Ako nezainteresovany pozorovatel mozem povedat akurat tolko, ze je to na moj vkus lepsie, ako bola stara Fabia (ta oblejsia). Ale nasla by som aj krajsie auta..
@zajko30 lenže to sú elektrické autá, si o nich prečítaj, elektrina nie je taká drahá ako benzín, ono sa Ti tá cena pomaly vráti spolu s pohodlím ktoré to auto poskytuje
@flussica správne, takéto používam teraz najčastejšie, mám viac modelov ale evidentne novšie , ako ten Tvoj zobrazený (s ktorým sa ďaleko nedostaneš, lebo má defekt) , no zas majú svoje nevýhody
@fanklublbl pokojne to tu zajacovi zaspamuj celé Len som chcel povedať, že je okolo toho omnoho viac vecí ako sa na prvý pohľad zdá. Ale určite je to zaujímavý pokrok, a rád by som si to auto minimálne vyskúšal
@husky každý správny gašpo má dízel, to nevieš? Ako keby som to už počul: "čóóóó ty tankuješ benzín, ty si jakýýý kokooot" Toto ma vždy tak rozrehoce
@v3nty 1.5 nafťák? Na tom jazdia babičky do kostola nie? Kamoška mojej babky na vozíčku bude rýchlejšie z 0 na 100.
@weeman tak to mi je jasné, že je tam kvantum vecí, ktoré zavážia, no nie že zaujímavý pokrok, ale potrebný pokrok, hádam nechceš aj naďalej jazdit ako pošuk a za nekresťanské peniaze tankovať naftu alebo benzín, toto už dávno malo skončiť
@v3nty veď práve to je ten problém, že keď je to krátko sprevodované, tak to ide rýchlo oba pocitovo... Zatiahne to ako sviňa, ale stále ideš ako šnek... O tom to je.
@fanklublbl čo ja ti viem, mne sa súčasný stav celkom páči, samozrejme, že cena benzínu je vysoká, ale myslím koncepcia áut aká je dnes v prevahe mi vyhovuje, a aj keď budú vodíkové, elektrické, alebo hociaké iné "pokrokové" autá bežne k dostaniu, vždy budem jazdiť s poctivým velkým benzínom.
@weeman to nie je dobrá filozofia, skôr by som ju zaradil medzi tie horšie, už len ten hlúpy benzínový motor koľko v aute zaberá, si predstav ako by si ušetril keby tam nebol + sa zbavíš sradu zo spáleného benzínu a zmenšíš ďalší faktor, ktorým znečisťuješ prírodu
budem sa opakovať, ale naleštené hovno ostáva hovnom, táto fábia je zlá jak cesta do roboty aj kebyže je pozlátená... podvozok a celková technika je vlastne minulá fábia, ale karoséria a interér je naprdel, úzky, malé okná... celé zle
@fanklublbl z tvojho pohladu... Mne osobne je úplne fuk kolko zaberá motor miesta, zaujíma len ako to auto jazdí. A pochybujem, že aj za 10, možno aj 15 rokov budú existovať (a nebudú stáť tolko ako rodinná vila) akékolvek elektromobily, alebo hocičo iné, čo by sa vyrovnalo súčasným "zábavným" autám. Možno na jazdenie po meste, nejaké malé gule, dobre povedzme, ale na jazdenie, s ktorého chcem mať radosť by som si nikdy nekúpil nič iné, ako štandartný benzínový motor. Každý to vidíme inak... Ale osobne by som bol velmi rád, keby sa rozšírili alternatívne pohony, aspoň by som nemusel tankovať v-power za 1,60
@fanklublbl teslu velmi dobré poznám, a znova sú to len pekné čísla, nič viac... Na trati oproti benzínu strácajú, lebo sú ťažké kvôli akumulátorom, navyše sú tie akumulátory príliš vysoko, čo im strašne zvyšuje ťažisko. Tie akumulátory vydržia tých 2xx míľ keď ideš tempom dôchodcu ako v nedelu ráno do obchodu na rožky, ale akonáhle si prišlapneš, je to za chvílu vybité... Benzín nalejem a jazdím ďalej, henten krám sa nabíja 8 hodín... Tiež životnosť akumulátorov, atď atď... V žiadnom prípade nechcem hovoriť, že je to zlé, je to fantastický pokrok, ale stále by som si radšej kúpil Lotus Elise, ktorý by ma aj so všetkým palivom a dielmi, ktoré by som prejazdil za životnosť toho auta vyšiel menej ako jedna tesla roadster
@weeman nevyčítam Ti, používaš len staré informácie, toto platilo kedysi, teraz sú už iné čísla, technika ide rýchle dopredu a btw, pozri sa kde má batériu model S, pod nohami je podla teba vysoko???
moze mi niekto vysvetlit ako si skoda dovolila dat do auta ´´upraveneho´´ na rallye monte carlo dieselovy motor 1,6 s pomaly ziadnym vykonom??? ak chcu v mladaj boleslavi zahanbit a zosmiesnit legendarnu 130rs tak sa im to podarilo...
