Podľa mna nieje nikto dokonalý, lebo aj jedy rozkrádaju aj druhý rozkrádajú a každý obvynuje toho druhého a nieže by sa pozreli na seba...Aký je váš názor?
fico, zvoleny seniormi, pretoze im slubil vianocne prispevky je jeden z najhorsich politikov, uz v tej vlade nemaju co robit, tak vytvaraju dementne nepotrebne zakony, ako ten o vlastenectve, maju platy ako iny ludia za 4 mesiace dokopy a na tie schodze ani nechodia... nikto iny neokrada tak velmi, ako oni...
niekedy je jedno koho volis,pretoze sa najde politik ktori spravi mensine hody,podostavaju klobasy a maso,ale to samozrejme nesuvisi s tym koho volili...
skor som zvedavy kto voli slotu a meciara.. lebo nic v zlom, ale minimalne sns, ktora ma aky taky potencial a vobec nemala zly program mam pocit ze sa ho moc nedrzala..
o meciarovcoch skoda hovorit..
a ti dalsi.. keby menej ukazovali na druhych a radsej sa zamerali na to ako dostat sk z bryndy a prisli s jasnymi a konstruktivnymi rieseniami miesto skolkarskeho.. "pozri co on robi" a stazovanie sa pani ucitelkam "v bruseli"
slovensko potrebuje narodne uvedomeleho, historie znaleho, hrdeho inteligentneho slovaka, ktory by vedel svojoju charizmou zaujat, pritiahnut si ludi podobneho rangu..
nebolo by od veci, ak by mal slusny vlastny financny zaklad, ktory by nepotreboval nutne znasobovat, len preto aby mal, cim by sa vyhol tunelovaniu a uplatkom..
zdvihol by sa moralny kredit politickej "elity" a hlavne SK ako take..
@johnysheek ty asi moc nesledujes parlamentne schodze co? opozicia dost casto prichadza s navhrmi zakona.. kedze je to vsak opozicia, nema sancu.. aj ked sa navrhovali protikrizove opatrenia, tak bola este aktivnejsia (konkretne SDKU) nez vlada..
s tymi poslednymi vetami suhlasim.. bohuzial nevidim to realne.
ale teda jedna reakcia za vsetko.. slovensky parlament ma 150 clenov, co robi nadpolovicnu vacsinu 76
ak si zoberies do uvahy, ze opozicia ma nejakych cca 68 poslancov, tak to robi nadpolovicnu vacsinu pri 136.
Vacsinou je pritomnych cca 120 poslancov, z coho vyplyva, ze keby tam pravidelne chodila cela opozicia.. tak by mali v podstate nadpolovicnu vacsinu a zakony by svojim sposobom posuvat minimalne do dalsieho citania mohli..
Je sice pravda, ze potom by ich stopli, ale aspon by ukazali, ze sa to proste da..
Taktiez by mohli zacat tlacit tlacitko "PROTI" miesto alibistickych "ZDRZAL SA" popripade "nepritomny"
inymi slovami.. aktivita ti je naprd, ak to nepodlozis i cinmi..
a hlavne vsimaj si celkovo co sa deje a nie jednotlivy ukazatel..
tu vobec nejde o to kto je lepsi.. VSETCI SU ROVNAKI
Neznášam tuto vládu všetci sú hnusný.Naslubujú hocičo,ale nikdy to nedodržia.Potom no hlasujte za nás.A hlavne ten zákon o hymne deti to poriadne Slovensko znenávidia.A že vraj´´učíme ich na vlastenectvo
@johnysheek vies, keby bola opozicia zlozena z jednej strany tak by im predseda cisto teoreticky mohol nakazat aby tam vysedavali kazdy den.. Kedze je v opozicii tych stran viac a su tam aj nezavisli, tak je to tazko.. Kazdopadne u nich asi ani nie je vola, inak by uz davno sadli za rokovaci stol a konecne sa rozhybali..
