myslím že kvôli málo informáciam, ja na toto nemám názor, proste preto, že mi to nikto doteraz poriadne nevedel vysvetliť... (ak vysvetlíte, budem rada)...
ja mám dokonca niekoľko kamarátov homosexuálov a mnohokrát sa s nimi dá lepšie porozprávať než s kamoškami. dokonca aj môj bývalý šéf bol homosexuál a bol v pohode. ľudia žijú v zaškatuľkovanej dobe, kde sa im nič nové nepozdáva. veď si spomeňte čo sa hovorilo v minulosti o slobodných matkách... a dnes je to takmer bežný jav.
@murcatko prečo dnešná spoločnosť? podľa problém s gaymi je tu od stredoveku, resp. od vzniku kresťanstva.
Kresťanstvo začalo mať problém s rôznymi inými (nemyslím teraz orientáciu) ale všeobecne rôznych iných ľudí - či už ľudí inej viery, iných zvyklostí, inej farby pleti, inej orientácie, či členov rôznych spolkov napr. slobodomurárskych alebo iných spolkov či dokonca proti vzdelancom (preto sa stredovekí vedci upalovali a zabíjali ako kacíri)
Kresťanská cirkev nás naučila nenávidieť, čo je iné ako sme my. Preto, sa ľudia boja ľudí inej farby pleti, iného vierovyznania, inej kultúry, či inej orientácie. A čo by sme sakra robili, keby sme poznali mimozemšťanov, koľko nenávisti by sme cítili proti nim?
Týmto nechcem povedať, že kresťanstvo je zlé, kresťanská náuka je dobrá, ale cirkevní predstavitelia to často pokazili svojou netolerantnosťou (možno strachom s iného), preto sa upalovali čarodejnice, preto umierali vedci, ktorí objavili napr. niečo v astronómií, čo vyvracalo niektoré kresťanské učenia, a preot sa bojíme všetkého iného a cudzieho.
Ale všetko sa zlepšuje, ak v minulosti ľudia jednej vieri nenávideli ľudí iného vierovyznania, dnes ich nenávisť nie je taká silná, ak v minulosti sa ľudia báli ľudí inej farby pleti, tak v mnohých krajinách už tieto rozdiely prestávajú byť také silné. Ak bude u nás, na Slovensku, vladnúť demokracia a bude sa zvačšovať všeobecná tolerancia ľudí k iným ľuďom, možno o jednu-dve-tri generácie ľudia u nás nebudú mať strach z odlišných (či na základe farby pleti, národnosti alebo orientácie).
Takže kým bude naša "demokratická spoločnosť" mať problém s cigáňmi a Maďarmi, dovtedy budeme mať problém aj s moslimami a arabmi, či s homosexuálmi. Nezabúdaj, že "demokratická spoločnosť" sa v našej krajine buduje len krátko. Čím skôr kresťanská cirkev prestane diktovať čo je dobré a čo zlé, a začne sa špecializovať na zlepšovanie človeka samotného (a nie na boj proti odlišnostiam), tým skôr tu bude demokratická spoločnosť, bez strachu, bez nenávisti a s tolerantnosťou k čomukoľvek.
to isté sa deje aj v cirkvi.preto s ňou nesúhlasím.doterz som si myslela,že viera je založená na láske tak ako to vždy každý prezentuje.a pritom je cirkev zásadne proti sobášeniu ľudí rovnakého pohlavia.ale ak sa tí ľudia ľúbia.nejde práve o to?verím v Boha ale nesúhlasím s cirkvou.čo sa týka mňa,nemám proti gayom nič.sú to ľudia tak ako my.to je môj názor.
Nemám absolútne nič proti homosexuálom a lezbičkám. Vôbec. S radosťou sa ich zastávam. Spoločnosť je zvrátená, keď bojuje s vecami, s ktorými sa bojovať nedá. Všetci sme si rovní. Ale to je zbytočné vysvetľovať zmagoreným obmedzencom, ktorí uznávajú len heterosexuálne vzťahy, žijúc v bubline, ktorá im bráni prijať fakty, ktoré sú v súčasnosti viac ako bežné a ani keby sa postavili na hlavu nič by to na veci nezmenilo. Čo tak žit v harmónii? Viem, nemožné. Ale aj ja mám svoju vlastnú bublinu, ktorá bráni týmto obmedzeným indivíduám vstúpiť. Peace.
