na celom svete je to tak , ze bud mas slobodu prejavu a pod. vyhody, alebo mas tie vyhody socialne, ako pracu a pod. alebo ani jedno ani druhe takze tak
takže záleží na tom, či je daná demokratická spoločnosť liberálna, vtedy je hlavná hodnota danej spoločnosti sloboda, avšak nie sloboda v širšom zmysle slova, ale sloboda v právnom slova zmysle, to znamená, že svojou slobodou neporušujete slobodu druhého a je zakázané konanie, ktoré poškodzuje druhých. No v súčasnej spoločnosti je zakázané aj konanie, ktoré je proti dobrým mravom, morálke....
a hodnotu rovnosti je treba chápať ako rovnosť v práve , pred zákonom a v rovnosti šancí, ktoré majú ľudia dostať. a je len na ich individuálnych kvalitách, ako s touto rovnosťou naložia
a čo je dôležitejšie v demokratickej spoločnosti? podľa mňa sa nedá vybrať ani jedno ani druhé, lebo oba princípy sú pre fungovanie demokracie ako zložky formy štátu esenciálne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
Niekto si myslí, že sloboda je anarchia ...
A niekto si myslí, že rovnosť je rovnosť medzi ľubovoľnými dvoma ľuďmi ...
A niekto, napríklad aj ja, nie, preto ma dosť zaujíma, čo sa pod oboma výrazmi presne skrýva ...
a hodnotu rovnosti je treba chápať ako rovnosť v práve , pred zákonom a v rovnosti šancí, ktoré majú ľudia dostať. a je len na ich individuálnych kvalitách, ako s touto rovnosťou naložia
a čo je dôležitejšie v demokratickej spoločnosti? podľa mňa sa nedá vybrať ani jedno ani druhé, lebo oba princípy sú pre fungovanie demokracie ako zložky formy štátu esenciálne