Dalsia vec je, ze ked sa rokuje o zasadnych otazkach tak je tam skoro kazdy z koalicie a to sa prebyt neda. Ked sa rokuje o picovinach (ako pred dvoma-troma tyzdnami) o zmenach v zakone o ochrane nefajciarov, tak dokonca niektori s koalicie podporili navrh opozicie.. Lenze taketo nepodstatne zakony nas z biedy nevytrhnu..
Je to kumpánia šašov, kt. sa nevedia ovládať na čele s tým bezkrkým ujom.
Smutné je, že túto vládu nevolili len postarší ľudia, ale stretávam mnoho mladých, čo práve ich volili.
Aké by bolo riešenie?
Priznám sa, že neviem, lebo to všetko sa dá len predpokladať, ale asi treba počkať, kým táto generácia doslúži a nastúpi generácia ktorá nevyrastala-žila v nejakom pochybnom režime.
Pravého politika si predstavujem tak, že slúži ľuďom a nie svojej peňaženke.
Ktorý naozaj prezentuje záujmy ľudí a svojej krajiny.
vláda je síce na smiech (hlavne s týmto novým blbým a úplne zbytočným zákonom), no keby vládol niekto iný robil by to isté - nedodrží sľuby a rozkradne štát (len možno nie ažtak nápadne...)
@sandy114 Nikto iny neokrada tak ako oni? Heh Prepac ale na tom som sa musel zasmiat, najma vzhladom nato co sa dialo pocas 8 rokov ked vladol Dzurinda, pretoze tam sa predalo, rozkradlo a znicilo takmer cele Slovensko.
@pernik Vola sa to celosvetova financna kriza, zivotna uroven dost klesla na celom svete a nielen na Slovensku...iste za kazdej vlady sa kradlo to je pravda, a tato nei je vynimkou, ale ide o to ze tato vlada uz nemala v podstate takmer z coho kradnut. Mam na to iny nazor ako ty, myslim ze sme sa uz o tom raz rozpravali
mozno do toho prd vidim, ale zda sa mi, ze pokial zijeme v parlamentnej ,,demokracii" tak tych sasov sme si tam zvolili preto aby v nasom mene rozhodovali o tom co je pre nas najlepsie, ale ani zdaleka sa mi nezda, ze by to plnili...povedzte mi komu je naco ten sprosty vlastenecky zakon? ale keby malo prejst nieco normalne ako dnes zakon o zvyseni trestu za tyranie zvierat, ktory snad az na par uchylakov a zoofilov nemoze vadit nikomu a kazdy normalne zmyslajuci to bere pozitivne, tak samozrejme nie..najprv to posunu do druheho citania a potom to zase uz asi tisici krat vratia, preco? ...ved preto, ze to predlozila opozicia.... a to aby som hodnotil konkretne tu sebranku, to my fakt nestoji za rozculovanie sa..., snad za vsetkych staci ten rasisticky xenofobny alkoholik slota...., ako sa ten tam dostal? ..kto ho podporuje a potrebuje tam? ...ten ludsky odpad, ktory si zije jak prasa v zite za nase peniaze a svojimi vyrokmi popiera zakladne ludske prava a slobody a robi hanbu kadial chodi..., ved cela tato vlada je na smiech..., alebo skor na plac? ....preco nemoze fungovat to, co vravel john locke uz pred styristo rokmi, ze mi sme tym smradom odovzdali cast svojej slobody, za to, aby nam plnili, to co je pre nas dobre a pokial to nerobia, tak preco ich nemozeme zvrhnut aj pocas volebneho obdobia a zvolit si niekoho, kto to bude robit?....
