@mielikki no tak ja tam ešte nechcem ísť kym sa mi ešte viac neupraví pani perioda, lebo už minule ma chcela tlačiť hormónmi ale sranda je to že vlastne aj som sa sňou už stretla... pred cca 19timi rokmi mama knej chodila
ale pôjdem 8) v lete tam knej hrdinsky napochodujem no to bude srandy
@nobile preco? ved nemam 40 no mala by som tam uz ist, ale doteraz som nemala ziadne intimne zdravotne problemy, tak mi to prislo zbytocne a hormony som nikdy brat nepodtrebovala a ani teraz sa nechystam
ja som vyberala tak, že som oznámila mame, ale nakoľko viem, že často baby chodia tam, kde ch mamy, že k chlapovi isto ísť nechcem, tak ma poslala k doktorke, čo mala predtým
a fakt neviem meno, ale raz bola v Kauflande v ružových elasťákoch
@mielikki loool no proste má také dlhé umelé nechty?
mne sa na mojej mame páči to, že ohladom doktorov vôbec nezasahuje v mojej vôli... naposledy som si vyberala obvodného... nechcela som ísť k jej lebo on je taký, že naordinuje to, čo chce pacient...proste modla pre hypochondrov ....taks om sa jej spýtala či je jeho brat, fajn,č i má nejaké referencie....a nelutujem... mladý, sympatický a vďačný že mu pribudla nejaka mladá krv medzi tú geriatriu a gynekologičku mi schválila bez slova... čo som si ymslela že ma bude chceť naverbovať ktomu jej
@ponnie nie si (aj moja švagriná tam bola až v 21) ale je to dosť nezodpovedné...môžete mať xy problémov, o ktorých ani neviete..@momoglamorous gynekológ fakt nie je nutný iba vtedy, keď chcete HAK alebo keď máte problém....a neverím tomu, že ani jedna z vás ešte nemala ani obyčajnú blbú kvasinkovú infekciu, ktorú môžete mať aj z plávania v jazere, bazéne, alebo keď sa vám tam dostane mydlo....samozrejme, že sa na to neumiera a občas to prejde aj samo od seba, ale také HPV sa vám veľmi skoro neprejaví a čakať až na rakovinu krčka maternice....okrem toho, v 20tke by ste mali ísť už v rámci preventívnej prehliadky aj na sono prsníkov. Takže to nepodceňujte a šup šup k doktorke/doktorovi....
Je smutné, že taký @nobile a @trdelniiiq sa k tomu vedia postaviť zodpovednejšie ako dve relatívne dospelé ženy.
@fleur1301 podla mna je nezodpovednejsie, ked napr. nejaka zena zije 2 roky sexualne a az potom tam mieni ist
ja fakt neviem, co by som tam doteraz robila, kedze ma vobec nic zdravotne netrapilo
nerobi sa nahodou take sono az okolo 40? viem, ze moja mama v tom veku absolvovala podobne vysetrenie
jediny dovod, preco by som tam isla je, ze mam podozrenie na cysty, ked som si citala ake su priznaky a co to vyvolava...ale ani napriek tomuto podozreniu nemam ziadne zdravotne problemy ani naznaky
@momoglamorous okolo 40tky sa robí mamografia. Sono je niečo iné a to sa robí v rámci preventívnej gynekologickej prehliadky okolo 20r. To ti teta dá lubrikant na prsa a behá ti po nich strojčekom aby videla, či nemáš rakovinu atď.
Pokiaľ ti chodia krámy načas a netlačí ťa nič v okolí maternice, vaječníkov, tak by si nemala mať cystu. Mám za sebou dve - jedna operovaná, druhá zvládnutá injekciami - a kvôli tomu mi napr. doktorka radí užívať HAK, aby boli hormóny pod kontrolou...
@fleur1301 praveze mi kazdy krat pridu inak, ale najviac v rozpati o 7 dni neskor, z toho dovodu mam podozrenie, inak ma nic netlaci a este mam zjane nadbytok testosteronu a androgenov, co by mohol byt dalsi dokaz
tiez som si myslela, ze sa to lieci HAK, ale tu ja uzivat nemienim, este by to narobilo viac bordelu...
@momoglamorous práveže HAK tomu veľmi pomáha...vždy som mala problémy, keď som ju vysadila. Keď má k tomu niekto predpoklady, lebo mu blbnú hormóny, tak je na to HAK dobrá, lebo ti ich v podstate ukočíruje...ja viem, že veľa ľudí má na HAK zlý názor, ale v takýchto prípadoch to nie je až také zlé. A keby si chcela mať potom deti, stačí ju vraj vysadiť mesiac pred otehotnením...máš menej boletivé krámy a aj slabšie, vieš vždy, kedy ti prídu...a pokiaľ ti dá doktorka nejakú dobrú HAK kde nie je až taký vysoký počet hormónov (také boli HAK asi pred 5timi rokmi), tak by si nemala pribrať. Ak máš dobrú doktorku/doktora, tak akonáhle prídeš s nejakou debilinou - že sa ti lámu nechty alebo také dačo, zmení ti ju. Takže to nie je až tak na zahodenie...predsalen to nie je až tak chémia, ale syntetické hormóny...
