Tento problém je stále aktuálnejší. Čoraz mladšie dievčatá sa stávajú matkami. Aký máte názor na ne vy? Odsúdite dievča s bruškom na ulici, alebo sa zamyslíte nad tým, či nebola napr. znásilnená??
Neodsudzujem ich a vlastne sa ani nezamýšľam nad tým či bola znásilnená. Skôr si iba poviem, že si neviem predstaviť, že by som ja v mojom veku mala dieťa.
Úprimne, nezamyslím sa nad tým, pretože pravdepodobnosť, že bola znásilnená, že pri tom otehotnela a že si to nenechala vziať je strašne malá oproti pravdepodobnosti, že s priateľom nie sú dvakrát zodpovední. Ale vlastne ani neviem, ako reagujem, nepamätám si, či som také dievča niekedy videla.
Nepredpokladám, že ide o plánované tehotenstvá, a viem, že (odhliadnuc od toho, že nechcem mať deti ani omnoho neskôr) na ich mieste by som sa určite nerozhodla dieťa donosiť.
Som proti interupcii, takže každé mladé dievča, ktoré si nechá bábo je svojím spôsobom hrdinkou.(vynímam skupinu ku*iev) Avšak myslím si, že si zničia život preto by som to malé dala na adopciu, sú celé dlhé rady žien vo veku, ktoré nemôžu mať deti. (a ničiť sa tým, koľko by to dieťa malo rokov, aké by malo vlásky, to nikto nechce zažiť a veľa dievčat sa po potrate zrúti, zdá sa to jednoduché, hlavne mužom, že "choď na potrat" ale mnohý nemajú šajnu čo nasleduje po tom potrate. K tomu by som chcela dodať, že pre potrat som v krajných riešeniach keď je dieťa aj život matky ohrozený tehotenstvom).
nie je to moja vec ..ale na druhej strane , nehoda sa moze stat kazdemu ..ved uprimne kolko napr. vo veku 16-17 zije aktivne sexualne a s chalanom s aim nechtiac nieco podrí ..nikdy neviem kedy sa mne stane taka nehoda takze ich nejako neodsudzujem..
Mala som takú spolužiačku. V 15 otehotnela. Tvrdila, že to zistila až v 6mesiaci, čo je dosť nepravdepodobné, ale dobre. Všetci jej to veríme. Potom išla s mamou ku gynekológovi a zistili to. Plánovala to dieťa odnosiť, pretože potrat už nebol možný a že keď ho odnosí, dá ho na adopciu. Lenže keď s tým bruchom dochodila do toho 9 mesiaca, porodila, čo je naozaj veľká bolesť, tak ho nikam nedala. Malá je krásna, ale za akú cenu? Už druhý ročník chodí individuálne do školy, stará so o dieťa, jej priateľ jej robí problémy a stretáva sa s inými. Život pod psa. Ja osobne by som skoncovala so životom asi. A vlastne.. mne by sa niečo také nestalo! Pretože keď už majú DETI chuť na sex, tak nech aspoň bezpečne!!
@3 ale ak sa o dieťa vie postarať tak budiš ... ale aj tak je to blbosť lebo v takom veku si treba užívať a hlavne má povinnosti úplne iného tipu ale to jest len môj názor
moja spolužiačka otehotnela keď bola tretiačka na strednej, ale neviem či už bola plnoletá..a čo som si pomyslela? nič. je to jej vec...je šťastná, že má bábätko, videla som aj fotky, ktoré dala na net, bolo vidno, že je šťastná..ale tak nemá dokončenú maturitu a keď chce lepšiu prácu zrejme bude musieť dokončiť školu
@sisssa081 zamýšľať sa nad tým či bola znásilnená? DNES?
keď je temer nemožné dnes nájsť pannu ktorá je ešte neplnoletá, pche
ako ja nevravím že musí mať sex po 18, to ani náhodou ale tento problém skôr vidím u našich čiernych spoluobčanoch, tam by sa to malo riešiť si nemyslím že u normálnych inteligentných ľudí je to problém
dnes, keď máš na výber xmilion druhou antikoncepcie, tak ak je človek pri zmysloch, tak by sa nemalo stať poprípade je tu stále možnosť potratu, ale to je už v psychike každej holky iné.
Je mi ľúto toho, že si takto pokazia celý život. Chápem, že nemuseli byť vyslovene nezodpovedné, že to mohla byť proste nehoda (no dievčatá uznajte, koľko z vás si dáva pozor, ale aj tak máte stresy z tehotenstva, keď vám meškajú). Tiež chápem, prečo nešli na potrat (ja osobne netuším, či by som takého niečoho bola schopná). Ale v konečnom dôsledku, nie je to moja starosť, tak to nejak nerozoberám. Možno keby som videla nejaké fakt mladé dievča s bruškom, 15 a menej, ale to sa mi ešte nestalo.