@lordjogi my sme mala ryba a kriza nas len lizla.. so svetovym trhom mame v podstate prd. A nemala z coho kradnut? Ved za Dzurindu bola statna kasa najplnsia, mali sme najvacsi rast HDP a najnizsiu mieru zadlzenia. Si myslis, ze z coho dal fico dochodcom tych par korun? Z coho mal na srotovne? Preco si mohol dovolit zrusit 20 a 50 korunacky u lekara? A to sa za Dzurindu velke peniaze investovali do danovej a dochodkovej reformy, a stale sme mali dost. Tak nehovor, ze fico nemal z coho kradnut
Dzurindovolic teply tommy: preco asi bola plna kasa, ved rozpredali statne strategicke podniky. Preco mal Kanik v mediach prezyvku "socialny netvor"? Preco sme platili pri kazdej navsteve u doktora 20Sk? Dzurinda bol a je americky posluhovac.
@tommyhot To ze sme mala ryba vobec neznamena ze kriza nas len "lizla", nas praveze zasiahla do velkej miery tym, ze ako mala ryba sme zavisli od inych statov ktorych sa kriza dotkla. Naplnene kasy? Najvacsi rast HDP? To mas statistiku odkial? To ze sa zrusili poplatky u lekarov a ze dochodcovia dostali vianocny prispevok pre mna vobec nie su dolezite a podstatne veci. Dzurinda je umelo vytvorena osoba, ktoru si vybrali Americania, konretne vtedajsi americky velvyslanec aby splnil dve ulohy A, povolil prelet stihackam a lietadlam NATO (vtedy sme este neboli clenom) aby mohli zbombardovat Juhoslaviu a B, aby sa privatizovalo co najviac statnych a strategickych podnikov ktore sa dostali do ruk zahranicnym firmam (teda najma amikom). Slovensko toto nepotrebovalo. Slovensko malo nato aby vsetky tieto podniky zostali v nasich rukach, v rukach statu, nemuselo sa nic predavat. Mozno by vsetko islo pomalsie, mozno by sa pracovne miesta vytvarali pomalsie, ale dnes by to vsetko mohlo byt v nasich, slovenskych rukach, pretoze teraz na tom stracame na ukor zahranicnych firiem obrovske peniaze. Dzurinda samozrejme obe ulohy zvladol na jednotku s hviezdickou, este aj s bonusom, a chvasta sa tym ako Slovensko vyzdvihol na vyssiu uroven. dostal ho do EU a NATO (co bola ta najlahsia vec) a pritom jedina vec ktoru spravil je ze Slovensko definitivne rozpredal a prestalo byt slovenskym, co ja povazujem za velku chybu a za velmi smutne. Nehovoriac o tom aki nekompetentni ludia mohli byt ministrami, za vsetko hovori to ako bol automobilovy jazdec, Malcharek, ministrom hospodarstva (za stranu ANO tusim) To je moj nazor na SDKU, ktora sa mi samozrejme nepaci dalej uz len preto ze som ateista a mam na iste eticke temy rozdielny nazor ako oni, ale to je uz vedlajsie. Robert Fico, narozdiel od Dzurindu ci Radicovej alebo Sulika (prave on je skutocny populista ktoreho velebia vsetky slovenske media), si svoju, ako to mam nazvat "popularitu" a moc (v pripade moci porovnavam s Dzurindom) dokazal vybojovat sam. Si vsimni ze odkedy SMER zacal, tak media boli vylozene s nim na noze. Neustale napadany, kritizovany, sledovany, oznacovany za populistu, ale aj tak sa dostal k tomu ze si ho ludia zvolili a stal sa premierom. Dzurinda a Radicova nehli ani prstom pre hlasy ktore dostali, staci ak si sledoval v prezidentskych volbach rozdiel medzi kampanou Gasparovica a Radicovou. Videl si ten rozdiel? Radicova na kazdom jednom kroku, na kazdom centimetri sak div ze nerobili este aj zachody s jej podobiznou, kdezto Gasparovic mal sem tam nejaky nenapadny bilboard alebo plagat obklopeny Radicovou. A nehovoriac o tom, ze na kampan sa moze vynalozit maximalne 5 milionov korun (aspon myslim), no po volbach o tom SDKU akosi pomlcala.
