siel by som bojovat za ludi, nie za stat. Co sa vsak ukrajiny tyka, tak tam sa bojuje len pre "vyssie zaujmy", resp. zaujmy "slachty".
A bojovat na mejdane za nelegitimne zvolenych fasistov? Tak to teda nie... To by radovy obcan siel sam proti sebe.
Stotoznujem sa s Rothbardom. A nie, nesiel by som bojovat za politicku luzu. Ked si rozputali vojnu, nech si ju aj zazehnaju, mam pici. Radsej by som sa zbalil a odisiel niekam prec.
" Najnižšou formou hrdosti je hrdosť národná. Prezrádza nedostatok individuálnych predností, na ktoré by mohol byť niekto hrdý, inak by si nevybral to, o čo sa delí s toľkými miliónmi. Každý poľutovaniahodný hlupák, ktorý nemá na svete nič, na čo by mohol byť hrdý, berie si poslednú možnosť, t. j. byť pyšný na národ, ku ktorému práve náleží. "(Aforizmy o životnej múdrosti) Nikto si nevyberie, kde sa narodí, a jedno územie bolo v histórii obývané mnohými skupinami obyvateľstva - paradox nacionalizmu.
bojovať by som možno šla, ale svoj život by som pre štát neriskovala, takže ak by sa dialo niečo také, že by bol môj život v ohrození pekne by som odkráčala preč
poprípade, ak by môj prínos bol veľký pre dobro väčšiny (možno aj menšiny) tak potom hej (záleží čo by som musel obetovať)
a čo sa týka vlastenectva, nevidím v tom zmysel, pridružovať sa za zásluhy iných, ktoré sa ma v konečnom dôsledku nedotýkajú. Ako fajn slovenčina je pekný jazyk, ale mám byť hrdý na štúrovcov, ak som sa pokojne mohol narodiť trebárs aj v maďarsku? Mám sa tešiť že nejaká nasťa vyhrala medailu vo športe, ktorý som nikdy nesledoval, len preto, lebo reprezentuje slovensko? Ako sa ma jej úspech dotýka, ak z toho nenesiem žiadne benefity?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
A bojovat na mejdane za nelegitimne zvolenych fasistov? Tak to teda nie... To by radovy obcan siel sam proti sebe.
a k téme, môj postoj k patriotizmu poznáš
poprípade, ak by môj prínos bol veľký pre dobro väčšiny (možno aj menšiny) tak potom hej (záleží čo by som musel obetovať)
a čo sa týka vlastenectva, nevidím v tom zmysel, pridružovať sa za zásluhy iných, ktoré sa ma v konečnom dôsledku nedotýkajú. Ako fajn slovenčina je pekný jazyk, ale mám byť hrdý na štúrovcov, ak som sa pokojne mohol narodiť trebárs aj v maďarsku? Mám sa tešiť že nejaká nasťa vyhrala medailu vo športe, ktorý som nikdy nesledoval, len preto, lebo reprezentuje slovensko? Ako sa ma jej úspech dotýka, ak z toho nenesiem žiadne benefity?