najpravdepodobnejšia odpoveď, všetko ostatné už buď nedáva zmysel alebo je špekulácia
z filozofickeho hladiska kde sa vela hovori o dusi by som vypichol ucenie skeptikov, ktore sa teda tykalo aj existencie Boha, lenzeee podla mna sa to da aplikovat skoro na vsetko co nie je banalne. totiz hovorili o tom ze existencia boha sa neda ani potvrdit, ani vyvratit, je to vec temna a nas zivot prilis kratky na to, aby sme sa s tym zaoberali. A kedze nejake "tretie oko" otvorit neviem, mam zatial pici co je po smrti, sak uvidim ked umrem... ved zivot je kratky na to aby som sa s tym zapodieval
okrem toho, clovek - aj ked sa teda k planete zem sprava dost sebecky, je na svete aby sa plodil a takze ista cast tebe bude na svete pretrvavat aj nadalej, pokial budes mat potomstvo... nebudes to sice vediet ovladat volou, ale technicky vzate... je to predsa len gen...
Odporúčam zhliadnuť aj:
Kto sa chce rozpomenúť, musí zabúdať.
Pre mňa najzásadnejšie uvedomenie bolo, že nie som oddelený od vesmíru, že oddelenosť je ilúzia, a že 'ostatní' sú zrkadlami, ďalšími Ja.
Ako by sa mohlo smrťou jedného živočícha kráčajúceho po kúsku skaly v nekonečnom časopriestore skončiť aj bytie ako také? Obzvlášť, keď senzory tela tohoto tvora zachytávajú len nepatrnú časť elektromag. spektra?
Ludia asi nevedia ake uz dnes existuju technologie a ake vedomosti/moznosti maju niektori vyznamnejsi ludia.
Je viac ako pravdepodobne ze o par rokov ludia budu schopny spravit cloveka nesmrtelneho.
Google uz dnes testuje klonovanie mozgov.
ten ujo v tom videu to ma riadne pomýlené, takýmito úvahami odrádzajú ľudí od Pravého Boha, spochybňujú Jeho existenciu...
veď už aj male dieťa vie, keď sa pýta, matky, otca, že mu odpovie a poradí...
a dospelí toto už zabudli, prestali sa pýtať, prosiť a klopať, myslia si, že všetko je samozrejme a Boha nepotrebujú...
diabol má ľudstvo v hrsti, má ho tam, kde ho chce mať, je spokojný a výska od radosti