Samozrejme ano, nikoho tu nechcem idealizovat, velebit, aj tato vlada mala svoje vazne kauzy ktore podla mna dostatocne nevysvetlila ale pre mna je SMER ovela prijatelnejsia moznost ako SDKU ci SaS
Pozeras vela propagand a zjavne ti to lezie na mozog
"Slovensko malo nato aby vsetky tieto podniky zostali v nasich rukach, v rukach statu, nemuselo sa nic predavat."
Co konkretne ti vadi?
Nebyt Dzurindu, tak z Kosic je hladova dolina (rozkradnute VSZ este za meciara).
SE? Mala pred privatizaciou 40 miliardovy zahranicny dlh. Stat teraz nema ziadne dlhy a ako skoro 34% vlastnik ma cisty zisk z divident rovnako velky, ako ked sme boli 100% vlastnik. Za rok 2008 bol cisty zisk SE po zdaneni 4.99 miliardy SK (vyse 1.6 miliardy). V roku 2007 to bolo 3.6 miliardy co je medzirocny narast oproti roku 2006 o 150%. Dlh v roku 2007 oproti roku 2006 klesol o 40%. Vid vyrocne spravy.. Co ti vadi na takejto privatizacii?
SPP? Do roku 2006 bol zisk 13.6 miliardy. Potom prisiel Ducky a spol a o 5 rokov neskor bol zisk uz len nieco okolo 6 miliard a do statnej kasy islo 5.5 miliard. Po sprivatizovani SR ziskalo z dividend 8 miliard (zisk bol 24 miliard) a rok pred koncom Dzurindovej vlady to bolo uz vyze 15 miliard z dividend a zisk SPP bol 25 miliard. Z toho vypliva, ze ako 51% vlastnik mame cca 3 nasobne vacsi zisk nez ako 100% vlastnik. V com bola teda privatizacia rozkradnuteho podniku zla? Jedine v tom, ze Miklos nepocital s kurzovou stratou, nic ine sa mu neda vycitat.
Ake peniaze teda stracame na ukor zahranicnych firiem? Ved sme ziskovejsi ako ked sme boli 100% vlastnici.
"Si svoju, ako to mam nazvat "popularitu" a moc (v pripade moci porovnavam s Dzurindom) dokazal vybojovat sam."
Demagogiou a populizmom (tak ako to dnes robi Sulik). Pozri si programove vyhlasenie vlady z roku 2006 a skutocnost dnes.
"Videl si ten rozdiel? Radicova na kazdom jednom kroku, na kazdom centimetri sak div ze nerobili este aj zachody s jej podobiznou, kdezto Gasparovic mal sem tam nejaky nenapadny bilboard alebo plagat obklopeny Radicovou."
Ty si asi v case prezidentskych volieb nezil vsak? Si nevidel tie gasparovicove billboardy rovno s ficom (najpopularnejsim politikom)? To bola v poriadku kampan?
Na prezidentsku kampan sa moze pouzit max 4 000 000 sk, Radicova podla vyuctovania ktore predlozila MF minula nieco cez 3 900 000sk. Cast z toho (skoro 2 miliony) zaplatila SDKU, nieco cez 200 000 Radicova a zvysok boli sponzorske dary.
@tommyhot bohuzial som vtedy zil, a preto som velmi dobre videl ten obrovsky rozdiel. A nechapem, co je na tom ze bol Gasparovic na bibloardoch s Ficom? Ked Fico ho podporil ako prezidentskeho kandidata? Co je na tom? A prepac ale teda sumu 3 900 000SK a vsetky statistiky ktore si uviedol o SE a SPP zrejme a jedine zo statistik ekonomov SDKU. Dalej, cim chces podlozit svoje tvrdenie ze Kosice by boli "hladovou dolinou"? To je tvoja domnienka alebo si ekonomicky expert aby si to vedel posudit? A co mi vadi na privatizacii? Samotna privatizacia, pretoze z dlhodobeho hladiska bude velmi nevyhodna voci nam.