@weeman suhlasim s tebou...moje dalsie auto bude coupe V8 s nejakym super benzinovym motorom ale vzhladom na to ,ze kazdy den chodim do KE a spat je pre mna 3.0 diesel vyhodnejsi plus sa do limuziny hodi ovela viac.
@fanklublbl môžeme sa tu o tom naťahovať velmi dlho, hovoril som o roadsteri, ten ma akumulátory tam kde ma elise motor, čiže za zadnými sedačkami, a aby sme boli objektívny, tie akumulátory vážia pol tony, motor elisu neváži ani polovicu z toho... Navyše, keď je v strede taká váha a zvyšok karosérie je z hliníku a uhlíkových vlákien, je to auto nevyvážené. Ide to "len" 200, keďže to má jednostupňovú prevodovku... A tiež aby som to upresnil, nenabíja sa 8 hodín, ale z bežnej zásuvky sa nabíja 16 hodín... O ekológií hovoriť nemusíš, pretože žiadna nie je, keďže sa tá elektrika niekde zobrať musí, že? A nakoniec, pri príliš divokom jazdení sa to prehrieva, a stojí 3x tolko ako lotus elise... Toto všetko je jednoducho na mňa moc, aby som o tom čo i len uvažoval
@aguri500 samozrejme, každý máme svoje priority... Ja tiež jazdím každý deň a to 90% po meste, ale jednoducho diesel by som si nekúpil... Aj s tou limuzínou je to diskutabilné, limuzína je skôr sedmička, alebo A8 a podobne, päťka je štandartný full-size sedan, a to či sa do nej hodí benzín alebo diesel je tiež subjektívne
@weeman to je pekné že hovoríš o roadstery, ten sa mi tiež moc nepáči, lenže to je ich prvý model, videl som test a porovnania s elise a mal svoje nedostatky, lenže už prichádza na trh model S a zatiaľ čo som pozeral je to najlepší elektromobil, ktorý bude sériovo vyrábaný, ak niekto viete nejaký iný parametrovo konkurencieschopný, kludne mi možte poradiť a tá energia sa dá vyrobiť aj ekologicky, keď už sme pri tom, je efektívnejšie energiu vyrobiť na nejakom vyhovujúcom mieste vo väčšom, a dodať ju mototrunabitím článkov ako ju vyrábať v každom automobile separáte (čiže z benzínu alebo nafty napr.) čo dáva logiku, takisto motor máš bez zbytočných "kurvítok" ako je to u terajších, kde je kvantum súčiastok...
@weeman ako si povedal kazdy mame ine priority pre mna je 5-kovy bavorak limuzina moj otec ma BMW 740d najvacsi rozdiel medzi mojim a jeho BMW je dlzka a priestor na zadnych sedadlach...v predu je to skoro rovnake , tiez mam elektronicky nastavitelne sedadla len si nemozem ulozit 4 nastavenia sedadla ale len 2...ako by to nebolo jedno...ale skoro cela elektronika je ta ista.akurat vzadu je viac miesta lcd obrazovky etc...
@fanklublbl ešte sa ani ten roadster poriadne nepredáva, a už hovoríš o S-ku, ktoré ešte ani nemal nikto v rukách na testovanie
Iste dá sa vyrobiť aj ekologicky. V nejakom teste čo som pozeral, za použitia veternej turbíny, by sa to auto dobíjalo 600 hodín pokial si dobre pamätám, to je paráda čo? Hlavne, že budeme zelení
Čo sa týka "kurvítok", dali tam jednostupňovú prevodovku, lebo ten dvojkvalt sa im stále kazil A pri teste v top gear sa im pokašlali brzdy... Takže áno, je pravda, že súčiastok je tam menej, ale či je aj spoľahlivejšia, to sa ale asi ani nedozvieme, keďže sa k bežným luďom nedostal ani ten roadster, o ktorom hovoríš, že už je starý...