No nemam ich dovod nenavidiet, takze ja nemam proti nim nic,je to sice zvlastne vidiet taky parik, ale tak je to ich vec, a kazdy mame svoje sukromie a keby som na ich mieste, co chvalabohu niesom taaak asi si druhych nevsimam...neviem, su to ludia ako ostatny
ja proti nim nemam nic.....len nemam rad ked sa niektori z nich hraju na 7 rocne dievcata..tak ale nech si kazdy robi co chce..mne nevadia..a par aj znam a su v pohode
@nikeboy nie, metrosexuál je človek, ktorý sa prehnane stará o svoj zovňajšok, väčšinou sa termín používa v súvislosti s mužmi, snáď najznámejším metrosexuálom je Beckham
@22 taky ze narcis je vseobecne na seba zamerany musi byt po jeho , je prehnane sebavedomi obdivuje sameho seba za svoj vyzor,inteligenciu imidz vzdy sa snazi zaujat vodcovske postavenie a trpi chorimi depkami pokial ho ludia neberu nadmerne vazne
metrosexual sa stara o svoj zvonajsok jak zena ... v skratke povedane
Osobne s nimi nemam problem, v sukromi nech si robia co chcu ale neze pustim Tv a tam detailny zaber ako sa olyzuju 2 chlapi a prave v tedy sa na ovladaci vybiju baterky a nechce to ist prec. Napriek tomu ze som atheista, musel som moju Tv poliat svetenou vodou, zapalit a tancovat obrat na vyhnanie diablov
Mne len vadi z gayovia chcu byt vsade, od Tv propagacnych reklam az po adopciu dietata (co si myslim ze ta adopcia pre gayov nie je spravna).
Ja si len myslim ze to je vsetko prehnana reakcia gayov, jednoducho niekdo nema zaludok na to sa pozerat ako sa chlapi olyzuju.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Koľko ľudí, toľko názorov, nemôžeš čakať že všetci budú za.
Kresťanstvo začalo mať problém s rôznymi inými (nemyslím teraz orientáciu) ale všeobecne rôznych iných ľudí - či už ľudí inej viery, iných zvyklostí, inej farby pleti, inej orientácie, či členov rôznych spolkov napr. slobodomurárskych alebo iných spolkov či dokonca proti vzdelancom (preto sa stredovekí vedci upalovali a zabíjali ako kacíri)
Kresťanská cirkev nás naučila nenávidieť, čo je iné ako sme my. Preto, sa ľudia boja ľudí inej farby pleti, iného vierovyznania, inej kultúry, či inej orientácie. A čo by sme sakra robili, keby sme poznali mimozemšťanov, koľko nenávisti by sme cítili proti nim?
Týmto nechcem povedať, že kresťanstvo je zlé, kresťanská náuka je dobrá, ale cirkevní predstavitelia to často pokazili svojou netolerantnosťou (možno strachom s iného), preto sa upalovali čarodejnice, preto umierali vedci, ktorí objavili napr. niečo v astronómií, čo vyvracalo niektoré kresťanské učenia, a preot sa bojíme všetkého iného a cudzieho.
Ale všetko sa zlepšuje, ak v minulosti ľudia jednej vieri nenávideli ľudí iného vierovyznania, dnes ich nenávisť nie je taká silná, ak v minulosti sa ľudia báli ľudí inej farby pleti, tak v mnohých krajinách už tieto rozdiely prestávajú byť také silné. Ak bude u nás, na Slovensku, vladnúť demokracia a bude sa zvačšovať všeobecná tolerancia ľudí k iným ľuďom, možno o jednu-dve-tri generácie ľudia u nás nebudú mať strach z odlišných (či na základe farby pleti, národnosti alebo orientácie).
Takže kým bude naša "demokratická spoločnosť" mať problém s cigáňmi a Maďarmi, dovtedy budeme mať problém aj s moslimami a arabmi, či s homosexuálmi. Nezabúdaj, že "demokratická spoločnosť" sa v našej krajine buduje len krátko. Čím skôr kresťanská cirkev prestane diktovať čo je dobré a čo zlé, a začne sa špecializovať na zlepšovanie človeka samotného (a nie na boj proti odlišnostiam), tým skôr tu bude demokratická spoločnosť, bez strachu, bez nenávisti a s tolerantnosťou k čomukoľvek.
@0 zabudas na temer 1000 rokov nuteneho krestanstva
metrosexual sa stara o svoj zvonajsok jak zena ... v skratke povedane
Mne len vadi z gayovia chcu byt vsade, od Tv propagacnych reklam az po adopciu dietata (co si myslim ze ta adopcia pre gayov nie je spravna).
Ja si len myslim ze to je vsetko prehnana reakcia gayov, jednoducho niekdo nema zaludok na to sa pozerat ako sa chlapi olyzuju.