@tommyhot Hups a este som zabudol na jeden odstavec zareagovat ako tak pozeram. Iste, ja netvrdim ze SMER splnil to co slubil alebo ze je to neviem aka uzasna strana, no prepac ale ak si to porovnas s mozgovymyvacskym SaS tak mu v tomto obore nesiahaju ani po kolena. Tvrdim len to, ze SMER je podla mojho nazoru zo vsetkych stran z ktorych mam moznost vybrat si pre mna najprijatelnejsi. Netvrdim ze nemaju preslapy, no v porovnani s tym co spravila SDKU (neodpovedal si napriklad nato ako nechali preletiet lietadla NATO aby zbombardovali Juhoslaviu). Ty si uprimne naozaj myslis, ze privatizacia bola tym najlepsim krokom? Dajme tomu (ale len cisto teoreticky) ze tvoje statistiky su pravdive. Ako 51% vlastnik mame 3x vacsi zisk ako predtym, ale polovica penazi ide do ruk zahranicnym firmam. Nemyslis si, ze by sme sa k takemu zisku dopracovali BEZ privatizacie, napriek tomu ze by to bolo ovela narocnejsie a trvalo by to o dost dlhsie, bez toho aby sme vsetko rozpredali? Cele Slovensko? Vies aky z toho plynie pre mna osobne najvacsi problem? Takymto sposobom stat nema prakticky ziadnu, alebo len minimalnu kontrolu nad v podstate nicim dolezitym. To je podla teba fakt dobre?
@lordjogi "A nechapem, co je na tom ze bol Gasparovic na bibloardoch s Ficom? Ked Fico ho podporil ako prezidentskeho kandidata?"
zvyhodnovanie kandidata?
"A prepac ale teda sumu 3 900 000SK a vsetky statistiky ktore si uviedol o SE a SPP zrejme a jedine zo statistik ekonomov SDKU?"
si taky blby, robis sa, alebo nevies citat? vyse 3 900 000sk (vycerpala skoro cele 4 miliony, k dobru jej ostalo len nieco cez 5 000sk) je vyuctovanie, ktore poslala Radicova ministerstvu financii (pod taktoukou dnesnej vlady. ak sa im nieco nepacilo mohli/mali to dat presetrit). Cisla o SE a SPP su z ich vyrocnych sprav, cize ziadne tajomstvo ani statistiky ekonomov SDKU.
"Dalej, cim chces podlozit svoje tvrdenie ze Kosice by boli "hladovou dolinou""
VSZ nedokazalo splacat obrovske uvery a bolo kompletne vytunelovane (Rezes, urcite aj Meciar kedze to bola jedna banda..). Tato spolocnost bola pred krachom. Mimochodom zamestnavali nieco cez 14 000 zamestnancov. Potrebujes byt ekonom aby si vedel, ze ked v jednom regione, kde nie je prace nazvys pride naraz o pracu 14 000 ludi, tak vznikne hladova dolina? Na to nemusis mat ani vyucny list aby si to vedel pochopit.
"A co mi vadi na privatizacii? Samotna privatizacia, pretoze z dlhodobeho hladiska bude velmi nevyhodna voci nam."
Ako sa to prejavy? V com bude nevyhodna?
"Netvrdim ze nemaju preslapy, no v porovnani s tym co spravila SDKU (neodpovedal si napriklad nato ako nechali preletiet lietadla NATO aby zbombardovali Juhoslaviu)"
S preletom nad nase uzemie nemam ziaden problem. Propagandam o tom ako boli albanci zli a Milosevic ten najlepsi moze verit len zatemneny mozog. Osobne som videl fotky, kde boli stale dokola ti isti herci, ktori sa tvarili ako mrtvi pripadne zraneni srbski civilisti.. Neviem na koho to malo zaposobit, ale na mna to nezaposobilo..