že je to každého osobná vec.a nie všetky mladé mamičky sú automaticky nezodpovedné matky. Je horšia baba čo otehotnie mladá, ľúbi svoje dieťa a spraví preň všetko ako staršie matky, ktoré majú dieťa len ako akýsi bonus , doplnok , houby s ním sú , lebo nemajú čas? To aká je matka sa nedefinuje len vekom.
A väčšinou za to môžu aj rodičia tých mladých mamičiek.
jediná kategória mi dvíha krvný tlak a to typ dieťata , ktorá sa tvári, že je žena , je úplne mega bomba cool, má sex s hocikým , lebo teraz je to in, a potom píše niekde do fóra , že má strach , že je tehotná.Prípadne rovno kde a za koľko jej spravia potrat.
Bože, sa škrabkám na hlave a s niektorých komentov aj na zadku...
Nič si nemyslím poriadne, každý má svoj život do ktorého keby človek nahliadol, mohol by si aký taký pohľad na vec spraviť. Odsudzovať na základe letmého pohľadu na ulici, alebo nebodaj zaškatuľkovať každú mladú mamičku, by som tak odpustil 12 ročnému dieťaťu bez minimálneho rozhľadu o svete.
Záleží to od danej slečny...Ak je to dutá krava, ktorá nevie že 2 a 2 sú 4, úprimne poľutujem to nenarodené bábo...Ale napr poznám dve baby, ktoré otehotneli ako 16ročné a sú úžasné maminy, dokončili si strednú, zmaturovali, pracujú a ich deti sú neskutočne úžasné...
ty kks ako ja nepochopím dnešnú trafenú dobu...to samé 12 ročné štetky, ktoré si myslia, že keď sa prejebú s ich frajermi, že sú strašne coolové a majú veľké skúsenosti...a keď meškajú krámy už sú posrané...
je hlúpe niekoho odsudzovať len za základe toho, že dievča v mladom veku otehotnelo, nebodaj ju ešte označiť za "kurv*čku". považujem to za veľmi nevyzretý názor bez štipku empatie, tolerantnosti a všeobecného vzdelania.
nikto nevie čím si to dievča v živote prešlo ani ako k tomu bábätku prišlo. tak ako je možné, že ani nevie s kým to má a rozdala si to s niekým na diskotéke, tak je možné aj to, že má dlhodobo priateľa a len jej zlyhala antikoncepcia (áno, nič nie je 100%tné), prípadne je to plánované tehotenstvo - čudujte sa, ale sú mladé dievčatá, ktoré chcú dieťa aj v takomto veku a koniec koncov pokiaľ ho majú z čoho uživiť a majú rozmyslené ako ďalej so školou, prečo nie??
a tiež ma zarazilo, že "pokazila si život".. to si naozaj niekto myslí, že vlastné dieťa pokazí matke život? a prečo? lebo nebude môcť chodiť na diskotéky? zabávať sa? flámovať? dieťa dá človeku omnoho viac ako nejaké bezduché "užívanie si mladosti" a už tobôž nám život neskazí...
takže na záver, čo si o nich myslím? v prvom rade ich obdivujem, že to zvládajú a vybrali si ťažšiu cestu životom ako je interupcia.. a odsudzujem tie čo hodia dieťa na krk mame a vybavené (ale odsúdim až keď bližšie spoznám a nie podľa pohľadu na ulici).. dobrá mama môže byť aj mladá, neposudzuje sa to podľa veku...
odsudzovala som ich..pomyslela som si svoje... potom som jedno take dievca spoznala. mile dievca poupravila mi nazor. je pravda ze si nepomozem a pride mi naivna, nestotoznujem sa s jej nazormi. ale nadruhej strane ma tu svoju malu rada, stara sa o nu, robi vsetko preto aby stihala nielen skolu ale aj pracu a dieta,chalan sprosty jej v tom moc nepomoze. a aj ju obdivujem, ze to zvlada...myslim ze hej.. vtedy bola sprosta krava. ale toto jej otvorilo oci, sprovilo ju to rozumnu a zodpovednu.