@aguri500 5ťka je vyššia stredná trieda... Keby bola 5ťka limuzína, tak 7dmička bude kamión Rozdiel nie je len v priestore ale aj celkovej dĺžke, možnosti predĺženej karosérie, ponuke motorov, v "žehliacich" nápravách, výbave, atď... Staršia päťka a sedmička sú úplne rozdielne autá.
@weeman to mas pravdu ale predsa len je to mensi rozdiel ako medzi 3kou a 5tkou . btw E32 a E34 u tychto dvoch velky rozdiel nebol... plus ak si porovnas F10 a F01 tak tiez je ten rozdiel mensi...nova 5tka narastla a velmi sa podoba 7micke...na oboch autach jazdim viem ich porovnat a velky rozdiel tam nie je aj ,ked mas pravdu , predlzena verzia, dlzka , sirka... btw v cine a v USA vyrabaju aj predlzenu verziu 5tky
nepáči sa mi...neviem či je to tými tmavými sklami a diskami alebo to, že vyzerá dosť vysoko ale pôsobí to ako mix malého meststkého auta a niečoho čo sa tvári ako malý mestský džíp...no nie džíp ale také tie BMW a Audi hovädá.
@aguri500 to určite, 3jka a 5ťka sú úplne iné autá... 5ťka je o vyše 300 kíl ťažšia, práve preto som ju nechcel... Nová 5ťka je úplne iné auto, je väčšia, váži rovnako ako 7dmička a má dokonca nápravy zo 7dmičky, takže tu sa dá povedať, že sú si tie autá podobné. Tú čínsku 5ťku L som videl, pekná divočina Tí číňania sú celí nejakí divní, bohvie či to nebol fake
Akekolvek auto zalozene na ciste mechanickych komponentoch strci tie vase kopy elektronickeho srotu do smetiaka :p Tolko odpadkov co jazdi po nasich cestach . . . a tie velke snahy civilizacie byt ekologickou do placu.
@weeman dávaj hneď aj codkazy, nech si to viem pozrieť je to začínajúca technológia, no ja dúfam že tieto šroty benzínové či naftové motory, ktorých by sme sa pre naše dobro mali zbavit čím skôr, vytlačí v čo najkratšom čase
@fanklublbl dufam ,ze pokial budem na svete tak sa tieto elekto motory nepresadia...vsetci si myslia ,ze automobilova doprava najviac znecistuje zem ...nie je to celkom tak...pozri si ake ekologicke su velke lode , lietadla a ake ekologicke je stavebnictvo...
dufam ,ze sa toho nedozijem ,ze budem jaudit na elektickom aute ...velmi by mi chybal nadherny zvuk V8 ci V10,V12 tky...
@fanklublbl len dohady, a vízie a špekulácie, nič viac, reálne výsledky sú stále chabé Autá, na ktorým jazdíme dnes tu ostanú ešte sakra dlho Nazývať moderné spalovacie motory "šrotmi" môže naozaj len človek zo zelenými okuliarmi
No ja by som si ho vživote nekúpila...niesom moc náročná, ale toto mi pripadá ako škatuľa od topánok.. ja mám radšej športové autá s nízkym pozvozkom...lenže pri naších slovenských cestách by som dohromady vysolila asi za opravu náprav ako za samotný "športiak"
@aguri500 ten kvikot je nadherny zvuk??? neviem čo berieš ale musí to byť pecka,, nemal som na mysli len ekologický aspekt, ani som nikde netvrdil, že automobilová doprava najviac znečisťuje zem tak mi nevkladaj svoje slová do úst, bral som to v globále, čo tak druhý aspekt, závislosť od dodávok ropy, cena ropy, proste toho sa treba zbaviť, nemôžeš s tým do budúcnosti rátať, preber sa!
@fanklublbl to nie je ziadny ´´kvikot´´ co sa tyka ropy tak sucasne zasoby vydrzia do roku cca 2052 a uz teraz sa riesi to ako efektivne cerpat zasoby ropy zo severu kanady...taktiez ropa sa nachadza hlboko na dne oceanov kde sa ju zatial nepodarilo tazit...ak sa tento problem vyriesi tak mame ropu na dalsich cca 70 rokov...
@aguri500 ale je, no neskĺznime do psychologickej debaty o tom, kto potrebuje byt najhlučnejší a najviac všimuteľný na cestách ja viem koľko je ropy a stále platí TVRDENIE, že "Čím skôr sa zbavíme závislosti na rope, tým lepšie pre nás", ničím si mi ho nevyvrátil a ja to ešte upravím, čím skôr sa zbavíme spaľovacích motorov, tým lepšie pre nás, je na tom nejaká nepravda??