"Ako 51% vlastnik mame 3x vacsi zisk ako predtym, ale polovica penazi ide do ruk zahranicnym firmam. Nemyslis si, ze by sme sa k takemu zisku dopracovali BEZ privatizacie, napriek tomu ze by to bolo ovela narocnejsie a trvalo by to o dost dlhsie, bez toho aby sme vsetko rozpredali? Cele Slovensko"
Nie nemyslim si to. Bolo treba riesit ovela dolezitejsie otazky ako zachrana rozkradnutych a zadlzenych podnikov a bolo ich treba riesit okamzite. Osobne si myslim, ze fico nemal stopnut ani privatizaciu Carga a BA letiska.. Tieto podniky zachranit nevieme a jedine co produkuju su pohladavky..
"Takymto sposobom stat nema prakticky ziadnu, alebo len minimalnu kontrolu nad v podstate nicim dolezitym. To je podla teba fakt dobre?"
A nad cim ma mat kontrolu? Ceny sa z dovodu zvysovania inflacie a vstupu do EU museli zvysovat aj tak, tej liberalizacii by sme sa nevyhli a o com inom mame rozhodovat? Ved my ako stat sme ani nevedeli zmodernizovat vyrobu, museli to za nas spravit az sukromni investori. Investori maju zavazky, zobrali na seba aj vsetky dlhy a jedine o co sa my starame je cisty zisk. Dalej su tu regulacne a anti monopolne urady, takze ani vlastnici si tu nemozu robit co sa im zachce..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
ok.. slubujem, ze uz nebudem narano snupat ten kockovy cukor..i tak tazko lezie nosom..
///@sandy114 fica nevolia len seniori.. ///
skor som zvedavy kto voli slotu a meciara.. lebo nic v zlom, ale minimalne sns, ktora ma aky taky potencial a vobec nemala zly program mam pocit ze sa ho moc nedrzala..
o meciarovcoch skoda hovorit..
a ti dalsi.. keby menej ukazovali na druhych a radsej sa zamerali na to ako dostat sk z bryndy a prisli s jasnymi a konstruktivnymi rieseniami miesto skolkarskeho.. "pozri co on robi" a stazovanie sa pani ucitelkam "v bruseli"
slovensko potrebuje narodne uvedomeleho, historie znaleho, hrdeho inteligentneho slovaka, ktory by vedel svojoju charizmou zaujat, pritiahnut si ludi podobneho rangu..
nebolo by od veci, ak by mal slusny vlastny financny zaklad, ktory by nepotreboval nutne znasobovat, len preto aby mal, cim by sa vyhol tunelovaniu a uplatkom..
zdvihol by sa moralny kredit politickej "elity" a hlavne SK ako take..
have nice day..
naša vláda je prehnitá plná náckov a debilov,
je to neustály triedny boj,
všade dokola je pletivo.
a ešte si myslím, že nad tatrou sa blýska a tieto voľby to vôbec, ale vôbec nevyriešia.
s tymi poslednymi vetami suhlasim.. bohuzial nevidim to realne.
ale teda jedna reakcia za vsetko.. slovensky parlament ma 150 clenov, co robi nadpolovicnu vacsinu 76
ak si zoberies do uvahy, ze opozicia ma nejakych cca 68 poslancov, tak to robi nadpolovicnu vacsinu pri 136.
Vacsinou je pritomnych cca 120 poslancov, z coho vyplyva, ze keby tam pravidelne chodila cela opozicia.. tak by mali v podstate nadpolovicnu vacsinu a zakony by svojim sposobom posuvat minimalne do dalsieho citania mohli..
Je sice pravda, ze potom by ich stopli, ale aspon by ukazali, ze sa to proste da..
Taktiez by mohli zacat tlacit tlacitko "PROTI" miesto alibistickych "ZDRZAL SA" popripade "nepritomny"
inymi slovami.. aktivita ti je naprd, ak to nepodlozis i cinmi..
a hlavne vsimaj si celkovo co sa deje a nie jednotlivy ukazatel..
tu vobec nejde o to kto je lepsi.. VSETCI SU ROVNAKI
Dalsia vec je, ze ked sa rokuje o zasadnych otazkach tak je tam skoro kazdy z koalicie a to sa prebyt neda. Ked sa rokuje o picovinach (ako pred dvoma-troma tyzdnami) o zmenach v zakone o ochrane nefajciarov, tak dokonca niektori s koalicie podporili navrh opozicie.. Lenze taketo nepodstatne zakony nas z biedy nevytrhnu..
