"Demokratické zřízení doplatí na to, že bude chtít vyhovět všem. Chudí budou chtít část majetku bohatých a demokracie jim to dá. Mladí budou chtít práva starých, ženy budou chtít práva mužů, a cizinci budou chtít práva občanů a demokracie jim to dá. Zloči
za tento protidemoktatický príspevok by ťa mali popraviť mučivou smrťou.
Ale zasa na druhú stranu, nič lepšie ako demokracia tu nemáme. A prečo? Lebo sa nerobí vôľa ľudu. A prostredníctvom médií sa ľudia spracovávajú tak, aby mali názory také aké vyhovujú vláde.
nie celkom.. nemyslím, že existujú ''zločinci od prírody''. človeka korumpuje prostredie, do ktorého je hodený, morálna skazenosť nie je daná geneticky.
ale ináč hej, pokiaľ bude existovať hierarchia, vždy to budú tí najväčší grázli, ktorí sa budú snažiť vyšplhať sa po nej čo najvyššie.
My ale nežijeme v demokracii , teda nevyzerá to tak.
A nesúhlasím s ním . Medzi bohatými a chudobnými je stále veľká priepasť. S tými právami to tiež nie je pravda, a ak by aj bola, nechápem prečo by to malo byť zlé. Rovnaké práva pre všetkých by mali byť samozrejmosťou. Zločincov si do verejných funkcií (žiaľ) ľudia zvolili sami.
@obliviate minimálne pri tých cudzincoch by sa podľa mňa mali cudzinci snažiť získavať práva vo svojej krajine a nie utiecť zo svojej preto že sa tam cítia ako malé ryby vo veľkom rybníku a potom sa v cudzej krajine s pomocou rôznych mimovládnych organizácií rozťahovať.
Myslím si o tom toľko, že nech si ktokoľvek prečíta akokoľvek pravdivý citát o dnešnom svete alebo o tom kam smeruje, nespraví s tým nikdy, nikto, nič.
Demokracia je v poriadku, pokial sa neriesi plosne, ale len na lokalnej urovni, to znamena ulica, obec, pri najhorsom okres. Inak to nie je ziadna vyhra a na Slovensku by to pri tom velkom pocte tupych ficovolicov skoncilo absolutnou katastrofou..
Ze demokracia trpi na prilis slobody... Demokracia je super, len musi mat nejake hranice.
@obliviate Korporatny fasizmus, tak by som to nazval... Politici su babky... A ak to mam priblizit, tak tento system je naoko divny hybrid kapitalizmu a socializmu, lebo tak ako trhove hospodarstvo a spol nevelmi existuje v jednom, tak socialne davky, stipendia atd. nevelmi existuju v druhom
@hoperpohroma a co tak zamysliet sa nad tym ake kvality mozes poskytnut? myslis si ze KAZDY bohaty clovek zacinal ako bohaty? vo svete mas vela prikladov napr. z branze IT, male firmicky ktore boli vlastne v dome rodicov v izbe nakoniec zacali vdaka svojim kvalitam zarabat tazke prachy...
Demokracia samo o sebe nedáva chodobným právo na majetok - ale zaručuje určitú voľnosť zvoliť si takú vládu, aby im zabezpečila redistribúciu majetku v spoločnosti. Ak by napr. vládnu väčšinu u nás mala SaS, redistribúcia majetku by nebola takmer žiadna (mám pocit že chcú zrušiť akúkoľvek podporu sociálne slabším) a ich cieľom je čo najviac oslabiť štát (chudobný by boli chudobnejší a bohatí bohatší - pričom by sa zvýšil HDP). Demokracia je teda o tej slobode zvoliť (jej základnou podmienkou sú slobodné volby).
až na to, že aténsku demokraciu nemôžeš ani len porovnať s tou dnešnou.... tam šlo skôr o priame zastupiteľstvo pri rozhodovaní o veciach verejných, dnes mám volených zástupcov, kde sa tento scenár de fakto eliminuje... takže to čo je skutčoný problém je odstraňovanie demokracie z nášho sveta
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Ale zasa na druhú stranu, nič lepšie ako demokracia tu nemáme. A prečo? Lebo sa nerobí vôľa ľudu. A prostredníctvom médií sa ľudia spracovávajú tak, aby mali názory také aké vyhovujú vláde.
ale ináč hej, pokiaľ bude existovať hierarchia, vždy to budú tí najväčší grázli, ktorí sa budú snažiť vyšplhať sa po nej čo najvyššie.
A nesúhlasím s ním . Medzi bohatými a chudobnými je stále veľká priepasť. S tými právami to tiež nie je pravda, a ak by aj bola, nechápem prečo by to malo byť zlé. Rovnaké práva pre všetkých by mali byť samozrejmosťou. Zločincov si do verejných funkcií (žiaľ) ľudia zvolili sami.
Skutočnú demokraciu sme ešte nezažili.
keby sa toto nedeje aj na slovensku a skoro na celom svete tak by to ani nebola pravda
toto mi pripadá skôr ako komunizmus, než demokracia.
od 29:18- 30:40 asi
ze chudobnym (ako som ja) nikto peniaze neda, vsetci na nich jebu dokial nie su aspon polocierni
Ze demokracia trpi na prilis slobody... Demokracia je super, len musi mat nejake hranice.
@obliviate Korporatny fasizmus, tak by som to nazval... Politici su babky... A ak to mam priblizit, tak tento system je naoko divny hybrid kapitalizmu a socializmu, lebo tak ako trhove hospodarstvo a spol nevelmi existuje v jednom, tak socialne davky, stipendia atd. nevelmi existuju v druhom