Nie že by som ju obhajovala, momentálne ju sama neberiem asi pol roka, ale vždy, keď som mala cystu, bolo mi povedané, že by som ju mala brať.
Ale keď ti meškajú len takto, že cca 7 dní, tak to je v pohode,...poznám baby, ktoré majú dvakrát do mesiaca, a potom tri mesiace nemajú...proste si chodia, ako sa im zachce. Ja mám chválabohu cyklus presný ako hodinky, a keď mi meškajú viac ako deň, viem, že je problém. Každopádne choď k tej doktorke, povedz jej svoje domnienky a ona ťa vyšetrí. Možno ti ani nič nie je
@fleur1301 prave kvoli tomu, ze nemam ziadne problemy ani pri cykle, aj bez HK ho mam taky, ze o tom poriadne neviem, niektore baby by mi to zavideli..a tiez si myslim, ze take meskanie je este v poriadku, aj ked by sa mi mal cyklus uz davno upravit...praveze sa bojim, ze HAK by vsetko zhorsila a prestala by som mat take kramy, o ktorych ani neviem
asi sa zhodneme že sex. ale potom by mal v blízkej dobe nasledovať gynekológ. ja mám od začiatku ženu a nemôžem sa sťažovať » www.sexualne.sk/gynekolog-porod... keby mal niekto záujem podelím sa
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
ale pôjdem 8) v lete tam knej hrdinsky napochodujem no to bude srandy
tak ako pardón, nie
a mňa rovno rodila!
ja som vyberala tak, že som oznámila mame, ale nakoľko viem, že často baby chodia tam, kde ch mamy, že k chlapovi isto ísť nechcem, tak ma poslala k doktorke, čo mala predtým
a fakt neviem meno, ale raz bola v Kauflande v ružových elasťákoch
mne sa na mojej mame páči to, že ohladom doktorov vôbec nezasahuje v mojej vôli... naposledy som si vyberala obvodného... nechcela som ísť k jej lebo on je taký, že naordinuje to, čo chce pacient...proste modla pre hypochondrov ....taks om sa jej spýtala či je jeho brat, fajn,č i má nejaké referencie....a nelutujem... mladý, sympatický a vďačný že mu pribudla nejaka mladá krv medzi tú geriatriu a gynekologičku mi schválila bez slova... čo som si ymslela že ma bude chceť naverbovať ktomu jej
a... možné to je (fakt som tam strašne dávno nebola)
Je smutné, že taký @nobile a @trdelniiiq sa k tomu vedia postaviť zodpovednejšie ako dve relatívne dospelé ženy.
ja fakt neviem, co by som tam doteraz robila, kedze ma vobec nic zdravotne netrapilo
nerobi sa nahodou take sono az okolo 40? viem, ze moja mama v tom veku absolvovala podobne vysetrenie
jediny dovod, preco by som tam isla je, ze mam podozrenie na cysty, ked som si citala ake su priznaky a co to vyvolava...ale ani napriek tomuto podozreniu nemam ziadne zdravotne problemy ani naznaky
Pokiaľ ti chodia krámy načas a netlačí ťa nič v okolí maternice, vaječníkov, tak by si nemala mať cystu. Mám za sebou dve - jedna operovaná, druhá zvládnutá injekciami - a kvôli tomu mi napr. doktorka radí užívať HAK, aby boli hormóny pod kontrolou...
tiez som si myslela, ze sa to lieci HAK, ale tu ja uzivat nemienim, este by to narobilo viac bordelu...
Nie že by som ju obhajovala, momentálne ju sama neberiem asi pol roka, ale vždy, keď som mala cystu, bolo mi povedané, že by som ju mala brať.
Ale keď ti meškajú len takto, že cca 7 dní, tak to je v pohode,...poznám baby, ktoré majú dvakrát do mesiaca, a potom tri mesiace nemajú...proste si chodia, ako sa im zachce. Ja mám chválabohu cyklus presný ako hodinky, a keď mi meškajú viac ako deň, viem, že je problém. Každopádne choď k tej doktorke, povedz jej svoje domnienky a ona ťa vyšetrí. Možno ti ani nič nie je
anketa na birdze za 10 rokov bude "čo ste mali skôr - prvý sex alebo prvý menzes"?