Ta Fabia je pekná a bral by som ju hneď, vlastne beriem všetko aj keď som ten typ, že mám rád obyčajné klasické autá, hlavne ich považujem ako dopravný prostriedok a nie na frajerinu, či skôr zviditeľňovanie sa a také podobné sračky. Teraz nehovorím že by som nebral nejaký bavorák či meďak alebo lexus či audinu, ale skôr nešportový typ, čiže buď offroad alebo niečo ako luxusné auto. Skôr na praktické využitie ako na voloviny. Bratranec má Lexus RX350 a Audi A8 a poviem rovno také by som bral, ale zase keď sa pozriem nato čo všetko stojí taká údržba takého auta a všetko okolo neho(pohonné hmoty, cestná daň.....). Tak už ani by som nechcel. Poviem rovno snažím sa byť pri zemi a nesnívať.
@aguri500 no to áno, oni budú posielať ľudí aby ručny vyškriabavali náleziská do posledných zvyškov ropy aby mali na ďalšiu sezónu , no ich sa to tak skoro netýka...
@tomytolc ak by som bola niekedy v budúcnosti pri peniazoch, určite by som chcela niečo väčšie síce nie taký tereňák ako si sem dal link, ale niečo trošku menšie
Aby som rano vstal a pri nahlade do garaze ma malo porazit ze za take peniaze mi tam stoji fabia...nie dakujem je to puritanske ale naozaj to je stale len fabia za tie peniaze, hocico slusne s par najazdenymi km...
@weeman hh myslel si to dobre ja viem a stotoznujem sa s "konzervativizmom" ale na velkom benzinaku nie je nic poctive ked velky motor tak diesel nad 3.0 by som nechcel benzin.
v piatok som sa na parkovisku stretol s chalaniskom s ciernou 124kou. prisiel ku mne (nevideli sme sa nikdy predtym) a opytal sa ma kde som zohnal take chromove listy okolo kolies. som mu povedal ze som ich kupil s autom ale ze som ich videl predavat niekde na nete. pustili sme sa do reci, zistil som ze ma kapotu z posledneho facefitu 124ky ale ma rocnik 1992. a ze mu niekto na parkovisku gulou rozbil naraznik. tak sme sa rozlucili s prianim vela stastnych km bez nehody a so slovami "nech sluzi" som si sadol do auta, kde ma uz cakala starsia prislusnicka mojej rodiny a opytala sa: "Vy ste kamarati"? ja na to iba ze "Nie, ale ma rovnake auto ako ja, cize si mame co povedat".
Take nieco mi s Fabiou, Octaviou, Superbom, Ceedom ani s nicim tak neskutocne preflaknutym nehrozi ani v tom najsurrealistickejsom sne
tomtoylc tak mne sa tie yety nepacia, a combicka.. no nemozem z toho.. a tiez nechapem cloveka, ktory navrhol kiu soul.. brr... sak to mi pripada jak karton od bananov... lenze na kolesach.., a toyta RAV4.. no, aj taku by som celkom prijala do garaze.. a henta toyta tvoja.. to je 4 Runner ci??...
aj som si myslela ze to je ten land cruiser, ale nevedela som ktory.. a kie.... bud su fizelske ceed, alebo hente hnusne,,, a ani na obrazkoch nesu pekne... mne stacia tie autoskolove co sa u nas premavaju.. a asi by som sa na tom hambila jazdit..
@zuzik24ak .....ti mam pravdu povedat ani ja by som nebral kiu aj ked ma 7 rokov záruky , ved sa to kazí každu chvílu , a na tom Soule sa my pozdáva len tie farebné kombinácie , ktoré si možeš nakombinovat ako v interiéri tak v exterieri
do prdele, tak v jednej ankete tu budete vsetci fanusici starej 120ky, lebo je stilova, kultove auto, posledna poriadna skodovka, a podobne... ale moderne, kvalitne, aj ked mozno trochu tuctove, ale stale velmi slusne auto "Skoda Fabia" vam vadi, a nadavate na nu, ze je skatulka od topanok, a podobne... Mozno su lepsie (nove) auta za tu cenu... ale vela ich nie je....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
104 komentov
Ako nezainteresovany pozorovatel mozem povedat akurat tolko, ze je to na moj vkus lepsie, ako bola stara Fabia (ta oblejsia). Ale nasla by som aj krajsie auta..
» www.teslamotors.com/roadster...
» www.teslamotors.com/models...
PS; Vyhody:
- Cena sa Ti vrati takmer okamzite.