...je to na smiech.
Je to kumpánia šašov, kt. sa nevedia ovládať na čele s tým bezkrkým ujom.
Smutné je, že túto vládu nevolili len postarší ľudia, ale stretávam mnoho mladých, čo práve ich volili.
Aké by bolo riešenie?
Priznám sa, že neviem, lebo to všetko sa dá len predpokladať, ale asi treba počkať, kým táto generácia doslúži a nastúpi generácia ktorá nevyrastala-žila v nejakom pochybnom režime.
Pravého politika si predstavujem tak, že slúži ľuďom a nie svojej peňaženke.
Ktorý naozaj prezentuje záujmy ľudí a svojej krajiny.
Za všetko hovoria štatistiky a to, že životná úroveň dosť klesla...
Tak to máš pravdu, úplne iný
Samozrejme ano, nikoho tu nechcem idealizovat, velebit, aj tato vlada mala svoje vazne kauzy ktore podla mna dostatocne nevysvetlila ale pre mna je SMER ovela prijatelnejsia moznost ako SDKU ci SaS
@lordjogi Ty tiež
HDP: » docs.google.com/viewer?a=v&...
Pozeras vela propagand a zjavne ti to lezie na mozog
"Slovensko malo nato aby vsetky tieto podniky zostali v nasich rukach, v rukach statu, nemuselo sa nic predavat."
Co konkretne ti vadi?
Nebyt Dzurindu, tak z Kosic je hladova dolina (rozkradnute VSZ este za meciara).
SE? Mala pred privatizaciou 40 miliardovy zahranicny dlh. Stat teraz nema ziadne dlhy a ako skoro 34% vlastnik ma cisty zisk z divident rovnako velky, ako ked sme boli 100% vlastnik. Za rok 2008 bol cisty zisk SE po zdaneni 4.99 miliardy SK (vyse 1.6 miliardy). V roku 2007 to bolo 3.6 miliardy co je medzirocny narast oproti roku 2006 o 150%. Dlh v roku 2007 oproti roku 2006 klesol o 40%. Vid vyrocne spravy.. Co ti vadi na takejto privatizacii?
SPP? Do roku 2006 bol zisk 13.6 miliardy. Potom prisiel Ducky a spol a o 5 rokov neskor bol zisk uz len nieco okolo 6 miliard a do statnej kasy islo 5.5 miliard. Po sprivatizovani SR ziskalo z dividend 8 miliard (zisk bol 24 miliard) a rok pred koncom Dzurindovej vlady to bolo uz vyze 15 miliard z dividend a zisk SPP bol 25 miliard. Z toho vypliva, ze ako 51% vlastnik mame cca 3 nasobne vacsi zisk nez ako 100% vlastnik. V com bola teda privatizacia rozkradnuteho podniku zla? Jedine v tom, ze Miklos nepocital s kurzovou stratou, nic ine sa mu neda vycitat.
Ake peniaze teda stracame na ukor zahranicnych firiem? Ved sme ziskovejsi ako ked sme boli 100% vlastnici.
"Si svoju, ako to mam nazvat "popularitu" a moc (v pripade moci porovnavam s Dzurindom) dokazal vybojovat sam."
Demagogiou a populizmom (tak ako to dnes robi Sulik). Pozri si programove vyhlasenie vlady z roku 2006 a skutocnost dnes.
"Videl si ten rozdiel? Radicova na kazdom jednom kroku, na kazdom centimetri sak div ze nerobili este aj zachody s jej podobiznou, kdezto Gasparovic mal sem tam nejaky nenapadny bilboard alebo plagat obklopeny Radicovou."
Ty si asi v case prezidentskych volieb nezil vsak? Si nevidel tie gasparovicove billboardy rovno s ficom (najpopularnejsim politikom)? To bola v poriadku kampan?