@sentaro no aj vtedy sa stávalo, že decko malo decko, ale nie až tak často ako je tomu dnes a z tým rozdielom, že v minulosti za totáča boli interrupčné komisie a žena si nemohla, len tak povedať idem na interrupciu. Komisia, keď uznala, že máš vážne dôvody povolili interrupciu a keď zamietli tak žena bola v prdeli.
tiez si myslim, ak nahodou otehotnie po znasilneni, ze maloktora zena si to necha... skor ma napadne ze ,,kondomy v tescu stoja len 0,30 € sakra!!! " ked vidim nejaku mladu s bruchom ... ze ochrana nie je az tak draha ... a urcite lacnejsia ako neskor DIETA!! ktore vyhadza na straaaaaaasne vela penazi a casu a vsetkeho ostastneho to je jasne
odsudzujem take zeny, lebo to znaci na ich nezodpovednost, sami si zavinili tehotensvto, pretoze nikto ta len tak z nicoho nic neznasilni, ked ides po ulici a vyzelie na teba vacsinou tomu predchadza flirt alebo aj k*rvenie
boli casy ked som ich hadzala do jedneho vreca s nalepkou - tie co skazili zivot sebe aj dietatu.
no ako tak dospievam, pozeram sa na to inym pohladom a spoznala som dievcata s babatkami ktore by mi mohli byt prikladom. (vo veku 17 az 19). takze to zalezi naozaj len a len od tej konkretnej osoby.
samozrejme nazor na diskotekove teenagerky ktore maju deti v 15 ani nevedia s kym, pripadne na romky ktore maju v 18tke uz tri deti sa nemeni. ich mi luto nie je, ale tie deti...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
59 komentov
Ciganky - vypocitave kurvy.
ale stane sa....neodsudzujem ich.... len tie ktoré viem že decko majú a pritom furt sa to len kurvi kade tade a rodičia majú o dieťa viac... -.-
súhlasím
keď je temer nemožné dnes nájsť pannu ktorá je ešte neplnoletá, pche
ako ja nevravím že musí mať sex po 18, to ani náhodou ale tento problém skôr vidím u našich čiernych spoluobčanoch, tam by sa to malo riešiť si nemyslím že u normálnych inteligentných ľudí je to problém
dnes, keď máš na výber xmilion druhou antikoncepcie, tak ak je človek pri zmysloch, tak by sa nemalo stať poprípade je tu stále možnosť potratu, ale to je už v psychike každej holky iné.
ale také mladé mamičky neuznávam, nech to má aspoň strednú skončenú, potom nach si robí deti keď chce
(nic dobre.. proste ma serie ked je niekto taky nezodpovedny ze si ani gumu nevie kupit)
A väčšinou za to môžu aj rodičia tých mladých mamičiek.
jediná kategória mi dvíha krvný tlak a to typ dieťata , ktorá sa tvári, že je žena , je úplne mega bomba cool, má sex s hocikým , lebo teraz je to in, a potom píše niekde do fóra , že má strach , že je tehotná.Prípadne rovno kde a za koľko jej spravia potrat.
Nič si nemyslím poriadne, každý má svoj život do ktorého keby človek nahliadol, mohol by si aký taký pohľad na vec spraviť. Odsudzovať na základe letmého pohľadu na ulici, alebo nebodaj zaškatuľkovať každú mladú mamičku, by som tak odpustil 12 ročnému dieťaťu bez minimálneho rozhľadu o svete.
ty kks ako ja nepochopím dnešnú trafenú dobu...to samé 12 ročné štetky, ktoré si myslia, že keď sa prejebú s ich frajermi, že sú strašne coolové a majú veľké skúsenosti...a keď meškajú krámy už sú posrané...
nikto nevie čím si to dievča v živote prešlo ani ako k tomu bábätku prišlo. tak ako je možné, že ani nevie s kým to má a rozdala si to s niekým na diskotéke, tak je možné aj to, že má dlhodobo priateľa a len jej zlyhala antikoncepcia (áno, nič nie je 100%tné), prípadne je to plánované tehotenstvo - čudujte sa, ale sú mladé dievčatá, ktoré chcú dieťa aj v takomto veku a koniec koncov pokiaľ ho majú z čoho uživiť a majú rozmyslené ako ďalej so školou, prečo nie??
a tiež ma zarazilo, že "pokazila si život".. to si naozaj niekto myslí, že vlastné dieťa pokazí matke život? a prečo? lebo nebude môcť chodiť na diskotéky? zabávať sa? flámovať? dieťa dá človeku omnoho viac ako nejaké bezduché "užívanie si mladosti" a už tobôž nám život neskazí...
takže na záver, čo si o nich myslím? v prvom rade ich obdivujem, že to zvládajú a vybrali si ťažšiu cestu životom ako je interupcia.. a odsudzujem tie čo hodia dieťa na krk mame a vybavené (ale odsúdim až keď bližšie spoznám a nie podľa pohľadu na ulici).. dobrá mama môže byť aj mladá, neposudzuje sa to podľa veku...
šach
no ako tak dospievam, pozeram sa na to inym pohladom a spoznala som dievcata s babatkami ktore by mi mohli byt prikladom. (vo veku 17 az 19). takze to zalezi naozaj len a len od tej konkretnej osoby.
samozrejme nazor na diskotekove teenagerky ktore maju deti v 15 ani nevedia s kym, pripadne na romky ktore maju v 18tke uz tri deti sa nemeni. ich mi luto nie je, ale tie deti...