- Na palivo nevydas nic, ale ziskas - kondicku.
- Dobravne zacpy? Tento pojem mozte vyskrtnut zo slovnika!
autíčko stojí za pozretie
@husky každý správny gašpo má dízel, to nevieš? Ako keby som to už počul: "čóóóó ty tankuješ benzín, ty si jakýýý kokooot" Toto ma vždy tak rozrehoce
@v3nty 1.5 nafťák? Na tom jazdia babičky do kostola nie? Kamoška mojej babky na vozíčku bude rýchlejšie z 0 na 100.
určite to je inak sprevodované takže to može chodit v klidu
@fanklublbl čo ja ti viem, mne sa súčasný stav celkom páči, samozrejme, že cena benzínu je vysoká, ale myslím koncepcia áut aká je dnes v prevahe mi vyhovuje, a aj keď budú vodíkové, elektrické, alebo hociaké iné "pokrokové" autá bežne k dostaniu, vždy budem jazdiť s poctivým velkým benzínom.
toto je auto
take si raz kupim
@weeman suhlasim s tebou...moje dalsie auto bude coupe V8 s nejakym super benzinovym motorom ale vzhladom na to ,ze kazdy den chodim do KE a spat je pre mna 3.0 diesel vyhodnejsi plus sa do limuziny hodi ovela viac.
Iste dá sa vyrobiť aj ekologicky. V nejakom teste čo som pozeral, za použitia veternej turbíny, by sa to auto dobíjalo 600 hodín pokial si dobre pamätám, to je paráda čo? Hlavne, že budeme zelení
Čo sa týka "kurvítok", dali tam jednostupňovú prevodovku, lebo ten dvojkvalt sa im stále kazil A pri teste v top gear sa im pokašlali brzdy... Takže áno, je pravda, že súčiastok je tam menej, ale či je aj spoľahlivejšia, to sa ale asi ani nedozvieme, keďže sa k bežným luďom nedostal ani ten roadster, o ktorom hovoríš, že už je starý...
@aguri500 5ťka je vyššia stredná trieda... Keby bola 5ťka limuzína, tak 7dmička bude kamión Rozdiel nie je len v priestore ale aj celkovej dĺžke, možnosti predĺženej karosérie, ponuke motorov, v "žehliacich" nápravách, výbave, atď... Staršia päťka a sedmička sú úplne rozdielne autá.
nech je to buď, alebo, dokopy je to divné
dufam ,ze sa toho nedozijem ,ze budem jaudit na elektickom aute ...velmi by mi chybal nadherny zvuk V8 ci V10,V12 tky...
@zajko30 vypadá dobre ale len na obrázku, aj tak okrem toho laku nič zaujímavé a ta cena, no neviem
ale ja radšej toto
to je moj sen , ale nebude ho lahké splniť
» static.cargurus.com/images/site/200...
@weeman hh myslel si to dobre ja viem a stotoznujem sa s "konzervativizmom" ale na velkom benzinaku nie je nic poctive ked velky motor tak diesel nad 3.0 by som nechcel benzin.
@aguri 500 vkusnééé
@cocca-colla auto ma 4 kolesa...
Nepáči sa mi! Humus, svinstvo vopruz dizajn nepodarená krabica od topánok natrená dvoma farbami...
juchuuuuuuuuu
ale ja milujem toyoty a hlavne tie do terenu jeden obrazok
v piatok som sa na parkovisku stretol s chalaniskom s ciernou 124kou. prisiel ku mne (nevideli sme sa nikdy predtym) a opytal sa ma kde som zohnal take chromove listy okolo kolies. som mu povedal ze som ich kupil s autom ale ze som ich videl predavat niekde na nete. pustili sme sa do reci, zistil som ze ma kapotu z posledneho facefitu 124ky ale ma rocnik 1992. a ze mu niekto na parkovisku gulou rozbil naraznik. tak sme sa rozlucili s prianim vela stastnych km bez nehody a so slovami "nech sluzi" som si sadol do auta, kde ma uz cakala starsia prislusnicka mojej rodiny a opytala sa: "Vy ste kamarati"? ja na to iba ze "Nie, ale ma rovnake auto ako ja, cize si mame co povedat".
Take nieco mi s Fabiou, Octaviou, Superbom, Ceedom ani s nicim tak neskutocne preflaknutym nehrozi ani v tom najsurrealistickejsom sne
....ale čo to o autach asi vieš
a ten soul maš pravdu , mne sa to tieš nepáči vobec aj ked na obrázkoch celkom dobre vypadá no skutočnost je iná