Na prezidentsku kampan sa moze pouzit max 4 000 000 sk, Radicova podla vyuctovania ktore predlozila MF minula nieco cez 3 900 000sk. Cast z toho (skoro 2 miliony) zaplatila SDKU, nieco cez 200 000 Radicova a zvysok boli sponzorske dary.
vyse 1.6 miliardy zinkasoval FNM
zvyhodnovanie kandidata?
"A prepac ale teda sumu 3 900 000SK a vsetky statistiky ktore si uviedol o SE a SPP zrejme a jedine zo statistik ekonomov SDKU?"
si taky blby, robis sa, alebo nevies citat? vyse 3 900 000sk (vycerpala skoro cele 4 miliony, k dobru jej ostalo len nieco cez 5 000sk) je vyuctovanie, ktore poslala Radicova ministerstvu financii (pod taktoukou dnesnej vlady. ak sa im nieco nepacilo mohli/mali to dat presetrit). Cisla o SE a SPP su z ich vyrocnych sprav, cize ziadne tajomstvo ani statistiky ekonomov SDKU.
"Dalej, cim chces podlozit svoje tvrdenie ze Kosice by boli "hladovou dolinou""
VSZ nedokazalo splacat obrovske uvery a bolo kompletne vytunelovane (Rezes, urcite aj Meciar kedze to bola jedna banda..). Tato spolocnost bola pred krachom. Mimochodom zamestnavali nieco cez 14 000 zamestnancov. Potrebujes byt ekonom aby si vedel, ze ked v jednom regione, kde nie je prace nazvys pride naraz o pracu 14 000 ludi, tak vznikne hladova dolina? Na to nemusis mat ani vyucny list aby si to vedel pochopit.
"A co mi vadi na privatizacii? Samotna privatizacia, pretoze z dlhodobeho hladiska bude velmi nevyhodna voci nam."
Ako sa to prejavy? V com bude nevyhodna?
"Netvrdim ze nemaju preslapy, no v porovnani s tym co spravila SDKU (neodpovedal si napriklad nato ako nechali preletiet lietadla NATO aby zbombardovali Juhoslaviu)"
S preletom nad nase uzemie nemam ziaden problem. Propagandam o tom ako boli albanci zli a Milosevic ten najlepsi moze verit len zatemneny mozog. Osobne som videl fotky, kde boli stale dokola ti isti herci, ktori sa tvarili ako mrtvi pripadne zraneni srbski civilisti.. Neviem na koho to malo zaposobit, ale na mna to nezaposobilo..
"Ako 51% vlastnik mame 3x vacsi zisk ako predtym, ale polovica penazi ide do ruk zahranicnym firmam. Nemyslis si, ze by sme sa k takemu zisku dopracovali BEZ privatizacie, napriek tomu ze by to bolo ovela narocnejsie a trvalo by to o dost dlhsie, bez toho aby sme vsetko rozpredali? Cele Slovensko"
Nie nemyslim si to. Bolo treba riesit ovela dolezitejsie otazky ako zachrana rozkradnutych a zadlzenych podnikov a bolo ich treba riesit okamzite. Osobne si myslim, ze fico nemal stopnut ani privatizaciu Carga a BA letiska.. Tieto podniky zachranit nevieme a jedine co produkuju su pohladavky..
"Takymto sposobom stat nema prakticky ziadnu, alebo len minimalnu kontrolu nad v podstate nicim dolezitym. To je podla teba fakt dobre?"
A nad cim ma mat kontrolu? Ceny sa z dovodu zvysovania inflacie a vstupu do EU museli zvysovat aj tak, tej liberalizacii by sme sa nevyhli a o com inom mame rozhodovat? Ved my ako stat sme ani nevedeli zmodernizovat vyrobu, museli to za nas spravit az sukromni investori. Investori maju zavazky, zobrali na seba aj vsetky dlhy a jedine o co sa my starame je cisty zisk. Dalej su tu regulacne a anti monopolne urady, takze ani vlastnici si tu nemozu robit co sa im zachce..