čo si myslite je lepsie studovat na strednej skole na Slovensku alebo v Anglicku?
ahojky co si myslite je lepsie studovat na strednej u nas alebo v Anglicku??Odovodnite preco mate taky nazor a kde by ste radsej studovali vy a preco?....
Stredu spravit na Slovensku, vysoku v Anglicku. Slovenske stredne skoly patria medzi najkvalitnejsie (ucivom) a dokazu velmi dobre pripravit studentov na vysku. V Anglicku a inych Anglicko hovoriacich krajinach su pekne pozadu a napriklad v prvom rocniku na strednej sa ucia veci, ktore sa u nas ucia v 6ke na zakladnej (plati to hlavne o matike).
ak chceš zostať žiť v Anglicku...inak to nemá význam. majú systém, kde si predmety volíš, takže tie decká nemajú to, čo tu berieme ako úplne bežný všeobecný prehľad, pritom v tom, čo si volia, nie sú odborníci. flákačka proste.
Mal som tuto moznost (resp.) stale mam a ostal som tu, z mnoha dovodov. Takze radsej SS na Slovensku a az vysku v GB, tak to aj planujem, dufam, ze sa podari...
studuj tu na slovenskua pootm chod na rok do anglicka ked chces.. da sa ist na vymenny pobyt.. uplne bezne.. aj na bduuci rok poznam zopar ludi co idu prec..a potom sa vratia.. nic hrozne...
zalezi od toho kde chces studovat. ak na slovensku tak sa ti to vobec neoplati ten jazyk rychlo zabudnes. aj ked chodis na slovensku skolu nvm ci by sa to tak oplatilo tvrdim ze jazyk sa zabuda rychlo a lahko najlepsie ak chodis na bilingvalne.
takze ja si tez myslim ze stredna na slovensku je ovela lepsa jak v UK nabuduci rok idem na vymeny pobyt a ked som sa pozerala jake predmety tam su tak ja vlastne ked sa vratim budem strasne pozadu a vobec si to neviem predstawit decka v UK maju ovela lahsiu skolu jak my
mala som moznost porovnat a podla mna zalezi od toho ci chces nasledne v Anglicku ostat alebo sa vratit na Slovensko... lebo na Slovensku ti ich stredoskolske vzdelanie stacit nebude... budes mozno super v anglictine ale budes mat problemy s uznanim vzdelania, pretoze to ich je proste ine... poznam ludi ktori sa po studiu v UK a inych zapadnych krajinach nemohli dostat na poriadnu vysoku skolu... treba si to dobre rozmysliet
lenze zalezi aj na tom, cim myslis tu strednu skolu...lebo v UK je tzv six-form po GCSEs (to je forma testu asi ako maturita, len v 15tich) a mozes si vybrat ci ostanes robit 6 form - podla toho co viem tak sa zamerias na jeden zo 6tich hlavnych predmetov...alebo ides na college co je uz nieco na sposob vysokej skoly a studujes nejake odborne zameranie tam ako na VS, akurat ze v mladsom veku
podla mna six-form urcite nie ale college ano...osobna skusenost potvrdila, ze keby som aj to iste studoval na Slovensku napriklad na nejakom ucilisti (ak sa to da) tak proste mam vzdelanie, ale kazdy sa pozera dnes na zahranicne skusenosti inak ako na domace...preto odporucam college
skus si IB diploma (posledne 2 roky strednej) v podstate hoci kde na svete (v anglicku celkom bezne) a potom sa budeme bavit o tom co je ucenie a co je uzivanie. Toto je nenormalne tazke, do bludu ucenia a doma som si krasne zil. Nemozes to takto porovnavat. V anglicku maju od @Hudky spomenutych GCSE dalsie nadstavby (neviem ako to v kontexte svk systemov nazvat) a robit A-levels alebo IB nie je az taka sranda. Najma ked si Slovak a musis to robit v anglictine, potom naozaj vsetka sranda a uzivanie konci...
neda sa to nazvat po slovensky...lebo je to uplne iny system...ok prvych par mesiacov je tazkych, kedze popri tom vsetkom sa este ucis po anglicky...ale inak to uz zvladas v pohode (aspon moj pripad to bol)
podla mna anglicko ma ovela lepsiu uroven, ja som bola na sixth form college v UK a skola bola paradna aj ked som tam nesla s najlepsou anglictinou teraz som dala statnice aj IELTS bez nejakych priprav... ak by boli financie urcite tam ostanem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
ale pre mladsich skor na Slovensku,... na vysoku do Anglicka hej, ak je moznost.
Teraz číro subjektívne, do GB by som išla aj hneď pozajtra.
myslím ze to zalezi od viacerych faktorov, napr škola, alebo programu ktory robíš...
podla mna six-form urcite nie ale college ano...osobna skusenost potvrdila, ze keby som aj to iste studoval na Slovensku napriklad na nejakom ucilisti (ak sa to da) tak proste mam vzdelanie, ale kazdy sa pozera dnes na zahranicne skusenosti inak ako na domace...preto odporucam college
skus si IB diploma (posledne 2 roky strednej) v podstate hoci kde na svete (v anglicku celkom bezne) a potom sa budeme bavit o tom co je ucenie a co je uzivanie. Toto je nenormalne tazke, do bludu ucenia a doma som si krasne zil. Nemozes to takto porovnavat. V anglicku maju od @Hudky spomenutych GCSE dalsie nadstavby (neviem ako to v kontexte svk systemov nazvat) a robit A-levels alebo IB nie je az taka sranda. Najma ked si Slovak a musis to robit v anglictine, potom naozaj vsetka sranda a uzivanie konci...
neda sa to nazvat po slovensky...lebo je to uplne iny system...ok prvych par mesiacov je tazkych, kedze popri tom vsetkom sa este ucis po anglicky...ale inak to uz zvladas v pohode (aspon moj pripad to bol)